• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve erken evlilik meselesi

Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin
Ailen ne kadar "olgun" oldugunun farkinda degil, hmm peki :işsiz:

Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum.

27 yasinda ve erkek olsam ben de seni begenirdim ama dogru mu bu.

Yasitlarin yok mu. Tum sifreleri sende . Fake hesabi olmadigi ne malum.

Ekside yaziyordu. Biri yazmisti; adamlar yasitlarini kandiramayinca arada yas farki olan kizlara yoneliyorlar.

Sen bilirsin, bile bile lades diyebilirsin. Ben ailenin yerinde olsam uyaririm sonra da karismam. Pisman olup donecegi bir kapi da birakmam.

Not: Yasitlarinla ilgilenmeni tavsiye ederim.

Bu kadar çırpınman 5 aydır tanıdığın adam için mi? Birde olgunum diyorsun. Çok küçüksün daha. Okumak istemeyebilirsin ama kendine bir kariyer yapmak zorundasın. Şuan bende çalışmıyorum ama mecbur kaldığımda yapabileceğim 2 ayrı mesleğim var. Kendine güvenmeden başkasına güvenir kendini onun kollarına bırakırsan sonuç hep hüsran olur. Benim kızım 17-18 yaşında evlenmek istiyorum dese kaçırırım,kapatırım bir yere. Hele kendinden bu kadar büyük biriyle şehir, ülke değiştiririm valla.

Bende erken oldugunu dusunuyorum ama iste kaybetme korkusu da yasiyorum. Zaten seviyosa bekler beni 2 sene.. kendimi ne zaman hazir hissedersem ve aileme de hissettirsem olur zaten bu. Ama cok seviyorum cok aceleciyim yaaaa:110:
sen o sevginin azalmayacağını sanıyosunya tecrübeli arkadaşlar yorumuma yazabilirlerde "BİTİYOR" , bitmeseydi benimki bitmezdi 22 de evlendim aptal gibi kaldı ki memurdum, işim gücüm vardı, ama şimdiki aklım olsa ailem o kadar üstüme titrerken 30 da evlenirdim, evlililk kolay değil boşver ne yapacan gez dolaş sevgilinle buluş ama evlenme erken daha 20 bile o kadar erken ki bak sana bi söz söyleyim "EVLİLİK UZUNDA BEKARLIK KISA demişler bunu düşün

onun için herşeyden vazgeçtim, arkadaşlarımdan vazgeçtim derken?

hiç bir olgun kadın biri için başka birinden vazgeçmez (ailesi, arkadaşları). olgun insanlar dünyayı, insanları az çok bilir; herkesin herkese ihtiyacı vardır ve hayat/ömür sadece 1 kişiyle geçmez.

olgun değilsin diyemem. belki yaşına/çevrene göre. ama 18 yaşındaki bi insanın beyni zaten hala gelişiyo. şu an senin düşüncelerin en doğrusu sanıyorsun ama yanılıyosun.

Ailen doğru diyor, daha çocuksun. Evlilik kaçmıyor. Daha uygun bir yaşta sana uygun yaşı olan biriyle evlenirsin. 30 yasinda olsan 10 yas fark sorun olmayabilir. Ama senin yasin icin sorun. Hayat sana toz pembe gwliyor. Şu an amacın bir meslek edinmek olmalı. 10 yıl sonra pişmanım diye konu açarsın buraya, kesin diyorum.

Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin
30 yasında evlendım, önceliğim her zaman okulum ve iş sahıbı olup kendı ayaklarım uzerınde durmak oldu..
erkeklerı tanımak ıcın cok ılıskı yasamayada gerek yok etrafına baksan yeterlı ama sunu soyleyım gercekten yaşın çok kücük ilerde okumadıgına meslek sahıbı olmadıgına cok pişman olursun, bır kere evlenıp evde oturacaksan tum masrafları esın karsılayacak her daım harclık almak kendısı vermezse ıstemek zorunda kalacaksın, su an aılene baglı yasıyorsun egerkı kendı gucun olmazsa o zaman da kocana bagımlı olacaksın, buyuk ıhtımal sana karısacak gıydıgıne yedıgıne aldıgına ve evde ev ısı yapmaktan belkı arada gune vs takılmaktan baska bırseyın olmayacak ki sen okumayı sevmedıgıne gore kursalara gıdeyım kendımı gelıstıreyım falan da dıyecek bır kısıye benzemıyorsun... bırde cocuk olunca kalacaksın bebegınle basbasa evlat sahıbı olmak guzel ama senın yasında bırı ıcın degıl, gezmek tozmak para kazanıp kendı hayatını kendın yonlendırmek hayatı yasayıp sonra evlenmek varken bu acelen nıye???
emın ol karsına daha ne adamlar cıkacak bugun mukemmel dedıgın adam ılerde sana cok sıradan gelecek o nedenle sılkelen kendıne gel, okumayacaksan da gır bır ıse para kazan, sözun olsun gucun olsun, olgun olabılırsın gorunus ve kafa yapısı bakımından ama yeterı kadar olgun olsan bu yasta evlenmeyı ıstemezdın emın ol..!

Canım ben de kendi fikirlerimi yazacagım ama lütfen yanlış anlama herhangi bir art niyet olmadan yazıyorum.
Ben 18 yaşımda test kitapları seçerdim, ders çalışırdım. Kendi geleceğimi kurtarmaktı önceliğim.
Değil 27 yaşında bir erkekle takılmak, sevgili olmak, hatta onunla evlilik konuşmak ay aklımın ucundan bile grçmezdi.
Futbolcu bir erkek çok kazanır, en alt kümede oynayan bile hatrı sayılır bir kazanca sahiptir heralde. Doğal olarak da ettafında bakımlı, tabiri caizse taş gibi hatunlar doludur. Her istedigi şeyi yaşayabilecek potansiyele sahiptir. 2 sene sizinle evliliği beklerken bir de sahne arkasında beler yaşanır acaba hiç düşündünüz mü? 27 yaştaki erkek bence cok olgun degildir evlilik de evlilik diye tutturacak kadar. Kafası çelinmeye çok müsait bence sevgiliniz.
Size tavsiyem, sevin tabiki. Ama hayatınızı yakacak kadar değil. Oturun ders çalışın önce elinizde mesleğiniz olsun. Buradan okuduklarımdan edindiğim tecrübe, kocan da olsa güvenmeyeceksin.
Aklınızı başınıza almanız dileğiyle...

• Beğen
Reactions: KV_
Hala çocuksun evliligi oyun saniyirsun. Futbolcu olmasi bana gore meslek sahibi oldugunu göstermez. 10 sene sonra ne is yapacak? Bildigim kadariyla saglik sorunlarindan dolayi 40 yasdan sonra aktif oynayamiyorlar. Ayrica ailen dışında hic kinse vazgecilmez değildir. Evlilik de hic kolay degil. Bi evimiz olsun aksam beraber uyuyalim seviselim sarilalim demek icin hic dusunme. Bu hayallerin en fazla 3 ay surer. Sonrası pufff buyu bozulur. Kavgalar tartışmalar vs. Hic bir ask ilk gunku gubi kalmiyor. Kalsa benimki kalirdi. Elini tuttugundaki opustugundeki heyecan bitiyor sevgili kardesim. Senin yasin gezme tozma yaşı. Bırak evliliği. Sana tavsiyem. Bu konunu bundan 3 yil sonra tekrar okuman. Eger hala ayni askla evlenmeyi dusunuyorsan o zaman evken derim. Tanri seni evlilik icin yaratmış diye dusunurum

• Beğen
Reactions: KV_
Aslinda tam da kandırılmaya musait bir yastasin. O futbolcu arkadasin evlilik düşündüğünu sanmıyorum. Hem iyi para kazanacak hem popüler olacak hemde kendini bir kadına bağlayacak. Bu tipler gwzer tozar daldan dala atlar. Para suyunu cekip artij futbolcu olamayinca bi saftirik buluo evlenirler.

Acele işten hayır gelmez.
Sen daha çocuksun hayat tecrüben, mesleğin hiç bir şeyin yok senin.
SAKIN SAKIN evelenmeye kalkma. 2 seneye kalmaz başını taşlara vurursun SAKIN!
Seni bu yüzden terkederse de etsin Çok gençsin çok.
Kimler çıkar karşına tek seveceğin erkek o olmayacak.
Bekle ve oku. Kimseye muhtaç olma sakın.
Sen azcık saf birine benziyorsun seni çok üzerler kuzum.
Aklını başına al tecrübeli kadınlardan ders al.
Sevmek hiçbir şey değildir. Sevmekten öte hayatta bir çok kriter vardır.

18 çok küçük. Ben 25 yaşında, 26 yaşında düşündüklerime bakınca bile ne kadar çocukçaymis diyorum. Hem de doktora yapan biriyim, sen hesap et artık

Bende erken oldugunu dusunuyorum ama iste kaybetme korkusu da yasiyorum. Zaten seviyosa bekler beni 2 sene.. kendimi ne zaman hazir hissedersem ve aileme de hissettirsem olur zaten bu. Ama cok seviyorum cok aceleciyim yaaaa:110:

şimdi 18 yaşındasın ve reşit bir bireysin elbette kendi kararlarını tek başına alabilirsin. ama şunu düşün bugün evlendin diyelim en az 50 sene bu adamla evli kaldığını düşün, yaşayamadığın yıllarını, gençliğini bir evlilik uğruna heba ettiğini vs vs..
şimdi futbolcu sevgilin parası var lüks takılıyor senin de hoşuna gidiyor tabi normal bunlar. ben 30 yaşındayım benim de hoşuma gider. eğer seni gerçekten seviyorsa 2-3 sene daha bekler. hem ne kadar süredir tanışıyorsunuz ki?
kaybetmeyeyim diyorsan aile arasında bi söz olur seneye nişan olur sonraki sene de düğün olur. hani en oluru bu bana göre..

Olgunsun ama ailen bilmiyor!
Bu bile cocuk oldugunu gosteriyor biliyor musun?
2 sene bekle o esnada egitimine devam et, calismasan da bir meslegin olsun. Sonra evleniyor musun, kariyer mi yapiyorsun, ikisini de mi yapacaksin karar verirsin.

daha kaç erkek tanıdın da buna güveniyosun? yarın bi gün adama bişey olsa 25 yaşında 3 çocukla baba evine döbüp harçlıklarla mı geçineceksin. geldik 2017 yılına hele bi oku et kendini geliştir. bu kadar koca meraklısı olmayın ya. her yer erkek dolu boşta kalmazsın merak etme. ayrıca 10 yaş çok fazla. 27 yaşında olup da 18 yaşında çocuğa kadın gözü ile bakıp evlenmeye niyetlenen adamın niyetini sorgularım ben.

Back
X