Öyle bir dramatize ediyorlar ki anlatamam. Annem ağladı, bunları söyledim diye. Doğru bir tanedir sen göremiyorsun, başına bişey gelebilir biz seni korumaya çalışıyoruz. Birde bizi üzerek mutlu olabiliceksen ol diyor. Şimdi de benimle konuşmuyorlar, ne yaptıysam sanki. Babanla sakın tartışma akşam diyor, özür dilenicek bişey de yapmadım, tartışıcam nolursa olsun yoksa anlamayacaklar
Ekonomik özgürlüğün olsada babanın şartlarına uyacaksın öyle bir aileye sahipsin,
Geleneksel ailelerin hepsinde bu sıkıntı var
Ki zaten annen üniye gitmemiştir babanda öyle sanırım buna kuşak çatışması deniyor çoğu ailede var olan bir tartışma
Keske o günlerime geri dönebilsemAllah aşkına haksız mıyım siz söyleyin. 24 yaşındayım. Ara tatil için ailemin yanına geldim. Dün arkadaşımda kalmak istedim diye olay oldu. Her gün dışarı çıkmıyorum. Her gün dışarlarda sabahlamıyorum. Arada bir önceden söyleyince izin de veriyorlardı. Şimdi gelmişler dün telefonda, şimdi gelmiyorsan hiç gelme, hemen eve geliyorsun bilmem ne...
Alt tarafı arkadaşımda kalmaj istedim, annem iki saattir. Biz senin iyiliğin için yapıyoruz , bizi üzerek mutlu olabilceksen ol vs va diyor. Anlatamıyorum. Akşam babam gelince esas kuyamet kopucak. Ne demeliyim ne söylemeliyim acaba. Onlara saygı duymuyormuşum, halbuki saygısızlık etmiyorum bişey demiyorum
Herkesin annası veya babası üni mezunu değil ondandır anlayış göstermemesi siz şanslı olansınızBenim annem de babam da ailelerinden ayrı üniversite okumuş, kızlı erkekli arkadas grupları olmuş insanlar. O yüzden bana gayet olgunca yaklaşırlar, endişe ettikleri bi şey olursa da mantık çerçevesinde anlatırlar. O yüzden bana aşırı saçma geliyo konu sahibinin annesinin rest çekip ağlaması, babasının küsmesi falan. Hani deseler ki şu şu sebepten istemiyoruz, amenna.
36 yasinda bekar arkadasiniz hala ailesi ile kaliyirsa birsikinti var demektir eger maddiyatsa anlarim tabi ama 36 yasinda insan kendi kararlarini verebilmeli.Gönülleri yoksa kalma. 36 yaşında bekar arkadaşıma bizde kalsana dedim babam kimseye izin vermiyor huzursuz etmeyeyim dedi. Çokmu şart kalmanız.
Valla bu kadar cinauet tecavüz ben olsam kimsenin evinde kalmazdım bunun yaşla alakası yokÖyle bir dramatize ediyorlar ki anlatamam. Annem ağladı, bunları söyledim diye. Doğru bir tanedir sen göremiyorsun, başına bişey gelebilir biz seni korumaya çalışıyoruz. Birde bizi üzerek mutlu olabiliceksen ol diyor. Şimdi de benimle konuşmuyorlar, ne yaptıysam sanki. Babanla sakın tartışma akşam diyor, özür dilenicek bişey de yapmadım, tartışıcam nolursa olsun yoksa anlamayacaklar
Bu olay nerede oldu acaba tüylerim diken diken oldu ya27 yasimda evlendim, ogrenciyken farkli sehirde yalniz yasiyordum, ayrica ailemle yasadigim donemde onlar surekli gezdigi icin de evde yalniz kaliyordum aylarca bazen.ama yine de babam bu arkadasta kalma mevzularina hep cok net tavrini koymustu, simdi dusunuyorum hakliymis... kiz kardesim kadsr yakin arkadasimin babasi vefaat rtti, bir hafta boyunca orda gecirdim arkadasima destek olmak icin, gece yatalim dedigimizde babam geldi beni aldi arabayla 2-3 fark rtmez, sabah ta uyanir uyanmaz goturup hbirakti. usteik bir arkadasimin da bizde yatili kalmasina izin vermezdi. gece gec saat bile olsa evine gorurmeyi teklif ederdi.
simdi dusununce yaptiklari hic anormal gelmiyor, neler okuyoruz goruyoruz arkadasinin abisi babasi tarafindan tecavuze ugrayanlar, cinayete kurban gidenler, mervelerdeyim deyip mehmetlerde basina bir is gelenler...
lisedeyken 2 tane arkadasimiz (ikisinin de anne babasi ayriydi) ailelerine annemde kaliyorum babamda kaliyorum diye yalan soyleyip evden cikip sevgilileriyle felekten bir gece gecirmek istiyorlar. 3 gun gecip eve donmediklerinde anne baba mecburen iletisim kurup anliyor cocuklarin ortada olmadigin. ve sonra iki kizin cesedi kopru altinda bulunuyor...
bu olayi 15 yasinda yasadigim icin babamin bu hassasiyetine herzaman saygi duydum. teklif bile etmedim. ailenizin hassasiyetlerine bence saygi duymalisiniz.
Valla benim annemde babamda üniversite mezunu. Ama Türk toplumu iste tutucu. Bunun okumuslukla alakasi yok.yalan söylemeye tesvik ediyorlar arkadasimin babasi lise mezunu annesi ev hanimi köyde büyümüşler. Simdi küçük ilcedeler. Arkadasim cok rahat ne olursa olsun babasina söyler evlerine erkek arkadaslari gelir ailesi hic kapiyi bile tiklatmaz ne yapiyorsunuz diye babasiyla içki içer gece 2 de dışarıya çıksa dahi babasini arar ben buradayim baba şu şu arkadaşımlayım der babasi da tamam der kapatir. ve asla yalan söylemez böylesi daha iyi değil mi ?Herkesin annası veya babası üni mezunu değil ondandır anlayış göstermemesi siz şanslı olansınız
Ama bu genç kızımız gibi belli kuşaktan sonra ki evlendiği kişiyi aydın ve kendisine eğitim konusunda da uyumlu seçerse az kafası ağrıraycak genç kızı olduğunda
Kesinlikle. Okumakla alakalı değil, üniversite mezunu benimkiler de. Ama üzerimde aşırı baskıları var, her an başıma bişey gelecek gibiValla benim annemde babamda üniversite mezunu. Ama Türk toplumu iste tutucu. Bunun okumuslukla alakasi yok.yalan söylemeye tesvik ediyorlar arkadasimin babasi lise mezunu annesi ev hanimi köyde büyümüşler. Simdi küçük ilcedeler. Arkadasim cok rahat ne olursa olsun babasina söyler evlerine erkek arkadaslari gelir ailesi hic kapiyi bile tiklatmaz ne yapiyorsunuz diye babasiyla içki içer gece 2 de dışarıya çıksa dahi babasini arar ben buradayim baba şu şu arkadaşımlayım der babasi da tamam der kapatir. ve asla yalan söylemez böylesi daha iyi değil mi ?
Haklısınız .Aileler her seyi abartmaya meyilli. Sanki fuhus yapıcam demişsin gibi davranmışlar. Anne olunca anlarsin,sen kizsin,disarisi kötü diyenleri dinleme saçmalık tamamen. Ama para onlarda olduğu sürece dinlemek zorundasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?