ailem yüzünden evliliğimde başlayan sorunlar

Hem derdini anlatıyorsun hem gelen yorumlara ters tepki veriyorsun. Konu özeti yüz vermişsin deliye gelmiş s*çmış halıya. Üçüncü kocan için yazarsın buraya artık ailem kocamın benden önce aldığı evini alıp abimin üstüne yapmak istiyor diye.

Ne istiyorsun tam olarak aileni mi savunalim ? Esin sonuna kadar hakli ayrica verdigin cevaplardan seninde ailenden bi farkin olmadigi cok belli.

Konuyu hayretler içinde okudum. Bir kişi bile haklı değil. Sen haksızsın çünkü uzaktan akraba da olsa iç içe ilişkiler olduğunu bilerek evlenmişsin. Baban haksız çünkü hem boşandın diye senden soğumuş, hem tekrar evlenince birdenbire(!) tekrar ısınmış, hem senin telefonlarını, hem kocanın hem kayınailenin telefonlarını araba ve altın için aşındırmış. Annen daha 20 günlük evliyken evine yatılı misafir göndermiş. Abin seninle direkt iletişim kurmuyor ama baban aracılığıyla her işini gördürüyor. Kocan seninle ağız birliği yapmayı beceremiyor, uyumlu damat rolünü oynuyor. Şaka mı bu insanlar? Kocanı seviyorsan potansiyel görüyorsan başka şehre tayin iste. Bu şekilde hem evliliğinden hem akıl sağlığından olursun. Mesleğin de varmış girdiğin strese değer mi bunları iyice hesap et. Ayrıca bütün bunlar sen yarım ağız hayır dediğin için oluyor olabilir mi? Araba falan yok, altın falan yok diyip sertçe tepki verince yine kocanı mı arıyorlar? Yoksa sen ağlayıp sızlayarak mı hayır diyorsun?

Konu sahibi, profilinizde 23 yaşında görünüyorsunuz ve eski konularınıza göre geçen kasım ayında ilk eşinizden ayrılmışsınız. Sanırım ilk eşinizde akrabanızdı. Bunları sizi kınamak veya küçümsemek için yazmıyorum ama bu evliliğinizde ailenin yakınlarıymış, çok kısa sürede ikinci evliliği yapmışsınız. Burdan bakınca ailenizde sınır kavramı olmadığı, hayatınızı onların dizayn ettiği belli oluyor. Eşinizin sözleri kırıcı ama haksız değil, aileniz yüzünden o da size saygısını yitirir böyle giderse. Acilen hayır demeyi ve ailenize mesafe koymayı öğrenmelisiniz.

eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız
E görünüşe bakılırsa haklı ama.
Madem kocan babana hayır diyemiyor kayın pederini ara oğluna müdahale etsin. Kendi babasını kayınpederinden daha çok dinler diye düşünüyorum. Bir de kocanla bu konuları kavga etmeden konuş, sen benim için önemlisin bizimkiler huzurumuzu bozmasın vs vs. Ailen çok rezil insanlar sana da zerre değer verseler bu duruma düşürmezlerdi onlarla açık açık konuş gerekirse iletişimi kes gitsin

Ayrıca yazmayı unutmuşum. Anneniz yiğeninize bakıyor diye babanız gitmiş bana göre gereksiz ama anlaşılabilir, ne diye kendi arabası varken damadın arabasını götürüyor? Çocuk hastalanırsa anne-babasını ararsın, taksi çağırırsın olur biter. Acil durumlarda ambulans her yere geliyor zaten. Damadın arabasına çökmek için bahane olmuş, daha öncede sizin düğün takılarınıza çökülecekmiş. Eşiniz çok haklı, bencede babanız damadı kapaklamak için sizinle evlendirmiş...

Eşin hakli. Abin işe otobusle gitsin bir zahmet toplu taşima mi yok yasadigi yerde? Yoksa da taksi denen şey illa vardir hastaneye gidilecekse taksi cagrilabilir daha acil biseyse ambulans var. Vermeyin araba filan sizde araba olmasa ne olacakti hastameye gidemicekler miydi neyine vicdan yapiyorsunuz

Bu aileyle yaşamamak için evlenmiş olabilir ya
biz ilk eşimle ayrılalı çok uzun süre oldu sadece hukuki süreç çok uzadı bilenler bilir burda çok kişiye danıştım dava sürecinde nasıl ilerlemem gerektiğini. Resmi olarak sonlanması nisan ayında oldu . İlk eşim akrabam da değildi hatta üniversitede tanışmıştık evliliğim de çok kısa sürdü sadece hamile kalmam sebebiyle hukuki sürecim çok sancılıydı. Çok evlenir boşanırsın yazanlar olmuş böyle büyük konuşmalar yapmak herkese kolay geliyor ama yaşayan için çok zor . Hiçbir zaman ailesinden saygı görmemiş bir insanım en küçük olduğum için lisede dahi cafede çalışıp kazancımın yarısını babama vermek zorunda kaldım. Boşanma sürecinde çok arkamda durdu ancak hepsi karşı tarafa güç gösterisiymiş bunu anlıyorum çünkü evde bana cehennemi yaşattılar. Ne olursa olsun ben bir evlat kaybettim. Bu bir düşük değildi ölü doğumdu eli ayağı gözleri vardı ama babam benim bebeğime de acıma da asla saygı duymadı ve sanki evlilik dışı hamile kalmışım gibi bir muamele yapıp günlerimi zehir etti mezarlığa gittim diye salata kasesini üstüme fırlatmışlığı var . Sürekli anne baba sözü dinleseydin böyle olmazdı dedi . Dinledik sonunda , eşimle tanıştık . O allahın cezası aile psikolojisinden kurtulmak ve biraz olsun sevilmek için evlendim . İnanın ailem müsade etse eşim gerçekten bana kendimi dünyanın en özel insanı gibi hissettiriyor . Ben büyük bir aşkla falan evlenmedim ha evlenmeden de kendi ayaklarımın üstünde durabilirdim . İşim var çalışıyorum. Ama ekonomik özgürlüğüm maalesef yok kazancımın tamamını abime hibe etmek için babam elinden geleni yapıyordu . Ablam da arkadaşlarım da evlen düzenini kur baban seni ömür boyu sömürür böyle dediler . Durum bu arkadaşlar

Yanlış anlamayın ben yargılamak için yazmadım merak ettim sadece. Umarım bundan sonra güzel olur hayatınız Ama bakın bu yazdıklarınızı unutmayın işte. Başka kullanıcılara aile kırılmaz aileniz mi yok ya da onlardan yana yaranız mı var gibi bir şeyler yazmışsınız. Ama bakın kırmadığınızda size nasıl davranmışlar. Gerekirse kıracaksınız kendinizi ve çekirdek ailenizi korumak için.

Ben senin ne istesigini anlamadim.
Baska bi uye ailen seni eziyor yazinca goklere cikmissin tepki vermissin yok mutlu ailelerin cocugu saygili olurmusta yok ailem beni ezmiyor sen ailenden darbe yemissin demeye getirmissin ve ayni konu icinde sonra bunlari anlatiyorsun? Algilarinda bi sikinti mi var senin?
Bu mu mutlu aile? Bu mu ezmeyen aile?

Ben okurken gerçekten üzüldüm, açıkçası babana da çok kızdım. Çünkü burada mesele araba değil; asıl mesele, ailende sana ne kadar az saygı gösterildiği.
Babanın varını yoğunu oğluna ev almak için kullanması kendi tercihi olabilir. Ama bunu yaparken senin hakkını yok sayması, üstüne yıllarca biriktirdiğin birkaç gram altına bile göz dikmesi bana çok ağır geldi. Daha da acısı, senin düğünün kapıdayken kendi kızına danışmadan, evleneceğin adamın babasını arayıp senin nikâhında takılacak bilezikleri abin için istemesi… Gerçekten çok utanç verici. Bir baba kendi kızını böyle bir mahcubiyetin içine sokmamalı.
Aileni kırmamak için daha ne kadar eşini, evliliğini ve huzurunu kıracaksın?
Babanın “Ne kadar kalacaksın?” sorusuna “Belli olmaz” demesi bile senden sınırsız bir fedakârlık beklendiğini gösteriyor. Senin planın, eşin ve kurduğun yeni hayat umurunda bile değil.
Sana zerre kadar saygı duyulmuyor. Sınır koymazsan bu sıkıntıları yaşamaya devam edersin.
Arabamı veremem. Bizim de kendi hayatımız ve planlarımız var de.
Bunu söylemek bencillik değil. Kendi hayatının sorumluluğunu almak.

Ailesinden darbe yiyen sensin ama haberin yok. O ana baba bu gidişle 30 koca daha boşatırlar sana. Resmen sömürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Elin adamı mecbur değil, adamı 20 günde bıktırmışsınız.

Imam nikahlı mısınız? Nisanda boşanınca evlenilebiliyo mu hemen?

Mis gibi atama çıkmış yine babanın kısır döngüsündesin onların istediği gibi evlenmişsin
Baban abinin de senin de evliliğine çökmüş maddi manevi sömürüyor
O yüzden tanıdıkla evlendiriyor ne demek k.pederden bilezik istemek hayır diyemez diye yine tanıdık aman Kemal amcayı üzmeyin diyen yeni k.pederin
Ama abinler çözüm üretmiş sen ağlıyorsun kocan da pısırık topu sana atıyor
Bir tabir var Anadolu İrfanın sıkışıp kalmışsın en çok annene üzüldüm

Yiğenimde olsa bu kadarı fazla eşin haklı bizde kaynıma araba vermedik diye küstü 2 yıldır görüşmüyoruz ben hastahane gidecektim anestezili bir işlem yapılacaktı mesela ama biz otobüsle hastahaneye gidecekmişiz kafaya bak benim arabam vermek at değilim sizde bir yere kadar verebilirsiniz eşinizin yanında olun annenizle paylaşın eşinizin dediklerini

Imam nikahlı mısınız? Nisanda boşanınca evlenilebiliyo mu hemen?
Hayır resmi nikalıyım . Normalde olmuyormuş 1 yıl kadar bir süre geçmesi lazımmış . Ben davanın uzaması ile alakalı mağduriyet sürecimi belirtip iddet süresinin kaldırılmasını talep ettim son duruşmada . O zamanlar evlenme düşüncem yoktu ama yine de herhangi bir şekilde hayatımı etkilemesini istemedim. Sağlık raporu da istiyorlar hamilelik olmadığına dair o şekilde kaldırılıyormuş

annem maalesef bizi hep babanızı üzmeyin babanız ne derse o diye büyüttü. anneme gidip ağlayarak durumu anlattım ev içinde sürekli kavga var bu kadar rahat olmayın dedim . annem bana babanla gökhanın arasını açma gökhan bişey demiyor çocuk bize karşı gayet anlayışlı sen neden durduk yere ortalık karıştırıyorsun dedi . Yani onlara göre ben onlardan uzlaşmak istiyorum gökhanı da öne sürerek hikayeler uyduruyorum. Yapma kızım biz aileyiz neden ara açmaya çalışıyorsun dedi resmen

bu arada babam aradı hatta sabah namazında aradı daha (o saatte uyanık olduğumu biliyor) . Açmadım 8 civarında tekrar aradı yine açmadım anneme arattırdı ben de salağa yattım noldu anne bi sıkıntı yok inşallah dedim . Baban seni bekliyormuş eşyaları toparlamış arabayı eve götürsene dedi . Ben burdan babama arabayı götürüp metroyla geri dönecekmişim olaya bakın hele . Aaaa ben babama araba lazım demiştim ama dedim . E baban gelicem dedi bize söylemedi ki dedi sen babama öyle söyle araba bugün bize lazım veremeyiz dedim tavırlı bi şekilde kapattı . Babam eşimi aradı eşim de uyuyordu tekrar tekrar aradı tabi benimki kalktı bi strese girdi ne diycem ben şimdi diye . Araba lazım diyeceksin çok basit dedim döndü babama geri. Kusura bakma baba arabayla bugün işimiz var dedi . Ne işiniz var diyor bide çıldırmamak mümkün değil. Ben süedaya çarşamba günü söyledim arabayı götüreceğim diye niye bana iş çıkarıyorsunuz diye ters yaptı . Eşim de süeda zaten veremeyiz lazım demiş ya baba sana dedi eşim de . Tamam oğlum tamam dedi kapattı . Eşimin moral sıfır geri de uyuyamadı azıcık prim versem direk babamı arayıp al arabayı diyecek . Kesinlikle verilmeyecek araba dedim . Son günlerde ilk kez bu kadar keyifle kahvaltı hazırlıyorum

eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız

Hayır adam haklı, yani kuzum yanlış anlama da oğulları için kızlarına düğünde takılacak altını isteyen bir aile var. Kendi arabası olmasına rağmen sürekli damadın arabasını isteyen bir baba var. İkinci kez boşanmak istemiyorsan ailen sınır çek, arabanız olmasa verirdik ama arabanız var, biz de tatile çıkacağız de. İki gram altınının peşine düşüp vermedin diye küsen yengeyle abiyi de salla. Kocanı kullanmalarona izin veriyorsun resmen adam kendini kullandırtmak istemiyor diye adama kızıyorsun.

`