Ailemi terk etmeli miyim?

Kalimeeero

Göktürk ♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
2.052
3.512
133
33
Merhaba, çok yakın arkadaşımın aklını kurcalayan bir derdi var. Konuşuyoruz ama dışarıdan bir akla da ihtiyacımız var. O yüzden buraya yazıp fikir almayı onerdim. Konuyu o yazdı ben de kopyalayıp buraya yapistiriyorum.
"""24 yasindayim. Evimde surekli sorun problem yasiyorum. Birini seviyorum o askeri personel. Yanima gel beraber yasayalim diyor ama evlenmeye yanasmiyor. Takintili biri. Ben onunla solistlik yaparken tanistim. Bir suru para harcadik. Borca girdi ailesi de bir solistle görüşüyor ismi de suymus diye öğrendigi icin benimle gelecegi gozunde tamamen imkansizlastirdi. Ben onun yaninda olmak istiyorum. Annesi bu durumlari ogrenince ona memleketten birini buldu oda taniyor ama.birsey hissetmiyor ona karsi biliyorum cunku hissetse benimle boyle konuşmaz iletisimi hic kesmiyoruz uzakken hic yapamiyoruz. Yanyanayken hersey cok güzel simdi calismiyorum ailem calismam icin baski yapıyor surekli. Uyurken bile garip sekillerde uyandriyorlar beni. Abimden surekli hakaret ve agiza alinamayacak seyler isitiyorum. Annemde calismiyorsan da madem oyle ya evlen yada git dedi defalarca. Sizce onun yanina gitmelimiyim gidersem yine eskisi gibi olur da sonra o kizla konusmayi birakirmi?"""
Ayrıca arkadaşımın abisi eve hiçbir katkısı olmayan bir insan, evi otel gibi kullanıp arkadaşıma yüklenip gidiyor. Babası başka şehirde çalışıyor, o yüzden uzun süre zarfında evde olmuyor. Abisi de kraldan çok kralcı modunda. Annesi de zor geçen hayatı dolayısı ile biraz psikolojik olarak yıpranmış bir kadın.
Arkadaşım da sanırım hesap açıp yorumlara kendisi bakacak diye tahmin ediyorum. Üyelik almazsa da ben kendisine yorumlarınızı ileteceğim. Teşekkürler şimdiden.

Adam seviyorsa ailesini ikna eder evlenir yoksa hevesi alana kadar görüşürler diğer kızla evlenir evlenirken de “üzgünüm aileme karşı gelemedim “ gibi 50 tane özür sıralar ve kadın yine yalnız kalır
Ayrı bir ev tutup solistlik yapabilir adamda çok istiyorsa onunla evlenir. Kendi evinde kendi hayatını sürdüren dik bir kadın olmak var bir de ilerisi belirsiz ama sonu mutsuz bitecek saçma bir ilişki ile kendini yıpratacak Başka bir seçenek var
Kendisi bilir

Benim tavsiyem bu adama kendini kullandirtmasin. Seven adam herseyi goze alip evlenir. Anladigim kadariyla sıkılınca arkadasinizi terk edip anasinin buldugu kizla evlenecek karakterde bir adam bu.. Boyle bir adam icin degil evi terk etmek 1 saniyesini bile harcamasin. Ailesinden ayrilmak istiyorsa tek basina ayri eve ciksin.

Kendisi üyelik almak için uğraşıyor. Alırsa yazacak inşallah:)

Evlenmesin. Adam belli ki yedekte tutuyor. Yoksa niye kızla konuşsun. Aile ne kadar kötü olursa olsun eşinden ayrılsa yine onlara sığınacak. Imkanı varsa ayrı eve çıkıp çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun.

Ailesi calis diyor madem , solistlik yapmasin baska gunduz isi bulsun. Boylece hem eve ekmek getirir, evdeki baski biraz azalir. Seninle evlenmem diyen hic bir erkege meze olmasin. Yalniz yasasin onuruyla yasasin.
Zaten çok uzun zaman babası ve abisi olduğu halde çalışıp çalışıp tum parayı kiraya faturaya verdi.. faydasız bir abisi babası var

Merhaba yazan benim.gidecek olan yani ama.birbirimize karsi bazi hislerimiz var. Ve o bana yardim.etmek icin bir eve cikalik.diyor kendisi de yalniz yasamiyor suanda ayri bir yere ben bu sikintilarin icindeyim diye cikiyor

Burada aslimda iki konu var. Siz birleştirip hata ediyorsunuz.

1. Sağlıklı olmayan bir aile ortamında kalmaya devam mı etmeli?
2. ailesi evlenmemize musade etmiyor,o da bunu bildigiii icin sadece birlikte yasamak istiyor. ilişkimi sürdürmeli miyim?

Sizin dusuncenize gore aileyi terk edip bahsi geçen adama giderse süreç şöyle isler:

Arkadaşınız gider. Bahsi geçen adamla bir süre yaşar. Adam hevesini alır. Ailesinin münasip gördüğü kızla evlenir. Sizinki de öylece kalır.

Suan da ona imkanim yok. O sadece kendimi toparlamam.icin bana yardimci olacagini soyledi. O kizla ne olur ilerisi icin ne olur bilemiyoruz. Daha onunla gorusmediler bile. Ve bana karsi hisleri olmasa yanima.gelfi ta vandan istanbila geldi sirf beni gormek icin. Yaninda da kalmadim kisitli saatlerde durdum

Zaten çok uzun zaman babası ve abisi olduğu halde çalışıp çalışıp tum parayı kiraya faturaya verdi.. faydasız bir abisi babası var
Evi gecindirmeye devam etsin diyorum ben. Anlasilan solistlik erkek arkadasinin ailesi tarafindan assagilanmis. O da gunduz isi bulsun. Bundan sonra hic bir erkekgin ailesinin kucuk gormesine firsat vermemis olur. Baba ve agabey calismasa bile onu kendi evinde korur kollarlar. Oteki turlu onunla evlenmeye tenezzul etmeyen yani ona gereken degeri vermeyen bir erkekle maceraya atilmasin. Kendi evindeki insanlarla iyi gecinmeye baksin. Gunduz isi ile kendini kurtarir bu kizcagiz. Kendi ailesinde bir agirligi olur. Tarlada izi olanin sofrada sozu olur.

adamın yanında hayat boyu kalamayacağınızın bilincindeyseniz, gidin.

burada yapamıyorum, gideyim de orada kendi ayaklarımın üzerinde durabileceğim bir hayat kurayım diyorsanız ve erkek arkadaşınızla yaşamak sizin için problem değilse,
neden olmasın?

ama unutmayın.
geçici bir hayat olacak.
ne kadar vaktiniz var o da belli değil.

Normalde arkadaşım güvenlik ve yakın koruma zaten kendi işi var. Kısa bir süre borç ödemek için solistik yaptı. Ailesini detaylı şekilde anlatamamis ama mesela küçük bir örnek abisi bir iki ay önce baya şiddet uyguladı arkadaşıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…