Ailemi bir türlü ikna edemiyorum

gungulsen19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
20
0
86
Samsun
merhaba kendimden 15 yaş büyük biriyle 4 yıllık bir ilişkim var ben 29 yaşındayım atanamadım bir türlü kendisi kadrolu öğretmen
ancak başından bir evlilik geçmiş.
bu zamana kadar hiçkimseyi onun kadar sevmedim açıkcası.bana çok değer veriyor
üstelik bu zamana kadar her sıkıntımda yanımda oldu hiç bir zaman beni yalnız bırakmadı.ancak dul olduğu ve aradaki yaş farkından dolayı ailemi bir türlü ikna edemiyorum şiddetle tepki alıyorum.evlenelim diye kaç senedir ısrar ediyor kendisi ancak ben evlenecegim diye kimseyle kötü olmak istemiyorum.artık sabrım kalmadı benimle oturup güzel güzel konuşmayı denemedi aileden kimse sürekli aşağılayan kelimler işitiyorum.
yol gösterecek kimse yok yanımda sizin düşünceniz nelerdir

29-44 olmayacak bir yaş aralığı değil.

Bir insanın bir kez ayrılmış olmasıda evlilik adamı olmadığını göstermez.

Bence onu ve ilişkinizi ailenize sürekli anlatmak yerine onu ve ailenizi tanıştırın.

Eğer güvendiğiniz kadar doğru bir insansa aileniz karar değiştirebilir.

cevap verdiginiz için teşekkür ederim. ama böyle birşeyi kesinlikle kabul etmiyorlar.
bizimkiler döverim söverim modunda sadece.

valla cnm ailenıde ıkna etmelısın öncelıkle ama sevıyosanda bırakma derım ınsan sevdiğiyle evlenmeyınce pişman oluyo..hem sende onun yerınde olabılırdın ozaman nasıl olurdu onun ailesı senı ıstemeseydı....sevdığıı bırakma ben bıraktım çok pişmanım....:43:

:32:ben bu aileleri hiç anlamıyorum
evladım mutlu olsun huzurlu bir evliliği olsun yuvası olsun demıyorlar da neymiş bu adam olmazmış?
sevdiğini sakın bırakma .. çok pişman olursun sonraaa:44:

cevap veren arkadaşlar çok sağoln inanın kimseyle paylaşamıoyrm bir süredir ve çok yıprandım ben elimden geleni yapacagm artık.kestirip atmak istemedgm için çok sabrettim Allah yardım etsin ne diyeyim

şöyle düşün, senin bir kızın olsaydı o kadar emek verip büyüttüğün.. onu kendisinden 15 yaş büyük dul birine mi layık görürdün? şahsen ben senin ailene hak veriyorum..

sana benden tavsiye.. aslaa ailenin onaylamadığı biriyle evlenme... inan ki çok pişman olursun... o adam için aşkından ölebilirsin, ama bence unutulmayacak aşk yoktur.. birgün onu da maziye gömersin.. ama anne-baba yı asla maziye gömemezsin....

zor bir durum fakat ben suna inaniyorumki eger o kisi senin kaderinde varsa ve senin icin hayirli kisiyse donup dolasip evlenmeniz icin rabbim bir vesile verecektir.Bazen boyle durumlarda akisina birakmak lazim diye dusunuyorum. Bence dua et allaha. Etrafta ailelere ragmen evlenip mutlu olanlarda var mutsuz olanlarda var. Hakkinizdaki hayirlisi neyse o olsun.

cevap verdiginiz için teşekkür ederim. ama böyle birşeyi kesinlikle kabul etmiyorlar.
bizimkiler döverim söverim modunda sadece.

pardon da 29 yaşına gelmiş öğretmen olmuş kızlarını mı dövmekle tehdit ediyolar,yok artık....
bence bu zihniyetteki ailenizi değiştiremezsiniz,o yüzden kendi doğrularınıza göre hareket ediceksiniz. 4 sene uzun bir zaman,kararrınızı verebilecek ve arkasında durabilecek yaştasınız.
evlenip ayrılmış olmak kabahat değildir,kimse kimsenin özel hayatında evliliğinde ne yaşadığını bilemez..
bence kendinize güvenip,haytaınıızın kontrolünü elinize almalısınız..

öncelikle hakkınızda hayırlısı olur inşallah.Ne olursa olsun ailenizi gözden çıkarmayın.İnşallah olmaz ama bir gün yanıldığınızı anlarsanız sığınmak isteyeceğiniz tek yer ailenizin yanı olacaktır.Yanılmamışsanız bile evlilik hayatında aileler çok önemli oluyor.İyi ki varlar onları çok seviyorum Allah eksikliklerini göstermesin inşallah:)

canım eş bulunur ama ailebulunmaz..şu an sana ters gelebilir ama inan onlar herzaman haklı çıkıyorlar.. bi arkadaş yazmış..senin kızın olsa, 15 yaş büyük birine vermek istermisin??ailen sonuna kadar haklı..atanamadığın için kendini kötü hissetme..hakkında hayırlısı olsun..gün doğmadan neler doğar

:32:ben bu aileleri hiç anlamıyorum
evladım mutlu olsun huzurlu bir evliliği olsun yuvası olsun demıyorlar da neymiş bu adam olmazmış?
sevdiğini sakın bırakma .. çok pişman olursun sonraaa:44:

zeynep hanım düşüncenize saygı duyuyorum tabii ama genelde aileler haklı çıkarlar..evet belki haklı olabilirsiniz mutluluktur sonu fakat genellikle aileler hep haklı çıkıyor yıllar sonra insan bir bildikleri varmış diyor kendi kendine..kendimden örnek vereyim benim eşimde benden 12 yaş büyük ailem çok karşı çıktı her konuda..ben dinlemedim evlendim seviyorum hala onu o da beni..mutluyuz ama sonuçta haklı çıktıkları çok şey oldu..bence büyükleri bir nebze olsun dinlemekte fayda var diye düşünüyorum..

bence acele karar vermeyin..ne karşınızdakini kırın ne de ailenizi..ama şunu söyleyebilirim ailenizin onay vermediği biriyle sakın evlenmeyin insan başına hayatta herşey geliyor yarın öbür gün biz sana demiştik tarzı laflar duymak emin olun hiç hoşuna gitmeyecektir..o olmaz başkası olur ama asla ailenizi üzmeyin inanın evlenseniz dahi iki yakanız bir araya gelmez bir anne bir baba bir kardeş kadar değerli hiçbirşey yok bu hayatta..güzellikle halletmeye çalışın ailenizi ikna edin tanıştırın eğer onay alırsanız devam edin ama onay alamazsanız asla evlenmeyin..ileride bir sorununuz olduğunda bunu rahatlıkla paylaşamayacaksınız ailenizle yalnız kalacaksınız bunlarda ister istemez evliliğinize yansıyacak mutsuz olursunuz iyi düşünün ..

yorumlarınız için sağolun ama sorun sadece benim kiminle evlenip evlenmeyecegim degil aile için çok da umurunda olmadığım için tepki göstermeleri.sonuçta annemle öyle herşeyimi paylaşmam paylaştığımda aşağılamaktan başka birşey yapmaz laf sokar.diğerlerine erkek arkadaşıyla olan ilişkilerini sorar kız arkadaşlarını sorar sevgi sözcükleri dökülüverir ağzından onun için soğudum iyice

29 yaşındasınız çocuk değilsiniz ki, ailenizin bu tepkisini anlamadım.

Sonuçta başanmış olmak eroin satıcısı olmak anlamına gelmiyor ki, burada ki diğer yorumları da biraz garipsedim doğrusu. Bir insan karşılıklı olarak evliliği yürütemediyse bu bir ayıp değildir. Tabi ki kumar, aldatma vb. nedenleriyle ayrılmayı kasdetmiyorum.

Ancak bir gerçek var ki ailenin fikirlerinin önemsemeden evlenme durumunda çoğu kez mutsuz olunuyor. Bence 18 yaşında genç bir kız değilsiniz artık, sakin bir şekilde ailneizle konuşmayı veya sevgilinizle tanıştırmayı denediniz mi?

merhaba kendimden 15 yaş büyük biriyle 4 yıllık bir ilişkim var ben 29 yaşındayım atanamadım bir türlü kendisi kadrolu öğretmen
ancak başından bir evlilik geçmiş.
bu zamana kadar hiçkimseyi onun kadar sevmedim açıkcası.bana çok değer veriyor
üstelik bu zamana kadar her sıkıntımda yanımda oldu hiç bir zaman beni yalnız bırakmadı.ancak dul olduğu ve aradaki yaş farkından dolayı ailemi bir türlü ikna edemiyorum şiddetle tepki alıyorum.evlenelim diye kaç senedir ısrar ediyor kendisi ancak ben evlenecegim diye kimseyle kötü olmak istemiyorum.artık sabrım kalmadı benimle oturup güzel güzel konuşmayı denemedi aileden kimse sürekli aşağılayan kelimler işitiyorum.
yol gösterecek kimse yok yanımda sizin düşünceniz nelerdir

Canım benim de senin sorununa benzer bir problemim var Allah yardımcın olsun kısmetinde o varsa olur zaten :)

buna benzer sorunu ben de yaşadım. aile içi iletişimimiz hiç bi zaman sağlıklı olmadı zaten ailemle. gelin görün ki ilişkimi aileme açtığım zaman duymadığım kalmadı. başta onayladılar sevene saygımız var gibisinden sözlerle ama iş ciddiye binince olmaz diye direttiler. türlü bahaneler ürettiler olmaması için, ayırmak için... bi kere her şeyden önce birbirini seven insanların arasını bozmak ya da ayırmaya çalışmak günahtır... ne dediysem ne yaptıysam ikna edemedim... ikna edebilmek şöyle dursun bi süre sonra evin içinde beni görmezden gelmeye başladılar, ne zaman ilişkim hakkında konuşmaya çalışsam göz ardı ettiler... peki sonuç? sevdiğim insandan vazgeçmedim, aileme rest çekerek evlendim ve şu an mutluyum... keşke işler bu noktaya gelmeseydi de kaçmak zorunda kalmasaydım... maalesef ki yıl olmuş 2013 ve hala böyle şeyler yaşanıyor... demem o ki sevginden ve onun sevgisinden eminsen gerisi teferruat. tabi bu sadece tavsiye. aynısı başıma geldiği için düşüncelerimi paylaşmak istedim...

Back
X