Ailem ve eşim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zmbk95
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zmbk95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2025
1
1
1
Eşimle severek evlendik.Gayet mutluyuz çok şükür. Fakat ailem özellikle annem yanlış bir evlilik yapmışım gibi davranıyor.Eşimden çok korktuğuma, baskı altında olduğuma inandırmış kendini. Saçma sapan şeylere takılıyor. Mesela , tatile giderken arabayı sadece eşim kullandı.Bunu dediğime bile bin pişman oldum. Annem hemen başladı: ‘Yoksa arabayı senin sürmene izin vermiyor mu? Doğru söyle bak, falan filan…’ diye. Birkaç kere aradıklarında marketteydim, denk geldi. Neden hep markete ben gidiyormuşum, eşim hep beni mi yolluyormuş.Bu bile sorun oldu. Geçenlerde de kardeşimle alışverişe gitmedim müsait değilim diye ,yine eşimden korktuğum için gitmediğimi düşünmüşler. Ne alakaysa artık. O gün o kadar üstüme geldiler ki anlatamam.
İşin garibi de tam tersi eşim açık görüşlü , hiçbir şekilde bana karışmaz. Evi birlikte temizleriz, alışveriş dönüşü ağır poşetleri o taşır.Ama ailemi inandıramıyorum.
Memleketini zaten kabullenemediler. Kardeşim sürekli eşimin memleketiyle ilgili kötü yorumlar yapıp annemi etkiliyor. Ben seçimimi yapmışım ,geri sönüşü olmayan bir yola girmişim.Bunları duymaktan o kadar yoruldum ki.
‘Neden cuma namazına gitmiyormuş?’ bu da problem onlar için. Eşimi giyim tarzı da problem.
Öğretmeniz,yaz tatilindeyiz haliyle. ‘Neden sürekli evdeymiş?Canı sıkılmıyor muymuş?’ Bu bile problem oluyor. İki yıldır evliyim, böyle soruları kimseyi kırmadan geçiştirmekten o kadar yoruldum ki.

Bazen kendi aileniz bile olsa sizi mutsuz eden yorumlar yapıldığında (tabi haksızsa) mesafe koymak en mantıklısı.
Dediğiniz gibi başta istemedikleri için üzümün çöpü armudun sapı meselesine dönmüş.
Mesafe koyarsanız belki anlarlar diye düşündüm 🥲

Bilemedim insanlar özellikle aileler hisseder genelde.
Altı bomboşsa neden böyle düşünsün ki annen, mutlaka bir şeyler yaşanmıştır kadını korkutacak.

Evlendim, eşimi seviyorum böyle yaparak beni çok üzüyorsunuz. Sizi uyardım devam ederseniz telefonlarınıza çıkmayacağım de. Baktın virvira devam ediyorlar kapat telefonu. 2 yıldır gereken tepkiyi vermemissin bence. Kendini açıklamayı bırak bir şey anlatma görüşme akillanirlar.

Eş olsun, kök aile olsun kim olursa olsun bir yerde yanlışlık varsa kirmayayim.diye kendini yormaya gerek yok, boşuna yük yapma, biraz sınır koy, iki kişi arasındaki ilişkiye üçüncü kişilerin sürekli müdahalesi o iliskinin sonunu getirir

Neden sürekli evdeymiş?Canı sıkılmıyor muymuş?’
😂😂 Evde olmasa da niye hep dışarda seninle ilgilenmiyor mu seni dışarı çıkarmıyor mu diyecek. Amaaan bunun bı model degisigi bende var ama bizim 4-5 yıl oldu, minimum düzeyde bu tarz olaylar. Benim eşim dogulu biz egeliyiz. Eşim tanışmaya ilk geldiğinde "biz bu yola çıkmak istiyoruz tabi ailelerimizin de rızasıyla olsun istiyoruz" demişti annemlere. Eşim evden çıkınca dedi ki demekki annesi seni istemese o da vazgeçecek 😂
Demem o ki o ne yapıp edip bulacak, lafların ucundan kıyısından ortasından tutacak. Siz de ya hayır öyle değil diye direnerek ya da he he diyip gecistirerek idare edeceksiniz bı kulağınızdan girip oburunden çıkacak. Ama en önemlisi ne yapmayacaksınız, eşinizi gözden cikarmadiginiz müddetçe yaşadığınız bı tartisma ya da kavgayı annenize anlatmayacaksiniz 😂

Hiçbir şey paylaşma onlarla, anlık durumunu bile. Nerde olduğunu, ne yaptığını, eşinin evde mi dışarda mi olduğunu vs. Nedenini sorarlarsa da "saçma paranoyalarinizda. sıkıldım" dersin.

Eşimle severek evlendik.Gayet mutluyuz çok şükür. Fakat ailem özellikle annem yanlış bir evlilik yapmışım gibi davranıyor.Eşimden çok korktuğuma, baskı altında olduğuma inandırmış kendini. Saçma sapan şeylere takılıyor. Mesela , tatile giderken arabayı sadece eşim kullandı.Bunu dediğime bile bin pişman oldum. Annem hemen başladı: ‘Yoksa arabayı senin sürmene izin vermiyor mu? Doğru söyle bak, falan filan…’ diye. Birkaç kere aradıklarında marketteydim, denk geldi. Neden hep markete ben gidiyormuşum, eşim hep beni mi yolluyormuş.Bu bile sorun oldu. Geçenlerde de kardeşimle alışverişe gitmedim müsait değilim diye ,yine eşimden korktuğum için gitmediğimi düşünmüşler. Ne alakaysa artık. O gün o kadar üstüme geldiler ki anlatamam.
İşin garibi de tam tersi eşim açık görüşlü , hiçbir şekilde bana karışmaz. Evi birlikte temizleriz, alışveriş dönüşü ağır poşetleri o taşır.Ama ailemi inandıramıyorum.
Memleketini zaten kabullenemediler. Kardeşim sürekli eşimin memleketiyle ilgili kötü yorumlar yapıp annemi etkiliyor. Ben seçimimi yapmışım ,geri sönüşü olmayan bir yola girmişim.Bunları duymaktan o kadar yoruldum ki.
‘Neden cuma namazına gitmiyormuş?’ bu da problem onlar için. Eşimi giyim tarzı da problem.
Öğretmeniz,yaz tatilindeyiz haliyle. ‘Neden sürekli evdeymiş?Canı sıkılmıyor muymuş?’ Bu bile problem oluyor. İki yıldır evliyim, böyle soruları kimseyi kırmadan geçiştirmekten o kadar yoruldum ki.
Ailenizle eşinizin daha çok zaman geçirmesini sağlayın,belki zamanla yorumları azalır..

Sevgiliyken bir hatası mı oldu eşinin?

Onu ve itibarını gıyabında savunmak sizin vazifeniz. Gerekirse hiçbirşey anlatmayacaksınız ne eşinize, ne hayatınıza dair. Ve konuşulanla ilgili rahatsızlığınızı geçiştirme yapmadan dile getireceksiniz. Nezaketiniz nezaketen savunduğunuz izlenimini uyandırıyor olabilir.
Başka orta yolu yok bunun.

Back
X