Aileme verdiğim parayı nasıl isteyebilirim?

çoğu kişi isteme demiş ama acaba aynı şey eşlerimizin ailesine olsa ne düşünürüz bide onu düşünmek gerek. sonuçta sende zor durumdaymışsın. tabiki ailene yardım etme demiyorum ama keşke baştan eşinede söleseydin

canm çok haklısın zor bır durum aileden bir yerde tekrar geri istemek te pek olmuyo:S ama sende gerckten çok zor durumdaysan eşinlede problem yasayacaksan annene ıhtıyacım oldu yoksa bılıyosun ıstemezdim demen yeterli bence.anlayacaklardır senide sonçta senınde bir yuvan var..umarım halledersin bir an önce=)

Ah esinn bilmesi kotu olmus iste. Keske hic bilmeseydi. Birde merak ettim sureklimi borc istiyor ailen sizden. Buda esinin karsisinda kucultucu cunku.

Sen bilirsin tabi canim ama ben olsam eger ailemin sabit ihtiyaci varsa her ay belki bir miktar gonderirim harclik gibisinden. Ne yapacaksin ana baba bu haklari odenmezki[/ben katılmıyorum anne baba kızı sıkıntıdaysa hakkı yok kızını ezmeye malesef öyle ayleler var kendi menfaatleri için elin oğluna kızlarını ezdiriyorlar bence bir daha verme ben o kadar sömürüldümki kendimi herşeyden kısıyordum veriyordum hastaneye gidiyordum 1 simit bile almıyordum annem hep istiyordu veriyordum ben evimde aç kaldığım zaman kim bildi hep veren oldum birgün 1 kaşık salça istedim annem bana demedik bırakmadı yok kocan alamıyormu yok kocan çalışıyor aylesine veriyor okadar saydıli içimden dedim ben nelerden kısıp veriyorum bunu niye anlatıyorum nasihat olsun diye benim yaptıklarımı bi allah biliyor

Ah esinn bilmesi kotu olmus iste. Keske hic bilmeseydi. Birde merak ettim sureklimi borc istiyor ailen sizden. Buda esinin karsisinda kucultucu cunku.

Sen bilirsin tabi canim ama ben olsam eger ailemin sabit ihtiyaci varsa her ay belki bir miktar gonderirim harclik gibisinden. Ne yapacaksin ana baba bu haklari odenmezki[/ben katılmıyorum anne baba kızı sıkıntıdaysa hakkı yok kızını ezmeye malesef öyle ayleler var kendi menfaatleri için elin oğluna kızlarını ezdiriyorlar bence bir daha verme ben o kadar sömürüldümki kendimi herşeyden kısıyordum veriyordum hastaneye gidiyordum 1 simit bile almıyordum annem hep istiyordu veriyordum ben evimde aç kaldığım zaman kim bildi hep veren oldum birgün 1 kaşık salça istedim annem bana demedik bırakmadı yok kocan alamıyormu yok kocan çalışıyor aylesine veriyor okadar saydıli içimden dedim ben nelerden kısıp veriyorum bunu niye anlatıyorum nasihat olsun diye benim yaptıklarımı bi allah biliyor

ayrıca 1 kaşık salçayı verdi ama ben çöpe attım o gün yemeyi salçasız yaptım

Cok aci birsey canim ya haklisin canin kanin tarafindan somurulmek ve uzulmek. Ama iste herkes kendi anne babasini dusunerek yorum yapiyor.

evet üzerimizdeki hakları çok inkar etmek mümkün değil.ama olması gereken bunu fırsat bilmek değildir.

merhaba canım ailede belli bir zamanda n sonra biryere kadar özellikle eşinden habersiz olmamış eşin senden habersiz verse ne düşünürsün iyilik karşıklı olmaz elbette ama bir yere kadar karşından görüyorsan vereceksin ama gökrmüyorsan kimse için huzurunu bozmaya gerek yok bunu unutma canım :28::28::50::50::50:

benimde ailem tarafından hep hakkım yenildi. her ay milyar milyar benım üstümden para yediler yıllar boyu. en son 23 yaşımdayken lazım oldu 3.5 bin tl istedim borç sonra ayda 500 er tl olarak geri ödedim son taksit borcum kaldıgında babama evlenmek üzereydim belki almaz dedim ama acımadan onuda aldı işte o günden sonra tamamen sildim o aile dediğim varlıkları dünyamdan... insan kızına demez mi evleniceksin madem kendi yolunu çiziyorsun tamam büyüklük bende kalsın bunuda almayım kızdan diye yok... bazıları aile açısından çok şanssız oluyo. şuan kayınvalidemle birlikte yaşıyorum bu kadın arkadan konuşan dedikoducu oldugu halde bana kızım ev yapıcaksanız ben aylığımı size veririm her ay kredide çekerim sana derken o yıllarca baba dediğim yüzsüz 1 kuruş bana harcamadıgı gibi annemin paralarıyla karısına evler aldı... lanet olsun ona hakkım burnundan fitil fitil gelsin inşallah. dilerim bigün 500 tl için kapıma sürünerek düşer. öyle zor durumdaydım ki ozaman nikahımızı yapıcak paramız bile yoktu nerdeyse. ne gelinlik giydim ne düğünüm oldu o moral bozukluğuyla. aileniz size her daim sahip çıkıyorsa elbette yardımcı olun ama kendinizi sakın kullandırmayın

Bence isteme, sonuçta onlar sana evlenene kadar baktılar,büyüttüler şimdi onları senden istemeye kalksalar sen naparsın..

Herşeyi duygusal açıdan düşünmeyin sizinde geçindirmeniz gereken bir aileniz olduğunu unutmayın:2::19:

bunu bir erkek yapsaydı şu anda ailesini oğullarını sömürmekle suçlardık...

kız ailesi olunca borç bile olmamalı destek olmalıyız...

çok objektif yaklaşımlar gerçekten...

hep bana hep bana

annenizden para istemeniz doğru olmaz.şayet maddi durmunuz iyiyse ailelere verilen paralar gözden çıkarılarak verilmeli.
...
ben her zaman paylaşmaktan yanayım.tabi iki tarafa da eşit davranılmak koşuluyla.anneye farklı kayınvalideye farklı davranılmamalı.
....
bu arada borcun eşten gizli olması da hoş değil.aynı şekilde eşinizden gizli para biriktirmeniz de...ya eşinizin rızasıyla ailenize yardımda bulunun.ya da ailenize; eşinizin para vermek istemediğini uygun bir dille açıklayın.

ya onlar sizin aileniz
ihtiyaçları olmasa zaten evlatlarına el açmazlardı değil mi?
siz şimdiye kadar yaptığınız desteği nasıl kurtarırım derdine düşmüşsünüz!
ya onlarda sizi bu yaşlara kadar getirirkenki ettikleri sıkıntıyı,yaptıkları yatırımı hesaplasalar karşınıza çıksalar bunu isteseler nasıl ödeyeceksiniz?
Allah'ın rızası anne-babanın rızasındadır!
unutmayın lütfen

verdiklerini unut.

madem eşinden gizli para biriktirdiğini biliyorlar.
gizli para bitti dersin.
eşinle ortak paranız için de istemeye başlamasınlar diye şimdiden borca girdiğinizi falan söyle,
hatta sen onlardan ufak tefek borç iste.

birincisi anne babalar çocuklarının ne durumda olduğunu kesinlikle bilirler.parası yok mu? var mı? diye.para isteyeceklerse eğer bu durumu göz önüne alıp istemeliler.1 kere verirsin. sonrasıda yüzsüzlük her kim olursa olsun.

Herşeyi duygusal açıdan düşünmeyin sizinde geçindirmeniz gereken bir aileniz olduğunu unutmayın:2::19:

bu yorumu çok doğru buldum. şuan ailemin borcu var. ben hariç herkes evde sigara içiyor. (4 kiş)içmek içinde bin bir bahane. her birinin 2 günde 1 sigara aldığını düşünün. bide onu aylık olarak hesaplayın. eğer biriktirme şansımız olsa borçlarımız şimdiye kadar çoktan biterdi.

ben artık ailemden maddi açıdan hiç bi destek beklemiyorum. beklemiycemde. yeri geldiğinde başıma kakıyolar çünkü. bizim evde hep para yüzünden tartışma çıkıyor. işten çıkıp dershaneye gitmek istiyorum. şuan ailemden gizli gizli para biriktiriyorum. eğer haberleri olsa isterler o parayı benden. ama hayallerimin yıkılmasına izin vermem.

bi çok kişi ailendir vs. demiş. e ben çalışabilecek yaşıma geldiğimde tabi ki çalışıp emeğimin karşılığını alıp başımın çaresine bakarım. o duruma gelesiye kadar ailem bana bakmak zorunda. bakmazlarsada kendi vicdanlarıdır. artık mantığımla hareket edip,ilerde karşıma çıkacak engeller,ve sorunlara karşı kendimi hazırlıyorum

birde şu bana çok garip geliyor senı bu yaşa getirmişler bakıp büyütmüşler..

pardon da ne yapacaklardı çocuk esirgemeye mi vereceklerdi tabiki çocuğu yapmasını bilen bakmasını da bilecek..

bu dünyaya çocuk getirme kararı ana babanındır...çocuk tutupta benı doğur anne ben gelmek istiyorum demez değil mi...

o zaman nedir bu senın için bu zamana kadar verilen emekler modu?

birde şu bana çok garip geliyor senı bu yaşa getirmişler bakıp büyütmüşler..

pardon da ne yapacaklardı çocuk esirgemeye mi vereceklerdi tabiki çocuğu yapmasını bilen bakmasını da bilecek..

bu dünyaya çocuk getirme kararı ana babanındır...çocuk tutupta benı doğur anne ben gelmek istiyorum demez değil mi...

o zaman nedir bu senın için bu zamana kadar verilen emekler modu?

kesinlikle:46::46::46:
çocuklarından para isterken insan düşünür araları bozulur mu diye. yeri geliyo el oğlu olarak görülüyor damatlar

Ailen sonuçta durumları kötüyse helal et , eşinden gizli de iş yapmamalısın sonra başkalarından duyarsa kötü olur senden duyması daha iyi. eger ailenin durumu iyiyse anne/baba de sıkışığız bizim durum kötü borç/harç/kredi falan var de. Ayıp değil çünkü onlar seni büyüttü bu güne kadar getirdi senin içini dışını bilirler . sanma ki seni tanımıyorlar. durumları kötüyse esirgeme bencee. bide şu var zaten durumları iyi olsa para istemez sana boyun eğmez,mahçup duruma düşmezdi ,, sana 2 katını verirdi çocugusun sonuçta..

Son düzenleme:
uygun bir dille isterseniz hiç bi sorun olmaz. eşinle aranda tartışma çıkarsa ve olay bu para olayına gelirse. çok kötü bi durumda olursun. aileyi düşünmek başka bişi,evin huzurunu sağlamak başka bişi

Catilar ayrildi mi keseler de ayrilir.

Cok paran olsa da istesen yazik derdik elbette ama sen de calismiyorsun ve bebekleriniz var.

Ailem borcuna sadik degil diyorsun ancak senin durumun gercekten ozel.

Kardesin de evlenince bu sefer senden alip ona vermis olacaklar. Senin oyle bir luksun yok ki su an?

Bence esinle aranizin bu konular yuzunden bozulmaya basladigini ve maddi durumunuzun cok iyi olmadigini dile getirmelisin.

Keske cok zengin olsaydin da o parayi borc degil de yardim amacli verseydin ama yok, ne yapicaksin?

Back
X