Ailemin durumu yüzünden yaşadığım özgüven eksikliği

pemberuzgargulu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
45
17
3
Merhabalar,
Öncelikle ailemin durumundan kastım maddi durum değil.
Her ne kadar ben büyük bir şehirde doğup büyümüş, yetişmiş olsam da doğu kökenliyiz.
5 kardeşiz, ben en küçükleriyim, arkadaşlarımın annesi yaşında ablam var,
benimle yaşıt yeğenim var ( annem çok küçük yaşta evlenmiş, ablamı 16 yaşında; beni ise 38 yaşında dünyaya getirmiş.)
İşte tüm bunlar yeni bir ortama girdiğim zaman, herkes ailesinden bahsetmeye başladığı zaman bende bir özgüven eksikliği yaratıyor. Çünkü etrafımdaki neredeyse tüm arkadaşlarım ya tek kardeş ya da en fazla iki.
Çoğunun annesi-babası ünv mezunu, benimse annem okula hiç gitmemiş. Babam da memurdu, ben ortaokuldayken rahmetli oldu ( O da başka bir problem çünkü mesela yeni tanıştığım insanlara direkt babam yok diyemiyorum, bu konu hiç açılmasın istiyorum , anne baba mesleklerini kimse sormasın istiyorum.)
İşte ne bileyim herkes annesiye alışverişe, kuaföre gidiyor kız kıza. Bense annemle hiç bu tarz şeyler paylaşmadım yaş/jenerasyon/eğitim farklarımızdan dolayı.
Özetlemem gerekirse bu özellikle biriyle flört etmeye başlayınca sorun yaratıyor ve ben ailelerimizden konu açılır, bu bariz farklar ortaya çıkar diye kendimi geri çekip konuşmayı hemen kesebiliyorum.
Ailemi de çok seviyorum,hepsi ayrı ayrı benim için o kadar değerliler ki. Ama işte liseye kadar bu problemi hiç yaşamazdım, tüm arkadaşlarımla ailelerimiz tanışırdı .Sonra çok farkı sosyokültürel düzeyde bir liseye başladım ve bence benim asıl psikolojik şokum o zaman oluşmaya başladı.
Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım zaten düzeltmek için buraya yazdım .Onlardan utanıyor olabilir miyim düşüncesi bile beni kahrediyor bundan kurulmak istiyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler..

Evet düşüncelerin çok çirkin.
Resmen ailenden utanıyorsun.
Neden bu konular açılmasın istiyorsun? Annem ev hanımı, babam memurdu demenin nesi utanç verici?
Aileni veya seni bu yüzden küçük görecek arkadaşların veya flörtün varsa derhal uzaklaş.
Tabi önce kendindeki bu düşünceleri değiştirmelisin.
Millet annesiyle kuaföre gidiyor diyorsun, annenin kuaföre gitme durumu olmamıştır evi geçindirmekten, gel beraber gidelim değişiklik olur de çok mu zor.

Kac yasindasin? Annenden hatta ailenden utanmana cok uzuldum acikcasi. Onemli olan koafor, egitim duzeyi, memleket falan degil ki. Onemli olan iyi bi insan olabilmekte umarim bunun farkinda olup yeni iliskilerinde ya da yeni bir ortama girdiginde, kendini bu konu acilmasin diye yiyip bitirmezsin.
Cok uzuldum ama annen ne zorluklar cekmistir kim bilir...

Ille de anne ile bir şey yapma zorunluluğu yok ki

Mesela ben 16 yaşımda iken annem kırk yaşında idi üni mezunu çalışan bir annem vardı ama ben de onunla herhangi bir yere gitmezdim alışverişe dahi yalnız giderdim

Özgün bir hayat isterdim mesela

Şimdi 36 yaşındayım ve oğlum daha ilkokula gitmiyor yani o liseye giderken ben 45 üstü olacağım bakalım yetecek miyim

Ailen oldukları gibi bu konuda değişiklik olmaz ama buna dair beklentini sınırlayabilirsin kendine yetmek de önemli bir artırır zira

ailesinden utananlara ne diyecegimi gercekten bilemiyorum!!!! neysen osun arkadasim! aileni degisemezsin.. utanmani gerektircek hic birsey yok ortada..

M e g g M e g g Meslek konusu açılmasın istiyorum. Çünkü babamı kaybettiğimi söyleyince insanlar bana acıyacaklar, arkamdan yazık bu kıza diye bahsedecekler diye korkuyorum.

Yahu ne alakasi var insanlar baban yaninda olmadigi icin senin icin uzulur neden acisinlar hayatin gercekleri bunlar. Neden senin arkandan yazik diyecekler ya da aciyacaklar diye kafanda kuruyorsun ki.
Bence ailen yuzunden olan bisey degil senin kendi icinde kendi kendine yarattigin bi ozguven eksikligi mevcut.

Kac yasindasin? Annenden hatta ailenden utanmana cok uzuldum acikcasi. Onemli olan koafor, egitim duzeyi, memleket falan degil ki. Onemli olan iyi bi insan olabilmekte umarim bunun farkinda olup yeni iliskilerinde ya da yeni bir ortama girdiginde, kendini bu konu acilmasin diye yiyip bitirmezsin.
Cok uzuldum ama annen ne zorluklar cekmistir kim bilir...
22 yaşındayım. haklısınız önemli olan bunlar değil. ben sadece etrafımdaki %99 luk arkadaş kesimimden farklı bir aileye sahip olduğumu belirtmek için örnek verdim. annemin zorluk çektiği bir durum yok , beraber çok iyi de anlaşıyoruz, şu an yeni tanıştığım arkadaşlarıma annemden bahsediyorum.

Bu arada herkes ailenden utanıyosun diye yargılamaya başlamış. Ama ben bu problemleri aşmaya çalışıyorum. Ünv den tanıştığım insanlara ailemi tanıtıyorum. Fakat bunu yaparken lisedeki gibi zorluk yaşıyorum. Sziden bu konuda yardım istedim. :(

M e g g M e g g Meslek konusu açılmasın istiyorum. Çünkü babamı kaybettiğimi söyleyince insanlar bana acıyacaklar, arkamdan yazık bu kıza diye bahsedecekler diye korkuyorum.
İşte öyle zihniyetleri çıkar hayatından.
Ciddi bir çürük ayıklaması olacaktır inanıyorum.

Yahu ne alakasi var insanlar baban yaninda olmadigi icin senin icin uzulur neden acisinlar hayatin gercekleri bunlar. Neden senin arkandan yazik diyecekler ya da aciyacaklar diye kafanda kuruyorsun ki.
Bence ailen yuzunden olan bisey degil senin kendi icinde kendi kendine yarattigin bi ozguven eksikligi mevcut.
Evet bir çoğu öyle bir şey demez belki. benim kendi kuruntum olabilr. Çocuk yaşta yaşadığım kayıbın sonucu böyle bir psikolojik problemim olabilir. Çünkü o süreci de fazla hırpalanmadan atlattım. Hep içime mi attım acaba diyorum

Annenden ailenden utanma herkes okuma şansı bulamayabilir asla değiştiremeyeceğin şey ailen. Aslında başlığı değiştirmen lazım ailen yüzünden değil kendi kompleksin yüZünden özgüven kaybın...
O kadar çok insan varki annem yanımda olsun diyen kıymet bil değer bil.
Ah ah şükret sana kapını açan annen var.
Kompleksini yen.

22 yaşındayım. haklısınız önemli olan bunlar değil. ben sadece etrafımdaki %99 luk arkadaş kesimimden farklı bir aileye sahip olduğumu belirtmek için örnek verdim. annemin zorluk çektiği bir durum yok , beraber çok iyi de anlaşıyoruz, şu an yeni tanıştığım arkadaşlarıma annemden bahsediyorum.

Eger boyleyse neden o kadar dramatize ettiniz...

Merhabalar,
Öncelikle ailemin durumundan kastım maddi durum değil.
Her ne kadar ben büyük bir şehirde doğup büyümüş, yetişmiş olsam da doğu kökenliyiz.
5 kardeşiz, ben en küçükleriyim, arkadaşlarımın annesi yaşında ablam var,
benimle yaşıt yeğenim var ( annem çok küçük yaşta evlenmiş, ablamı 16 yaşında; beni ise 38 yaşında dünyaya getirmiş.)
İşte tüm bunlar yeni bir ortama girdiğim zaman, herkes ailesinden bahsetmeye başladığı zaman bende bir özgüven eksikliği yaratıyor. Çünkü etrafımdaki neredeyse tüm arkadaşlarım ya tek kardeş ya da en fazla iki.
Çoğunun annesi-babası ünv mezunu, benimse annem okula hiç gitmemiş. Babam da memurdu, ben ortaokuldayken rahmetli oldu ( O da başka bir problem çünkü mesela yeni tanıştığım insanlara direkt babam yok diyemiyorum, bu konu hiç açılmasın istiyorum , anne baba mesleklerini kimse sormasın istiyorum.)
İşte ne bileyim herkes annesiye alışverişe, kuaföre gidiyor kız kıza. Bense annemle hiç bu tarz şeyler paylaşmadım yaş/jenerasyon/eğitim farklarımızdan dolayı.
Özetlemem gerekirse bu özellikle biriyle flört etmeye başlayınca sorun yaratıyor ve ben ailelerimizden konu açılır, bu bariz farklar ortaya çıkar diye kendimi geri çekip konuşmayı hemen kesebiliyorum.
Ailemi de çok seviyorum,hepsi ayrı ayrı benim için o kadar değerliler ki. Ama işte liseye kadar bu problemi hiç yaşamazdım, tüm arkadaşlarımla ailelerimiz tanışırdı .Sonra çok farkı sosyokültürel düzeyde bir liseye başladım ve bence benim asıl psikolojik şokum o zaman oluşmaya başladı.
Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım zaten düzeltmek için buraya yazdım .Onlardan utanıyor olabilir miyim düşüncesi bile beni kahrediyor bundan kurulmak istiyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler..
ailenden nasıl utanırsın herkesin yaşayış şekli farklıdır anneni asla küçümseme maalesef türkiye şartlarında eşitlik çok zor kimimiz zenginlik ferah içinde yaşarken kimimiz ekmek derdine düşüyoruz annenin demekki yaşadığı şartlar onun okumasına imkan vermemiş yaşadığın çevrene inat annenden gurur duy ve sakın utanma

Back
X