Sevgiliyle ailevi problemler paylaşılmalı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi jiji1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba, 27 yaşındayım yaklaşık 6 senelik ciddi düşündüğümüz ve yavaştan evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim var. Maalesef uzak mesafedeyiz. Ve ailemden de uzak yaşıyorum çalışmak amacıyla. Benim annem ve babam yaklaşık 15 senedir birbirleriyle küsler. Ve maalesef aynı evin içinde küsler. Kavga gürültü pek olmaz ama evde soğuk bir sessizlik hakimdir. Hiç ailecek oturup güzel bir sohbet ettiğimizi hatırlamam mesela. Annem ve babam ayrı odalarda yaşıyorlar. Aralarındaki problem ise asla bir ceviz kabuğunu doldurmaz. Çok şükür aldatma vs. gibi asla affedilmeyecek şeyler değil. Sadece babaanne dede gibi 3. şahıslar sebebiyle ortaya çıkan meseleler. Erkek arkadaşımın ise benimkilerin aksine güzel mutlu bir ailesi var. Artık ciddi adımların atılmaya başlayacağı bu yolda ona bu detayları söyleme cesareti bulamadım. Söylemeli miyim yoksa yaşadıkça mı öğrenmeli bilemiyorum. Çünkü hiç bu tarz konuları konuşmadık ve çok çekiniyorum bana bakış açısı aileme bakış açısı değişir diye korkuyorum
Asla paylaşmayın. Hatta arttırıyorum iş hayatınızdaki sorunları bile anlatmayın.
Çekişmeli davada olduğum eşim, dava dilekçesine iş hayatımın detaylarına kadar paylaşmış. Hatta davayla hiçbir alakası olmayan işle ilgili özel bir evrak vardı onu da sırf beni kötü, güvenilmez göstermek için paylaşmış. Öyle bir arkadan bıçaklamak yani, öyle bir hainlik..

Hiçbir erkeğe güvenmeyin. Ailenizi, işinizi, sırlarınızı asla ama asla paylaşmayın. Bugün en sevdiğin kişi yarın seni mahvetmeye çalışan kişi oluyor. Erkekler çıkarcı, işine gelirse iyi, işine gelmezse şeytana tövbe ettirecek kadar kötü.. gardınızı indirmeyin. İleride o verdiğiniz bilgileri canınızı acıtmak için kullanır. Gerçekten merhametli, vicdanlı bir erkek ne olursa olsun sırlarınızı kullanmaz. Öyle bir erkek de ara ki bulasın bence öyle biri yok. O yüzden erkek arkadaşınızla geyik muhabbeti yapın ama asla sırlarınızı vermeyin. Hiçbir erkeğe yüzde yüz güvenmeyin.

Evet anne babanız daha samimi yakın davranırsa sorun olmaz fakat eninde sonunda sevgiliniz ve ailesi evinize ziyareti arttırdıkça, muhabbet devam ettikçe arada bir soğukluk olduğunu anlayabilirler. Bu da sorun değil anlarsa anlasınlar. Ama siz sevgilinize özel detayları anlatmayın, yalan da söylemeyin.
Evet, bu sebeple ona hiç mutlu bir ailemiz varmış imajı çizmeye çalışmadım. Detaylara girmekten kaçındım ki yalan söylemiş olmayayım diye. Teşekkür ederim yanıtlarınız için

Evet, bu sebeple ona hiç mutlu bir ailemiz varmış imajı çizmeye çalışmadım. Detaylara girmekten kaçındım ki yalan söylemiş olmayayım diye. Teşekkür ederim yanıtlarınız için
Rica ederim umarım her şey istediğiniz gibi hayırlısıyla, kolaylıkla ilerler.🌸

Asla paylaşmayın. Hatta arttırıyorum iş hayatınızdaki sorunları bile anlatmayın.
Çekişmeli davada olduğum eşim, dava dilekçesine iş hayatımın detaylarına kadar paylaşmış. Hatta özel bir evrak vardı onu da paylaşmış.

Hiçbir erkeğe güvenmeyin. Ailenizi, işinizi, sırlarınızı asla ama asla paylaşmayın. Bugün en sevdiğin kişi yarın seni mahvetmeye çalışan kişi oluyor. Erkekler çıkarcı, işine gelirse iyi, işine gelmezse şeytana tövbe ettirecek kadar kötü.. gardınızı indirmeyin. İleride o verdiğiniz bilgileri canınızı acıtmak için kullanır. Gerçekten merhametli, vicdanlı bir erkek ne olursa olsun sırlarınızı kullanmaz. Öyle bir erkek de ara ki bulasın bence öyle biri yok. O yüzden erkek arkadaşınızla geyik muhabbeti yapın ama asla sırlarınızı vermeyin. Hiçbir erkeğe yüzde yüz güvenmeyin.
Öncelikle geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun ve yolunuz açık olsun hep. Gerçekten allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın. Güvenip en zayıf noktalarımızı paylaştığımız insanlar bunu kullanabiliyor malesef.

Dediğim gibi belki de bakış açısı değişmeyecek. Yaşadıkça annemle babamın arasındaki soğukluğu tabiki o da farkedecek ama evlilik yoluna girmeden ona bunu açmalı mıyım konusunda endişelerim var. Çünkü bu saatten sonra değiştirebileceğimiz bir şey değil ailemizle de birlikte yaşamayacağımız için bizi çok etkiler mi bilemiyorum. Bu güne kadar ondan hiçbir şey saklamadım ama hiç kimseyle paylaşamadığım sadece çok yakınlarımızın bildiği bu durumu sevgilime açmak zor geliyor
bu konuyu kafana taktığına göre anlatmak istiyorsun diye yorumladım dediğim gibi ben dürüstlükten yanayım o korkuyla yaşamam allaha şükür korkacağım biri de yok şuan hayatımda daha önce öyle insanlar tanıdım ama herkes bir değil ben kendime iyi insan diyorsam benden başka iyi insanlar da var ve şükür öyle birini tanıdım öyle olmasaydı hayatıma almazdım kötü şeyler yaşadım ama dürüstlükten hiç vazgeçmedim pişman da değilim beni gerçekten tanımayan birini neden isteyeyim hem de baştan tamamen açık olduğunda o insanı test etmiş oluyorsun seninle niyeti nedir gerçekten acaba sana nasıl bakıyor tavrı yaklaşımı ne oluyor mesela senin derdini paylaşıyor mu umursamıyor mu seni görmüyor mu yoksa kimsenin anlamadığı gibi anlıyor mu onun da böyle deneyimleri var mı bugün olduğu insanı nasıl şekillendirmiş seni bunlardan vuruyor mu yoksa sırf bunları yaşadığın için ekstra özenle mi davranıyor tüm bunları görmeye yarıyor sonuna kadar arkasındayım yine de senin tercihin sen de korkulardan ve kurallardan bağımsız düşün ne istediğini sonuçta ilişkiler en ideal olanı yapmakla ilgili değil kendimizi başkaları aracılığıyla keşfetmek ve hayatı beraber paylaşacağın biriyle omuz omuza yürümekle ilgili ben o iki insanın birbirini kimsenin tanımadığı gibi tanıması yanlısıyım

Merhaba, 27 yaşındayım yaklaşık 6 senelik ciddi düşündüğümüz ve yavaştan evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim var. Maalesef uzak mesafedeyiz. Ve ailemden de uzak yaşıyorum çalışmak amacıyla. Benim annem ve babam yaklaşık 15 senedir birbirleriyle küsler. Ve maalesef aynı evin içinde küsler. Kavga gürültü pek olmaz ama evde soğuk bir sessizlik hakimdir. Hiç ailecek oturup güzel bir sohbet ettiğimizi hatırlamam mesela. Annem ve babam ayrı odalarda yaşıyorlar. Aralarındaki problem ise asla bir ceviz kabuğunu doldurmaz. Çok şükür aldatma vs. gibi asla affedilmeyecek şeyler değil. Sadece babaanne dede gibi 3. şahıslar sebebiyle ortaya çıkan meseleler. Erkek arkadaşımın ise benimkilerin aksine güzel mutlu bir ailesi var. Artık ciddi adımların atılmaya başlayacağı bu yolda ona bu detayları söyleme cesareti bulamadım. Söylemeli miyim yoksa yaşadıkça mı öğrenmeli bilemiyorum. Çünkü hiç bu tarz konuları konuşmadık ve çok çekiniyorum bana bakış açısı aileme bakış açısı değişir diye korkuyorum
6 senedir hiç lafını etmedin mi yani
6 sene çok uzun bir süre

6 senedir hiç lafını etmedin mi yani
6 sene çok uzun bir süre
Lafını etmemek değil de hiç böyle bir şeyin konusu açılmadı. Mesela annenle baban birbirlerine karşı nasıllar diye bir soru sormuş olsaydı o zaman anlatmak zorunda kalabilirdim. Ama durup dururken benim annem ve babam konuşmuyorlar falan demek pek mantıklı gelmedi. Evde sürekli bi kavga gürültü olsaydı ve beni de etkileseydi o zaman da anlatabilirdim ama o da yok sadece derin bir sessizlik var

Öncelikle geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun ve yolunuz açık olsun hep. Gerçekten allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın. Güvenip en zayıf noktalarımızı paylaştığımız insanlar bunu kullanabiliyor malesef.
Amin. Allah çıkarına göre iyi değil, gerçekten Allah korkusu olan, merhametli, vicdanlı, sadık, dürüst, hain olmayan, sırtından bıçaklamayan vefalı insanlarla yollarımızı keşiştirsin.

Eşim ona verdiğim tüm bilgilerimi, aile sırlarımı kullandı. Hatta yetmedi bu konuda iftiralar attı. Hak ettiğini bulacak inşallah. O iftiraların peşini bırakmıyorum gerekirse seneler sürsün, bu hainliğin illa ki karşılığını Allah ona verecek er ya da geç.

Şimdiki aklım olsa hiçbir bilgimi paylaşmazdım. Yüzeysel bahseder geçerdim. Özellikle korkularımı, zayıflıklarımı ona anlatmazdım. Çünkü empati yapmak yerine sırtımdan vurdu. O da benimle arada aile sırlarını paylaştı. Hiçbirini yüzüne vurmadım hatta onların birtanesini bile dava dilekçesinde kullanmadım.

Karşınızdaki erkek gerçekten vicdanlı, merhametli ve manevi değerlere sahip mi emin olmadan önce her şeyinizi asla anlatmayın. Emin olmadan ne kalbinizi ne anılarınızı bir erkeğe açmayın. Benim yaşadığım felaketleri yaşamanızı istemem. Gerçi çok iyi bir hayat dersi oldu. Ama bu kadar acıya gerek yoktu o yüzden nasihat dinlemek daha iyidir. Her şeyiniz sadece sizde kalsın..

Son düzenleme:
Amin. Allah gerçekten çıkarına göre iyi değil, gerçekten Allah korkusu olan, merhametli, vicdanlı, dürüst, hain olmayan, sırtından bıçaklamayan vefalı insanlarla yollarımızı keşiştirsin.

Eşim ona verdiğim tüm bilgilerimi, aile sırlarımı kullandı. Hatta yetmedi bu konuda iftiralar attı. Hak ettiğini bulacak inşallah. Peşini bırakmıyorum gerekirse seneler sürsün, bu hainliğin illa ki karşılığını Allah ona verecek er ya da geç.

Şimdiki aklım olsa hiçbir bilgimi paylaşmazdım. Yüzeysel bahseder geçerdim. Özellikle korkularımı, zayıflıklarımı ona anlatmazdım. Çünkü empati yapmak yerine sırtımdan vurdu. O da benimle arada paylaştı. Hiçbirini yüzüne vurmadım hatta dava dilekçesinde bile kullanmadım.

Karşınızdaki gerçekten vicdanlı, merhametli ve manevi değerlere sahip mi emin olmadan önce her şeyinizi anlatmayın. Emin olmadan ne kalbinizi ne anılarınızı bir erkeğe açın. Benim yaşadığım felaketleri yaşamanızı istemem. Gerçi çok iyi bir hayat dersi oldu. Ama bu kadar acıya gerek yoktu o yüzden nasihat dinlemek daha iyidir. Her şeyiniz sadece sizde kalsın..
Maalesef kötü bir tecrübe olmuş, bundan sonra yaşayacağınız güzel günler öncesi son bir ders diyelim. Sizin yaralarınızı saracağına size karşı bunları kullanmış. Allahından bulsun diyelim. Ben de arkadaşlarımla falan zayıflıklarımı hiç paylaşamam ne kadar iyi insanlar olduklarını bilsem de beni güçsüz görmelerini istemem. Kimseyle paylaşamayınca da mecbur bir çare olarak burası geldi aklıma :)

Sakın sakın anlatma, dağa taşa uçan kuşa anlat yine de hayatındaki erkeğe asla.
Bugün iyiyken paylaştığın ailevi sıkıntıların kötü olduğunuz ilk an yüzüne vurulabilir, hele ki evlendikten sonra laf arasında imayla şakayla karışık mutlaka önüne geliyor, o gider annesine anlatır annesi sana bir şey söyler vs vs günün sonunda çok kırılırsın tecrübeyle sabit.
Herkes aynı olmaz tabii ki ama bana hep söylerlerdi benim sevgilim öyle değil diyerek önemsemedim, annemlerin büyük kavgalarını falan hep anlattım evlenince bir bir yüzüme vuruldu en çok canımı yakan da bu oldu o yüzden anlatma diyorum.
Sonuçta bu mevzulara çözüm bulacak olan o değil o yüzden bilmesine de gerek yok.

Sakın sakın anlatma, dağa taşa uçan kuşa anlat yine de hayatındaki erkeğe asla.
Bugün iyiyken paylaştığın ailevi sıkıntıların kötü olduğunuz ilk an yüzüne vurulabilir, hele ki evlendikten sonra laf arasında imayla şakayla karışık mutlaka önüne geliyor, o gider annesine anlatır annesi sana bir şey söyler vs vs günün sonunda çok kırılırsın tecrübeyle sabit.
Herkes aynı olmaz tabii ki ama bana hep söylerlerdi benim sevgilim öyle değil diyerek önemsemedim, annemlerin büyük kavgalarını falan hep anlattım evlenince bir bir yüzüme vuruldu en çok canımı yakan da bu oldu o yüzden anlatma diyorum.
Sonuçta bu mevzulara çözüm bulacak olan o değil o yüzden bilmesine de gerek yok.
Ben de bundan korkuyorum maalesef. Asla yapmaz diyemiyorum çok iyi birisi ama kavga anında falan istemeden yüzüme vurur falan diye korkuyorum açıkçası. Ne ben çözebilirim ne o çözebilir o yüzden paylaşmamam daha doğru olur sanırım

Bence anlatmayın. Bu annenizin ve babanızın özeli, anlatmanız gerekmiyor. Sonuçta evliler ve aynı evde yaşıyorlar. Yok neden ayrı odalarda yatıyorlar? yok neden küsmüşler? Bunlar kimseyi ilgilendirmez.

Ben çok özel durumlar harici paylaşılmasından yanayım. Düşmanla evlenmiyoruz ya da potansiyel olarak bu bana karşı kullanılır diye baştan kötü düşünmek de ilişkiye güvenmemek gibi geliyor bana.
Aile içi maddi konular olur, geçmişle ilgili bir şeyler olur anlatmaya gerek yok.
Annenizin babanızın birbirine soğuk olması da sizin ilişkinizi etkilemez. Öyle itiraf gibi söylemeyin olayı büyütmek olur ama tanışmadan önce annemle babam kendi aralarında pek konuşmazlar falan diyebilirsiniz.

Nasıl bahsedilmez bundan uzun bir ilişkide

Siz nasıl böyle ilişkiler yaşayabiliyorsunuz
Çok taktik çok sinsi

Bence söylemeyin. Hem ailenizde olan problemler ilişkinize dahil olmasın ( bence bu çok çirkin) hem de koz vermeye de gerek yok kendisi anlarsa üstten bahsedersiniz

Back
X