• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi dinlemeli miyim?

Yani tatlım
İkna etmek gereksiz değil mi
İlk mesajında ben böyle halı gibi bir imaj gördüm
Şimdi perdesin, rüzgarla uçan :)
Aileci olma ama nolur :)
Korkum ne biliyor musun, ya ailem haklı çıkarsa. Herzaman ailenin dediği dogru çıkmıyor ama bende pis bi gurur var, hata yapsamda söylemem. Evlilik bu belli olmaz deyince, sakın ben hata yaptım deme bize ileride diyorlar. Ha kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum kimseye muhtaç olmam maddi anlamda ama manevi olarak yıkılmaktan korkuyorum

Ailenizin aklında başka biri mi var? Öteden beri sizi yakıştırdıkları biri?

Yani önce verip, nişan yapıp sonra böyle durduk yere nişanı bozmak istemek mantıksız geliyor.
Yok kimse aslında ama ben çok daha iyilerine layıkmışım, onu yakıştırmıyorlar bana. Bu yaşıma kadar çok talibim olmuş onamı kalmışım :(

Eğer bunu biliyorsan nişan atmana gerek yok. Yani karşı taraf elinden geleni yapmış abartan kendi ailen.
Bu sebepden bence gönül rahatliyla evlenebilirsin.
Teşekkür ederim canım, ben kendi başıma gerçekten herşeye karar veririm kimseye danışmam ama bu konuda tıkandım

Korkum ne biliyor musun, ya ailem haklı çıkarsa. Herzaman ailenin dediği dogru çıkmıyor ama bende pis bi gurur var, hata yapsamda söylemem. Evlilik bu belli olmaz deyince, sakın ben hata yaptım deme bize ileride diyorlar. Ha kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum kimseye muhtaç olmam maddi anlamda ama manevi olarak yıkılmaktan korkuyorum
O kadar iyi anladım ki
Bekle, acelesi yok evliliğin
Kendi adına emin olmayı bekle.
Keşke şap diye işaret gelse
Boşversene. Yine de senin kararın senin pişmanlığın ve senin hayata dönme sürecin olur
Hiç karamsar değilim senin hakkında
Aksine umutluyum

Ben ailenin isinamadim laflarindansa uzak mesafeden birini tanıma olayına takıldım. İlişkinizin başlarında aynı bölgede miydiniz? Yoksa başından beri böyle miydi? Kaç kez görüştün şimdiye kadar sevgilinle?
Yeterince tanısmamış olabiliceginizi düşündüğümden supheciyim ben de.

Sence nişanının annesi kaçıncı planda hissediyo canım
Ben zaten onların açısından bakınca onlara hak veriyorum. Ama sanırım bu aileye toz kondurmama hastalığı bendede var, ailem art niyetli olmasada önyargılı. Bunu bilmeme rağmen acaba haklılarmı diyorum

Yok kimse aslında ama ben çok daha iyilerine layıkmışım, onu yakıştırmıyorlar bana. Bu yaşıma kadar çok talibim olmuş onamı kalmışım :KK43:
Sakın bu laflara kanıp ailenizi dinlemeyin. Sevdiğinizle kuru ekmek yiyin daha mutlu olursunuz. Ve evlendiğiniz vakit ailelerin hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Bu arada saygı ve sevginizi de muhafaza edin.

Bu meseleyi bir de ailenden dinlemek lazim. Yani icim isinmadi demek cok soyut kalmis. Bir sey gormusler ya da duymuslar da mi bu tavri takiniyorlar. Eger siradisi, sorunlu bir aileye sahip degilsen ailenin hislerine de kulak ver. Oturun hep birlikte acik acik konusun. Kafaya yatmayan yerlerin muhasebesini yapin.

O kadar iyi anladım ki
Bekle, acelesi yok evliliğin
Kendi adına emin olmayı bekle.
Keşke şap diye işaret gelse
Boşversene. Yine de senin kararın senin pişmanlığın ve senin hayata dönme sürecin olur
Hiç karamsar değilim senin hakkında
Aksine umutluyum
Çok teşekkür ederim canım, umarım öyle olur. En iyisi zamana bırakmak sanırım. Keşke o işaret gelse, gerçekten onun saygısız sevgisiz biri olduğunu bilsem atardım ailemden önemli değil ama omunda vebalini alamam hemde seviyorum

Ben zaten onların açısından bakınca onlara hak veriyorum. Ama sanırım bu aileye toz kondurmama hastalığı bendede var, ailem art niyetli olmasada önyargılı. Bunu bilmeme rağmen acaba haklılarmı diyorum
On yargı seni yorar canım bi an önce konuşup çözmem lazım olayı

Bazi yorelerde isler ciddiye binince damat adayini ve ailesini arastirma gelenegi var. Eger ailen bu tur bir arastirma yapmis ve damadin veya ailesinin kabul edilemeyecek bir seyini ogrenmisse, bunu da seni uzmemek icin soylemeyip seni caydirmaya calisiyorlarsa, ancak belki o zaman ailenin tutumunu anlarim ama o bile yanlis. Ne biliyorlarsa acikca soylemeleri gerekir. Ellerinde seni ikna edecek herhangi bir rasyonel aciklama yok ama rest cekiyorlar, garip bir durum. Evlilik kısmına karışmıyorum bu kadarcık bilgiyle bizim birşey dememiz zor ama ailenin tavrı normal değil. Bence onlarla olan ilişkini gözden geçirmelisin. Neden düzgün bir açıklama yok, senin iyiliğini istiyorlarsa neden tehdit eder gibi sonra pişman olup gelme biz demiştik tavrına bürünüyorlar...

Geçerli sebep nişanlımın bana yeteri kadar değer vermemesi, ileride aileme kötü davranıp kendi ailesine beni ezdirmesi. Ama şuana kadar öyle bişey sezmedim, bunlar sadece ailemin hissettikleri
Şimdi ikili ilişkiyi dışarıdan ne kadar kestirebilir ki insan, misal benim eşim toplulukta sevgisini çok belli eden birisi değildir ama baş başa iken sırnaşır üzerime titrer sarıp sarmalar, bizi sadece dışarıdan gören birisi esin sana değer vermiyor diyebilir çünkü o gördüğü kadarını biliyor ve ben bu görüşü hiç önemsemem cunku oyle olmadığını biliyorumdur. Sizin ne hissettiginiz önemli burada, ben ailenizin sizin için başkasını uygun gördüğünü düşünüyorum ya da hep aranilip sorulalim bunlar arayıp sormuyorsa o zaman görsünler günlerini, kızımızı soğutup nisan attıralım diye bir düşünceleri olabilir mi ya da ben mi çok art niyetliyim

Ben ailenin isinamadim laflarindansa uzak mesafeden birini tanıma olayına takıldım. İlişkinizin başlarında aynı bölgede miydiniz? Yoksa başından beri böyle miydi? Kaç kez görüştün şimdiye kadar sevgilinle?
Yeterince tanısmamış olabiliceginizi düşündüğümden supheciyim ben de.
İlişkinim başında o benim olduğum ülkedeydi. Kuzenini, teyzesini tanıyorum hergün görüştüğüm insanlar. Evlerine giderim sürekli buluşuruz, o buradayken de hep görüşüyorduk, trde ikende görüştük olabildiğince. Yani tanıdığımı düşünüyorum ama içine girmeden kimseden emin olamazsın elbette

İlişkinim başında o benim olduğum ülkedeydi. Kuzenini, teyzesini tanıyorum hergün görüştüğüm insanlar. Evlerine giderim sürekli buluşuruz, o buradayken de hep görüşüyorduk, trde ikende görüştük olabildiğince. Yani tanıdığımı düşünüyorum ama içine girmeden kimseden emin olamazsın elbette
Öyleyse isinamadim demek geçerli bı sebep değil benim için de. Hayırlısı olsun. Karşı taraftan bı kabalık bı anormallik görmediğin sürece bu lafları ciddiye alma

Bu meseleyi bir de ailenden dinlemek lazim. Yani icim isinmadi demek cok soyut kalmis. Bir sey gormusler ya da duymuslar da mi bu tavri takiniyorlar. Eger siradisi, sorunlu bir aileye sahip degilsen ailenin hislerine de kulak ver. Oturun hep birlikte acik acik konusun. Kafaya yatmayan yerlerin muhasebesini yapin.
Ailem zor beğenen bi aile zaten. Onun dışında nişanlımın yeterince onlarla konuşmadığını sıcak davranmadığını düşünüyorlar. Benim yanımda normal ama bakışları hoş değilmiş, yeterince sevmiyormuş ordan anlamışlar. Daha öncede ben 2 kez kötü tecrübe edindiğim icin ailem sen zaten iyi birini secmezsin kafasında

Bazi yorelerde isler ciddiye binince damat adayini ve ailesini arastirma gelenegi var. Eger ailen bu tur bir arastirma yapmis ve damadin veya ailesinin kabul edilemeyecek bir seyini ogrenmisse, bunu da seni uzmemek icin soylemeyip seni caydirmaya calisiyorlarsa, ancak belki o zaman ailenin tutumunu anlarim ama o bile yanlis. Ne biliyorlarsa acikca soylemeleri gerekir. Ellerinde seni ikna edecek herhangi bir rasyonel aciklama yok ama rest cekiyorlar, garip bir durum. Evlilik kısmına karışmıyorum bu kadarcık bilgiyle bizim birşey dememiz zor ama ailenin tavrı normal değil. Bence onlarla olan ilişkini gözden geçirmelisin. Neden düzgün bir açıklama yok, senin iyiliğini istiyorlarsa neden tehdit eder gibi sonra pişman olup gelme biz demiştik tavrına bürünüyorlar...
Aileyi araştırdılar, hep iyi şeyler duyduk. Özellikle anne babası hakkında. Kendisi hakkındada kötü şeyler duymadık, araştırılması icin tc kimliğinden tut, çalıştığı yerlerin adreslerini vs verdi benim alnım açık yüzüm ak diye. Tek sorun gerçekten içlerinin ısınmaması

Back
X