• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem

• Konu Sahibi Konu Sahibi lame
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

lame

Ziyaretçi
slm aslında benim sorunum yıllardan beri var..
ablamla aramızda 1 yaş fark var ..aynı yıl ünüversite sınavına girdik ben ,iki yıllık yeri yazdım kazandım ablam kazanamadı ...seneye tekrar girdi puanı düşük ailem özel okulda okusun dedi ozaman aldılar beni karşılarına ablanın piskolojisi bozulur biz onu özel okulda okutacağız...neyse 4 yıl özel ünüversiteye para verildi ....ozaman çok kızmamıştım sonuçta eğitim ben devlet sırasındayken o özelde....
arkasından ben ablamdan önce evlendim sağolsun ailem her elinden geleni yaptı klasik çeyiz meselesi........ama ablam evlendi ablan üzülür diye bütün evin büyük eşyasını aldılar oğlan sadece beyaz eşyasını aldı..arkasından ikimiz çoluk çoçuğa karıştık ben otobüslerde gidiyorum ablama süpriz araba almış babam..bunun nedeni çoçuğu yaramaz belediye otobüslerinde sürünmesin....iki yıl önce olan oldu ablama ev aldılar .......zoruma gitti aylarca ağladım.acillerde yattım üzümtümden .aslında ailemi seviyorum ama bu yaptıkları onlardan uzaklaşmama sebep oluyor bu arada eşlerimiz maddi durumu aynı .......yani bende zengin değilim kız hergün gezip tozuyor ..senede iki kere tatilde ben 10 yılda iki kere gidebildim ...........ailem ona 100.000 lira ev alıyorsa bana baheneler uydurarak 100 lira veriyorlar
önemli olan para değil ama üvey evlat muamelesi görüyorum........
ailemle konuştum ama malesef hep bahaneleri var sanada ev alacağız ama bulamadık yani iki yılda piyasada ev kalmadı.enson ailem haçlık vermiş 2000 lira yuh dedim ya ...birde bana diyorlar sen niye temizlikçi almıyorsun ev işini kendin yapıyorsun....annne eşim memurdedim.. birde pişkin pişkin ablam ben her hafta alıyorum evlendiğimden beri yer silmedim demezmi.......ne yapayım kıskanç biri değilim hatta baba parasınada güvenmiyorum ailemden uzaklaşıyırum zaten bu gidişte uçurumlar olacak konuştum olmadı ne yapayım

Son düzenleyen: Moderatör:
ilginç anlattığına göre gerçekten bir ayrım var gibi ama yapabileceğin pekte bişey yok gibi, bu duruma demekki ablanın ikna kabiliyeti senden yüksek yorumunu yapabilirim anca

anlattıgınıza göre bi evlat ayrımı var....üzülmektede haklısınız..........
peki neden ailenize sormuyorsunuz...........neden ablama gelince herşey yolunda bana gelince bahaneler demiyorsunuz.........
ablamın üzülecegini söylüyorsunuzda benim üzülecegimi neden düşünmüyorsunuz demiyorsunuz.........
bence ailen ayrım yaparak ayıp ediyorlar...........
bide tabiki anne baba ..evlatlarının yanında yardımında olucak.........dogru olanda bu fakat .......
herşeyide aileden beklememek lazım.......sonuçta eşleriniz var.......
kazançları var.........ablanızıda böyle alıştırmalarıda hoş degil..........
sizde üzülmeyin diyecegim..........ama üzülmeyecekte bi durum degil gibi........

Evlenip barklanmışsınız her ikinizde
Neden hala aileden yardım bekliyosunuzki bende onu anlamadım..
Benim eşim asla kabül etmez mesela ne ev ne araba..

ılğinç geldi..

aileizin yaptığı çooook yanlış....hangi akla hizmet bu şekilde davranıyorlar anlayamadım...biri kız biri erkek olduğu halde çocuklarım arasında adaletsiz davranmaktan hep korkmuşumdur.bence baştan itibaren tepkinizi göstermeliydiniz ama yinede geç kalmış sayılmazsınız....

Evlenip barklanmışsınız her ikinizde
Neden hala aileden yardım bekliyosunuzki bende onu anlamadım..
Benim eşim asla kabül etmez mesela ne ev ne araba..

İlğinç geldi..
zaten bir şey beklemiyorum söylemeyi...
bunu 30 yaşıma kadarda beklemedim.....zaten öyle olsaydı 17 yaşımda derdim niye böyle diye .........ama artık zoruma gidiyor ....
para mevzusu değil....mesela sürekli annem bana ablamı övüyor benim kızım şöyle akıllı benim kızım şöyle becerikli aynı bana çekmiş ..anasının kızı...benim kızım şöyle hassas bende öyleydim diyip duruyor artık gına geldi önceleri aldırmıyordum ama şimdi takmış durumdayım mesela aralarında bir şey oluyor ben olayın detayını babannemden duyuyorum anne benim haberim niye yok cevap unutmuşum.......
para meselesi farkı madesel boyutu birde manevi boyutu var annem hazırlanmış tatile gidiyorlar benim haberim yok arıyorum kızım ben çeşmedeyim anne ani karar mı oldu diyorum yok unutmuşum sana...asıl olan dün tel konuşması neyse para verdim falan dedi sonra çoçuk meselesine geldi sen biraz çoçuğuna fazla yüz verdin iyi yetiştiremedin dedi bak ablana ne güzel çoçuk yetşiştiri üzüldüm üzüldüm koskoca kadınım yinede ailemden onay bekiyorum bu saçma gibi geliyor ama zoruma da gidiyor

ailenin yaptığı çok yanlış resmen sana üvey evlat muamelesi yapıyorlar.ailene bunun nedenlerini sor.bu durumun aranızda uçurumlara neden olduğunu söyle

seni kücük görümceme benzettim

büyük görümcem yagcinin, yalakanin tekidir,agzi cok iyi laf yapar

laflariyla insanlari etkiler,birde kendini acindirmada bir numaradir,herseyi elde eder

ama kücük görümcem ,ablasina yapilanlara ragmen sakindir,birsey demez,agzi hic laf yapmaz

siyasetci konusamaz,yagci ve yalaka hic degildir,hatta kizdiginda bazen ,ablasini kiskaniyor bile derler(ailesi)

artik ailesinden uzaklasti,görüsmüyor,kaynanam görüsmür diye kizi nerdeyse reddetti,kocasiyla mutlu ev ,araba ,arsa aldilar

valla kücük görümcem bi care bulamadi sen bulursan yazda bende ona iletiyim benneyaptımki

ailenin yaptığı resmen ayrımcılık..

bence şu şu sebeplerden dolayı ben size çok kırgınım şeklinde bir açıklama yap ve çok çok zorunlu haller dışında görüşme...belki kafalarına bişeyler dank eder....

niye eve kadın almıyorsun deyince ben kira veriyorum o yüzden kadına verecek param yok diyemedin mi? Ona niye harçlık verdiniz ben tatile bile gidemiyıorum niye bana verilmedi diyemedin mi? Çok ezdirmişsin kendini be güzelim. Bu konularda biraz hep içine atmışsın galiba. Ablama ev araba alındı bana niye alınmadı de. Haksızlık ettiniz bize de.

Cnm o kadar ŞaŞırdım kı anlatamam
bu kadar aÇık bı ayrımcılık gÖrmedım doĞrusu
belkı bana kızacaksın ama sen Üvey fln olmayasın
nasıl bı ayrımdır kı bu ya anlamadım
Çok anormal bı durum be cnm bu yaaa

zaten bir şey beklemiyorum söylemeyi...
Bunu 30 yaşıma kadarda beklemedim.....zaten öyle olsaydı 17 yaşımda derdim niye böyle diye .........ama artık zoruma gidiyor ....
Para mevzusu değil....mesela sürekli annem bana ablamı övüyor benim kızım şöyle akıllı benim kızım şöyle becerikli aynı bana çekmiş ..anasının kızı...benim kızım şöyle hassas bende öyleydim diyip duruyor artık gına geldi önceleri aldırmıyordum ama şimdi takmış durumdayım mesela aralarında bir şey oluyor ben olayın detayını babannemden duyuyorum anne benim haberim niye yok cevap unutmuşum.......
Para meselesi farkı madesel boyutu birde manevi boyutu var annem hazırlanmış tatile gidiyorlar benim haberim yok arıyorum kızım ben çeşmedeyim anne ani karar mı oldu diyorum yok unutmuşum sana...asıl olan dün tel konuşması neyse para verdim falan dedi sonra çoçuk meselesine geldi sen biraz çoçuğuna fazla yüz verdin iyi yetiştiremedin dedi bak ablana ne güzel çoçuk yetşiştiri üzüldüm üzüldüm koskoca kadınım yinede ailemden onay bekiyorum bu saçma gibi geliyor ama zoruma da gidiyor

ah be güzelim işkence gibi bu da
ailenin davranışı çok yanlış geldi bana yaa
hiç konuştunmu onlarla buraya yazdıkların gibii
çok üzüldüm hakkaten

bazı ailelerde her ne kadar anne babalar evlat ayrımı yapmaz deseler de olabılıyor bu durum
bunun üvey evlatllıkla da alakası yok bence
cocuklardan bırı bışeylerı daha erken basarınca ya da daha şanslı olunca hayatta
diğerinin açıgını kapatmak için aileler öbür evladı eksik tutuyor bişeylerden
bu maddi beklentiler değil ona alınıp dıgerınden esirgenenler meselesi degil
burada bi tavır var söz konusu olan ve insanı en cok o ayrım yaralıyor
yanı dıgerının okumaması özguevnı eksık olması ne bleym hasta olması vesaire pek cok durum olablır
bunun suclusu ona göre daha cok seye sahıp olan daha guzel olan evlı olan okuyan ne bıleym daha zengın olan mı ki? hayırrr
herkesin kaderi ayrı yazılıyor herkes payına dusenı yasıyor hayatta
ama aileler eşit tutalım denge kuralım derken aslında çok buyuk bır haksızlk yapıyorlar
mutlaka seflkatle sevgıyle dıgerının acıgını kapamak yarasını sarmak elınden tutmak olabılr nıyet
bunu anlayabılırım yadırgamam da
ama onun elını tutarken bıraktıkları dıger elın sahıbı de öz be öz evlatları
işte kaçırdıkları hayati nokta bu
ne yazık ki benzer bir hikaye de benim hayatımda var
ve öyle iyi anlıyorm ki arkadasm seni
anlatmya çalışma hiç çünkü anlamayacaklar
aksine seni kıskanmak kötü düşünmekle yargılayacaklar
bırak herkesi oldugu gibi kabul et
bu da benim kaderim de sineye çek
zor biliyorum ama her an her sanıye her yenı olayda bunu kendıne acıklamaya anlamlandırmaya calısmak cok daha zor
şanslısın kı kendıne aıt bır hayatın var sen de onu yasamaya bak
ailenle de oldugu gıbı olması gerektıgı kadarıyla yasa hayatı
olanlara olmayanlara aldırma duyma görme
emın ol böyle daha rahat edeceksın
ve emın ol cocuklarına bunları asla yasatmamak ıcın çok bilincli olacaksn canım
sevgiler

Son düzenleme:
sağolun kızlar zaten olduğu gibi kabul etmesem çoktan ayrılmıştım
ne olursa olsun ailem üzerimde hakları var farkındayım veaslında bu farkındalık benim çoçuk sahibi olmamı engelliyor 9 yaşında çoçuğum var ama ikinci çoçuk hep erteleniyor ailemle konuşurum ama kavga boyunda tartışmam kendime yakıştıramıyorum konuşuyorum konuşuyorum ama anlamamak için direniyorlar ben maddi boyutta değilimyaşadığım hayat tecrübesi maddiyatın hiçbirşey sağlığın herşey olduğunu hayat erken yaşta öğretti....
böyle kabullenmek daha doğru galiba....mafoldumben

sağolun kızlar zaten olduğu gibi kabul etmesem çoktan ayrılmıştım
ne olursa olsun ailem üzerimde hakları var farkındayım veaslında bu farkındalık benim çoçuk sahibi olmamı engelliyor 9 yaşında çoçuğum var ama ikinci çoçuk hep erteleniyor ailemle konuşurum ama kavga boyunda tartışmam kendime yakıştıramıyorum konuşuyorum konuşuyorum ama anlamamak için direniyorlar ben maddi boyutta değilimyaşadığım hayat tecrübesi maddiyatın hiçbirşey sağlığın herşey olduğunu hayat erken yaşta öğretti....
böyle kabullenmek daha doğru galiba....mafoldumben

cnm benim senin açından çok üzücü gerçekten ya
ama açık ve net bi ayrımcılık var
nedendir bu haksızlık
bazı aileler üvey evlatlarına bile yapmaz bu kadarını
allah yrd olsun cnm üzme knd a.s.

Aaaa! Valla çok ayıp etmişler sana.Çok sinirlendim.İnsan ister istemez soğuyor işte böyle şeyler olunca.Kendimden biliyorum.Ailem diyorum ama gün geliyor el oluyor ne yazık ki...

Back
X