Aileme dava açacağım. Lütfen fikrinizi söyleyin.

Otelcilikten anlamam, musteri dovmek tabi ki olacak sey degil. Ama soz konusu ailenize dava acmak. Eger butun gemileri yakacaksaniz acin davayi. Ama daha onceki konunuzda annem bosandigimda benimle kahrolacak, beraber aglayacak demistiniz. Sizin de 2 cocugunuz var. Cocugunuz size dava acsa ne hissederdiniz? Cunku diger konudan hatirladigim anneniz size bosanmanizda destek verecek bir yapidaydi. Yani oyle yazmistiniz. Simdi dava acacagim diyorsunuz. Iliskiniz ayni kalir mi sizce sonrasinda? Mahkemelik olmadan orta yol bulmanin imkani yok mu acaba?

Otelcilikten anlamam, musteri dovmek tabi ki olacak sey degil. Ama soz konusu ailenize dava acmak. Eger butun gemileri yakacaksaniz acin davayi. Ama daha onceki konunuzda annem bosandigimda benimle kahrolacak, beraber aglayacak demistiniz. Sizin de 2 cocugunuz var. Cocugunuz size dava acsa ne hissederdiniz? Cunku diger konudan hatirladigim anneniz size bosanmanizda destek verecek bir yapidaydi. Yani oyle yazmistiniz. Simdi dava acacagim diyorsunuz. Iliskiniz ayni kalir mi sizce sonrasinda? Mahkemelik olmadan orta yol bulmanin imkani yok mu acaba?
Annem bu tarz konularda bana bir anda düşman kesiliyor ve çocuklarını ayırıyor. En küçüğümüzü bariz bir şekilde kayırıyor. Adaleti sağlayamıyor. İlk mesajıma bakarsanız ablamla yazışmalarımız mail üzerinden. Çünkü 2 kardeşimde beni engelledi. İş konusunda benim taleplerim karşısında başları ağrısın istemiyorlarmış. Konuşmadığım insanlarla nasıl aynı kaptan karnımı doyurabilirim ki?
Dün eşime dedim. Benim de 2 evladım var. Eğer ki bir gün birini diğerinden ayırırsam Allah o dakika canımı alsın. Ablam benim kafamda cep telefonu kırdı. Nasıl bir anne “hastaneye gitmeyelim. Pamuk basalım geçer” diyebilir. Sırf diğer çocuğunun başı belaya girmesin diye.

Müşteri ne olursa olsun calisanlar tarafindan dovulemez. Gönderirsin, polisi cagirirsin vs vs olur biter, kimse kimse tatafindan dovulemez. Kimse adaleti, cezayı kendi saglayamaz.
Haklisin nihalcim, annenle konus ve yapacaklarini bildir, digerleri umrunda olmasin.
İnsanlar tatile kafa dinlemeye geliyor. Bir otel düşün adamın teki kahvaltıya bornozla iniyor, kadınları taciz ediyor. Bunlara sessiz kalıyorsun. Parasını ödemedi diye elemanına dövdürüyorsun. Bu olaylara müşteri olarak ben maruz kalsam internette o oteli yerin dibine sokardım. Ama maalesef babamızın yadigarı ve elimi kolumu bağlıyorlar.

Koca işletmede bir güvenlik görevlisi olmaması daha vahim bir durum değil mi ? Güvenlik görevlisi olmadığı için, çözüm olarak eşinizi çağırmayı düşünmenizin de profesyonellikle hiç ilgisi yok.

Otelinizde: çalışan ve misafirlerinizden biri ciddi bir zarar görmeden, bir güvenlik görevlisi istihdam etmeye ne dersiniz ?
Kadın benim yönetimde hakkım yok sözüm geçmiyor diyor siz hala kadına saldiriyorsunuz. Genelde böyle yorumlara denk gelince hep sizin adınızı görüyorum ne kadar negatif yorum varsa. Umarım hayatınızda her şey yolundadır.

İş konusunu hiç bilmiyorum. Turizm sektöründen hiç anlamam.

Anne,ablalarla bir daha yüz yüze gelmeyeceksen tabii ki dava aç.

Aile içi iniş çıkışlar yaşanıyor. Mesafe bozulunca tatsızlıklar da oluyor.

Allahım yardımcın olsun inşallah arkadaşım.
Otelcilik mesaisi olmayan bir sektör laalecim. 24 saat açık bir işletme. 3 vardiya çalışıyor. Sen otel sahibi ise bu 24 saatten de mesulsun. Otele gelen müşterinin can ve mal güvenliğinde sorumlusundur. Babam hayatta iken 2 sene durdum. O zaman müdürümüz vardı. Babam hiçbir masraftan kaçınmayan, son derece disiplinli ve vizyon sahibiydi.
Babam vefat ettikten sonra da 2 sene ben durdum başında. Büyük kızımın doğumuyla beraber aktif görev alamadım. Sonrasında da uzak tutuldum.
Bunun yanında Otelcilik çalmaya çok müsait bir sektördür. Odanın alt ve üst limidi vardır. Resepsiyonist 2 bin tl sattığı odayı 1500 tl gibi gösterebilir. 2 kişinin kullandığı odada tek kişi konakladı diyebilir. Garson adisyon açmayıp, hesabı kendi alabilir. Kat görevlisi odadan bir şey çalabilir. (Odalarda kamera yok haliyle) Yani sürekli kontrol gerektirir. Ama bizimki gibi bir kaos ortamı otelin kalitesini düşürür. Kötü niyetli personele haraket alanı oluşturur.
İyi dileklerin için teşekkür ederim 🙏🏻

Kardesler ve anneyle anlasip otelleri satmak daha mi mantikli olur acaba? Tabii bu ekonomik ortamda hakettigi degeri gorur mu emin degilim.
Bende çözüm olarak bunu düşünüyorum. İzaleyi suyuya gidersek değerinin çok aşağısına satılıyor. Benim babam 67 yaşında vefat etti. Kendimi bildim bileli çalıştı. İç Anadolu’nun bir köyünden çıkıp saygı değer bir iş adamı oldu. Babama olan vefa borcum, vicdanım buna elvermez.
Açacağınız izale-i şuyu davasında zararlı çıkabilirsiniz, bence konuya duygulardan arınıp mantıkla yaklaşın, ticari taşınmazlarda mahkeme nasıl işliyor bilmiyorum ama özel mülklerde açılan izâle-i şuyu da hakim mülkü almak için önce diğer paydaşlara hak tanıyor, belediye rayici üzerinden belirlenen fiyatla ortaklıktan çıkmak isteyen paydaşa teklif sunuluyor, mahkeme yoluyla satışta diğer hissedarlar payınızı verir siz de bundan pişmanlık duyabilirsiniz, onun yerine bence avukatınıza danışın eğer ticari mülklerde olabiliyorsa mülk için bir bedel belirlettirin, mülk bir otel olduğundan hem bina değeri hem de yıllık cirosu üzerinden işletme/defter değeri de vardır diye düşünüyorum, bunlar hesaplanarak bir bedel tayin edilir ve diğer ortaklara avukatınız vekâletinde hissenizi x fiyata satışa çıkaracağınızı duyurur alım çağrısı yaparsınız, alım çağrısı sürelidir özel mülklerde 3 ay diye hatırlıyorum ama yanılıyor da olabilirim, bu süre içerisinde ortaklardan alım gelmezse oteldeki hissenizi 3. bir kişiye satarsınız, siz bence avukatınıza bunu bir danışın.
Mune hanım Benim hissemi ortaklardan biri alamaz çünkü ortada öyle bir nakit yok. Ben de kendi hissemi yabancı birine satamam. Bizimkiler gibi işi bilmeyen 3 kadın kendi otelimizde çırak çıkar. Taksim’de oteli olan bir arkadaşım satış durumunda talip olacağını söyledi. Şu an için en iyi seçeneğin bu olduğunu düşünüyorum. Kendimi çokta hırpalamak istemiyorum. Panik atağımın tekrar etmesinden korkuyorum. Kardeşlerim güç zehirlenmesi yaşıyor olabilir. Bir tuğlasında bile emeğimiz olmayan işletmeler kaldı. Ama isterdim ki annem aramızda adaleti sağlasın. Ama o da en başından beri bu konuda hep bana düşman oldu.

İyi günler arkadaşlar.
Ben 43 yaşında bir kadınım. Babam 3 sene önce vefat etti. Babamdan bize biri Ankara’da diğeri Antalya’da iki işletme kaldı. 3 kız kardeşiz ve annem var.
Sorun şu ki babamın ölümüyle kardeşlerimle sorunlar yaşadım. Ablam kafamda cep telefonu parçaladı. Bir kaç defa ortaklığın giderilmesi için dava açmaya yeltendim ama annemin hatrına vazgeçtim. Bu arada annemde evlat ayıran, benim dediklerimi hep düşmanca bilen bir kadın.
Dün yaşadığım son olayda işletmemizde çalışan bir personelin müşteriyi dövdüğünü öğrendim şans eseri. Kesinlikle bana yönetimsel ve finansal söz hakkı vermiyorlar.
Ben ne olursa bir personelin müşteriyi dövemeyeceği, böyle bir durumda o personelin iş akdinin son verilmesi gerektiğini söyledim. Ama ablam bunun önemsenmeyecek bir konu olduğunu düşünüyor. Olayın nasıl bu noktaya gelebildiğini, bu kadar arıza bir müşteriyi nasıl otelde konaklattıklarını, yönetimsel bir boşluk olduğunu filan düşünmüyor tabii.
Ben bu sefer kararlıyım. Avukatım da ilk başta sulh içinde çözmemizi, yönetimi benim almamı söyledi. Ama böyle bir şeyin mümkün olmadığını, başka çarem kalmadığını söyledim.
Kendisinin ya da tanıdığının başından buna benzer bir olay yaşayanınız var mı? Beni neler bekliyor fikrinizi yazar mısınız? Geçen ay panik atak yaşadığım için doktorum stresten uzak durmamı söylemişti. Bir yandan da onun korkusunu yaşıyorum.
Zaman ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim. 🙏🏻
Hukuki konuları çok bilmiyorum ama müşteri konusunda size şunu diyebilirim ki müşteri daima haklı değildir, dövülsün demiyorum ama bu zırtapoz müşteri yüzünden de boşu boşuna sinirlerinizi yıpratmayın ailenizle de gerilmeyin . Benim ailem de nesillerdir işletmeci, hiç bir müşterinin psikiyatrik sorunlarını, sapıklığını, davranış bozukluklarını işletmelerimizde alttan almıyorlar çok da iyi oluyor aileler biz buraya çok güveniyoruz diyorlar çolukla çocukla en çok rahat ettiğimiz işletmelerden biri diyerek teşekkür ediyorlar . Aman müşteridir velinimettir deyip manyakları tepemize çıkarırsak diğer müşterilerin, personelin ve çoluğun çocuğun hakkına girmiş oluyoruz . hümanizm de bi yere kadar.

Mune hanım Benim hissemi ortaklardan biri alamaz çünkü ortada öyle bir nakit yok. Ben de kendi hissemi yabancı birine satamam. Bizimkiler gibi işi bilmeyen 3 kadın kendi otelimizde çırak çıkar. Taksim’de oteli olan bir arkadaşım satış durumunda talip olacağını söyledi. Şu an için en iyi seçeneğin bu olduğunu düşünüyorum. Kendimi çokta hırpalamak istemiyorum. Panik atağımın tekrar etmesinden korkuyorum. Kardeşlerim güç zehirlenmesi yaşıyor olabilir. Bir tuğlasında bile emeğimiz olmayan işletmeler kaldı. Ama isterdim ki annem aramızda adaleti sağlasın. Ama o da en başından beri bu konuda hep bana düşman oldu.
Söylemek istediğimi net anlatamadım sanırım, siz bir şirketteki hissenizi devretmiyorsunuz, ticari faaliyetteki bir gayrimenkuldaki ortaklığınızı elden çıkarmayı planlıyorsunuz, diğer paydaşların alım gücü olmasa bile kanunen önce onlara alım çağrısı yapmazsanız, anneniz ve kardeşleriniz satış sonrası dava açabilir ve satışı bozdurabilir, bu da almayı düşünen arkadaşınızla hem ticari hem arkadaşlık ilişkinizi bozar.

Bu sebeple avukatınıza danışın, özel mülklerde yapıldığı gibi noterden her birine gayrimenkul üzerindeki hisse payınızı satışa çıkardığınızı, satış bedelinin de yazdığı bir alım çağrısı yapılabiliyor mu diye sorun, ki hissedarların sonradan dava açmasının önü kapatılsın.

Çağrıya süre sonunda olumlu cevap gelmemesi halinde arkadaşınıza hisse devrini yaparsınız, ki ticari olmayan özel mülklerle alakalı benzer bir durum yaşamıştım gerçi siz gibi değilim ben dişimi geçirmişsem koparmadan bırakmam, iş mahkemeye gitmeden paşa paşa satışlara onay verdiler herkes yoluna gitti ama yıpranmak istemiyorum diyorsunuz, bu sebeple bence arkadaşınıza direkt hisse devri yapmadan önce paydaşlara da alım çağrısı yapılması kanunen başınızın ağrımaması için daha uygun, ki izale-i şuyu davası icra yoluyla satışa dönerse satışa 3. kişilerin dahili için diğer paydaşların da onayı gerekiyor, aileniz mahkemede de işi yokuşa sürer diye diyorum, alıcı çıkmadıkça her seferinde mülkün fiyatı da düşer, arkadaşınız bile mahkemeden almaya kalkarsa işletme yok paraya elinizden çıkar, siz dediğim yöntemi avukatınıza danışın bence.

İlave yapayım siz mülk üzerinizdeki payınızı kanunen elden çıkardıktan sonra ister çırak çıksınlar ister sadece görüntüde işletme sahibi olsunlar sizi ilgilendirmez ki🤷‍♀️ Sizin buradaki amacınız kendiniz için en makul mantıklı teklifi değerlendirmek.

Hukuki konuları çok bilmiyorum ama müşteri konusunda size şunu diyebilirim ki müşteri daima haklı değildir, dövülsün demiyorum ama bu zırtapoz müşteri yüzünden de boşu boşuna sinirlerinizi yıpratmayın ailenizle de gerilmeyin . Benim ailem de nesillerdir işletmeci, hiç bir müşterinin psikiyatrik sorunlarını, sapıklığını, davranış bozukluklarını işletmelerimizde alttan almıyorlar çok da iyi oluyor aileler biz buraya çok güveniyoruz diyorlar çolukla çocukla en çok rahat ettiğimiz işletmelerden biri diyerek teşekkür ediyorlar . Aman müşteridir velinimettir deyip manyakları tepemize çıkarırsak diğer müşterilerin, personelin ve çoluğun çocuğun hakkına girmiş oluyoruz . hümanizm de bi yere kadar.
Bu son olay bende ipleri kopardı. Eğer bende şirketlerin %25 ortağı isem kuş uçsa bilmek benimde hakkım. Aydan aya bana yolladıkları gelir-gider tablosu beni tatmin etmiyor.
Söylemek istediğimi net anlatamadım sanırım, siz bir şirketteki hissenizi devretmiyorsunuz, ticari faaliyetteki bir gayrimenkuldaki ortaklığınızı elden çıkarmayı planlıyorsunuz, diğer paydaşların alım gücü olmasa bile kanunen önce onlara alım çağrısı yapmazsanız, anneniz ve kardeşleriniz satış sonrası dava açabilir ve satışı bozdurabilir, bu da almayı düşünen arkadaşınızla hem ticari hem arkadaşlık ilişkinizi bozar.

Bu sebeple avukatınıza danışın, özel mülklerde yapıldığı gibi noterden her birine gayrimenkul üzerindeki hisse payınızı satışa çıkardığınızı, satış bedelinin de yazdığı bir alım çağrısı yapılabiliyor mu diye sorun, ki hissedarların sonradan dava açmasının önü kapatılsın.

Çağrıya süre sonunda olumlu cevap gelmemesi halinde arkadaşınıza hisse devrini yaparsınız, ki ticari olmayan özel mülklerle alakalı benzer bir durum yaşamıştım gerçi siz gibi değilim ben dişimi geçirmişsem koparmadan bırakmam, iş mahkemeye gitmeden paşa paşa satışlara onay verdiler herkes yoluna gitti ama yıpranmak istemiyorum diyorsunuz, bu sebeple bence arkadaşınıza direkt hisse devri yapmadan önce paydaşlara da alım çağrısı yapılması kanunen başınızın ağrımaması için daha uygun, ki izale-i şuyu davası icra yoluyla satışa dönerse satışa 3. kişilerin dahili için diğer paydaşların da onayı gerekiyor, aileniz mahkemede de işi yokuşa sürer diye diyorum, alıcı çıkmadıkça her seferinde mülkün fiyatı da düşer, arkadaşınız bile mahkemeden almaya kalkarsa işletme yok paraya elinizden çıkar, siz dediğim yöntemi avukatınıza danışın bence.

İlave yapayım siz mülk üzerinizdeki payınızı kanunen elden çıkardıktan sonra ister çırak çıksınlar ister sadece görüntüde işletme sahibi olsunlar sizi ilgilendirmez ki🤷‍♀️ Sizin buradaki amacınız kendiniz için en makul mantıklı teklifi değerlendirmek.
Anladım Mune hanım. İşin hukuki yönüne bende vakıf değilim. Güvendiğim avukat arkadaşım var. Onunla beraber yol alacağım.
Tanımadığımız bir insanı ortak etmemiz ilerisi için onlara sıkıntı yaşatabilir. Ben onlardan intikam almak istemiyorum. Kendi payımı alıp, önüme bakmak istiyorum.

Bu oteller yılın 12 ayı iş yapmıyorlar. Kapasitesi geliri belli. Sizin yemek kalitesini bile düşürmeniz müşteriyi etkiler. Hele yabancılar, böyle bir tanıdıklarının daha önce gidip, beğendikleri yerleri tercih ediyorlar. Birde böyle işletmelerde işletmecinin kendisi dikkat etmezse, özen göstermezse personel hiiiiç özen göstermez.
Bizimki şehir içi butik otel. Yaz-kış açık. Mayıs-Ekim aylarında %90-%100 dolulukla çalışıyoruz. Yılın belki 1 ayı eksi yazarsak yazıyoruz. Ama kardan zarar ediyoruz. 2 işletmemizde babamın hayattayken bıraktığı gibi değil. Kara düzen gidiyor. Bizim aramızdaki kaos personele yarıyor. Bende kendi çocuklarımın istikbali için artık daha fazla sineye çekmemeye karar verdim.

Nihal hanımcıgim yaşadıklarıniza çok üzüldüm Allah annenizi ve kardeşlerinizi ıslah etsin konuya pek bir yorumum yok konudan hiç anlamam ama belki haddim olmayarak bir yorum yapmak istiyorum kizmayin lutfen. Ben hiç alakasız bir insan olarak bile bugün merak edip googlelayip sizin kimliğinize ulasabildim ailenizden birileri kk kimliğinizi keşfeder mi ve bu sorun olur mu bilemedim bence dikkat edebilirsiniz bir şekilde aleyhinize kullanmasınlar sakın.

Bizimki şehir içi butik otel. Yaz-kış açık. Mayıs-Ekim aylarında %90-%100 dolulukla çalışıyoruz. Yılın belki 1 ayı eksi yazarsak yazıyoruz. Ama kardan zarar ediyoruz. 2 işletmemizde babamın hayattayken bıraktığı gibi değil. Kara düzen gidiyor. Bizim aramızdaki kaos personele yarıyor. Bende kendi çocuklarımın istikbali için artık daha fazla sineye çekmemeye karar verdim.

Sizinle düzenli olarak döküman paylaşılıyor mu? Mesela muhasebe dökümanları?

Birde ablanız otel yönetiminde ama bu alanda bir eğitimi, iş tecrübesi var mı?

Nihal hanımcıgim yaşadıklarıniza çok üzüldüm Allah annenizi ve kardeşlerinizi ıslah etsin konuya pek bir yorumum yok konudan hiç anlamam ama belki haddim olmayarak bir yorum yapmak istiyorum kizmayin lutfen. Ben hiç alakasız bir insan olarak bile bugün merak edip googlelayip sizin kimliğinize ulasabildim ailenizden birileri kk kimliğinizi keşfeder mi ve bu sorun olur mu bilemedim bence dikkat edebilirsiniz bir şekilde aleyhinize kullanmasınlar sakın.
Bilmiyorum Kk bana ne yapıp ne yapamayacakları konusunda. Ben aslında kardeşim çocuğuma beddua ettiğinde ya da ablam kafamda telefon parçaladığında onlarla ortaklığımı bitirmeliydim. Ama annem çok ajitasyon yaptı. Dün bana dediği lafı sindiremiyorum. Annem Ankara’ya gitti. Bende dedim “Antalya’ya gel. Otel çok düzensiz” Annem dedi ki “Benim çocuğum ölümlerden döndü.” Kardeşimin böbreği enfeksiyon yapmış. 8 iğne olmuş. Ciddi bir hastalık mı bilmiyorum. Ama annem kardeşim söz konusu olduğunda gözü hiç bir şeyi görmüyor. Bende 2 sene üst üste doğum yaptım. Çocuklarıma 2 senede baktığı toplam saat üçü geçmez. Ben bu ailenin üvey evladı mıyım? Babam beni korur kollardı. Babamdan sonra çok sahipsiz kaldım. Ama bunları düşünürsem panik atağım tekrar eder diye korkuyorum.
Konuyu açarken amacım ilerde pişman olur muyum. Bunu yaşayan tanıdığı olanlar varsa beni neler bekliyor onu sormaktı.

Nihalcim annen neden iş güç konusunda ablana bu kadar iltimaslı? ablanın özel bir durumu mu var annen onu mağdur filan mı görüyor? ve kardeşler olarak aranızın kötü olması annene dokunmuyor mu?

2.) böyle giderse batarsınız. hadi aile illişkilerini kimse umursamıyor diyelim (çok acıklı da neyse) onlarda hiç mi matematik bilen yok böyle belki çalışanlardan birileri çalıyor haberiniz yok belki işletmeler patlayacak...e annen hele hele ki ablan belli bir gelire belli bir düzene alışmış insandır ondan da mı çekinmezler? kısaca kardeşliği kurtarmayı geçtim malımızı paramızı kurtaralım bari deseler... ne biliyim avukatınız muhasebe müdürünüz bu şirketlerde hiç mi dışarıdan insan yok gidişat iyi değil böyle hanımlar diyecek?

Nihalcim annen neden iş güç konusunda ablana bu kadar iltimaslı? ablanın özel bir durumu mu var annen onu mağdur filan mı görüyor? ve kardeşler olarak aranızın kötü olması annene dokunmuyor mu?

2.) böyle giderse batarsınız. hadi aile illişkilerini kimse umursamıyor diyelim (çok acıklı da neyse) onlarda hiç mi matematik bilen yok böyle belki çalışanlardan birileri çalıyor haberiniz yok belki işletmeler patlayacak...e annen hele hele ki ablan belli bir gelire belli bir düzene alışmış insandır ondan da mı çekinmezler? kısaca kardeşliği kurtarmayı geçtim malımızı paramızı kurtaralım bari deseler... ne biliyim avukatınız muhasebe müdürünüz bu şirketlerde hiç mi dışarıdan insan yok gidişat iyi değil böyle hanımlar diyecek?
Annem senelerce babam tarafından ezildiği için bir otoritesi yok. En çok küçüğümüzü kayırır. O Ankara’daki işlerin başında. Ankara’daki işlem hacmi otelden daha büyük. Ben geçen sene hesapları inceleteceğim dediğim de kardeşim “Sen beni hırsız yerine mi koyuyorsun” dedi. Halbuki tek isteğim nereye ne kadar harcanmış. Nerden ne kadar kazanmışız. Hangi ülkelerle ihracatımız zayıflamış. Bunları öğrenmekti.
Ablamda şu an güya otelin başında. Ama etliye sütlüye hiç bir şeye karışmıyor. Günde 1-2 saat otele gelirse geliyor.
Gidişhat için benden başka endişe duyan yok. Çünkü iki şirkette artıda. Zarar etmiyoruz. Ama tabii bu kontrolsüzlük yüzünden muhtemelen çalışanlar kendilerine de epey bir kazanç kapısı yapmıştır.

Sizinle düzenli olarak döküman paylaşılıyor mu? Mesela muhasebe dökümanları?

Birde ablanız otel yönetiminde ama bu alanda bir eğitimi, iş tecrübesi var mı?
Yok begüm. Otelin günlük konaklama raporu geliyor. Kaç kişi, ne kadara kaldı diye. Ay sonunda iki şirketinde gelir/gider tablosu yolluyorlar. Ben açıklama istediğimde olay oluyor. Senede bir genel kurul toplantısı oluyor. Annem güya iyi niyetinde “sen çocuklarına bak, gelmene gerek yok” dedi. Ama bugün öğrendim ki gitmesem bile bana posta ile yollayabilirlermiş. Benim yerime kim imza atıyor yarın onu soracağım.
Ablamln turizmde bir altyapısı yok. İşletme mezunu. İş tecrübesi hiç birimizin yok. Babam hayatta iken biz figüran oyunculardık.

Back
X