Ailemden ayrı ilk bayram :(

putixa

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
227
270
Hayatımda ilk kez bu bayram ailemden ayrı gecicek. Artık evliyim. Ve mecburen eşimin ailesinin yanına gidicez. Aslında kötü insanlar değiller haksızlık edemem. Ama ben kendimi onların yanında yapayalnız ve yabancı hissediyorum. Ailesinin yanında eşim de bana daha soğuk davraniyo. Napicam bu günler nasıl gecicek hiç bilmiyorum. Ailemi, onların sevgisini çok özledim. Kendimi bi odaya kapatıp saatlerce aglayasim var. Belki size saçma gelicek ama durumum bu :KK43: aslinda tum bunlarin sebebi benim yabani olmam.

Son düzenleme:
Sizin aileniz nerede eşinizin ailesi nerede.artık evliyim mecbur eşimin ailesine gideceğiz diye birşey yok esinizin ailesine gidilebildigine göre sizin ailenize de gidilebilir.asıl mesele eşiniz neden onların yanında soğuk davranıyor?

Farklı şehirde olsanız dahi 1 gece onun ailesinde 1 gece sizin ailenizde kalın. Bu şekilde hem kendinizi hem eşinizi üzersiniz.

Konunuzu okuyunca aklıma geldi yazmak istedim.Bir yıllık evliyim. Geçen yıl ramazan bayramı evli ilk bayramımızdı. Ailem köye gidiyordu bayram için ben de illa bizde gidelim köye bir daha gidemeyiz oraları görmüş ol diye eşime tutturdum. Sağ olsun o da hiç itiraz etmedi. Hatta kendi annem kızım kayınvalidenlere ayıp olmasın köye de bir daha gelemezsiniz biliyorum ama ilk bayram tek gelinsin beklerler onlar da kırılmasın dedi. Ben yok ya onlar sıkıntı yapmaz biz de köye gelicez dedim. çok heveslendim eşim ilk defa görecek bizim köyü falan diye. Ancak biz yolda trafik kazası geçirdik ve evimize geri döndük hiç bir yere gidemedik bayramda evde durduk ve ben iki ay raporlu evde yattım. Diyeceğim o ki yeterki sağlık olsun. Bu bayram onlara bir dahaki bayram sizin ailenize yada bayramdan sonra sizin ailenize gidilir. Böyle şeylerle canınızı sıkmayın. Eşiniz anlayışlı biriyse zaten üzüldüğünüzü anlayıp sizi sonra ailenizin yanına yollar. Hep sağlıklı mutlu günleriniz olsun inşallah.

Sizin de bir aileniz var bayramin ilk gunu esinizin ailesinin yanina gidiyorsaniz ikinci gunu sizinkine gidin. Ya da arefe de kalin esinizin ailesinde yetmiyorsa esinize
Onlarin icinde neden yabanci hissediyorsunuz sizi dışlıyorlar mi?
Esiniz size neden soguk davranıyor?

sırayla gidimesi lazım..2 tarafında gönlünü yapmak lazım..

Ikimizin ailesi de ayri ve uzak illerde. Sanirim yeni evli olunca bazi durumlara alışmak zaman alicak...

Evlendin diye mecbur onlara gitmen gerekmiyor. Senin ailen de uzaktaymış. Bir gün onlarda bir gün onlarda kalın. Eğer mesafe çok çok uzaksa sen kendi ailene git o kendi ailesine gitsin.

bayramın en azından son gunu aıleye gıdılebılır baska sehırdeyse eger
bız mesela seker bayramının ılk gununu benım aılemde gecırırız
kurban bayramında son gununu gecırırız baska sehırdeler
arıfe gunu ve ılk gunu esınızın aılesıyle gecırın
sonra yola cıkın sızınkılere gıdın
ılk bayramınız mıs ne guzel bı arada olun nıye bayramı mutsuz gecırıyorsunuz kı
esınızle konusun bence bu konuyu tatlı tatlı

Adaletli olmak gerekiyor. Her iki tarafta çocuklarını bayramda görmek ister. Bir bayram orda bir bayram diğer tarafta olabilir bence. Tabi eşinin anlayışı çok önemli bu durumda.

Hayatımda ilk kez bu bayram ailemden ayrı gecicek. Artık evliyim. Ve mecburen eşimin ailesinin yanına gidicez. Aslında kötü insanlar değiller haksızlık edemem. Ama ben kendimi onların yanında yapayalnız ve yabancı hissediyorum. Ailesinin yanında eşim de bana daha soğuk davraniyo. Napicam bu günler nasıl gecicek hiç bilmiyorum. Ailemi, onların sevgisini çok özledim. Kendimi bi odaya kapatıp saatlerce aglayasim var. Belki size saçma gelicek ama durumum bu :KK43: aslinda tum bunlarin sebebi benim yabani olmam.
YABANİYİM DİYOSUN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN İLK AŞAMASI KABULLENMEKTİR. bEN CE ÇÖZEBİLİRSİN BUNU KENDİNE YÖNEL ONLARI DÜŞÜNÜNCEYE KADAR KENDİ HATALARINI DÜZELT DERİM NACİSANE

sen kendin bile böyle diyorsan, esininde kendiliginden senin ailene de gidelim demeyebilir. LÜtfen alistirmayin. Benim kayinvalidemde biz evlendikten sonra benim ailemi 2. sirada tutmaya basladi. Anneler günü geldi mesela, sabahin köründe aradai, ne Zaman geliyorsunuz diye. Belki ben kendi anneme önce gidecegim? Bu bayramda bakalim ne diyecek.... Ama iki tarafin esit tutulmasi gerekiyor. O erkek tarafi diye özelmi oluyor? Bizim türk milletini anlayamiyorum !!!!!!

Ben, herkes kendi ailesine gitsin görüşüne katılamıyorum. Ben bayramda eşimden ayrı olmak istemem çünkü. 3 günlük bayram tatilinde her iki aileye gitmek zorsa kurban bayramında da sizin ailenize gidersiniz. Ya da bayram sonrası izin alırsınız, birkaç gün de sizin ailenize gidersiniz. Bu hem zaman hem para işi.
Evlilik böyle bir şey.. Artık karı-koca olarak siz bir ailesiniz. Zamanla alışırsınız..

Benimde ailemden uzakta gecirecegim ilk bayram olacak, 1 yilim bitmedi evleneli ama esimin ailesiyle de olmayacam. Esimle ikimz olucaz yalnizca, çünkü cok uzaktalar her iki ailede. Bence saglik olsun gerisi gelir.

ben daha nişanlıyım.evlenince benim ve ailemin olduğu şehirde yaşayacağız.bayramın biri bizde biri sizde geçirelim dedi kabul etmedi.ilk gün sizde sonra bize gideriz.diğer bayram tam tersi her iki aileyede bayramda gidelim diye konuştuk

X