Yine ailem, çözüm yok sadece dertleşmek istedim..

saulgoodman

Guru
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2014
860
2.156
313
38
Yaa kızlar biliyorsunuz ailemden yana çok dertliyim, çözüm de bulamıyorum canım çok sıkıldı derdimi kimseye anlatamıyorum bari sizinle paylaşayım. En son kardeşlerimle ve babamla konuşmuyordum, ablam mart ayında beni aradı ve babamın mesane kanseri olduğunu söyledi ben de hastaneye babamın yanına gittim ve ailemle barıştım. Sonra iki defa ameliyat oldu, en son enfeksiyon yüzünden 3 hafta hastanede kaldı. Hastaneden çıktı, annemle dinlenmelerini bekledim sonra dün ona kıyafet yiyecek aldım yanlarına gittim. Ben de eşimden ayrı ve tek maaşım, engelli bir kızım var bu arada. Neyse bugün sabah kahvaltı yaptık, ben de eşyalarımı topladım, oğlumun uyanmasını bekliyordum, oğlum kahvaltı edince evime gidecektim zaten. Telefona bakıyordum kızım yanıma gelmiş fark etmemişim, kızım kanepeden tutunup kalkıyor ama yürüyemiyor hala, kanepenin üstündeki ilaçlara uzanmaya çalıştı, ben de o esnada kızımı tutmaya çalışırken kızım hafifçe yere düştü yani düşünün ağlamadı bile. Sonra babam bana bas bas bağırmaya başladı, ben anne olmayı hak etmiyormuşum, annelik benim neyineymiş vs..Tek kelime etmedim, oğlumu uyandırdım, kahvaltısını yaptırdım, bir daha da bu eve gelmiyorum dedim ve eve döndüm. Zaten görüşmek istemiyorum ama bu sefer hasta olduğu için vicdanıma yenik düşüyorum ama bundan sonra sadece telefonla konuşacağım yüz yüze görüşmeyeceğim ama çok üzüldüm sadece paylaşmak istedim..Keşke ailemizi seçme şansımız olsaydı…Kızlarına değer veren ailelerin çocukları 100-0 şanslı oluyor bu hayatta. İyi ki mesleğim var bunun kıymetini hep daha iyi anlıyorum, anne babam yerine öğrencilerime daha çok sarılacağım yine..

Bana sen anne olmayı hakketmiyorsun diyen kişi babam bile olsa sen baba olmayı hakkettiysen ben hayli hayli hakkediyordum, der silerdim onu hayatımdan. Evladım benim kırmızı çizgimdir. Herkes kararlarının bedelini öder. Görüşmek zorunda değilsiniz, mesafe koyun aranıza.

Bana sen anne olmayı hakketmiyorsun diyen kişi babam bile olsa sen baba olmayı hakkettiysen ben hayli hayli hakkediyordum, der silerdim onu hayatımdan. Evladım benim kırmızı çizgimdir. Herkes kararlarının bedelini öder. Görüşmek zorunda değilsiniz, mesafe koyun aranıza.
Koydum ve inanın çok rahattım. Ama işte ölüm var kalım var vicdan azabı duymak istemiyorum. Ben kızımı ne seanslara ne terapilere götürüyorum tek başıma bi bilseniz. Hem bana faydaları yok hem de ne zaman görsem beni çok üzüyorlar keşke ben doğmadan falan vefat etselerdi belki daha iyi bir hayatım olurdu.

Koydum ve inanın çok rahattım. Ama işte ölüm var kalım var vicdan azabı duymak istemiyorum. Ben kızımı ne seanslara ne terapilere götürüyorum tek başıma bi bilseniz. Hem bana faydaları yok hem de ne zaman görsem beni çok üzüyorlar keşke ben doğmadan falan vefat etselerdi belki daha iyi bir hayatım olurdu.
Ya yine sinirlendim ya, hayatta tutmayı çocuk yetiştirmek sanan nesil kalkmış anneliğimize laf söylüyor. Tesadüfe hayatta kalmışız bilen yok. Kesinlikle kendinizi suçlu hissettirmeyin. Lafta herkes her şeyi çok biliyor. Çocuğunuzu sizin kadar kimse bilemez. Babanıza da uzaktan geçmiş olsun demek en sağlıklısı. Belli ki en mantıklısı da.

Ya yine sinirlendim ya, hayatta tutmayı çocuk yetiştirmek sanan nesil kalkmış anneliğimize laf söylüyor. Tesadüfe hayatta kalmışız bilen yok. Kesinlikle kendinizi suçlu hissettirmeyin. Lafta herkes her şeyi çok biliyor. Çocuğunuzu sizin kadar kimse bilemez. Babanıza da uzaktan geçmiş olsun demek en sağlıklısı. Belli ki en mantıklısı da.
Ne zaman gitsem saygısızlık yapıyorlar aslında kalmak istememiştim akşam yola çıksaymışım keşke çok pişman oldum.

Ölüm kalım herkese var. Biraz da onlar vicdan yapsınlar. Sizin desteğe ihtiyacınız var. Yaşarken destek olmayana, ölünce de üzülmeyin. Ailemiz bile olsa mesafe bazen iyidir

Ölüm kalım herkese var. Biraz da onlar vicdan yapsınlar. Sizin desteğe ihtiyacınız var. Yaşarken destek olmayana, ölünce de üzülmeyin. Ailemiz bile olsa mesafe bazen iyidir
Asla ama asla anne baba olmayı hak etmiyorlar. Hayatı abimle kızları arasında ayrımcılık yapmakla geçti. Onlar vicdan yapmak yerine sürekli beni suçluyorlar. Ama bu son artı sondu. Haftada bir kez annemi arar durumunu sorarım benim için ötesi yok bundan sonra.

Back
X