Ailemin baskısından bıktım ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.497
63
41
Yeniden merhaba ,

Bugun fazla oldum sanırım. Ama çok sinirim bozuk. Neyse konuya geçiyorum. Ailem uzaktan yasıyor. Malum önümüz bayram. Kamu Çalışanları için 10 gün tatil var ama bizim için yok. Arefe ve cuma çalışıyorum. Şirketin Kuralı bu şekilde mecbur geleceğim o günler işe. Ailem aradı bayramda gelecek misin diye arefe ve cuma çalışıyorum sadece bayramda gelebileceğim dedim. Arefe ve cuma neden çalışıyorsun her sene arefe mi Çalışılır bir gün izin alamıyor musun o zaman gelme ne Saçma şey vs vs suç senin demek ki sen izin istemiyorsun vs diye söylendiler. Diğer kuzenlerine kimse bşy sormuyor neredesin keyfi olarak istediklerini yapıyorlar ama bana herkes karışıyor. Neden böyle inanın çok bunaldım. Sanki şirketin Kuralını ben koydum gibi tavır yapıyorlar. İçimi dökmek istedim.

Orası babamın yeri değil kafama göre izin alamam annecim babacım vs deseydiniz...o çalışma sistemi çok saçma ama siz de mecbursunuz ne yapacaksınız boşverin takmayın
Baba hayatta değil. Sadece annem yasıyor. Bunları diyrn de yengem ve sanırım annemi de dolduruyor senin Kızın bi izin almıyor diye

Alçakgönüllü ve mütevazi insanları herkes kontrol etmek ister. Aileniz bile olsa kesin ve net olarak dile getirin. O zaman kuzenler gibi kimse size karışamaz.
Aynen. Bazen neden sivri dilliyim kimseye eyvallahım yok diye üzülürdüm. Ama evlenince bunun baya işe yaradığını anladım şimdi şükrediyorum huyuma. Mıy mıy olunca herkes söz hakkı oluyor üstünde. Net konuş ve telefona kapat bu kadar basit.

Açıkçası bu durum sizin tavrinizla ilgili bence. Yani ben hayatımda çok net bi insanım etrafimdaki insanlar ailem vs beni tanır . Biri cagirdiginda gitmek istemiyorsam gelmek istemedigimi net bir şekilde söylerim tabi bilmiyorum kaç yaşındasınız ben şuan 28 yaşındayım ailemle farklı şehirlerde yaşıyoruz bazen soruyolar gel ne zaman geliceksin özledik vs ben şimdilik İstanbul'a gelme planım yok bi değişiklik olunca haber veririm diyorum. Ailemle de çok bagliyiz o açıdan da sorun yok . Ayrıca ben herkesin bayramın tamamını ailesiyle geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bayramda bi iki gün ailemin yanında olucam sonra farklı planlar yapıyorum. Neticede iş hayatınız var 10 gün tatil tamamını ailemle evde oturamam . Onlarla bı kaç yeri gezme ve piknik planları yaptım sonra kendi planlarımı uygulicam nasip olusa

Aynen. Bazen neden sivri dilliyim kimseye eyvallahım yok diye üzülürdüm. Ama evlenince bunun baya işe yaradığını anladım şimdi şükrediyorum huyuma. Mıy mıy olunca herkes söz hakkı oluyor üstünde. Net konuş ve telefona kapat bu kadar basit.
Telefonu kapat hmm hayatta yapamayacağım Şeyler. Sanırım hep ezilmeye mahkumum.

Bende gelmeyi çok isterim sizi çok özledim ama benim elimde olan bir şey değil kimseye izin vermiyorlar deyin kapatın konuyu. Sizden kaynaklı olduğunu düşünüyorlarsa iş yerinin üstünden konuyu anlatın ki zaten öyleymiş elinizde değil.

Açıkçası bu durum sizin tavrinizla ilgili bence. Yani ben hayatımda çok net bi insanım etrafimdaki insanlar ailem vs beni tanır . Biri cagirdiginda gitmek istemiyorsam gelmek istemedigimi net bir şekilde söylerim tabi bilmiyorum kaç yaşındasınız ben şuan 28 yaşındayım ailemle farklı şehirlerde yaşıyoruz bazen soruyolar gel ne zaman geliceksin özledik vs ben şimdilik İstanbul'a gelme planım yok bi değişiklik olunca haber veririm diyorum. Ailemle de çok bagliyiz o açıdan da sorun yok . Ayrıca ben herkesin bayramın tamamını ailesiyle geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bayramda bi iki gün ailemin yanında olucam sonra farklı planlar yapıyorum. Neticede iş hayatınız var 10 gün tatil tamamını ailemle evde oturamam . Onlarla bı kaç yeri gezme ve piknik planları yaptım sonra kendi planlarımı uygulicam nasip olusa
Benden de öyle istiyorlar. Senelik iznimde tatil olanı yaptığımı gizliyorum. Sosyal medyaya falan tatile gidersem fotoğraf vs atmıyorum. Baskıdan hep.

Kesinlikle.. Ben de evlendikten sonra açıldım. Kimse bana karışamıyor ve tepkilerimden dolayı çekiniyorlar.

Bende gelmeyi çok isterim sizi çok özledim ama benim elimde olan bir şey değil kimseye izin vermiyorlar deyin kapatın konuyu. Sizden kaynaklı olduğunu düşünüyorlarsa iş yerinin üstünden konuyu anlatın ki zaten öyleymiş elinizde değil.
Anlattığım halde bu sekilde davranıyorlar. O yüzden bunalıyorum işte

Benden de öyle istiyorlar. Senelik iznimde tatil olanı yaptığımı gizliyorum. Sosyal medyaya falan tatile gidersem fotoğraf vs atmıyorum. Baskıdan hep.
Ailenizle konuşun bence evet benim ailemde hep yanlarında olayım istiyo ama benim net tavrim olunca bişey diyemiyolar ki onları da ihmal etmiyor bazen gelmişsin biraz daha kal diyolar olmaz şunları şunları yapmam gerek diyorum konu kapanıyor.konusmadan cozemezsiniz tabiki onları anladığınızı da göstererek konuşun

Bu biraz bizde de var ben ayrı şehirde değilim ama bir şey oldu mu ailecek gidelim.
Vay bir yere gidersin kaçta geleceksın yemege bekleyelım.
Anlayacagın hepsı aynı.
Ama ben Çocuğum olsa bu kadar sıkmam hele de Yetişkin biriyse herkes istediğini yapar.

Ailenizle konuşun bence evet benim ailemde hep yanlarında olayım istiyo ama benim net tavrim olunca bişey diyemiyolar ki onları da ihmal etmiyor bazen gelmişsin biraz daha kal diyolar olmaz şunları şunları yapmam gerek diyorum konu kapanıyor.konusmadan cozemezsiniz tabiki onları anladığınızı da göstererek konuşun
Babam yok zaten annem hayatta sanırım yengem falan da dolduruyor bak Kızın izin Alıp gelmiyor diye. Bazen iznim olmadığı zamanlarda hafta sonu gidip oradan işe dönüyordum yine de gelmiş olmak için gelmişsin diyorlar.

Back
X