Ailemin bana haksızlık yapması

Benim eşimde tek erkek çocuk 3 tanede gürümcem var hepsi şehir dışında anne babalariyla hic ilgilenmezler. Anneleri evlerine gitse 3.gün huzursuzluk yapar kücümserler, k.v kac sefer kızlarinin evinden ağlaya ağlaya geldi. Ama esimle biz ayni şehirde oldugumuzdan her işlerine biz koşariz hasta olsalar biz ilgileniriz. Paraya sıkıssalar biz veririz.hatta k.v kızlarindayken annelerine alinan kıyafet parasini bizden isterler. Elin oglu almak zirunda degil oglu alsin derler. K.v min giyecegi iç camasirindan evlerinin faturalarina kadar biz ilgileniyoruz. Bazen k.v kızlarina kızıp derki bende malımı onlara bırakmicam size bırakicam diye. Bende sen hepsini ahmete versende biz eşit olarak geri veririz bizi bu tip seylere karistirma derim. herkesin çolugu cocugu var beddua almanin anlami yok zaten gudeceğimiz 2 metre toprak.
Hayırlısı olsun hakkınızda ama mal mülk işleri en düşündüğüm şey inanın sadece ailemin benden gizlemesi çok üzdü beni herkes kendince haklı tarafları var ama ne olursa olsun kardeşler arasında adil olunmalı belki erkeğe 2 verirsin ama kızına da 1 ver ama yap birşeyler ne benim ailem ne de eşimin ailesinden çöp yok yaparlarsa diğerlerine bilmiyorum yurtdışındayız diye mi böyleler anlam veremiyorum

Herşeyi mi onun üstüne yapmışlar ? birlikte çalışıyorlarsa maddi olarak ona yatırım yapmaları doğal.
Evet ben de birşey demedim ama kardeşim de dahil gizlemeleri çok zoruma gitti alenen degil de gizli saklı yapılması hesap vermek zorunda da değiller ama Dürüst de degilller

Evet ben de birşey demedim ama kardeşim de dahil gizlemeleri çok zoruma gitti alenen degil de gizli saklı yapılması hesap vermek zorunda da değiller ama Dürüst de degilller
gizlemeleri yanlış bişey yaptıklarını düşünmelerinden kaynaklanıyor aslında... sanırım tr ye geleceksiniz oturun konuşun açık açık.

Bu arada benim babam üvey . öz babam ben bebekken bizi terketmis kendine yeni bir hayat kurup 4 cocuk yapmis. Beni hic arayip sormadi 1 dilim ekmegini yemedim. Annemle uvey babamin (üvey diye tamamen öz baba mahlukatiyla karistirmamak icin kullaniyirum) ortak bir erkek çocuklari var. Ama 4 tane evleri var (2 tanesi kendi ailesinden miras kaldu) üvey babam ilerde hak sahibi oliyim diye hepsini annemin üzerine yapti. Hatta araba aldilar onu bile gecenlerde annemin üzerine yapmiş. Erkek kardesimde asla sesini cıkartmamis ablamla arama mal durumu sokmam demis.

Boyle bir sey benim ailemi silme sebebim olurdu.
Bilmiyorum ben hata affeden biri değilim,ben onlara iyiysem onlar bana böyle yapamaz. Yaparlarsa beni kaybederler.
Evlât ayrımı yapmayan aile neredeyse görmedim zaten
Bu yüzden oğlum tek kalacak. Kardeş demek can ciğer demek degil zaten.

Anne babalar nasıl evlat ayırıyor hiç anlayamıyorum
10 aileden 8 i oyle. Hatta yeni nesil de öyle ama farkında değiller. Her zaman küçük olan ayrılır. Bazen de erkek olan ayrılır. Mesela 2 kızı var adamın küçük kız kıymetlidir.

Merhaba hanımlar günlerdir canımı sıkan durumu paylaşmak istiyorum ailemin durumu şükür iyi biz iki kardeşiz bir Oglan bir kız. Ailem erkek kardeşimin oturduğu evi erkek kardeşimin üstüne yapıyor araba alırlarsa onun üstüne tarla alırlarsa yine ona ama bana hiçbirşey yapılmıyor Ve yapıldığı gibi de benden saklanılıyor gizleniyor öğrendiğimde çok canım sıkıldı annemden babamdan buz gibi soğudum hiç arayasım görüşesim gelmiyor niye aramıyorsun dediklerinde işim vardı vaktim yok diyorum hiç görüşmek gelmiyor içimden yurtdışındayım ve ailemin yanına gitmek bile istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda napardınız?
Açıkca neden ben sizin evladınız degilmiyim diye sormuyosunuz

gizlemeleri yanlış bişey yaptıklarını düşünmelerinden kaynaklanıyor aslında... sanırım tr ye geleceksiniz oturun konuşun açık açık.
Evet aynen dediğiniz gibi konuşucam yüzyüze inşallah ama tel de daha önceden konuştuğumda tepki gösterdiğimde sana da alacağız dediği oldu babamın da bilmiyorum güvenim kalmadı su saatten sonra da yapsalar nolur ki bi anlamı kalmadı yine de hayırlısı herşeyin

Ataerkil aile yapısı. Erkeğe ev verilir, kıza verilirse evlendiğinde elin oğluna gidecek gözüyle bakılır verilmez :işsiz: bu konularda çok şey diyesim geliyor da ağzımı bozmak istemiyorum :KK12:
Ama eğer erkek kardeşiniz hep eve yardım eden, aileye çok emeği olan biriyse ve sizin hiç katkınız olmadıysa bugüne kadar, o zaman ona daha çok mal mülk verilmesini normal karşılarım. Yine de her şeyi ona vermelerini doğru bulmuyorum tabi, duruma göre pay edilmeli. Ve saklamaları hiç hoş değil. Hakkınızı arayın mutlaka.

Açıkca neden ben sizin evladınız degilmiyim diye sormuyosunuz
Konuşmuştum tepki göstermiştim sana da yaparız diyorlar ama konuşmaların hepsi lafta kalıyor inanmıyorum da güvenin kalmadı zaten sadece mesafeliyim önceki gibi aramıyorum ve sormuyorum

Ataerkil aile yapısı. Erkeğe ev verilir, kıza verilirse evlendiğinde elin oğluna gidecek gözüyle bakılır verilmez :işsiz: bu konularda çok şey diyesim geliyor da ağzımı bozmak istemiyorum :KK12:
Ama eğer erkek kardeşiniz hep eve yardım eden, aileye çok emeği olan biriyse ve sizin hiç katkınız olmadıysa bugüne kadar, o zaman ona daha çok mal mülk verilmesini normal karşılarım. Yine de her şeyi ona vermelerini doğru bulmuyorum tabi, duruma göre pay edilmeli. Ve saklamaları hiç hoş değil. Hakkınızı arayın mutlaka.
Aynen haklısınız bi de türkiyede çok var sadece kendi ailem degil malk mülk umrumda degil inanın gizleyip saklamaları üzdü erkek diye yanlarında diye yardımcı oluyordur da illa ki ,haklıysa da alsın fazladan da onu da sorun etmem sadece Benim haberim yok babamın üstüne diye biliyorken sonradan öğreniyorum ki kardeşime yapılmış

Bence üzülmek ve soğuk davranmak yerine ailenize bunun sebebini sorun. Eğer sırf cinsiyet yüzünden erkek evlat ayrımı yapıyorlarsa ben gerçekten sizin yerinizde olsam onları silerim ve hakkımı helal etmem. Anne baba olmak ve adaletli olmak kavramını insanlar unutmamalı. Yaptıkları çok çirkin

Valla ne kadar kulaktan dolma bilgi var şu forumda mal kaçırma davaları ile ilgili; öncelikle ölmeden eğer kişi kısıtlı yani akıl yoksunı değilse ve bu nedenle mahkemece kısıtlanmamışsa kimsenin mal varlığını kullanma tasarrufunu kısıtlayamazsınız, bu bir. Mal kaçırma amaçlı işlemler için sadece aileniz öldükten sonra muvaza nedeniyle iptal davaları açabilirsiniz. Ama muhtemelen aileniz o ortak işi çoktan kardeşinizin üzerine yapmıştır ve yıllardır onun çalıştığı ve sahibi olduğu işletmeyi ama ordan kazanılan parayı babam koymuştu diye almanız kanunen çok zor; çoğu mal zaten o iş üzerinden kardeşinizin üzerine alınıyorsa onunda muvaza nedeniyle ispatı zor, üstelik babanız ölmeden onların haberdar olacağı şekilde miras konularını dile getirmeniz, bunun için kavga etmeniz,bunun çevrede duyulması, babanızın sizi mirastan çıkarma nedeni olabilir kanunen. Buradan gaza gelip kullaktan dolma bilgilerle ailenizle yüzgöz olmayın. Ailenizin duymayacağı şekilde el altından bir avukattan danışmanlık alabilirsiniz ama aileniz daha yaşarken çok yapabileceğiniz birşey yok. Ayrıca sizin aileniz gibi çoğu aile zaten bu işleri yaparken avukat yardımı alarak yaptığı için işi kitabına uyduruyor. Mal kaçırma davalarında genelde iptal edilen işlemler vasiyetler, haksız mirastan çıkarma senetleri , yıllardır babanın üstüne olan malların ölüme yakın erkek çocuğa devri gibi işlemler, bunda da çoğunda da avukatlara sormadan işlem yaptıkları için oluyor. Bu konuda uzman olan avukatlar bile var. Biliyorum bu durum sizin için zor ama malesef durum bu. Bu ülkede ailelerin kafa yapısı sıkıntılı. Ben meslek hayatımda, kızlarından mal kaçırmak için malları oğlunun üzerine yapan ailenin, oğullarının kendilerinden önce ölmesi nedeniyle o kadar malın geline ve torununa kaldığını, o gelininde bir sene sonra evlenip, yeni kocası ile o malları çatır çatır yediğini ve o babanın üzüntüden felç geçirdiğini gördü. İnsanlar malesef hesap yaparken, ilahi adaletinde olduğunu unutuyorlar
Verdiginiz bilgiler cok onemli. Cok tesekkurler. Ben de bilgi sahibi oldum. Ben, pek cok miras iptali, mal kacirma, guveni kotuye kullanma gibi davalardan kulaktan dolma sekilde sentez yaptim . Amacim konu sahibinin motive olmasi idi. Bir bilene danisirsa belki onun aklina gelmeyen bir detayadan birsey tutturulabilir diye dusundum. Zaten benim verdigim ornekler sizin durumunuzla uyumlu olmayabilir dedim. Kendisi Allah'a havale etmeye meyyal. Ben belki de ondan daha cok sinirlendim. Bir aciklarini bulmasini can-i gonulden dileyerek cekiliyorum.

Bence üzülmek ve soğuk davranmak yerine ailenize bunun sebebini sorun. Eğer sırf cinsiyet yüzünden erkek evlat ayrımı yapıyorlarsa ben gerçekten sizin yerinizde olsam onları silerim ve hakkımı helal etmem. Anne baba olmak ve adaletli olmak kavramını insanlar unutmamalı. Yaptıkları çok çirkin
Telefonda görüşmüştüm daha önce öğrendiğimde ve tepki gösterdiğimde dedikleri kardeşine yapıyorsak sana da yapacağız olmuştu ama yapılan hiçbirşey yok yanlarına gidince net bir şekilde konuşacağım şuan bile kendimi Aptal yerine konmuş gibi hissediyorum inanın belki kardeşimden daha çok düşkünümde aileme hep arar sorardım o zamanlar bile saklıyorlardı inanın anne babaya güvenemiyeceksek de bu devirde kimseye güvenmeyelim

Konunu okuyunca aklıma muge anlıya cıkan, her şeylerini dıger cocuklardan gizli gizli bir ogullarına verip sokakta kalan, herseylerını verdikleri ogulları tarafından dolandırılan ve izlerken zerre uzulmedıgım anne baba geldi.

Back
X