Ailemi hukuki yollardan redetmem mumkun mu?

Ben istenmeyen çocuk oldum niyeyse sebebini bilemiyorum .bi de ilk çocuğum... Erkek kardeşim y. Dışında yaşıyor .o zamanlar vizesi bitince orda kalmak için mecburiyetten evlendi. 6 sene önce ilk bizle tanışmaya gelen gelin hanım hep tepkiliydi.ikinci gelişinde de hep sorun çıkardı anne ve baba oğlunun hatırlarına hep alttan aldılar.gelin hep el üstünde tutuldu.her şeyde bizim alttan almamız söylendi.kaldığı süre boyunca saygısızlıklarına göz yumuldu.ben de saygısızlıklarına karşı ailemi savundum aptal gibi ben kötü insan oldum.Annem gelinin yanında bana bağırdı hep.sonra da o gidince özür diledi.son seferinde de annem bebek doğumunda oradaydı 6 ay sonra beraber geldiler .zaten bizleri sevmediğini söylüyormuş gelmeden de.. Anneme de bebeğe bakmasaydın dedi.6 ay gece gündüz bakmasına rağmen... Şimdi da herşeyini annem yapıyor yemeğini r önüne getiriyor yatağını bile annem yapıyor .hergün peşinde geziyor dışarılarda ...En son olayda benim arkamdan anneme birşeyler söylemiş annem de bana söyleyince ben de kıyameti kopardım artık. Tamam benim de hatalarım yok mu var elbette... Ama tek suçlu benmişim gibi herkesin bana tavır alıp evden kovması çok canımı yaktı gerçekten... Gözlerinde hiç bir değerimin olmadığını anlıyordum ama bugun çok daha iyi gördüm
ilk çocuk olmandan dolayı soruyorum
evlatlık olabilir misin acaba

Ben istenmeyen çocuk oldum niyeyse sebebini bilemiyorum .bi de ilk çocuğum... Erkek kardeşim y. Dışında yaşıyor .o zamanlar vizesi bitince orda kalmak için mecburiyetten evlendi. 6 sene önce ilk bizle tanışmaya gelen gelin hanım hep tepkiliydi.ikinci gelişinde de hep sorun çıkardı anne ve baba oğlunun hatırlarına hep alttan aldılar.gelin hep el üstünde tutuldu.her şeyde bizim alttan almamız söylendi.kaldığı süre boyunca saygısızlıklarına göz yumuldu.ben de saygısızlıklarına karşı ailemi savundum aptal gibi ben kötü insan oldum.Annem gelinin yanında bana bağırdı hep.sonra da o gidince özür diledi.son seferinde de annem bebek doğumunda oradaydı 6 ay sonra beraber geldiler .zaten bizleri sevmediğini söylüyormuş gelmeden de.. Anneme de bebeğe bakmasaydın dedi.6 ay gece gündüz bakmasına rağmen... Şimdi da herşeyini annem yapıyor yemeğini r önüne getiriyor yatağını bile annem yapıyor .hergün peşinde geziyor dışarılarda ...En son olayda benim arkamdan anneme birşeyler söylemiş annem de bana söyleyince ben de kıyameti kopardım artık. Tamam benim de hatalarım yok mu var elbette... Ama tek suçlu benmişim gibi herkesin bana tavır alıp evden kovması çok canımı yaktı gerçekten... Gözlerinde hiç bir değerimin olmadığını anlıyordum ama bugun çok daha iyi gördüm

ama bence boşluklar var. anneniz belki huzur kaçmasın diye gelini tutar gibi davranıyor. bakın sizi sevmese özür falan da dilemezdi. kovulma sebebiniz ne tam olarak? anlatmadığınız şeyler var. sadece şunu söyleyebilirim ne olursa olsun ailenizden vazgeçmeyin. gün gelir devran döner. annenizin sizi sevmediğini hiç sanmıyorum.

Anneniz kendince dengeyi saglamaya calismis.asla gelini oz kizndan cok sevmez ama sorun cikmasin diye gelini destekliyor gorunmus.
Yerinizde olsam geline asla gorusmezdim annemlede sinir koyardim.dava acip reddedecek kadar onemli sorun yok.kizim sana diyorum gelin sen anla diye laf var belki size kizarak gelini uyarmaya cabaliyordur.

Ben de reddetmek istiyorum tum sülalemi. Esim karsi cikiyor surekli. Psikolojik baski huzursuzluk mutsuzluktan baska bir sey gormedim kendilerinden.

Sevgili hepyazolsun yaşadıklarımı özet geçmek istedim.Yaşadıklarımızın tamamı bu yazdıklarımın detayları... 3 Seferdir Türkiye'ye geliyor üçünde de aynı sorunları yaşıyoruz.kovulma sebebim de bir önceki sayfada yazdığım üzere annemin gelininin benim hakkında söylediklerini bana söylemesi ve benim tepki vermem ... Benim suçum baştan beri yapılan saygısızlıklara, buradan eşine karşı yazdığı yalan yanlış şeyletee( bunu eşi ve evdekiler de biliyor) tepki vermem.eşi de , kendi ailem de çok kurnaz olduğunu daha dün konuşuyorlardı.ben baştan beri olanlara tepki verip alttan almayınca suçlu oldum.unutmadan da yazayım anne ve babam bşr daha kesinlikle bu eve gelemez , kabul etmeyiz diyorlar...(Erkek kardeşim ve eşi y.dışında yaşıyorlar ) kendisi benim arkamdan konuşurken ben onun da duyacağı şekilde dediklerine sinirlendiğini, kendinin de ona bayılfmadığımı söylerken kıyamet koptu hepsi birden üzerine gelip üstüne üstlük hepsi tarafından evden kovuldum

Öyleymiş sevgili Melan-kolik...avukat olan kuzenim de söylemişti ben de arada kalmak istemediği için böyle söylediğini düşündüm o yüzden bir de burda konu açıp sizin yorumlarınızı almak istedim

Annemin kurmaya çalıştığı denge eşit değil... Ben şu an mecburiyetten onlarla aynı evdeyim.gelinle mesafeliyiz...evine gittikten sonra bir daha görüşmeyiz...şimdi kendi ailemle de a hiç bir şekilde görüşmemenin yollarını arıyorum

Ya bir ise gir calis yada hayirli bi kismet bul evlen seni cok iyi anliyorum insanin kendi ailesinden yedigi en ufak söz yikar yakar annen gercekten yanlis yapiyo seni köle yapma ya calisiyo oglunun yuvasi icin yazik ya yazik ezdirme kendini ayaklarinin üzerinde Dur cok aci bi durum ama hayat bizi kimlerle karsi karsiya getirecegini bilemiyoruz Allah yardimcin olsun o_O

Ya bir ise gir calis yada hayirli bi kismet bul evlen seni cok iyi anliyorum insanin kendi ailesinden yedigi en ufak söz yikar yakar annen gercekten yanlis yapiyo seni köle yapma ya calisiyo oglunun yuvasi icin yazik ya yazik ezdirme kendini ayaklarinin üzerinde Dur cok aci bi durum ama hayat bizi kimlerle karsi karsiya getirecegini bilemiyoruz Allah yardimcin olsun o_O

Sağol canım benim desteğin için... ben özel ders veriyorum.yaz tatilinde olduğumuz için evdeyim.hayırlı bir kısmet çıksa iyi olurdu o da yok.düşünüyorum yabancı birisiyle paralı bir evlilik yapsam oraya mı yerleşsem diye ama bayan olunca cesarette edemiyorum, korkuyorum

Benim bildiğim kadarıyla anne baba kardeş vb.red edilemiyor.yani anne baba için de böyle. Evlatliktan red diye birşey yok. Mirastan men var.
Zaten kusura bakmayın ama saçma bir çözüm.
Görüşmek istemezseniz kesersiniz alakayi çeker kapıyı çıkarsınız. Soyu reddedince ne oluyor yani.
Açarsiniz soyadı degistirmek için dava.kabul olursa değiştirirsiniz
Ayrıca miras size bağışlanan bişey değil bir haktır .
Siz yemeyin gelin yesin öyle mi.
Çok uç çözümler dusunmuşsunuz hiç bir faydası da yok.
Çekin kapıyı çıkın gidin madem. Soy sop gereksiz işler. Bir sürü avukat dava parası.
Miras kalınca da tabiki alıp çatır çukur yiyin.
Zannediyorsunuz ki böyle uç şeyler yaparsaniz onların dikkatini çekebilirsiniz belki. Ama umurlarinda olmaz.

Annemin kurmaya çalıştığı denge eşit değil... Ben şu an mecburiyetten onlarla aynı evdeyim.gelinle mesafeliyiz...evine gittikten sonra bir daha görüşmeyiz...şimdi kendi ailemle de a hiç bir şekilde görüşmemenin yollarını arıyorum
mahkeme fln uğraşma ayrı ewe çık bundan önce iş bul güvencen olsn. snrası gelir ztn. mecbur kalmadıkça gidip gelmezsin olur biter

Onları red etseniz de mirasi reddetmeyin bence. Söylediğinize gore o kadar cekmissiniz onlardan sonuçta. Reddi miras saçma olur.

bunu daha önce bir avukata sormuştum cevabı şuydu
sen aileni red edemezsin ama ailen seni edebilir bana da ilginç gelmişti ama böyleymiş kanunen
Çocuğun hiçbir şekilde seçme şansı yok, burada bile o zaman. Oh valla, dünyaya gelirken seçme yok, hayattayken reddetme hakkı bile yok.

Peki şunu merak ediyorum, hadi aile içi sorunları falan geçtim de diyelim ki anne ve/veya baba kötü bişey yaptı, bi namussuzluk veya kötü birşey. Kanunen de kötü yani, suç vs olabilir. Diyelim bu öyle bir durum ki o aile ile alakası olan herkes toplumda ön yargı görmeye başlıyor. (atıyorum baba birilerine tecavüz etmiş adı çıkmış ya da birilerini öldürmüş adı çıkmış toplum bu yüzden o aileden olanlara ön yargılı) Fakat çocuğun bir suçu yok, tek suçu o ailenin çocuğu olmak. Bu durumda da mı reddedemiyor ya da bağını koparamıyor?

Örneğin babanız pedofili, hapse girdi ancak bu olayı yaşadığınız şehir tamamen duydu. Size de pedofilinin kızı muamelesi yapıyor insanlar. Başka bir şehirde, uzaklarda ya da, yeni bir hayat kurmak ve bu utançtan kurtulmak istiyorsunuz. Resmi anlamda kendi öz babanızla bağınızı tamamen koparmanız mümkün müdür?

Bu durumdan kurtulmak için kendimce çözümler bulmaya çalışıyorum.Önceden beri olan bir şeydi ama ben bukadar istenmediğimi bilmiyordum.gelin beni evden kovduğında sana inat senin dönüş gününden sonra evi terkedeceğim dediğimde annemin " o zaman evden gitmen ne işe yarar demesi" ... Ben şu an kendimi düşünüyorum sadece ... Amacım onlara acı filan çektirmek değil... Zaten yazdıklarıma bakarsanız umurlarında bile olmaz.ben akıl ve bdn sağlığımı korumak için bi şeyler yapmaya çalışıyorum.Sadece nerden başlıyacağımı bilemiyorum.bugün karakola gidip babamı şikayette bulunacağım ruhsal ve fiziksel şiddete maruz kaldım diye...dün yaşadığım semte yakın kaçındığında evini aradım açmadılar bugün tekrar arayıp konuşacağım... dün herzamanki gibi teyzemlerden destek geldi .ben kimseye yük olmak istemediğimi söyledim. Sakinleş öyle konuşalım dediler... Evde herkes hayatından memnun , kendi havasındayken sakinleşmem de mümkün olmuyor.ben paranoyak gibi her dakika sinirden ağlıYorum... Bu durum içinde ne kadar sağlıklı düşünülür bilemiyorum.ayrı ev tutma ve sürekli bir iş bulma fikri bence de iyi bir fikir. Ama pat diye nasıl olacak bilmiyorum...

Çocuğun hiçbir şekilde seçme şansı yok, burada bile o zaman. Oh valla, dünyaya gelirken seçme yok, hayattayken reddetme hakkı bile yok.

Peki şunu merak ediyorum, hadi aile içi sorunları falan geçtim de diyelim ki anne ve/veya baba kötü bişey yaptı, bi namussuzluk veya kötü birşey. Kanunen de kötü yani, suç vs olabilir. Diyelim bu öyle bir durum ki o aile ile alakası olan herkes toplumda ön yargı görmeye başlıyor. (atıyorum baba birilerine tecavüz etmiş adı çıkmış ya da birilerini öldürmüş adı çıkmış toplum bu yüzden o aileden olanlara ön yargılı) Fakat çocuğun bir suçu yok, tek suçu o ailenin çocuğu olmak. Bu durumda da mı reddedemiyor ya da bağını koparamıyor?

Örneğin babanız pedofili, hapse girdi ancak bu olayı yaşadığınız şehir tamamen duydu. Size de pedofilinin kızı muamelesi yapıyor insanlar. Başka bir şehirde, uzaklarda ya da, yeni bir hayat kurmak ve bu utançtan kurtulmak istiyorsunuz. Resmi anlamda kendi öz babanızla bağınızı tamamen koparmanız mümkün müdür?

başka bir nüfusa geçme şansı vardır belki

bence bu davalardan önce kurmanız gerekn bir hayatınız var. tam zamanlı bir işle başlayabilrsiniz mesela.
sonra kendinize bir ev bulup çıkarsınız evden. hayatını kurup,paranızı kazanmadan böyle birşey yapmanız saçma olur. hele babayı gidip karakola şikayet etmek,o evde kalırken çok çok saçma olur.

Back
X