Ailemin destek olmayışı

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Selam kızlar. Ben 4-5 saatlik bı uzaklikta otruyorum aileme. Evliyim başka ilde.kari koca memuruz calsiiyoruz. Küçük bı ilçede oturuyoruz hiç bir sosyal imkan yok.4 sene oldu ve biz baya sıkıldık artık burdan. Hem de çocuğun bakıcı problemleri vs memlekete tayin istemeye karar verdik. Ama ailemin" gelmeyin bence burda kiralar pahalı" , çocuğu bize gonferirsin ben emekli olucam zaten bakarim siz de kendinize başka çocuk yaparsıniz gibi saçma sapan bı konuşmasına şahit oldum malesef bugün. Ailem evlendim , hamile kaldım doğurdum çocuk büyütüyorum gurbette bilenler beni anlar ne kadar zor hem çalış hem bakicinin bin bir türlü derdi. Yalnızlık vs. Depresyona girmiskennboyle bı sebepten moral verici tek cümle duymayip resmen dalga geçti babam telefonda benle . Vazgeçtim memlekete falan da gitmek istemiyorum.onlarin da kaç sene ömrü kaldı ki beraber gecirelim destek olayım onlara da diyordum. İnce düşünüyorum sanırım gerek yokmus

Böyle destek olmayacaklarını söylemeleri hoş olmamış, alınmanız üzülmeniz normal. Kararınızı verirken sadece ailenizin fikirlerini değil, aynı zamanda sizin ve eşinizin, çocuğun huzurunu etkileyebilecek diğer faktörleri de göz önünde bulundurmanız gerekir. Ailenizin anneyle babanızın da yaşı, sağlık durumları, ekonomik durumları önemli. Belki çocuklarla sık görüşmek onlar için çok yorucu olacaktır. Tamam aileniz var ama siz artık yetişkinsiniz, onların sizlere annrlik babalık yapabilecekleri şeyler çok sınırlı, bu yüzden beklentiye girmeniz de doğru olmaz.

Boşver
Bizde de var onlardan
Tırnağın varsa başını kaşı

canim ailen baksin diye mi cocuk yaptin neye dayanarak yaptin? Durumum cok iyi aylik 10bin tl de veririm bana dokunmaz derseniz gidin yerlesin bakalim kiraci olanlar daha zor durumda. Kendine ait evleri olan bi problem yasamiyolar sehirlerde..

canim ailen baksin diye mi cocuk yaptin neye dayanarak yaptin? Durumum cok iyi aylik 10bin tl de veririm bana dokunmaz derseniz gidin yerlesin bakalim kiraci olanlar daha zor durumda. Kendine ait evleri olan bi problem yasamiyolar sehirlerde..
Bakın çocuğa diye bı talepte bulunmadım onlardan. Çocuk yalnız kalıyor okul çıkışları falan ilerde problem olur gibisinden konustum

Tayin istemeden böyle bir konusma geçmiş olması iyi olmuş. En azından bilir ona göre hareket edersiniz. Bosverin ince düşünmeyin hiç kimseye karşı sonra kötü olan siz olursunuz. İlla bulunduğunuz yeri değiştirmek istiyorsanız kendinize yaşam alanı olabilecek çocuğunuz kendiniz ve eşinizle huzurla yaşayabileceğiniz bir şehir seçmenizi tavsiye ederim.

Bakın çocuğa diye bı talepte bulunmadım onlardan. Çocuk yalnız kalıyor okul çıkışları falan ilerde problem olur gibisinden konustum
Zor bence…

Büyüklerin çocuklarla ilgilenmesi çok zor bence.

Severler,hediye alırlar,harçlık verirler vs tamam da çocukla birebir ilgilenmek çok zor iş bence.

Ben hak veriyorum:

Zor bence…

Büyüklerin çocuklarla ilgilenmesi çok zor bence.

Severler,hediye alırlar,harçlık verirler vs tamam da çocukla birebir ilgilenmek çok zor iş bence.

Ben hak veriyorum:
Lale abla baksınlar demiyorum ya valla. Ama ben onlara yakın olmak istiyorum. Çalışırken cocuk büyütmenin sıkıntılarını da şu ara zirvede yaşıyorum.babamsa benle dalga geçiyor ben ona bozuldum.cocugu okul başlayınca ona birakacakmisim onlar bakarlarmiş.

canim ailen baksa cocuk sussun diye eline her biseyi verir atiyorum mesela tablet veya telefon bakar vs. Cikolata sürekli yicek yedirme yapma etme diyeceksin ama ailen kiyamadim torunuma diyecek ve sizin sözünüz cocugunuza gecemicek veya ben yaslandim artik bakamiyorum diyecek bunlarin ihtimali hersey olabilir yani, ailenize cok güvenmeyin herseyi uzaktan tatli birde bi araya geldiginiz zaman düsün o tatliliktan uzaklasiyor. Bu hic sasmaz yani. Iyi düsünün neyse ki tayin olmadan ailenizin haberi duydunuz zor durumda kalabilirdiniz. Bakici bulmak zor mu yasadiginiz ilcede? Veya az mi maas veriyorsunuz anlamadim sonuclar nedir tam olarak kres var midir acaba orada? Veya Sehirde yasamak gibi Planiniz varsa ev satin alma durumunuz var mi arastirin krese verirsiniz sosyal hayati gelisir. Bunlari maddi yönde sizi etkilemeyecekse cok iyi düsünüp karar verin ama ailenize güvenerek karar vermeyin.

İyi de konu sahibi, direkt böyle bir beklentiniz olduğunu söylemişsiniz. Bu şekilde bir çocuk baktırma beklentiniz var ailenizden. Ailenizde bunun önüne sınır koymuş. Size aldıkları tavır yanlış, daha düzgün şekilde ifade edebilirlerdi. Sizin de onlara bu şekilde tavır almanız doğru değil. Çocukla ilgilenmek istemiyor olmaları çok normal.

Herkes “bakarım” der de iş başa düşünce kaçacak yer arar.

Dalga geçmesi de istemediğini gösteriyor işte.

İstememelerini de ben anlıyorum aslında. Tamam sen zorlanıyorsun haklısın ama onların da kafası götürmüyordur.

Sen onlara niye yakın olmak istiyorsun ki onların bu düşünceleri varken daha çok üzülürsün.

seni incitmek için söylememişlermiş..aileler genelde çocuklarının düzen değiştirmesini pek istemezler,kiralar da çok fazladır belki,kiyamamişlardir size

E gene de bir bakım bir çocuk sorumluluğu yükleme planı yapmışsınız. İnsanların emekli olunca nasıl yaşayacaklarına dair başka planları olamaz mı. Memlekete tayin olup gitseniz de aileniz hayır biz artık ahir ömrümüzde bir saat bile sorumluluk almak istemiyoruz deseler de ben tayinimi aldırdım şimdi böyle yapıyorlar diye gönül koyardınız. Ben ailenizi haksız bulmadım.

Bence hiç tayin istemeyin. Şimdiden böyle şeyler diyorlarsa yarın çocuğu 3 saatliğine bıraksanız laf edebilirler bin pişman olursun yakın olduğuna. Uzlaklık en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…