Ailemi ikna edemiyorum!

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Bayanlar ben ingilizce mütercim tercümanlık mezunuyum. Aynı zamanda uluslararası ilişkide yan dalım var. Ama gelin görün ki ben bu işlerin hiç birinde mutlu değilim, beni mutlu eden tek bir şey var o da pilates eğitmenliği! Biliyorum
Böyle diyince bir çoğunuza abes geldi ama ben spora ve özellikle de pilatese bayılıyorum gerçekten. Bu konuda da eğitimlerimi alıyorum, daha yolun başındayım. Hayatım boyunca pilates eğitmenliği yapmak ve bir salonumun olmasını o kadar çok istiyorum ki... tercümanlık, memur olmak falan hiç birini yapmak istemiyorum içimden gelmiyor. ama gelin görün ki bu konuda ailemi ikna edemiyorum, onca sene bunu bunu okudun şimdi buna taktın böyle yapacaksan hiç okumasaydın diyorlar. E haklılar yani ama ben bu mesleği yapmaktan başka bir şey istemiyorum. Nasıl ikna olur sizce ailem?

Neden ikna etmen lazim? Basvurularini yap, ise girdikten sonra soylersin ne yaptigini.

Başvurular yaptım hatta çalıştım bi kaç spor salonunda ama istediğim gibi olmadı, şimdi kendime uygun bi spor salonu arıyorum. Arada da çeviri yapıyorum annemlerin gönlü olsun diye. İkna etmem şu yüzden lazım; ben hayatıma tercüman olarak devam etmek istemiyorum ama bunu bu kadar sene okuduktan sonra izah etmek çok zor maalesef. Dışarıdan şımarıklık olarak algılanıyor, o zaman hiç okumasaydın deniliyor. Aklıma gelen tek şey yabancılara da ders verebileceğim bi pilates stüdyosunda çalışmak. O zaman biraz daha ikna olurlar umarım.

Ikisini birden yapabilirsin.tercümanlık yapman plates eğitmeni olmana engel degil ki
Evet ama tercümanlık yapmak beni çok sıkıyor, geriyor. Okurken bile vize final öncesi sinirden stresten saçlarımın döküldüğünü bilirim... ondan kariyerimi tek bir yerde çizmek istiyorum. Bunun için kolay olmuyor ikna etmesi

Başvurular yaptım hatta çalıştım bi kaç spor salonunda ama istediğim gibi olmadı, şimdi kendime uygun bi spor salonu arıyorum. Arada da çeviri yapıyorum annemlerin gönlü olsun diye. İkna etmem şu yüzden lazım; ben hayatıma tercüman olarak devam etmek istemiyorum ama bunu bu kadar sene okuduktan sonra izah etmek çok zor maalesef. Dışarıdan şımarıklık olarak algılanıyor, o zaman hiç okumasaydın deniliyor. Aklıma gelen tek şey yabancılara da ders verebileceğim bi pilates stüdyosunda çalışmak. O zaman biraz daha ikna olurlar umarım.
Kobi cikarsa guzel. Vakit alan ve biraz ugrastiran bir surec yalniz. Mesele sadece konusmalari ise sen artik yetiskin bir insansin bazi seyleri duymazdan geleceksin, bazen de uygun sekilde cevap vereceksin. Duzenli bir gelir elde ettigini gorurlerse onlar da zamanla kabullenir. Bir arkadasim benzer durumdaydi. Hemsire kendisi ama o da sporcuydu. Birkac sene sporla ilgili alanlarda calisti sonra yine kendi istegiyle mezun oldugu meslege geri dondu. Istedigi zaman ozel ders de verebiliyor. Ne guzel altin bilezik hatta diger diploman. Yeri gelir onu kullanirsin.

Evet ama tercümanlık yapmak beni çok sıkıyor, geriyor. Okurken bile vize final öncesi sinirden stresten saçlarımın döküldüğünü bilirim... ondan kariyerimi tek bir yerde çizmek istiyorum. Bunun için kolay olmuyor ikna etmesi
Ama bos yere mi okudun o okullari.tabii ki insan sevdiği işi yapmalı ama,plates egitmenligini her zaman yapabilirsin.okudugun alanda kendi kariyerini gelistirmeni tavsiye ederim ben.yada hem meslegi yapıp hem plates ikisini birden.ama kaldiramam diyorsun.yine de sen bilirsin

Once eğitmen olarak çalışıp tam emin olsanız.. bazen çok sevdiğimiz bir iş patron olunca çok farklilasir.. aileniz de bu sürede iyice alısır duruma.. iyi kazanır mutlu olursanız hak verirler yoksa hep ah vah derler..

Evet kesinlikle çok haklısınız. Sırf bu işi yapacağım diye, bir kaç spor salonunda çalıştım ancak hepsinden de çok mutsuz olarak ayrıldım. Bu nedenle gönlümün tam yattığı, ısındığım bir pilates stüdyosunda çalışmayı çok istiyorum. Böylelikle hem işletme konusunda bilgi sahibi olur, hem de işlerin bana göründüğü gibi olup olmadığını anlar, gerçekten bu işi istiyor muyum istemiyor muyum daha iyi anlarım. Dediğiniz gibi ailemde hak verse verse ancak bu şekilde hak verir. Çalışıp, ii bit kazanç sağlayıp mutlu olursam yani.

Kobi ye başvuracağım.. bakalım

Ailen iyi para kazanırsan ikna olur.

Madem yabancı dilin iyi yabancıların gittiği salonlarda iş bak ortamı seversen sonra kendi işini kurarsın. İstanbulu çok bilmiyorum yabancılar nerde takılır ama Internations Istanbul sayfasını bir ziyaret et derim. Birkaç yabancıyla arkadaş olursun gerisi gelir bence.

Kobi cikarsa guzel. Vakit alan ve biraz ugrastiran bir surec yalniz. Mesele sadece konusmalari ise sen artik yetiskin bir insansin bazi seyleri duymazdan geleceksin, bazen de uygun sekilde cevap vereceksin. Duzenli bir gelir elde ettigini gorurlerse onlar da zamanla kabullenir. Bir arkadasim benzer durumdaydi. Hemsire kendisi ama o da sporcuydu. Birkac sene sporla ilgili alanlarda calisti sonra yine kendi istegiyle mezun oldugu meslege geri dondu. Istedigi zaman ozel ders de verebiliyor. Ne guzel altin bilezik hatta diger diploman. Yeri gelir onu kullanirsin.

Teşekkür ederim cevabınız için. Kobi ne kadar uğraştırıyor, ne kadar zor hiçbir fikrim yok açıkçası. En kısa sürede o konu hakkında bilgi almaya bir merkeze gideceğim zaten. Aynen arkadaşınızın yolundan gidiyorum ben de. :) Biraz bu işte piştikten sonra böyle bir atılım yapmayı çok istiyorum... Umarım hayırlısı neyse o olur.

Ailen iyi para kazanırsan ikna olur.

Madem yabancı dilin iyi yabancıların gittiği salonlarda iş bak ortamı seversen sonra kendi işini kurarsın. İstanbulu çok bilmiyorum yabancılar nerde takılır ama Internations Istanbul sayfasını bir ziyaret et derim. Birkaç yabancıyla arkadaş olursun gerisi gelir bence.

Ben de aynen öyle düşünüyorum. İkna olacaklarsa ancak bu şekilde olurlar.

Benim supervizorum de yoga sevdalisiydi hatta is yerinde herkes ciktiktan sonra bana özel ders vermisligi vardi <3
O da isletme bitirmis yillarca ozel sektörde sinir bozucu islerde calismis...nihayetinde isten kovulup issizlik maasiyla memlekete gidip yogayla ilgili kurslar vermeye baslamisti.
Benim de size tavsiyem once bir ise girin ama firsat buldukca sertifikali egitimler alin,nefes-pilates kamplarina katilin...bir sürü belge biriktirin,hem isi iyice ogrenir, cevre yaparsiniz...sonrasinda yavas yavas pilatesci cevrenize haber salin is aradiginiza dair,bi yandan da siz bakinin. Bulunca da PAT diye cikin isten,aileniz hic de birsey diyemez. dese benim ailem dersi yillar yili,emrivakilerimle ve kararliligimla her istedigimi bir sekilde yaptim...

Bu arada hayallerinizden vazgecmeyin, su entel dantel masal geceleri var ya..onlardan birinde bir kadin tanidim. Plazada calisirken istifa ediyor,yurtdisindan masal anlatim kurslarina gidiyor,turkiyede masal kampina gidiyor...varini yoğunu masal gibi cogu insanin sacma bulacagi bir seye yatiriyor.
Sonuc?
Simdi turkiyenin cok az masal sirketlerinden birini kurmus durumda , gorunuse gore de iyi kazaniyor. Biz bile kac para vermistik izlemeye...

Valla güzel tespit. :KK70:
Ailen haklı çünkü o kadar zaman maddi manevi emek vermişler, içten içe hayal kurup bu hayalle mutlu olmuşlar.Yaşamını idame ettirirken eğitimini aldığın mesleğinin sana iyi bir hayat sürdüreceğine inanmışlar.

Sen de haklısın, sevmediğin bir işi yapmanın seni mutsuz edeceğinin farkındasın.Bu hayat senin hayatın ve nasıl yaşamak istediğin sana kalmış. Ben olsam ailemi bir şekilde ikna etmeye çalışırdım. Ailenle bir anlaşma yap,onlardan maddi destek almadan bu işi başarabileceğini göster.Şu kadar süre içinde olmazsa vaz geçerim bu sevdadan de . O sürede de hayalini gerçekleştirmek için elinden gelenin fazlasını yap.

Mesela internetten plates videoları çok revaçta ya. Video hazırlayıp paylaşsan,izlendikçe biraz gelir sağlamaz mı sana?

Ailen haklı çünkü o kadar zaman maddi manevi emek vermişler, içten içe hayal kurup bu hayalle mutlu olmuşlar.Yaşamını idame ettirirken eğitimini aldığın mesleğinin sana iyi bir hayat sürdüreceğine inanmışlar.

Sen de haklısın, sevmediğin bir işi yapmanın seni mutsuz edeceğinin farkındasın.Bu hayat senin hayatın ve nasıl yaşamak istediğin sana kalmış. Ben olsam ailemi bir şekilde ikna etmeye çalışırdım. Ailenle bir anlaşma yap,onlardan maddi destek almadan bu işi başarabileceğini göster.Şu kadar süre içinde olmazsa vaz geçerim bu sevdadan de . O sürede de hayalini gerçekleştirmek için elinden gelenin fazlasını yap.

Mesela internetten plates videoları çok revaçta ya. Video hazırlayıp paylaşsan,izlendikçe biraz gelir sağlamaz mı sana?
Çok haklısınız. Elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğim. Öyle videolarda tutulmak biraz zor ve emek istiyor açıkçası bir de fazla göz önünde bulunmak istemiyorum, videolarda yüzüm gözükecek falan hoşuma gitmez sanırım... internetten hocalık yapıyorum bir süredir, insanlara pilates programı atıyorum vs ama bir yere kadar ilerleyebildim bu şekilde de. Daha somut adımlar atıp, gönlümün yattığı yerlerde çalışmam şart :/

Back
X