Ailemin eksikliğinde evliliğim, doğumum ve sonrası.lütfen okuyun.

siz benim pişmanlığımı yazdığım yerleri okumamışsınız sanırım ya da sadece "dur şurada bir terbiyesiz var, her şeyi hakediyor bir de ben üzeyim onu." diye yazdınız. kusura bakmayın ama allah bile affederken kulların bu kadar acımasız olmasını anlamıyorum ben. daha fazla üzmek için yazacak olan varsa ben zaten çektim fazlasıyla. yine de sana az diyorsanız ben burada çözüm değil daha fazla taşlama gördüm der bir daha bu sayfayı açmam ne yapayım...

Açıkcası konunun başında eşinin ailesinin seni dışlayacağını, oğullarının evlenmesini istemeyeceklerini düşündüm. Nikahı bırak düğün bile yapmışlar ama kendileri için ama senin için.

Bir düşün evine hamile biri sığınıyor ne demek ailesine söylememek, kim böyle birşeye cesaret edebilir ki ? Kayınvaliden yerden göğe haklı. Benimde evime oğlumun hamile sevgilisi gelse, bende ilk iş açıp ailesine söylerim.

Annenin hastalığı senin sorunun kayınvalidenin değil. Annemi üzmeyin şeklinde bir rica asla olamaz. Üzen sensin, kayınvalide değil.

Kayınvaliden de hiç sorun yok.

Sorun sana el kaldıran eşte, senin vereceğin karar sadece eşle ilgili olmalı. Ya böyle bir eşle devam ya tamam

evlenmeden önce eşimin ailesi bir kez benim ailemi aramış ama benim ailem istemediklerini söylemişlerdi. buna rağmen eşimin ne kadar üzüldüğünü görünce beni çok istiyorlardı bir şekilde düzelir diye düşünüyorlardı. ve bu süre boyunca beni iki üç kere evlerine çağırdılar gittim her türlü hizmeti ettim saygıda hiç bir zaman kusur etmedim. telefonla görüştük. beni bir kere bile istemeye gelmeden, ailemin rızası olmadığını bildikleri halde mimar gelinimiz diye kolumdan tutup akraba akraba gezdirdiler.

ayrıca ben hiçbir yere sığınmadım. eşimin ailesine değil eşime kaçtım. onlardan da hiçbir şey istemedim ama beni evlerine çağırarak ve düğün yaparak çalışmamı engellediler. eğer çalışabilseydim kimseye ihtiyacım olmayacaktı zaten. ben evlerine ziyarete giderken ailemi aramayıp bir kere istemeye gelmeyen insan, sırf kendileri suçlanmasın diye bir hafta söylememi beklemeden arayıp her şeyi bir seferde pat pat pat söyleyebiliyor. buna zalimlik denir. bana bir şey yapsa tamam ama annemin ne suçu var? bana demişsiniz ki annenin durumu senin sorunun. allah aşkına kadının kadına yaptığını başkası yapmıyor gerçekten. kadın her türlü kötülüğü yapsa bile; hamile kadına cam sildirmek, korse giymesini istemek, düğün yaptırmak, sürekli oynatmaya çalışmak ve bir an olsun düşük yapabileceğinden ya da çocuğa bir zarar geleceğinden korkmamak da affedebiliyor öyle mi? beni düşünmeyen torununu biraz düşünürdü bence. ben bu olaylardan dolayı sıkıntılıyım. emziriyorum sütüm kesilmesin diye kendimi sıkıyorum sürekli. allah rızası için yardımcı olmayacaksanız neden taşlamak için yazıyorsunuz ki... iran'da olsak da beni assalar izlemeye de gelir miydiniz bari? ben onaylanacak bir şey yaptığımı söylemiyorum ama kendiniz için bari büyük konuşmayın. çoluğunuz çocuğunuz var allah korusun. ben de zamanında asla yapmam dediğim şeyi yaptım.

sizin yerinize koyuyorum kendimi. her şeyim normal yoldan olmuş. düzgün bir şekilde evlenmişim. düzgün bir şekilde çocuğum olmuş. böyle bir yazıyı okuyorum. aynı şeyi yapar mıydım diyorum. yapmazdım. yardım isteyen anlayış isteyen insana bunları rahat rahat yazıp uyuyamazdım. sizin için yazmak basit olabilir ama ben sürekli sayfayı yenileyip yenileyip yine biri kötü bir şey mi yazmış diye bakıyorum. kötü yorumları okuyup okuyup duruyorum. bilgisayarı kapattığımda bile aklımdan çıkmıyor. bin pişman oldum yazdığıma.

evlenmeden önce eşimin ailesi bir kez benim ailemi aramış ama benim ailem istemediklerini söylemişlerdi. buna rağmen eşimin ne kadar üzüldüğünü görünce beni çok istiyorlardı bir şekilde düzelir diye düşünüyorlardı. ve bu süre boyunca beni iki üç kere evlerine çağırdılar gittim her türlü hizmeti ettim saygıda hiç bir zaman kusur etmedim. telefonla görüştük. beni bir kere bile istemeye gelmeden, ailemin rızası olmadığını bildikleri halde mimar gelinimiz diye kolumdan tutup akraba akraba gezdirdiler.

ayrıca ben hiçbir yere sığınmadım. eşimin ailesine değil eşime kaçtım. onlardan da hiçbir şey istemedim ama beni evlerine çağırarak ve düğün yaparak çalışmamı engellediler. eğer çalışabilseydim kimseye ihtiyacım olmayacaktı zaten. ben evlerine ziyarete giderken ailemi aramayıp bir kere istemeye gelmeyen insan, sırf kendileri suçlanmasın diye bir hafta söylememi beklemeden arayıp her şeyi bir seferde pat pat pat söyleyebiliyor. buna zalimlik denir. bana bir şey yapsa tamam ama annemin ne suçu var? bana demişsiniz ki annenin durumu senin sorunun. allah aşkına kadının kadına yaptığını başkası yapmıyor gerçekten. kadın her türlü kötülüğü yapsa bile; hamile kadına cam sildirmek, korse giymesini istemek, düğün yaptırmak, sürekli oynatmaya çalışmak ve bir an olsun düşük yapabileceğinden ya da çocuğa bir zarar geleceğinden korkmamak da affedebiliyor öyle mi? beni düşünmeyen torununu biraz düşünürdü bence. ben bu olaylardan dolayı sıkıntılıyım. emziriyorum sütüm kesilmesin diye kendimi sıkıyorum sürekli. allah rızası için yardımcı olmayacaksanız neden taşlamak için yazıyorsunuz ki... iran'da olsak da beni assalar izlemeye de gelir miydiniz bari? ben onaylanacak bir şey yaptığımı söylemiyorum ama kendiniz için bari büyük konuşmayın. çoluğunuz çocuğunuz var allah korusun. ben de zamanında asla yapmam dediğim şeyi yaptım.

sizin yerinize koyuyorum kendimi. her şeyim normal yoldan olmuş. düzgün bir şekilde evlenmişim. düzgün bir şekilde çocuğum olmuş. böyle bir yazıyı okuyorum. aynı şeyi yapar mıydım diyorum. yapmazdım. yardım isteyen anlayış isteyen insana bunları rahat rahat yazıp uyuyamazdım. sizin için yazmak basit olabilir ama ben sürekli sayfayı yenileyip yenileyip yine biri kötü bir şey mi yazmış diye bakıyorum. kötü yorumları okuyup okuyup duruyorum. bilgisayarı kapattığımda bile aklımdan çıkmıyor. bin pişman oldum yazdığıma.

Canım benim evet iş yaptırmakta kayınvaliden hatalı kabul. Ama bana bile annem (ki muhtemel ben senin annen yaşındayımdır) bizde doğurduk bu ne ihtimam diyor.

Gerçekten zamanın kadınları hamileyken iş yaptığı, tarlaya gittiği yada evde birirlerine hizmet edip hamilelik geçirdikleri için önemsemiyorlar. Şimdinin lafı ama gerçekte eskiler için hamilelik hastalık değilmiş.

Yani benim sana söylemek istediğim iğneyi başkasına batırırken, çuvaldızı kendine batırmandı. Kayınvalide kötü vs vs. Ama bu fırsatı veren sensin.

Yardım diyorsun olan olmuş biten bitmiş, bizim sana yardımımız sadece döven eşe yoğunlaşman üzerinde olacaktır.

Yani bırak kayınvalideyi bu adamla halim ne olacak de, bizde ona yoğunlaşalım.

Son düzenleme:
öncelikle söyleyeyim; cam silmekle, ev işi yapmakla ya da oynamakla çocuk düşmez.. insanlar günde 9 saat ayakta durarak çalışıyor, 39. haftada da paşa paşa doğumlarını yapıyorlar.. ayrıca "ben ailesine değil eşime kaçtım" sözünü inanarak söylemediğini düşünüyorum.. zira normal koşullarda evlenenlere bile burada haykırıyoruz, sadece eşinizle değil ailesiyle de evleniyorsunuz diye.. kaldı ki sizin arkanızda aileniz de yok.. ben konunuzda eşinizin şiddetinden başka bir şiddet okumadım (ki inanın sizin durumunuzda olan biri için daha vahim olaylar bekledim, burada okuyoruz onlarca örneğini).. k.validenizle olan olaylar yüzünden kendinizi doldurmayın.. k.valideinizin annenizi araması, sizin eşinize kaçmanız kadar yakmamıştır ailenizin canını, içiniz rahat olsun..

ayrıca ben hangi konuda yardım istediğinizi de anlamadım.. biz size şiddet görüyorsun, babanın evine dön çocuğunu da al desek dönebilecek misin?

Son düzenleme:

ben eşimin ailesine değil,eşime kaçtım demişsinde,eşin aile parası yiyen bir öğrenci.bu durumda senin dediğin olmuyor işte:34:

ayrıca ailesini düşünen insan,ailesini üzecek yanlış işler yapmaz.
sen hasta aileni umursamamışsın
allah korusun benim de başıma senin gibi bir kız gelse,benim de ilk dakikadan yapacağım o kızın ailesini aramak olur.kızı ailesini düşünmüyorsa ben neden zalim olayım ki:34:
hamile kadın iş yapmaz,oynamaz diye bir kural mı var.bak bir şey olmuyormuş ki maaşallah bebeğini sağlıkla doğurmuşsun.allah uzun ömür versin,hayırlı evlat olsun inşallah:nazar::nazar::nazar:doğumun son haftasına kadar fabrikalrda işçi olarak çalışan hamileler var.tarlalarda iki büklüm çalışan hamileler de var.ayrıca son gün evini camını temizleyip doğuma giden hamileler de var.yeter ki ömrü olsun bebeğin allahın izniyle hiç bir şey olmuyor.eğer ömrü yoksa o bebeğin anne 24 saat yatarken düşen bebekler de var.
haaaa bu arada hamileliğimde temizlik yaparken zehirlendim.trafik kazası geçirdim,araba tepesi üstüne şarampole devrildi,kaç sefer tansiyon düşüklüğünden yollarda düştüm ve doğumum da çok olaylı oldu.allaha şükür ki yiyecek ekmeği varmış ki oğlumun sağ salim doğdu.

ayrıca bu yazılanları kendine taşlamak olarak düşünme.başkalarına ibret olarak düşün.kaçmayı düşünen kızlarımız bu konuyu okurlar da belki fikirleri değişir.gene söylüyorum bu yaşadıkların senin tercihin:50:

Oncelikle allah yardimcin olsun arkadasim . Bebegini hayirla buyut insallah hep guzel gunlerini gor .. cok zor durumun yazacak cok sey var yapacak cok yorum var ama yazacaklarim ancak seni uzer kirar onunda ne sana nede bana faydasi olur .. insallah bundan sonraki attigin adimlarda daha dikkatli olursun . Ne yap et babanin, annenin gonlunu al affettir kendini . Bunu ortada kalmamak icin yapma sadece senin uzerindeki analik babalik haklari icin yap .

Hepinize cok tedekkur ederim artik uzatmama gerek yok diye dusunuyorum. Yalniz ben de dogums gittigim gunun sabahi camlarimi fa sildim balkonlari da yikadim. Bir tek gun bile yatmadim. Hic pimpirikli bir hamilelik gecirmedim. Ben sadece hamileye cok ihtimam gosterildigini gordum bu zamana kadar. Ben bu isleri yaparak dogurdum ama hamile biri olsa ona yaptirmam yine de. Bu konuda da yanlis anlasilmak istemedim.
Ailemi de cok uzdum evet. Bu evlilihi surdurmek.konusunda cok kararsizdim ve ozellikle basta bazi hanimlar yardimci olmak icin yazdi ve daha saglikli dusunmemi sagladi. Ben de bugun annemle de konusarak belli bir sure bekleyip hala duzelmediyse ayrilmaya karar verdim. Insallah duzelir diye dua ediyorum yine de ama bir yandan duzelse bile artik hayir gelmez diye dusunuyorum. Tekrar herkese tesekkur ederim. Daha cok uzulmemek icin artik buraya bakmayacagim. Insallah benim yaptigim hatayi kimse yapmaz.

Iyi gunler.

Yaptigin hatalarin farkindasin cok pismansinda gercekten uzuldum ,hamilehamile korse giydirmek bu nedir hic sevgisi olmayan bi kaynvalide iyi sabretmissin.benim tavsiyem esinle ailee danismanligina basvurmaniz oncelikle sorunlarinizi cozun sevginiz olsun birbirinize oolduktan sonra hersey zamanla yoluna girer buna emin olabilirsin

Back
X