Ailemin eksikliğinde evliliğim, doğumum ve sonrası.lütfen okuyun.

bebeğin hayırlı olsun.

büyük konuşmak istemem ama yani ne bileyim kendi düşen ağlamaz. sen ailene doğruyu anlatmamışsın. onlar seni iş için gitti sanmış. ha kv ha başkası birinin söylemesi lazımdı çünkü bilme hakları var!!! üstelik öğrenci bir adama kaçtığından zaten kv ve kp eline bakacağını da biliyordun, onların sana bakma sorumluluğu yokki (tabii ki baksa güzel olur) ama yani düşünsene Allah korusun oğlumun hamile sevgilisi bize kaçıyor ailesinin haberi yok, oğlan da başka şehir de üni de, ben zaten kendi kv ile yaşıyorum. ben kvne kızamadım açıkcası. sorun sen de ve eşinde. seni korumayan vs o

Kendi dusen aglamaz demissiniz ama bilmiyorum bir kadin olarak ben mi yufkayurekliyim... ben annemyabancidan degil dayimdan duysun istemistim, o da yakinda soylecekti zaten. Ve kv demin bakmasini da istemedim.

Bir hata evet ama yalniz benim degil. Onlarin cocugu erkek diye purupak ama kadin zaten kendi haketmis oluyorsa hic konusmasaymisim. Ben bedelini inanin her gun.her sekilde odedim. Sadece anlayis istemistim ama buna da hakkim yokmus.

Canim bence bebegini bahane edip kendini ve gururunu daha fazla ezdirme..hemen ayril o adamdan ve ailesinden..kendini kurtar..bu insanlardan hicbirsey olmaz..kendi yaptigin hatayi yine kendin telafi et derim..

Ayrilmayi cok dusundum. Boyle bir karar verirsem ailem destek olacaklarini soylediler. Ama ben cok kararsizim. Cok agir zamanlar gecirdim nasil katlanirim bilmiyorum. Cok kararsizim gucsuzum.

ben seni aşağılayacak veya hakir görecek birşey demedim. yabancıdan duymasın diyorsun ama keşke baştan söyleyip gitseydin madem. annen dayından duysaydı daha mı mutlu olucaktı. ilk dediğim gibi kaynananın suçu yok. eşinin suçu var. az çok bizim gelenekleri biliyorsun hamile, öğrenci bir adama gidince kimse aferin demez ki?
keşke en baştan ayrı ev tutup veya bir arkadaşa gidip (madem kaçıyorsnuz tam yapın) çalışıp ki zaten çalışmışsn kendine baksaydın onlardan birşey bekleyeceğine.
artık eşinle halledeceksn sana sahip çıkmıyorsa da ayrılacaksın. bu olayların sorumluluğu sadece size ait

Evden ayrildigimda bilmiyordum. Ayrica dugun kismi icin israrci olunmasa ben cok iyi bir yerde ise girebilecektim ve bes ay calisabilecek esimin de yaz tatilinde uc ay tam zamanli calisabilecek vakti olacakti. Ben kv demi suclamiyorum. Sadece duygusuzlugu beni mahvetti. Ve evet esim cok cok suclu ama sucunu gormuyor. Bunda annesinin payi cok buyuk iste hatta babasinin. Ne calisti ne dogru durust yardimci oldu. Ne ailemden ozur diledi. Ne babasi bir kere babami aradi. Bu yuzden babam hala gorusmuyor benle. Ben kendimden cok ailem icin uzuluyorum. Zaten surekli kendimi sucluyorum onlarin elinden rahat rahat torunlarini sevme hakkini aldigim icin.

sen git babanla görüş bebeği de al. ailenle sık sık görüşürsen ve babanla da bir sorun kalmazsa belki onun ailesi ve eşin de hatalarını görür. arkanda kimse yok sanmasınlar

Keske ama bu sefer kesin ayrilma karari almam gerekecek gitmem icin. Cunku babam esim ise girip sorumluluk almadan gorusmeyecegini soylemis.

öncelikle allah yardımcın olsun diyorum ve hakkında, hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun...zor dönemlerden geçmişsin..hepimiz hatalar yapıyoruz, ama bu demek değildir ki ömür boyu bu hatanın vebailini ödeyeceğiz..bazen kendimi dibe vurmuş gibi hissediyorum ben..annem kadar düşünceli olsun istiyorum kayınvalidem, babam kadar içten olsun diyorum kayınpederim..ama kardeş bile birbirine benzemezken o insanlar nasıl aynı olsun.. bazen cesur olmak gerekir, silkelenip güçlenmek gerekir..salma, koyverme kendini derim..artılarını eksilerini düşün herşeyin. okumuşsun diploman vardır elinde, maddi açıdan kimseye muhtaç değilsindir, manevıyatında bebeğin olsun..ama ailene yönel derim..seni kimsesiz gibi gördükleri için bence bu rahatlık.. sadece anne baba değil diğer akrabalarında..benm kuzenimde kaçtı herkes arkasından cok konuştu..ama ailesi cocuk olunca affetti ve şimdi kızlarını cok güzel savunuyorlar..
sen de ailenle vakıt geçir.. haklarını helal ettir..ellerini öp.. o kadar hafifilemiş hissedersinki kendini..

işiniz çok zor.bir de şiddet var,yazan arkadaşların gözünden kaçmış sanki.adam hamileyken bile elini kaldırmaya çekinmiyorsa ona kaç tane sıfat bulunur da neyse.
yapmayın kardeşim yapmayın.ne koca kaçıyor,ne evlilik kaçıyor,ne bebek kaçıyor,herşeyin zamanı,yolu yordamı var.anne babalarınız sizi elalemin kahrını çekin,yüzlerini yere eğin diye mi büyütüyor.bak şimdi siz de annesiniz,ne kadar emek istiyor değil mi bir çocuğu ortaya çıkarmak.babanız öyle haklı ki,ömür boyu yüzünüze bakmasa ben haksız demem.
tek sorumlu ben miyim diye sormuşsunuz,kendi yaptığınız tüm hatalardan tabii ki siz sorumlusunuz,kimse sizi zorla bu ilişkinin içine itmedi değil mi.kaçırılmadınız,tecavüze uğrayıp hamile kalmadınız.o halde ilk iş yapılan hataların sorumluluğunu almak,ailenizle ilişkinizi en kısa zamanda tamir yoluna gitmek,size şiddet uygulamayı alışkanlık haline getirmiş o insan müsvettesi ve ailesinden nasıl kurtulurum planları yapmak.
şu anda duygusallaşmanın,kv böyle kp şöyle demenin,ama bebeğim var babasız büyümesin diye katlanıyorum gibi bahanelerin arkasına saklanmanın zamanı değil.eşinde düzelme ışığı görüyorsan son kez denersin,elinden geleni yaptıktan sonra arkana bakmak için bir sebebin de kalmaz.
bu arada iki kız annesi olarak duygusal yaklaştım durumunuza farkındayım.beni böyle hayal kırıklığına uğratmamaları için dua ediyorum,canını vermeye hazır olduğun evladın üstüne basıp geçince toparlanmak mümkün olur mu bilmem.sakın ailene kızma,bazen affetmek kolay olmuyor.hele yavrumuz göz göre göre hayatını ateşe atıyorsa..

Cok haklisiniz. Ben de bosa kurek cekmek istemiyorum. En cok iki ay daha bekleyecegim. Isler yoluna girmeyecekse ne kendimi ne ailemi daha fazla yormayacagim. Yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim.

Cok haklisiniz. Ben de bosa kurek cekmek istemiyorum. En cok iki ay daha bekleyecegim. Isler yoluna girmeyecekse ne kendimi ne ailemi daha fazla yormayacagim. Yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim.

inşallah bundan sonraki hayatınız hem yavrunuz hem sizin için gitgide güzelleşir.beşer şaşar ama doğru yolu da bulur.ben size ve bebeğinize dua edeceğim.hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun diye.

Hikayene çok üzüldüm
Ama şunu da kabul et lütfen aileni hiçe sayarak başkasina siginmişsin bu çok yanliş
Aileni arkanda görmemişler ezdikçe ezmişler
Hamileyken sana el kaldiran eşten hayir gelmez bence canim
Kaynana desen zaten herkes kendisi için yaşiyor bu dünyada seni mi düşünecek
Bunu okuyan genç kizlarimiza hep diyoruz nolur kendinize deger verin ,, ailenizi hemen silmeyin
Sana da Allah yardim etsin canim ya işin zor,, ailenden başkasindan sana fayda yok belli ki

Sizin yazdiklarinizi da okuyunca bu evliligi iyice gozden cikardim. Herkesten herseyden cok en masum olan annemin babamin artik rahatca torun sevme hakki var. Bu sekilde sorunlardan onlar daha cok endiseliler zaten. Esim kendini duzeltse bile en hassas donemlerimde cok cocukca davranip beni daha da yipratti hirpaladi, unutabilecegimi sanmiyorum. Tek dogru karae ayrilmak artik. Cok sukur meslegimi yapar bakarim cocuguma da.

PaRdon da burda tek suclu sensun bu ne piskinlik anlamadim evlilik disi gebelik evden kacma saygisizlik hepdi var ayibini duyurdu fie kayinvalidene kizicana o ayibi yapmican kimsenin basina zorla kalip uste cikmican senin kafan nasil calisio anlamadim

bence büyük konuşmayın benim bundan önceki hayatımı bilseydiniz şu an sizin konuşmanıza çok yakın olduğunu görürdünüz. ne olacağını, imtihanları bilemezsiniz. allah korusun ama olabiliyor, her şey insanlar için. bu kadar acımasız olmaya gerek yok. karşınızdaki insan küçücük bebeğiyle, hamileyken bu sıkıntılardan, pişmanlıklardan kaç kere intihar düşünmüş, hatasının karşısında sadece yazdıklarım değil ne çok bedel ödemiş diye düşünmeden yargılanmak çok üzücü. tek bir insanla bile paylaşamadığım, her şeyi içime attığım, fırsatım olmadığı için psikolojik destek de alamadığım için yazdım. desteğe anlayışa ihtiyacım olduğu için.

bu yaşadıklarının hep senin tercihin olduğunu biliyorsun değil mi:34:

Back
X