Ailemi dinlemeli miyim?

Evet gitmemi istemiyorlar, bende o kadar uzağa gitmek istemezdim ama sevince gözü görmüyor insanın. Zorlukları olacaktır illaki ama nişanlıma güveniyorum

Normalde ailenin bir bildiği vardır derim ama sizinkiler nişanlınızın bir sıkıntısı bir yanlışı olmamasına rağmen istemiyorlar, o nedenle duygularınıza güvenmek en güzeli sanırım.

Normalde ailenin bir bildiği vardır derim ama sizinkiler nişanlınızın bir sıkıntısı bir yanlışı olmamasına rağmen istemiyorlar, o nedenle duygularınıza güvenmek en güzeli sanırım.
Teşekkür ederim. Baştan beri böyleler ve bende asla onlar ikna olmadan emin olmadan takmadım yüzüğü. Ailem hep zamana bırak bak gerçek yüzleri çıkacak, nişanı ertele bak gerçek yüzleri çıkacak dediler, hepsini yaptım ne ailesi ne kendi vazgeçmedi.

Bana kalirsa aileler somut bir sebep one surmuyorsa cok da dinlememek gerekir.

Neymis o biz hissederiz, fantastik kuruya baglamaya gerek yok.

Siz de neredeyse 2 yildir tanisiyor gorusuyorsunuz anladigim. O zaman kendi kararlariniza guvenin. Bir ihtimal farkli ulkelerde yasadiniz icin belki dugunden once ayni ulkede bir sure yasamak iyi olabilir.

Bana kalirsa aileler somut bir sebep one surmuyorsa cok da dinlememek gerekir.

Neymis o biz hissederiz, fantastik kuruya baglamaya gerek yok.

Siz de neredeyse 2 yildir tanisiyor gorusuyorsunuz anladigim. O zaman kendi kararlariniza guvenin. Bir ihtimal farkli ulkelerde yasadiniz icin belki dugunden once ayni ulkede bir sure yasamak iyi olabilir.
Aslında bunu düşünmüştü nişanlım. Ailenle ilk 3 yıl aynı yerde yaşayalım hem onların güvenini kazanırım hemde sen evliliğe alışmış olursun dedi. Ama ailem hep ileriye ertelettigi icin, o daha fazla bizim yaşadığımız yerde kalmadı, kendi memleketinden iş buldu gitti. Burada eğitim görüyordu, işsiz bi şekilde evlenemeyiz dedi

Estağfirullah canım, evet onların yaşadığı yere gideceğim, sanırım en büyük sorun bu annem icin. Ailesiyle aynı şehirde olacağım ama gideceğim yer büyükşehirlerden biri. Annem onun ailesiyle sorunlar yaşayacağımı düşünüyor, orada ezilecegimi hatta aynı evde yaşamamızı isteyeceklerini düşünüyor ama kv kızım ihtiyacın olduğu zaman çekinme, gel git ama eviniz ayrı olsun hatta birazda mesafeli olsun bizden, ayrı bi aile olduğunuzu anlayın, öyle zırt pırt gelinmesin evinize dedi. Nişanlım bu konuda zaten hassas ve keyfine düşkündür, ben denemek için annesinin üst katını tutalım demiştim, sacmalama bella-donna ben aynı mahallede bile oturmam, biz o zaman nasıl ayrı bi aile olacağız demişti. Anneme söyledim bunları, seni kandırıyorlar diyor :110:
Ben nedense kotu elektrik almadim nişanlının ailesinden canim.. Ailen durduk yere kusur ureten, sorun cikaran kisiler olarak canlandi zihnimde doğrudan.. Burda işin büyüğü sana düşüyor; sen de nisanlin ve ailesinden emin isen, ailenin bu olumsuzluklarini asla ve asla o insanlara yansitmayacak ve mutlu olmaya bakacaksın.. Sakın ha sakın, ailen suclu oldugu halde esine yuklenme, onlari savunup esinle aranizdaki samimiyet ve guveni bitirme..
Dilerim cok cok mutlu olursun.. Rabbim huzurlu ve hayirli bi yuva nasip etsin..
Arada gel, haberdar et bizleri, kaybolma ortadan : )

Ben nedense kotu elektrik almadim nişanlının ailesinden canim.. Ailen durduk yere kusur ureten, sorun cikaran kisiler olarak canlandi zihnimde doğrudan.. Burda işin büyüğü sana düşüyor; sen de nisanlin ve ailesinden emin isen, ailenin bu olumsuzluklarini asla ve asla o insanlara yansitmayacak ve mutlu olmaya bakacaksın.. Sakın ha sakın, ailen suclu oldugu halde esine yuklenme, onlari savunup esinle aranizdaki samimiyet ve guveni bitirme..
Dilerim cok cok mutlu olursun.. Rabbim huzurlu ve hayirli bi yuva nasip etsin..
Arada gel, haberdar et bizleri, kaybolma ortadan : )
Teşekkür ederim canım benim, cümlemize inşallah. Haklısın, bu yansıtmamayı öğrenmem lazım sanırım, bazen kendime engel olamıyorum sorun çıkıyor. Aileminde haklı noktaları var ama onlar böyle yaptıkça ben hep nişanlımı savunmaya geciyorum, asıl sorunları çözemiyorum. Rabbim razı olsun sizlerden, umarım herşey gönlümüzce olur hepimizin. Tabiki haberdar ederim :KK19:

Nisanlinizla degil de aileniz sanki sizi kimseyle evlendirmek istemiyor gibi. Sanki bundan ayrilip baska birini bulsaniz ona da kulp takarlar gibi geldi bana.

Evet benim nişanlımda öyle. Sevgisini belli etmez başkalarının yanında ama baş başayken gözlerini benden almaz üzerime titrer, hep güzel bakar güzel şeyler söyler. Aileme bunu açık açık anlatıyorum ama beni kandırıyoemus, değer veren insan ailesinden başlarmış değer vermeye. Bendem önce onlar gelmeliymiş.

kusura bakma da bariz sacmalamislar, ne demek senden önce onlar gelmeliymis!! senin icin de aynisi mi gecerliymis nisanlindan önce ailesi mi gelmeliymis, sevdigini böyle sacma sebepler ile birakma diyorum daha da bisey demiyorum sana ben.

Nisanlinizla degil de aileniz sanki sizi kimseyle evlendirmek istemiyor gibi. Sanki bundan ayrilip baska birini bulsaniz ona da kulp takarlar gibi geldi bana.
Güzel tespit. Çünkü bugüne kadar kim çıktıysa ki bunlardan 2 sini ben tanıstırdım geri kalanları bende istememiştim, herkese hayır dediler. Elbette anne baba evladına en iyisini layık görür ama bende kutsal biri değilim, ‘senin gibi bi kız buldu’ dedikleri zaman sinirleniyorum, bende hatalarımla bir insanım tıpkı diğer herkes gibi. Net bişey görürler eyvallah ama sen daha iyilerine layıksın, bu yaşa kadar bekledin en iyisini hakediyorsun mantığı var ailemde. Ben bu yaşa kadar koca bulmayı beklemedim tanıştığım insanlar arasından bana uygun olanını seçmek zaman aldı deyincede kızıyorlar. Bana kimse layık değil, ben çok özelim onlar icin

kusura bakma da bariz sacmalamislar, ne demek senden önce onlar gelmeliymis!! senin icin de aynisi mi gecerliymis nisanlindan önce ailesi mi gelmeliymis, sevdigini böyle sacma sebepler ile birakma diyorum daha da bisey demiyorum sana ben.
Güya babam evlenirken annemden çok ailesiyle muhatapmış o yüzden şimdi el üstünde tutuyormuş falan. İyide onlar görücü usulü evlenmişler, kaldıki annem 16 yaşındaymış, ben şuan 31 yaşındayım elbette nişanlımla planlarımı ayrı yapacağım. Ailemin kızdığı nokta nişanlım hiçbir gelecek planını ailemle paylaşmıyormuş, merak etmeyin ben kızınızı üzmem diyecekmiş sürekli. Ben söyle böyle yaparım diyecekmiş. Asıl sorun ailemin beni hala 10 yaşında sanması sanırım

Güya babam evlenirken annemden çok ailesiyle muhatapmış o yüzden şimdi el üstünde tutuyormuş falan. İyide onlar görücü usulü evlenmişler, kaldıki annem 16 yaşındaymış, ben şuan 31 yaşındayım elbette nişanlımla planlarımı ayrı yapacağım. Ailemin kızdığı nokta nişanlım hiçbir gelecek planını ailemle paylaşmıyormuş, merak etmeyin ben kızınızı üzmem diyecekmiş sürekli. Ben söyle böyle yaparım diyecekmiş. Asıl sorun ailemin beni hala 10 yaşında sanması sanırım

teshisi kendin koymussun, bir yetiskin gibi davran yoksa pisman olursun, benim eski nisanlim da senin gibi davrandi ve ayrildik ikimizde ayri yerde mutsuzuz bilgine...

Evet ama bu sizin icin hic dogru degil, yani sadece evlilik konusunda degil her konuda korunmak kollanmak isteyebilirsiniz.
Esim ben gohaya iyi bakarim soyle boyle diye surekli konussa, hop sen kim oluyorsun bana bakiyorsun bile diyebilirim yani. Aileniz aslinda kotulugu size yapiyor.

Bence ailenizle kesinkes konusun, somut bir sebebiniz yoksa ben artik kararimi verdim gerisi kader kismet deyin kapatin bu konuyu ki yeni konular acilabilsin. O yola girince aileniz de belki daha hevesli olur bundan boyle.

teshisi kendin koymussun, bir yetiskin gibi davran yoksa pisman olursun, benim eski nisanlim da senin gibi davrandi ve ayrildik ikimizde ayri yerde mutsuzuz bilgine...
Bende hep aileci insandan uzak durmuşumdur ama kendimde öyle gibi davranıyorum, ayrılırsak bu yüzden ayrılırız. Senin içinde çok üzüldüm canım, umarım mutluluğu yakalarsın

Ailenizin gerekçeleri hiç mantıklı değil mantıklı olsaydı dinleyin derdim. Abim eşimi hiç tanımıyordu Ahmet- Mehmet farketmez mutsuz olacaksın diyordu sebebide farklı şehirlerde yaşamamız ve farklı kültürler de büyümemiz vs hatta 3 ay konuşmadı benle söz yapılacakken o gelmediği için ertelendi vs. Ama sonrasında eşimle o kadar iyi anlaştılarki benden önce eşimi arıyor ve evliliğimde 9 yılı geride bıraktım. O yüzden önyargılarla hareket etmeyin derim eğer duygularınızdan ve nişanlınızdan eminseniz düğünüde ertelemeyin. Zaman geçtikçe daha da sarpa sarma ihtimali yüksek ve nişanlınızın aileside haklı zaten 1.5 sene uğraşmışlar.

Evet ama bu sizin icin hic dogru degil, yani sadece evlilik konusunda degil her konuda korunmak kollanmak isteyebilirsiniz.
Esim ben gohaya iyi bakarim soyle boyle diye surekli konussa, hop sen kim oluyorsun bana bakiyorsun bile diyebilirim yani. Aileniz aslinda kotulugu size yapiyor.

Bence ailenizle kesinkes konusun, somut bir sebebiniz yoksa ben artik kararimi verdim gerisi kader kismet deyin kapatin bu konuyu ki yeni konular acilabilsin. O yola girince aileniz de belki daha hevesli olur bundan boyle.
Çok dogru söylüyorsunuz, sanırım bende o küçük korunmasız kız modundan çıkmalıyım, kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. İki mesleğim var, kimseye muhtaç değilim ama aile benim icin herşeydir, sanırım ailem onlar etrafımda olmayınca ezileceğim, korunmaya ihtiyacım olacak diye düşünüyorlar. Dediğiniz gibi somut bişey olmadıkça sanırım dik durmanın zamanı geldi, çünkü ne yaparsam yapayım ikna ile olmayacağını anladım

Aslında bunu düşünmüştü nişanlım. Ailenle ilk 3 yıl aynı yerde yaşayalım hem onların güvenini kazanırım hemde sen evliliğe alışmış olursun dedi. Ama ailem hep ileriye ertelettigi icin, o daha fazla bizim yaşadığımız yerde kalmadı, kendi memleketinden iş buldu gitti. Burada eğitim görüyordu, işsiz bi şekilde evlenemeyiz dedi
Daha ne yapsın ki nişanlınız lütfen haksızlık etmeyin.

Ailenizin gerekçeleri hiç mantıklı değil mantıklı olsaydı dinleyin derdim. Abim eşimi hiç tanımıyordu Ahmet- Mehmet farketmez mutsuz olacaksın diyordu sebebide farklı şehirlerde yaşamamız ve farklı kültürler de büyümemiz vs hatta 3 ay konuşmadı benle söz yapılacakken o gelmediği için ertelendi vs. Ama sonrasında eşimle o kadar iyi anlaştılarki benden önce eşimi arıyor ve evliliğimde 9 yılı geride bıraktım. O yüzden önyargılarla hareket etmeyin derim eğer duygularınızdan ve nişanlınızdan eminseniz düğünüde ertelemeyin. Zaman geçtikçe daha da sarpa sarma ihtimali yüksek ve nişanlınızın aileside haklı zaten 1.5 sene uğraşmışlar.
Umarım bizdede öyle olur, şuan tanıyan tanımayan herkes nişanlıma gereksiz bi cephe almış durumda, sırf ailem istemiyor diye herkes bana kötü kız gözüyle bakıyor ama başkaları ne der hiç umrumda olmadığı icin onları takmıyorum. Tek taktığım ailem, güzellikle içleri ısınarak olsun istedim ama sanırım diğer yolu tercih etmeliyim bende. Onun dışında nişanlımdan gerçekten eminim, aileside kötü bi aile değil ama zaten kendim dahil 100% insanlara güvenmemeliyiz ögrendim. Bazen insan kendi yaptığı hatalara bile şaşırıyor kaldıki başkasının yaptığı hata ve davranışları önceden bileyim. Sizinde mutluluğunuz daim olsun

Çok dogru söylüyorsunuz, sanırım bende o küçük korunmasız kız modundan çıkmalıyım, kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. İki mesleğim var, kimseye muhtaç değilim ama aile benim icin herşeydir, sanırım ailem onlar etrafımda olmayınca ezileceğim, korunmaya ihtiyacım olacak diye düşünüyorlar. Dediğiniz gibi somut bişey olmadıkça sanırım dik durmanın zamanı geldi, çünkü ne yaparsam yapayım ikna ile olmayacağını anladım

Zaten mesela yurtdisinda yasamasina takik olsalar ona gore ikna edersiniz veya direk o ihtimaldeki kisileri elersiniz veya nisanliniza sen buraya tasin dersiniz.

Ama yok oyle degil, somut bir sebep one surmeyince ne ikna edebilirsiniz ne de sorunu ortadan kaldirabilirsiniz.

Aile bence belirli yastan sonra ozellikle karar verme asamasinda o kadar onemli olmamali.sonucta evet yasanmisliklari daha fazladir sizden tecrubelilerdir tabi ki ama onlar da hatasiz kul degiller. Bu kadar onemli bir karar sadece kisinin kendisi tarafindan verilebilit.

Back
X