- Emoji Skoru
- 725
- Puanlar
- 23
Ne istiyorsun tam olarak aileni mi savunalim ? Esin sonuna kadar hakli ayrica verdigin cevaplardan seninde ailenden bi farkin olmadigi cok belli.ne alaka ya görücü usulü evlendik zaten biz ailemle de benden daha iyi geçinirdi eşim her zaman. uzak akrabamız ve aile dostumuz . ayrıca kalp kırmak kolay değil ne olursa olsun ailem
birincisi ben görücü usulü evlendim ben şehir dışında okurken bile haftanın 3 günü görüşüyordu eşim , ailesi ve benim ailem . annemin babamın çocuğu ezmesi ne alaka onun nerenden çıkardın mesela ? bu kadar rahat salladığına göre ya ailen yok ya da onlardan sağlam bir darbe yemişsin
Konuyu hayretler içinde okudum. Bir kişi bile haklı değil. Sen haksızsın çünkü uzaktan akraba da olsa iç içe ilişkiler olduğunu bilerek evlenmişsin. Baban haksız çünkü hem boşandın diye senden soğumuş, hem tekrar evlenince birdenbire(!) tekrar ısınmış, hem senin telefonlarını, hem kocanın hem kayınailenin telefonlarını araba ve altın için aşındırmış. Annen daha 20 günlük evliyken evine yatılı misafir göndermiş. Abin seninle direkt iletişim kurmuyor ama baban aracılığıyla her işini gördürüyor. Kocan seninle ağız birliği yapmayı beceremiyor, uyumlu damat rolünü oynuyor. Şaka mı bu insanlar? Kocanı seviyorsan potansiyel görüyorsan başka şehre tayin iste. Bu şekilde hem evliliğinden hem akıl sağlığından olursun. Mesleğin de varmış girdiğin strese değer mi bunları iyice hesap et. Ayrıca bütün bunlar sen yarım ağız hayır dediğin için oluyor olabilir mi? Araba falan yok, altın falan yok diyip sertçe tepki verince yine kocanı mı arıyorlar? Yoksa sen ağlayıp sızlayarak mı hayır diyorsun?Bugün bana söz verdi . Anahtar süedada onunla konuşun diyeceğim dedi yine hayır derim diyemiyor bakın ama allaha şükür evet de demeyeceğine söz verdi . Süedayla konuşun diyeceğim dedi . Yarın sabah babam beni arayacak yüzde binbeşyüz . Abimlere gitmeyi planlıyor çünkü. Ablama yarın yola çıkıyorum demiş . Beni aradığında hayır diyeceğim gökhan da süedayla görüş diyecekmiş, derse tabi . Çok merak ediyorum neler olucak babam ilk kez gökhandan böyle bi tepki görecek.
E görünüşe bakılırsa haklı ama.eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız
Madem kocan babana hayır diyemiyor kayın pederini ara oğluna müdahale etsin. Kendi babasını kayınpederinden daha çok dinler diye düşünüyorum. Bir de kocanla bu konuları kavga etmeden konuş, sen benim için önemlisin bizimkiler huzurumuzu bozmasın vs vs. Ailen çok rezil insanlar sana da zerre değer verseler bu duruma düşürmezlerdi onlarla açık açık konuş gerekirse iletişimi kes gitsinbakın ben babamı zaten biliyorum evlenmeden önce milyonlarca kez oturup eşimle bunu konuştuk biz . ben onlarla anlaşamıyorum babamın bana karşı tutumu böyle böyle dedim eşim de bana sürekli sen değerlisin sen benim için çok kıymetlisin senin kararların benim için çok önemli onların sana değersiz hissettirmesine izin verme gibi şeyler söyledi. Babam ben hayır araba lazım dememe rağmen dükkana gidip eşimden anahtarı istiyo o da veriyor. Eğer benimle beraber hareket edip o da veremeyiz süedayla konuştuk bu ortak kararımız deyiverse babam çekilcek geri zaten gökhana güvenip bu kadar hafife alıyor beni de evliliğimi de . Biz bir çiftiz bişey hayırsa hayırdır bana hayır dedirmeye çalışıp kendi neden kabul ediyor üstüne beni suçluyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum evde başka konuşuyor babamın yüzüne başka
Bu aileyle yaşamamak için evlenmiş olabilir yaNeyyyy 5 ay geçmeden mi tekrar evlenmiş yani
biz ilk eşimle ayrılalı çok uzun süre oldu sadece hukuki süreç çok uzadı bilenler bilir burda çok kişiye danıştım dava sürecinde nasıl ilerlemem gerektiğini. Resmi olarak sonlanması nisan ayında oldu . İlk eşim akrabam da değildi hatta üniversitede tanışmıştık evliliğim de çok kısa sürdü sadece hamile kalmam sebebiyle hukuki sürecim çok sancılıydı. Çok evlenir boşanırsın yazanlar olmuş böyle büyük konuşmalar yapmak herkese kolay geliyor ama yaşayan için çok zor . Hiçbir zaman ailesinden saygı görmemiş bir insanım en küçük olduğum için lisede dahi cafede çalışıp kazancımın yarısını babama vermek zorunda kaldım. Boşanma sürecinde çok arkamda durdu ancak hepsi karşı tarafa güç gösterisiymiş bunu anlıyorum çünkü evde bana cehennemi yaşattılar. Ne olursa olsun ben bir evlat kaybettim. Bu bir düşük değildi ölü doğumdu eli ayağı gözleri vardı ama babam benim bebeğime de acıma da asla saygı duymadı ve sanki evlilik dışı hamile kalmışım gibi bir muamele yapıp günlerimi zehir etti mezarlığa gittim diye salata kasesini üstüme fırlatmışlığı var . Sürekli anne baba sözü dinleseydin böyle olmazdı dedi . Dinledik sonunda , eşimle tanıştık . O allahın cezası aile psikolojisinden kurtulmak ve biraz olsun sevilmek için evlendim . İnanın ailem müsade etse eşim gerçekten bana kendimi dünyanın en özel insanı gibi hissettiriyor . Ben büyük bir aşkla falan evlenmedim ha evlenmeden de kendi ayaklarımın üstünde durabilirdim . İşim var çalışıyorum. Ama ekonomik özgürlüğüm maalesef yok kazancımın tamamını abime hibe etmek için babam elinden geleni yapıyordu . Ablam da arkadaşlarım da evlen düzenini kur baban seni ömür boyu sömürür böyle dediler . Durum bu arkadaşlarBu aileyle yaşamamak için evlenmiş olabilir ya
Yanlış anlamayın ben yargılamak için yazmadım merak ettim sadece. Umarım bundan sonra güzel olur hayatınızbiz ilk eşimle ayrılalı çok uzun süre oldu sadece hukuki süreç çok uzadı bilenler bilir burda çok kişiye danıştım dava sürecinde nasıl ilerlemem gerektiğini. Resmi olarak sonlanması nisan ayında oldu . İlk eşim akrabam da değildi hatta üniversitede tanışmıştık evliliğim de çok kısa sürdü sadece hamile kalmam sebebiyle hukuki sürecim çok sancılıydı. Çok evlenir boşanırsın yazanlar olmuş böyle büyük konuşmalar yapmak herkese kolay geliyor ama yaşayan için çok zor . Hiçbir zaman ailesinden saygı görmemiş bir insanım en küçük olduğum için lisede dahi cafede çalışıp kazancımın yarısını babama vermek zorunda kaldım. Boşanma sürecinde çok arkamda durdu ancak hepsi karşı tarafa güç gösterisiymiş bunu anlıyorum çünkü evde bana cehennemi yaşattılar. Ne olursa olsun ben bir evlat kaybettim. Bu bir düşük değildi ölü doğumdu eli ayağı gözleri vardı ama babam benim bebeğime de acıma da asla saygı duymadı ve sanki evlilik dışı hamile kalmışım gibi bir muamele yapıp günlerimi zehir etti mezarlığa gittim diye salata kasesini üstüme fırlatmışlığı var . Sürekli anne baba sözü dinleseydin böyle olmazdı dedi . Dinledik sonunda , eşimle tanıştık . O allahın cezası aile psikolojisinden kurtulmak ve biraz olsun sevilmek için evlendim . İnanın ailem müsade etse eşim gerçekten bana kendimi dünyanın en özel insanı gibi hissettiriyor . Ben büyük bir aşkla falan evlenmedim ha evlenmeden de kendi ayaklarımın üstünde durabilirdim . İşim var çalışıyorum. Ama ekonomik özgürlüğüm maalesef yok kazancımın tamamını abime hibe etmek için babam elinden geleni yapıyordu . Ablam da arkadaşlarım da evlen düzenini kur baban seni ömür boyu sömürür böyle dediler . Durum bu arkadaşlar
biz ilk eşimle ayrılalı çok uzun süre oldu sadece hukuki süreç çok uzadı bilenler bilir burda çok kişiye danıştım dava sürecinde nasıl ilerlemem gerektiğini. Resmi olarak sonlanması nisan ayında oldu . İlk eşim akrabam da değildi hatta üniversitede tanışmıştık evliliğim de çok kısa sürdü sadece hamile kalmam sebebiyle hukuki sürecim çok sancılıydı. Çok evlenir boşanırsın yazanlar olmuş böyle büyük konuşmalar yapmak herkese kolay geliyor ama yaşayan için çok zor . Hiçbir zaman ailesinden saygı görmemiş bir insanım en küçük olduğum için lisede dahi cafede çalışıp kazancımın yarısını babama vermek zorunda kaldım. Boşanma sürecinde çok arkamda durdu ancak hepsi karşı tarafa güç gösterisiymiş bunu anlıyorum çünkü evde bana cehennemi yaşattılar. Ne olursa olsun ben bir evlat kaybettim. Bu bir düşük değildi ölü doğumdu eli ayağı gözleri vardı ama babam benim bebeğime de acıma da asla saygı duymadı ve sanki evlilik dışı hamile kalmışım gibi bir muamele yapıp günlerimi zehir etti mezarlığa gittim diye salata kasesini üstüme fırlatmışlığı var . Sürekli anne baba sözü dinleseydin böyle olmazdı dedi . Dinledik sonunda , eşimle tanıştık . O allahın cezası aile psikolojisinden kurtulmak ve biraz olsun sevilmek için evlendim . İnanın ailem müsade etse eşim gerçekten bana kendimi dünyanın en özel insanı gibi hissettiriyor . Ben büyük bir aşkla falan evlenmedim ha evlenmeden de kendi ayaklarımın üstünde durabilirdim . İşim var çalışıyorum. Ama ekonomik özgürlüğüm maalesef yok kazancımın tamamını abime hibe etmek için babam elinden geleni yapıyordu . Ablam da arkadaşlarım da evlen düzenini kur baban seni ömür boyu sömürür böyle dediler . Durum bu arkadaşlar
Ailesinden darbe yiyen sensin ama haberin yok. O ana baba bu gidişle 30 koca daha boşatırlar sana. Resmen sömürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Elin adamı mecbur değil, adamı 20 günde bıktırmışsınız.ne alaka ya görücü usulü evlendik zaten biz ailemle de benden daha iyi geçinirdi eşim her zaman. uzak akrabamız ve aile dostumuz . ayrıca kalp kırmak kolay değil ne olursa olsun ailem
birincisi ben görücü usulü evlendim ben şehir dışında okurken bile haftanın 3 günü görüşüyordu eşim , ailesi ve benim ailem . annemin babamın çocuğu ezmesi ne alaka onun nerenden çıkardın mesela ? bu kadar rahat salladığına göre ya ailen yok ya da onlardan sağlam bir darbe yemişsin
Yiğenimde olsa bu kadarı fazla eşin haklı bizde kaynıma araba vermedik diye küstü 2 yıldır görüşmüyoruz ben hastahane gidecektim anestezili bir işlem yapılacaktı mesela ama biz otobüsle hastahaneye gidecekmişiz kafaya bak benim arabam vermek at değilim sizde bir yere kadar verebilirsiniz eşinizin yanında olun annenizle paylaşın eşinizin dedikleriniHepinize merhaba arkadaşlar
20 günlük evliyim. Eşimle ailem vasıtasıyla tanıştık yapı itibarıyla eşim çok sakin ve uyumlu biridir ama ailemin özellikle babamın düşüncesiz davranışları sebebiyle evde huzursuzluk başladı
Ben evlenmeden önce maaşımdan biriktirip altın alıyordum eşimin de evlenmeden önce aldığı bir arabası vardı benim birikimimi de ekleyip daha iyi bir araba aldık . Düğün masrafı vs olmadı çünkü düğün yapmadık sade bir nikah yaptık. Benim evimi boşalttık eşyalarımı eşimin evine taşıdık eşya masrafımız da olmadı yani ailem benim için masraf yapmadı . İlk evliliğimde de ailemle çok problem yaşadığım için maddi hiçbir destek görememiştim babamın benim için yaptığı en büyük masraf avukat tutmasıdır onu da ilk maaşımla geri ödedim
Konuya dönecek olursak babam marangoz ve eski bir peouget partneri var sürekli malzeme taşıdığı için. Ablam ve abim şehir dışında yaşıyorlar annem de abimin bebeğine bakmak için gidiyor . Babam da gerek abimlere gerek sadece il merkezine olsun bizim arabayı alıp gitmek istiyo hayır diyemediğimiz için de veriyoruz. Neymiş onun arabası eskiymiş . Taş gibi araba sadece kereste vs taşındığı için görüntü itibarıyla bizimki gibi değil. Neyse biz balayından sonra ayvalığa gitmek için bu hafta için plan yaptık bir süredir eşimle ailevi sebeplerden gergindik rahatlamak istedik . Abimin bebeği rahatsızlanmış el ayak hastalığı mı ne kapmış yengemin de rapor hakkı kalmayınca annem çocuğa tek bakıyor. Babamın da içi rahat etmemiş oraya gitmek istemiş bizim arabayla tabi . Durumu anlattık tatile gideceğiz vs . Çocuk rahatsız siz ne düşünüyorsunuz vs diye ters yaptı telefonu suratıma kapattı
Olaylar bununla sınırlı değil ben nişanlıyken abimler yaşadığı şehirden daire almak istediler. Babamdan da tabi ki destek istemişlerdi ve babam acıpayamdaki tarlalarına kadar elde avuçta ne varsa verdi . Üstüne benim o güne kadar biriktirdiğim üç beş gramıma göz diktiler . Abim ben süedaya yine yaparım gram demiş . Düğün kapıda benden altın istiyorlar olaya bakın. Veremem dedim yengem beni engellemiş . Yine parayı çıkıştıramayınca kayınpederimi arayıp bana nikahımda takacakları burma bilezikleri istemiş babam. Ben sonra süedaya yaparım takıları şu an Ayhanın (abim) ihtiyacı var demiş . Nişanlım maalesef tüm bunlara şahit oldu. Babamla kayınpederim de uzaktan akraba . Allahtan kayınpederim hemen beni aradı . Biz takıları daha yapamadık düğünde alacaklarımızı toplayıp öyle yapacağız süedanın bileziklerini deyin baba dedim öylelikle savuşturdular babamı . Annem de maalesef aynı durumda teyzem kızı ve 2 torunu geçen hafta bizde kaldılar 3 gece . Evde yer olmayınca annem bize yollamış kapıdan çeviremedim .
Eşim en sonunda pes etti ve içinde ne varsa döktü . Ben böyle şeylere alışık değilim ailen bize ve sınırlarımıza saygı duymuyor buna bir çözüm bulman lazım ben konuşup kimseyi kırmak istemiyorum dedi . Ne diyeceğimi bilemedim o kadar haklı ki. Az önce babam beni yine arayıp tekrar arabayı istedi bebek rahatsız o iyileşene kadar ben annenle orda kalacağım acil bir durum olursa hastaneye götürebilmek için diyor çünkü abim de yengem de çalışıyor abim de işe arabayla gidiyor . Bana vicdan yaptırmaya çalışıyorlar. Ne kadar kalacaksın baba diyorum belli olmaz bebeğin durumuna göre değişir diyor otobüsle gidin siz diyor. Ben şimdi bunu eşime nasıl izah edebilirim mesela ? Abimle yengem gramlarını vermedin diye yüzüme bakmıyorlar yeğenimi bile annem görüntülü ararsa kaçak göçek görüyorum. Ama babam bundan önceki gidişinde abimi yengemi toplayıp denize götürmüş ‘benim arabamla’ . Hem yüzüme bakmıyorlar hem arabamda tepiniyorlar aklımı kaçıracağım
Hayır resmi nikalıyım . Normalde olmuyormuş 1 yıl kadar bir süre geçmesi lazımmış . Ben davanın uzaması ile alakalı mağduriyet sürecimi belirtip iddet süresinin kaldırılmasını talep ettim son duruşmada . O zamanlar evlenme düşüncem yoktu ama yine de herhangi bir şekilde hayatımı etkilemesini istemedim. Sağlık raporu da istiyorlar hamilelik olmadığına dair o şekilde kaldırılıyormuşImam nikahlı mısınız? Nisanda boşanınca evlenilebiliyo mu hemen?
annem maalesef bizi hep babanızı üzmeyin babanız ne derse o diye büyüttü. anneme gidip ağlayarak durumu anlattım ev içinde sürekli kavga var bu kadar rahat olmayın dedim . annem bana babanla gökhanın arasını açma gökhan bişey demiyor çocuk bize karşı gayet anlayışlı sen neden durduk yere ortalık karıştırıyorsun dedi . Yani onlara göre ben onlardan uzlaşmak istiyorum gökhanı da öne sürerek hikayeler uyduruyorum. Yapma kızım biz aileyiz neden ara açmaya çalışıyorsun dedi resmenMis gibi atama çıkmış yine babanın kısır döngüsündesin onların istediği gibi evlenmişsin
Baban abinin de senin de evliliğine çökmüş maddi manevi sömürüyor
O yüzden tanıdıkla evlendiriyor ne demek k.pederden bilezik istemek hayır diyemez diye yine tanıdık aman Kemal amcayı üzmeyin diyen yeni k.pederin
Ama abinler çözüm üretmiş sen ağlıyorsun kocan da pısırık topu sana atıyor
Bir tabir var Anadolu İrfanın sıkışıp kalmışsın en çok annene üzüldüm
eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız