Aileme verdiğim parayı nasıl isteyebilirim?

luteb35

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
43
1
286
SLM arkadaşlar,
geçen yıl annem lere birmiktar para vermiştim borç olarak iki ay sonra vereceklerini söylemişlerdi ama veremediler.üstüne bundan birkaç ay sanra yine istediler yine verdim.bunuda veremediler iki gün önce yine istediler eşimden ayrı biriktirdigim parayı verdim.benimde maddi durumum pek iyi degil annemlere destek çıkmak istiyorum ama ardı arkası kesilmiyor annemler oldugu için birşeyde söyleyemiyorum.ogunde ağzımdan kaçırdım eşimdn ayrı para biriktirdigimi.
peki ney yaapmalıyım bu durumda nasıl isteye bilirim lütfen yardım edin...:(:(

ben nedense aıle arasında borç lafının bıle geçmesıne karşıyım
annem babam tabıkı yardım edeceğım.. gerı ıstemem asla

bundan bı sene önce babamdan 1 mılyar para ıstemıştım
ama gerı verırım dedım
ağzıma ettı, babalar evlatlarına verdığı parayı gerı ıstemeyen tek banka demıştı :31::31: çok hoşuma gıtmıştı

bende istemezdim kalsın yaaa annenler onlar senin... sen kendini onların yerine koy evlattan borç istemişler ve geri veremiyorlar ve yıllarca bakıp büyüttükleri evlatlarının onlardan parayı geri istemesi ayıp yaaa üzülürler nereye kullandıklarını gerçekten acil bir şey için mi istedikleri de önemli bazı ana babalar evlatlarına güvenip bol keseden harcarlar sonrada sıkışırlar sizinkiler bu parayı ne yaptığı önemli ama yinede evlattan para istemek hiç te kolay değildir durumları olsa zaten verirlerdi bir daha ki sefere yok anneciğim dersin tabiiii sen bilirsin

bende istemezdim kalsın yaaa annenler onlar senin... sen kendini onların yerine koy evlattan borç istemişler ve geri veremiyorlar ve yıllarca bakıp büyüttükleri evlatlarının onlardan parayı geri istemesi ayıp yaaa üzülürler nereye kullandıklarını gerçekten acil bir şey için mi istedikleri de önemli bazı ana babalar evlatlarına güvenip bol keseden harcarlar sonrada sıkışırlar sizinkiler bu parayı ne yaptığı önemli ama yinede evlattan para istemek hiç te kolay değildir durumları olsa zaten verirlerdi bir daha ki sefere yok anneciğim dersin tabiiii sen bilirsin

ya tabi bende olsam istemezdim hatta ben sık sık anneme veririm ve istememde eeeeee cnm belliki arkadaşımız kocasının konuşmasını istemiyo yoksa kim olsa da ailesine para verirse gözüne gelmez diye düşünüyorum

bence eşimle aramızda sorun çıktı falan diyerek isteyebilirsin.belki huzursuzluk olmasın diye verirler

buna benzer bir şeyi bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.ailem ben evlenmeden önce kayınpederimden borç aldı babamı işi için lazımdı.eşimin adına kredi çekti yine işi için.eşimin bi arkadaşından borç aldı işi için.bütün bunları insanlar benim hatrım için yaptılar tabi ve hepsi battı.1 yıl işsiz kaldı babam,ben düğünde takılan altınlarımı bile gizli gizli sattım maaşımı eksik söyledim eşime onlara yardım ettim.1 yıl sonra babam iş buldu iyi de kazandı.borçlarını ödemek yerine sıfır kilometre bir araba çekti altına.1 yıl yediler içtiler gezdiler tatiller yaptılar vs. vs. sonra babam yine işsiz kaldı işi kapandı.şimdi sıfırı tüketmiş durumdalar ve her ay benden para istiyolar.annen baban ve kardeşin nasıl vermiceksin.için elvermiyor herşeyden önce.ama kendi boğazımdan kesmek zorunda kalıyorum.eşime yalan söylemek zorunda kalıyorum bunun altında eziliyorum.Evimin hırsızı oldum bundan utanıyorum ama insan ailesini de yüzüstü bırakamıyor işte.Gerçi yinede kötü olan ben kimse hayırlı evlat demiyor benim için ama Allah biliyor.sözün kısası anan baban işte bişey diyemiyosun kuzu kuzu veriyosun istedikleri zaman

biz esimde bende verdigimiz parayi ailelerimize hep unuturuz..yani oo gider..ben karismam mesela esimin annesine verdigi paraya ben ver derim cok sukur benimkilerin ihtiyaci yok ama annemin benzin parasini ben veririm cogunlukta..hos seylerdir..simdi verdigin paraya bagli miktar buyuk ve sikismissan istersin ama borcu geri almak gibi degilde acil lazim elimizde yok olsa istemem gibi soylersen belki annene ise yarayabilir..evladisin sonucta magdur etmez..

aslında bende bilmiyorum durumları pek iyi degil ama erkek kerdeşime kız bakıyorlar evlendirmek için.

Eh be guzelim helal et o zaman. Zaten ihtiyaclari olsa istemezler. Toparlansalar verirlerdi. Ne olacak seninde corbada tuzun bulunsun. Anadir babadir borc kelimesi bile yersiz.

Eger bu parayi almadanda herseyin normal yasayabiliyorsan. Hic sesini cikarma. Yarin birgun vicdan azabida duyarsin keske istemeyeydim diye. Hem hayat bu yarin birgunde onlar sana yardimci olur.

buna benzer bir şeyi bende yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.ailem ben evlenmeden önce kayınpederimden borç aldı babamı işi için lazımdı.eşimin adına kredi çekti yine işi için.eşimin bi arkadaşından borç aldı işi için.bütün bunları insanlar benim hatrım için yaptılar tabi ve hepsi battı.1 yıl işsiz kaldı babam,ben düğünde takılan altınlarımı bile gizli gizli sattım maaşımı eksik söyledim eşime onlara yardım ettim.1 yıl sonra babam iş buldu iyi de kazandı.borçlarını ödemek yerine sıfır kilometre bir araba çekti altına.1 yıl yediler içtiler gezdiler tatiller yaptılar vs. vs. sonra babam yine işsiz kaldı işi kapandı.şimdi sıfırı tüketmiş durumdalar ve her ay benden para istiyolar.annen baban ve kardeşin nasıl vermiceksin.için elvermiyor herşeyden önce.ama kendi boğazımdan kesmek zorunda kalıyorum.eşime yalan söylemek zorunda kalıyorum bunun altında eziliyorum.Evimin hırsızı oldum bundan utanıyorum ama insan ailesini de yüzüstü bırakamıyor işte.Gerçi yinede kötü olan ben kimse hayırlı evlat demiyor benim için ama Allah biliyor.sözün kısası anan baban işte bişey diyemiyosun kuzu kuzu veriyosun istedikleri zaman

evet tam üstüne bastın canım işte bende bundan dolayı sizden yardım istiyorum,ilk etapta eşim benden daha çok deger veriyordu aileme benden degil eşimden istiyorlardı şimdi eşim de çok kızgın neden böle yapıyorlarborç istediler verdik ama böyle olmazki diyor bende budurumda çok ziliyorum başkası olsa bende kızarım ama ailem : Bilmiyorum ney yapacağım arada kaldım.

Eh be guzelim helal et o zaman. Zaten ihtiyaclari olsa istemezler. Toparlansalar verirlerdi. Ne olacak seninde corbada tuzun bulunsun. Anadir babadir borc kelimesi bile yersiz.

Eger bu parayi almadanda herseyin normal yasayabiliyorsan. Hic sesini cikarma. Yarin birgun vicdan azabida duyarsin keske istemeyeydim diye. Hem hayat bu yarin birgunde onlar sana yardimci olur.

tamam doğru söylüyorsunuz ama benimde ikiz çocuğum oldu işten ayrıldım,tek maaşla zor geçiniyoruz, zaten benim maddi durumum alsa lafını bile etmem ama eşimle aramız açıldı.bide benim ailem öyle borcuna sadık biri degiller.

evet tam üstüne bastın canım işte bende bundan dolayı sizden yardım istiyorum,ilk etapta eşim benden daha çok deger veriyordu aileme benden degil eşimden istiyorlardı şimdi eşim de çok kızgın neden böle yapıyorlarborç istediler verdik ama böyle olmazki diyor bende budurumda çok ziliyorum başkası olsa bende kızarım ama ailem : Bilmiyorum ney yapacağım arada kaldım.

Ah esinn bilmesi kotu olmus iste. Keske hic bilmeseydi. Birde merak ettim sureklimi borc istiyor ailen sizden. Buda esinin karsisinda kucultucu cunku.

Sen bilirsin tabi canim ama ben olsam eger ailemin sabit ihtiyaci varsa her ay belki bir miktar gonderirim harclik gibisinden. Ne yapacaksin ana baba bu haklari odenmezki

canim eger ihtiyaclari varsa gercekten yardim et esine de bahsetme yardim ettiginden. elin sikisirsa eger elim sikisik bu sefer veremiycem dersin. bilmiyorum ailenin maddi durumu nedir ama gercekten senden yardim isteyecek durumdalarsa ailene arka cik, kimseye de bahsetme yarin bi gun kullanilir sana karsi. onlar bizi bu yasimiza kadar getirdiler, ne yapsak haklari odenmez durumun varsa elinden geldigince yardim et.

tamam doğru söylüyorsunuz ama benimde ikiz çocuğum oldu işten ayrıldım,tek maaşla zor geçiniyoruz, zaten benim maddi durumum alsa lafını bile etmem ama eşimle aramız açıldı.bide benim ailem öyle borcuna sadık biri degiller.

İsten ciktigin simdi okudum canim ya bide bebekler var haklisin o halde. Simdiye kadar yardimci olmussun artik kendi yafglariyla kavrulacaklar. Esinin karsisinda dustgun durumada uzuldum inan.

Bence hic icine atma acik acik konus ailenle. Anlasinlar diye bekleme bilsinler zorlandigini.

Back
X