- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.839
- 123
Yok begüm. Otelin günlük konaklama raporu geliyor. Kaç kişi, ne kadara kaldı diye. Ay sonunda iki şirketinde gelir/gider tablosu yolluyorlar. Ben açıklama istediğimde olay oluyor. Senede bir genel kurul toplantısı oluyor. Annem güya iyi niyetinde “sen çocuklarına bak, gelmene gerek yok” dedi. Ama bugün öğrendim ki gitmesem bile bana posta ile yollayabilirlermiş. Benim yerime kim imza atıyor yarın onu soracağım.
Ablamln turizmde bir altyapısı yok. İşletme mezunu. İş tecrübesi hiç birimizin yok. Babam hayatta iken biz figüran oyunculardık.

Siz aslında hem kendinizi, hem babanızın emanetini düşünüyorsunuz. İstediğiniz şeyler herkesin iyiliği için olacak şeyler. Talepleriniz kimsenin kötülüğüne değil. Belki sizi dinleseler, eşit davransalar işleriniz daha da büyüyecek, hem sizler hem çocuklarınız gelecekte rahat edecekler. Ama karşı taraftakiler bunu anlamıyorlarsa, elden bir şey gelmiyor. Keşke biraz anlayışlı insanlar olsalarmış.
Bazı arkadaşlar haklarınızı satın demiş, ama manevi açıdan konuya bakıldığında bu çok zor bir karar. Ben kıyabileceğinizi düşünmüyorum bu mala mülke, babanızın anısı emeği var. Kimse kolay kolay böyle bir mirası kolayca elden çıkaramaz.
Eğer sizden 3-5 kuruşta olsa para esirgiyorlarsa bu kardan çok büyük haksızlık. Siz tamam yetişkinsiniz, ama çocuklarınızın geleceğinde bu paranın etkisi olacak.
Siz eğer böyle bir tartışma çıkarıp, büyük kavga etseniz yine de anlayışlı davranmazlar mı? En azından bir süre için işleri size vermezler mi?