Ailem..

Baktırıyorlarmı sence. Her işimin içinde herşeyimi takip ediyolar. Benle tatile gelip benle dönmek istiyor

Ekonomik özgürlüğün elindeyse,ailene ayrı eve çıkmak istediğini düzen kuracağını anlatmalısın. Ben 18 imde yaptım bunu hem okudum hem çalıştım ailemde alıştı zamanla.
Ailem ne der izin vermez kavramlarını unutmalıydınız bu yaşta siz hala yetişkin olamamış gibi her şeyi söyleyip izin alırsanız devam ederler. Kendi düşüncelerini söyleyip ağlayıp sızlasanda düzene kurman gerek.19 değil 29 yaşındasın 30 yaşında hala çocuk gibi hesap vermek çok saçma.

Ya susup şikayet etmeden devam edeceksin ya da konuşacaksın

Yeni bir hayat kurmak için illa evlenmene gerek yok. Hatta evlendiğin zaman bu defa da eşin her şeye karışmaya başlayacak ve aileni çok arayacaksın büyük ihtimal:) Eğer çalışıyorsan evini kesinlikle ayır. 29 yaşındasın. Reşit olalı 11 sene olmuş. Eğer çalışmıyorsan da çalış. Koca kadınsın.Eğer ayrı eve çıkmayı göze alamıyorsan en azından blöf yap ayrı eve çıkarım diye.

Sizi gözlerinden sakınmışlardır bu yaşınıza kadar, tek çocuk olduğunuz için ayrı bir düşkünlerdir,ondan hala üzerinize titriyorlardır :)
Sıkıcı olmaya başladı artık inanki. Denize gidiyorum diyelim hava biraz bulutlandı telefon açıyor annem hava bulutlandı eve gelmiyormusun. Sahil insan dolu sadece banamı oluyor bu diyorum

Bu ülkede yaşamasaydık size hak verirdim lakin her gün farklı bir olay çıkan, tecavüz vakalarının tavan yaptığı bir yerde ben de en değerlimi korumak isterdim. Kaldı ki 2.30 erken bir saat değil. Sizi sağ salim görmeden uyuyamıyorlar belli ki.
Ben de aynı dertten çok çektim bazen hala da çekiyorum buna rağmen ailenizi anlayabiliyorum.
İnsan bazen ne çok sevildiğini bilmiyor.

İmkansız böyle birşey yaptırmazlarki.
İşte sen böyle düşündüğün için herşeyine karışıyorlar. İmkansız diye birşey yok bu senin hayatın ve ömür geçiyor aynı şekilde sen onların hayatına herşeyine karışsan Nasıl hissederler. Evet belki başta tepki Verirler hatta tehdit ederler ama alışırlar alışmak zorundalar

Düşünsem ne değişirki.

Konuşun güzel dille.
Bu baskıdan rahatsız olduğunuzu söyleyin ciddi bir şekilde.Konuşun hala sen 30 yaşındasın otur evde denilirse de ayrı eve çıkmak istediğinizi söyleyin benim tavsiyem bu kadar aile de bir yere kadar olur bütün ömür boyunca başkalarının kurallarıyla yaşayamaz ki insan.

Ekonomik özgürlüğün elindeyse,ailene ayrı eve çıkmak istediğini düzen kuracağını anlatmalısın. Ben 18 imde yaptım bunu hem okudum hem çalıştım ailemde alıştı zamanla.
Ailem ne der izin vermez kavramlarını unutmalıydınız bu yaşta siz hala yetişkin olamamış gibi her şeyi söyleyip izin alırsanız devam ederler. Kendi düşüncelerini söyleyip ağlayıp sızlasanda düzene kurman gerek.19 değil 29 yaşındasın 30 yaşında hala çocuk gibi hesap vermek çok saçma.

Ya susup şikayet etmeden devam edeceksin ya da konuşacaksın
Ben izin almıyorum ki çıkarken ben çıkıyorum diyorum. Dün saat 11 gibi arkadaşım çağırdı gel biraz dolaşalım diye evden çıkıyorum annem fırladı ayağa saat kaç kaçta gelicen. Neyse 2 gibi aradı beni nerdesin dedi bende o sırada eve dönüyorum geliyorum dedim. Yazıklar olsun dedi kapattı.

Konuşun güzel dille.
Bu baskıdan rahatsız olduğunuzu söyleyin ciddi bir şekilde.Konuşun hala sen 30 yaşındasın otur evde denilirse de ayrı eve çıkmak istediğinizi söyleyin benim tavsiyem bu kadar aile de bir yere kadar olur bütün ömür boyunca başkalarının kurallarıyla yaşayamaz ki insan.
Haklısınız denicem bunu

Teklerin kaderi midir dicem de, tam tersi daha rahat bırakan da var.
Tekim ben de..
Arkadaşlar demiş, alışmak zorundalar. Bazen zorluyorum ben de, aniden yüklenmeden.
Ekonomik özgürlük bu tarz ailelerde özellikle çok önemli oluyor aslında, çalışıyor musunuz?
Eğer öyleyse bir tık daha yüklenin.
30 a benim akıbetim nolacak bakalım.

Bu ülkede yaşamasaydık size hak verirdim lakin her gün farklı bir olay çıkan, tecavüz vakalarının tavan yaptığı bir yerde ben de en değerlimi korumak isterdim. Kaldı ki 2.30 erken bir saat değil. Sizi sağ salim görmeden uyuyamıyorlar belli ki.
Ben de aynı dertten çok çektim bazen hala da çekiyorum buna rağmen ailenizi anlayabiliyorum.
İnsan bazen ne çok sevildiğini bilmiyor.
Burası küçük biryer. 10 dakika evle gittiğim yer. Aradıkları zaman hemen açıyorum saçma sapan bi ortam yapmayacağımı bilirler. Ya bunlarda bi huy var evde otur huyu ben anlamadım gitti

Sıkıcı olmaya başladı artık inanki. Denize gidiyorum diyelim hava biraz bulutlandı telefon açıyor annem hava bulutlandı eve gelmiyormusun. Sahil insan dolu sadece banamı oluyor bu diyorum
Annezi karşınıza alıp konuşmayı denediniz mi?

Teklerin kaderi midir dicem de, tam tersi daha rahat bırakan da var.
Tekim ben de..
Arkadaşlar demiş, alışmak zorundalar. Bazen zorluyorum ben de, aniden yüklenmeden.
Ekonomik özgürlük bu tarz ailelerde özellikle çok önemli oluyor aslında, çalışıyor musunuz?
Eğer öyleyse bir tık daha yüklenin.
30 a benim akıbetim nolacak bakalım.
Geçen gün dedim ki anneme bi arkadaşım gelecek 3 gün kalacak evde yer yok bi senin yatağın var dedi ben çift kişilik yatakta yatıyorum. Geçen günde akrabalar geldi diyorki bu akşam burda kalın. Bana garezi var

Işte bizim toplumda klasik aileler .
Kız evde otursun , arkadasi olmasin akşam çıkmasın.
Bu da korumaciliktan falan değil toplum yapısından.
Böyle eve tikmaya koruma olacaksa fanusta yaşayalım.
Evlenene kadar aile karışır evlenince koca.

Geçen gün dedim ki anneme bi arkadaşım gelecek 3 gün kalacak evde yer yok bi senin yatağın var dedi ben çift kişilik yatakta yatıyorum. Geçen günde akrabalar geldi diyorki bu akşam burda kalın. Bana garezi var

Bana da çok düşündürtüyor böyle garezi var diye maalesef :) Ama o klasik laftır ya; yine bekleriz, burada kalın vs...
Evde otur huyu değil de gözümüzün önünde ol huyu o sanırım :)

Burası küçük biryer. 10 dakika evle gittiğim yer. Aradıkları zaman hemen açıyorum saçma sapan bi ortam yapmayacağımı bilirler. Ya bunlarda bi huy var evde otur huyu ben anlamadım gitti
Ben sizi çok iyi anlıyorum, aynısından bende de var. Yine de biraz onların gözünden bakmaya çalışın.
Kışın da onlarşa değilseniz onlara özel zaman ayırın .Belki sizinle daha çok vakit geçirmek istiyorlar nasıl yapacaklarını bilmiyorlar.

Işte bizim toplumda klasik aileler .
Kız evde otursun , arkadasi olmasin akşam çıkmasın.
Bu da korumaciliktan falan değil toplum yapısından.
Böyle eve tikmaya koruma olacaksa fanusta yaşayalım.
Evlenene kadar aile karışır evlenince koca.
Bende dedim bunları aynen. Sinir ediyolar insanı ya verem olucam

Ben sizi çok iyi anlıyorum, aynısından bende de var. Yine de biraz onların gözünden bakmaya çalışın.
Kışın da onlarşa değilseniz onlara özel zaman ayırın .Belki sizinle daha çok vakit geçirmek istiyorlar nasıl yapacaklarını bilmiyorlar.
ben nerde olduğumu söylemekle hata yapıyorum yalan söylesem daha cici kız olurum

Kaç kez dedim kaç yaşına geldim ben ve birde 2 yıl önce ayrıldım eşimden. Senin küçük kızın değilim. Kadınım artık dediysemde yok
Eğer bir mesleğiniz ve geliriniz varsa ufak ufak alıştırın onları derim. Size kızdıklarında ya da baskı yaptıklarında cevap vermeyin. Ama istediğiniz şekilde de yaşamaya devam edin ,arkadaşlarınızla buluşun gezin vs..
Siz münakaşaya girmeyip umursamadıkça vazgeçmeye başlarlar diye tahmin ediyorum, çocuk değilsiniz sonuçta

Back
X