Yeni evlilik yeni ülke

Bilmedigi hayatlar ve tecrübeler hakkinda cayir cayir ahkam kesen insanlara oldum olasi uyuz olmusumdur :) ama tek tek alintilamaya ve tartismaya degmez.

Konu sahibi siz yalniz degilsiniz. Göcmenlik tecrübemle bunu yaziyorum; tanistigim onlarca kadindan sadece birkaci bu hissi hic tatmadi onun disinda %90-95 oraninda göcmen kadinlarin yasadigi tanidik bir his bu. Aradaki farki da su parametreler belirliyor; is bulup giden hizli adapte olur/ esiyle Türkiyede oturmus güzel bir evliligi olup birlikte karar verip göcen iliskilere sahip kadinlarin adaptasyonu farkli oluyor. Onun disinda tüm kadinlar sizinle ayni seyleri yasiyor ve hissediyor. Su an cok yenisiniz bana göre en az bir sene hatta 2 sene vermelisiniz bu adaptasyon mevzusuna. Facebookta göcmen kadinlar grubuna üye olun oradan bulundugunuz sehri yazarak bir paylasim yapin yeni arkadaşlar edinmek istediginizi söyleyin. Muhakkak birileri cikacaktir ve sizin bu kara bulutlarinizi dagitmaniza yardimci olacaktır cünkü damdan düşenin halini damdan düşen anlar :)
Ahhh anlaşılmak o kadar güzel ki 🫂☺️ Belki sadece bunun için yazdım bu siteye… Gerçekten damdan düşen anlar :))
Öncesinde de demiştim herkes kendi gözlüğüyle bakıp kendi filtresi kadar anlıyor başkasının hayatını ama hiç bilmediği hayata acımasız yorumlar yapmak iyi niyetli gelmiyor.

Insallah hepimiz için güzel olsun hersey. Benim genel problemim hata yapınca kendimi çok suçlamak ve en büyük eleştiriyi kendim yapmak. Artık diyorum ki olabilir hersey ♥️
Sizde mi başka ülkedesiniz ?
Aslında özşefkatimiz biraz yüksek olsa başkalarına gösterdiğimiz merhameti biraz da kendimize gösterebilsek daha iyi olacağız sanırım💕
Evet biz de 3,5 yıl oldu taşınalı. Ben eşimden daha çok istedim, ben işimi bıraktım ama o kadar çarptı ki beni. İlk aylardaki o coşku geçince bazı günler yataktan kalkıp perdeleri bile açamadım. Önce anneme, arkadaşlarıma vs anlatıp beni anlamalarını bekledim ama onlar da farklı farklı yönlerden çok ters anladılar. Sonra baktım olmuyor hızlıca hayata karışmaya çalıştım. Ben intensive bir dil kursuna başladım. O bana çok iyi geldi. Orda biraz biraz arkadaş edindim. Baktım herkes benimle aynı. Ben yalnız değilmişim hissi iyi geldi çünkü benim yerimde olsaydı hayattan nasıl keyif alacağını, ne güzel işler başaracağını anlatan insanlardan sıkılmıştım. Sonra eski arkadaşlarıma eşime dostuma ne yaşadığımı ne hissettiğimi anlatmayı bıraktım. Biliyorum anlamıyorlar😂
Şimdi ara ara konuşuyoruz eşimle başka bir yere mi gitsek acaba daha mutlu olacağımız bir yer var mı diye. Heralde alışınca da böyle oluyor bakalım artık kısmet😅

Aslında özşefkatimiz biraz yüksek olsa başkalarına gösterdiğimiz merhameti biraz da kendimize gösterebilsek daha iyi olacağız sanırım💕
Evet biz de 3,5 yıl oldu taşınalı. Ben eşimden daha çok istedim, ben işimi bıraktım ama o kadar çarptı ki beni. İlk aylardaki o coşku geçince bazı günler yataktan kalkıp perdeleri bile açamadım. Önce anneme, arkadaşlarıma vs anlatıp beni anlamalarını bekledim ama onlar da farklı farklı yönlerden çok ters anladılar. Sonra baktım olmuyor hızlıca hayata karışmaya çalıştım. Ben intensive bir dil kursuna başladım. O bana çok iyi geldi. Orda biraz biraz arkadaş edindim. Baktım herkes benimle aynı. Ben yalnız değilmişim hissi iyi geldi çünkü benim yerimde olsaydı hayattan nasıl keyif alacağını, ne güzel işler başaracağını anlatan insanlardan sıkılmıştım. Sonra eski arkadaşlarıma eşime dostuma ne yaşadığımı ne hissettiğimi anlatmayı bıraktım. Biliyorum anlamıyorlar😂
Şimdi ara ara konuşuyoruz eşimle başka bir yere mi gitsek acaba daha mutlu olacağımız bir yer var mı diye. Heralde alışınca da böyle oluyor bakalım artık kısmet 😅
Kesinlikle öyle kendimize özşefkat herseyden önemli 🌸
Ne çok benzer hikaye oldu bir anda ne tatlısınız 🫂 kucaklıyorum hepinizi, herbirimizin yolu kolaylaşsın ve ne olursa olsun kendimizi sevmekten vazgecmeyelim, kendimizi suçlamayalım ♥️
Ben şu an bu kıvamdayım ve akışına bıraktım ☺️

Mesleğimi yapabilmek için 2 3 sene eğitim gerekiyor dediniz ama neden ona başlamıyorsunuz? Sorun dilse kursa 2 gün yerine 5 gün gidebilir misiniz? Çalışan bi insanken bir anda evde durmak ve eşle durmak çok zordur.

Evet 2 gün gidiyorum kursa ve çok iyi geliyor eşim siz olmak. Biz evlenmeden önce herseyi enine boyuna konuştuk, benim işi bırakmam nasıl olur, adapte olur muyum vs vs. Ama herseyi konuşurken bu çok bariz şeyi hiç düşünmedim, onun sürekli evde olacağını hiç ama hiç hesaba katmamışım… ben özel alanı olan biriydim eskiden de, Tr de de hem uzun yıllar yalnız yaşamanin, hem de karakter olarak boyle olmamın etkisi çok…şimdi nerdeyse evlilik bana göre değilmiş noktasına geldim 4 ayda :(
Şimdi neye karar verdiniz evet o konuda çok haklısınız eşle sürekli dip dibe olmak hakikaten boşanma sebebi benimki de öyle ben de 1 aydır annemdeyim terk ettim 2 de çocuğum var 13-15 yaşlarında artık onlarında durumunu düşünmüyorum çünkü bizimki agresif her şeye sinirleniyor ve ben bıktım artık bugün boşanmak istediğimi söylemek için buluşacağım ve yenilgi mi demişsiniz neden yenilgi olsun yenilgi olarak düşünmeyin hayat tarzının değişmesi olarak düşünün insanlar hayatlarında değişiklik yapabilir bu çok normal bunu yenilgi olarak adlandırmayın velev ki öyle olsun daha huzurlu daha mutlu olacağınız bir ortama geçmeyi tercih etmek ancak cesarettir başarıdır.

Şimdi neye karar verdiniz evet o konuda çok haklısınız eşle sürekli dip dibe olmak hakikaten boşanma sebebi benimki de öyle ben de 1 aydır annemdeyim terk ettim 2 de çocuğum var 13-15 yaşlarında artık onlarında durumunu düşünmüyorum çünkü bizimki agresif her şeye sinirleniyor ve ben bıktım artık bugün boşanmak istediğimi söylemek için buluşacağım ve yenilgi mi demişsiniz neden yenilgi olsun yenilgi olarak düşünmeyin hayat tarzının değişmesi olarak düşünün insanlar hayatlarında değişiklik yapabilir bu çok normal bunu yenilgi olarak adlandırmayın velev ki öyle olsun daha huzurlu daha mutlu olacağınız bir ortama geçmeyi tercih etmek ancak cesarettir başarıdır.
Hayırlısı olsun hakkınızda… Evlenmek, ayrılmak hersey olabilir hayatta. Sizin için en iyisi en doğrusu olsun..

Ben ilk evlendigimde zaten esimle yasiyordum ve isim gucum her sey ayniydi tek fark imzaydi ama sanki o imzayi atinca ayni sizin dediklerinizi yasadim. Ustelik siz 40 li yaslardasiniz ben 20 li dusunun. Yani bu hissettikleriniz gayet normal ustelik baska ulke yeni bir hayat arkadasi derken alismak icin kendinize zaman taniyin derim. Belki de bi zaman sonra kendiniz donmek istemeyeceksiniz zor tabi kendi mevcut duzeninizi yikmak da kilay degil ama madem bunu yaptiniz biraz daha yasatip adapte olmaya calisin benimsemeye baslayinca degisir belki duygulariniz.

Back
X