• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi dinlemeli miyim?

bella-donna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
2.785
3.607
208
Merhaba Kızlar,

ben yaklaşık 3 aydır nişanlıyım. Aramızda mesafe var, şehirlerarası değil ülkeler arası. Benim ailem çok zor ikna olduktan sonra nişanı yapabildik, daha önceden tanımadıkları içinde hala endişe ve kaygı dolular. Tabi yörelerde farklı olunca bazı konularda anlamsızca önyargılar veya yanlış anlamalar oluyor. Aslında nişanlımın ailemle ilgili bi sorunu yok, hatta seviyor, sayıyor benim gördüğüm kadarıyla. İleridede asla ne ailene saygısızlık yaparım nede iletişimi koparırım diyor çok tartışsak bile. Ailemin hala aklına yatmayan şeyler var, içleri bir türlü ısınmıyor neden bilmiyorum. Ailesi sürekli benim ailemi arar sorardı, şimdi bi anda iletişim kesildi, onlarda ailemden aramalarını bekliyorlar ama benim ailem aramıyor, aramalarını bekliyorlar. Haliyle iletişim şuanda hiç yok ve ailem böyle sürdüğü icin nişan atmam konusunda baskı yapıyor. Onun seni gerçekten sevdiğine inanmıyoruz falan diyorlar, ki benim icin gerçekten zamanında büyük fedakarlıklar yaptı. Ailem “karar senin, eğer ben siz ne derseniz deyin evleneceğim, sizi karşıma alıyorum” diyorsan düğününü yapalım diyorlar. Aslında ekimde düğünüm olacaktı, nişanlım asla erteletmem demesine rağmen ben ertelemek istediğim için kabul etti. Ben aslında beni sevdiğini biliyorum ama ailemi karşıma almadan bu işi nasıl yoluna koyarım. Ortada öyle büyük sorunlar yok, sadece içleri ısınmamış öyle diyorlar. Zaten çok tanımıyorlar, tanısalar belki farklı olacaklar ama çok fazla önyargıları var. Yaşım 31 ama ben yinede ailemin tecrübelerine kulaklarımı tıkamak istemiyorum, ya hata yaparsam korkusu var. Kızlar nasıl ikna edebilirim ailemi, yada ne yapmalıyım, bunun icin nişan atılır mı?

Durumun zor canım allah kolaylık versin ailesi aramış hep şu an onlar bekliyo konusu komşusu var soruyolardir mutlaka ariyolarmi diye
Sağol canım.Zaten 1,5 yıl uğraştılar ailemi ikna etmek için. Hep omlar aradı sordu, uğraştı. Onlarda haliyle hep bizmi arayalım diyorlar

Ailende otoriteyi elde bulundurma durumu mu var bana mi öyle geldi şimdiye kadar sürekli karşı taraf aramışsa belli bir zamandan sonra aramamalari çok normal değil mi? Neden ailen aramıyor ve sana sundukları geçerli bir sebep var mı nisan atman icin

Sağol canım.Zaten 1,5 yıl uğraştılar ailemi ikna etmek için. Hep omlar aradı sordu, uğraştı. Onlarda haliyle hep bizmi arayalım diyorlar
Aynen bencede tek taraflı olmamalı güvenmiyorsan at bence nisanı a nen evleninceye devam edecek bence psikoloji baskilarina

Tek taraflı yürümez.Sizin aileniz de, aramalı sormalı. Niye sevilmediğinizi düşünüyorlar? Gerekçeleri ne?
Gözlerinde bana olan o aşkı sevgiyi görmüyorlarmış, sen olmasan başkası olur kafası var. Olursa olur olmazsa olmaz kafası varmış. Nasıl çıkardınız bunu diyorum biz biliriz diyorlar

Yöre farkı yazdın
Aile zor ikna oldu yazdın
Ben sonrasını okumadım, Avrupa’dasın sanırım.
İlk olarak
Aileyi ikna etmek bana çok abes
Ya ev kızı olup itiraz etmezsin
Ya da
Ben evleniyorum, siz değil dersin. Bu benim hayatıma göre yorum.
Empati kurmam imkansız,
Kimse kuramaz zaten.

Ama şurdan ışığı yanıyor, aileci olacaksın ilerde
Bence
Alışmadan bitsin

Ailende otoriteyi elde bulundurma durumu mu var bana mi öyle geldi şimdiye kadar sürekli karşı taraf aramışsa belli bir zamandan sonra aramamalari çok normal değil mi? Neden ailen aramıyor ve sana sundukları geçerli bir sebep var mı nisan atman icin
Geçerli sebep nişanlımın bana yeteri kadar değer vermemesi, ileride aileme kötü davranıp kendi ailesine beni ezdirmesi. Ama şuana kadar öyle bişey sezmedim, bunlar sadece ailemin hissettikleri

Yöre farkı yazdın
Aile zor ikna oldu yazdın
Ben sonrasını okumadım, Avrupa’dasın sanırım.
İlk olarak
Aileyi ikna etmek bana çok abes
Ya ev kızı olup itiraz etmezsin
Ya da
Ben evleniyorum, siz değil dersin. Bu benim hayatıma göre yorum.
Empati kurmam imkansız,
Kimse kuramaz zaten.

Ama şurdan ışığı yanıyor, aileci olacaksın ilerde
Bence
Alışmadan bitsin
Ev kızı değilim aslında çok saygında bi mesleğim var. Aileciyim bunu kabul ediyorum ama onların fikirlerini uygulamaktan ziyade hep ikna yoluna gitmişimdir bugüne kadar. Sanırım ondan zorlanıyorum

Gözlerinde bana olan o aşkı sevgiyi görmüyorlarmış, sen olmasan başkası olur kafası var. Olursa olur olmazsa olmaz kafası varmış. Nasıl çıkardınız bunu diyorum biz biliriz diyorlar
Ailenizin aklında başka biri mi var? Öteden beri sizi yakıştırdıkları biri?

Yani önce verip, nişan yapıp sonra böyle durduk yere nişanı bozmak istemek mantıksız geliyor.

Ev kızı değilim aslında çok saygında bi mesleğim var. Aileciyim bunu kabul ediyorum ama onların fikirlerini uygulamaktan ziyade hep ikna yoluna gitmişimdir bugüne kadar. Sanırım ondan zorlanıyorum
Yani tatlım
İkna etmek gereksiz değil mi
İlk mesajında ben böyle halı gibi bir imaj gördüm
Şimdi perdesin, rüzgarla uçan :)
Aileci olma ama nolur :)

Ben söyleyim canım aynen şöyle olacak başka bi ev kıracaksın gel dedikleri zaman gidemeyeceksin cünkü evinin sorumluluğu olacak bu kezde başlayacaklar mutsuzdum ayrıl sende kendini düşünmeyip aileni düşüneceksin eşinle problem yaşayacaksın ben cok taviz verdim aynisi oldu en son rest çektim 1 senedir baskı yok
Aslında güveniyorum güvenmesine ama baskı o kadar çok ki ister istemez kafam karışıyor

Back
X