• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme yapilan buyu

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
38
Merhaba arkadaslar,

Ben bugun cok kotu birsey duydum, bizim bir akrabamiz, anasi-kizi yillar once bizim eve, gardiropa kagit koymuslar. Kardesim de cocukmus o zamanlar, almis kagidi ne anneme, ne de babama birsey demeden cok sevdigimiz, dindar bir komsumuz ablaya goturmus, sormus. O da almis sobada yakmis. Simdi ne komsumuz, ne de kardesim yillarca bize birsey demediler. Ama dun kardesim kavgada soylemis, annem de bana anlatti, cok kotu oldum.

Herhalde kardesim bunun ne oldugunu bilmiyordu o zamanlar, ama neden yillarca bize soylemedi ki? Sonra komsumuz neden gizledi acaba, uzulmeyelim mi istedi? Ayrica kardesim sadece bir kere kagit koyduklarini gormus, bu insanlar yillardir bize gelip gidiyorlardi, hem de annemin akrabasi kisiler, neden boyle birsey yaptilar ki, hem daha da fazlasini yapmis olabilirler mi? Buyu islerinden hic anlamam, bizim evde daha fazla buyu var mi, zira yillardir evimizde bir gr huzur yoktur, hergun kavga gurultu ile gecer. Baska buyuler olup olmadigini nasil anlarim, ya da nasil cozdururum, ben buyucu hocalara gidip de soramam, bana cok sacma geliyor, bizim koyde de boylesi hocalar var. Abdesti namazi olmayan adam para karsiligi buyu bozacak guya, ne bileyim cok sacma, bunun daha etik, daha dini bir yolu yok mudur?

Cok kotuyum kizlar, yillardir evimize girip cikan akrabamiz bile boyle yapiyorsa baskalari neler neler yapar kimbilir. Oysa 7 buyuk gunahtan biridir buyu yapmak, yaptirmak. Insanlarda hic Allah korkusu kalmamis.

Büyü vb gibi konular açılması yasaktır.

Back