Ailemin elinde kukla gibiyim

Jazzcat

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
119
151
18
31
Evet başlıkta yazdığı gibi kukla gibi hissediyorum
24 yaşındayım üniversitede okuyordum ama eski sevgilimin yaptığı tehditler, rahatsiz etmeler, ailemi aramalar sonucu birakip memlekete dondum. Ama kukla gibi hissediyorum. Ailem ben sanki 10 yasinda çocuğum gibi davranıyor. Bir yere gitmek istesem laf ediyorlar erken çıksam laf gec gelsem laf hatta gecen ne cavuk geldin bile dedi. Çalışmıyorum çalışmama da sicak bakmıyorlar. Guya beni ocak ayindan sonra yurt disina calismaya gonderecekler ama hic sanmiyorum. para istemek ağırıma gidiyor isteyince ona da laf. Bir kursa gidiyorum evimize cok uzak bir saatten fazla yol sürüyor bildiği halde yine laf ediyor annem. Babam yurtdışında oluyor genelde o görmüyor bisi demiyor. Bir erkek arkadasim var annem demin telefonumu kurcalamış. Tam da anneme bahsetme konisunda konusuyorduk bana resmen hesap soruyor kim bu cocuk diye resmen hesap soruyor sen napiyorsun dedim. Kim bu cocuk diyor hala. Iste eski yasadiklarimizi yasamayalim millete boş ümitler verme. Bakar mısınız laflara sevmek bos ümit vermek mi bakalim yurt dışına gidemezsen kalırsan bakariz diyo ben dedim sizin bu tavrınız yüzünüzden herseyil gizlemek zorunda kalıyorum bakiyo bana cahil bi insan da degil ki ama surekli kontrol etmeye çalışıyolar beni dayanmıyorum artik. Napicagini bilmiyorum bayanlar. Kapana kısılmış gibiyim.

Öncelikle bıraktığın okuluna geri dön ve bitir . Elinde mesleğin oluncaya da evden ayrılırsın sorunlar biter .okumayacaksan da bir yere gir ve çalış . En azından para istemek zorunda kalmassın .

Annenle aran bu güvensizlik nereden oluştu?

Öncelikle bıraktığın okuluna geri dön ve bitir . Elinde mesleğin oluncaya da evden ayrılırsın sorunlar biter .okumayacaksan da bir yere gir ve çalış . En azından para istemek zorunda kalmassın .
Yani evet mantık düzleminde bakıldığında bu olmasi gerekiyor ama.onumu kesiyorlar neyin eksik diye filan

Eski sevgilinin tehditleri yüzünden üniversiteyi bitiremeden mi döndün? Iste bu olay yasandi diye bu kadr üstüne dusuyorlardir. Korkuyordur kendince. Eski sevgilini iyi bir benzetmek lazım. Unv 'yi bile tamamlayamamişsin onun yüzünden.

Eski sevgilinin tehditleri yüzünden üniversiteyi bitiremeden mi döndün? Iste bu olay yasandi diye bu kadr üstüne dusuyorlardir. Korkuyordur kendince. Eski sevgilini iyi bir benzetmek lazım. Unv 'yi bile tamamlayamamişsin onun yüzünden.
Çok saçma ama evet bırakmak zorunda kaldim ama artık kendi hayatımı kurmak istiyorum

Yani evet mantık düzleminde bakıldığında bu olmasi gerekiyor ama.onumu kesiyorlar neyin eksik diye filan
Her şey para değil ki insanın bir uğraşı olması gerekiyor demelisin .ki diyorsundur da .valla ben kendi açımdan düşünecek olursam bir şekilde ikna ederdim . Anneniz neden bu şekilde yaklaşıyor onu çözmek lazım .

Annenize hak verdiğim tek nokta başa bela bir eski sevgiliniz olmuşken, yenisine temkinli yaklaşması.
Kötü bir şey demiyor aslında. Dikkat et. Gitme ihtimalin varken yeni ilişkiye başlıyorsun diyor.
Her dediği batar olmuş, bu yaşta ailenizin karışmasını yediremediğiniz için.
Hele de okulu bırakma da ailenizin payı varsa daha da haklısınız
kendi isteğinizle bıraktıysanız da
Başka bir okula geçip devam edin.

Okuduğum bulunduğun ortamı annene göster arkadaşlarını tanıt gerekirse telefon numaralarınıda ver arkadaşlarının

Çok saçma ama evet bırakmak zorunda kaldim ama artık kendi hayatımı kurmak istiyorum
Unv'yi bitirsen hayatini kurmak daha kolay olur. Hayat kurmak icinde maddiyat lazım.Kacinci snifta biraktin devam zorunlulugu yoksa , varsa da hocalarınla konuşup sadece sınavlarına girsen.

Tehdit edilmişsin
Haklılar, başına iş gelmesin gözümüzün önünde sağlıcakla dursun istiyorlar.
Yine gitsen ne malum bulaşmayacağı o manyağın.
Aile evinde üniversite oku, mezun olup iş bul,
En azından üniversite bu stresini alır, derslerine yoğunlaşırsın.
Seninle aynı yaştayım, ama evladım tehdit edilse, yanıma alırım, ya da yanından ayrılmam.
Çocuğumun adını unutsun diye yurtdışına yollarım. Ama yine bırakmam.
Ne zaman ki eskisinden daha olgun davrandığını görene kadar.

Yaşadığın yerde devam etsen okuluna?

Yarım bırakma.Bitir okulunu.

Bu kadar sıkboğaz edilmek doğru değil fakat onlar da zarar görmenden korkuyordur.Tehditler artık ne boyuttaysa okulu bıraktırmış,korkacakları kadar var demekki.Sana en iyi gelecek şey yine okula başlamak olur kanımca.

Korktuklarini bende anlayabiliyorum ama tüm suclu nenmişim gibi davranmak telefon kurcalamak su an mesela benle konuşmuyor neden erkek arkadasim var diye bana neden soylemedin diyo iste tam da bu sebepten

Ben de tehdit edildim üni okurken. Okul evime yakındı yoksa bana da bıraktırırlardı şu an 24 yaşındayım annem babam ya da dayımla gidiyorum üniye sırf bu yüzden, okulda dalga da geçiliyor ama umrumda değil bu ailemin yaptığı bir fedakarlık... Fırsatın varsa bulunduğun şehirde bir üniversiteye gitmelisin bence. Bu arada ailem de beni yurtdışına yolladı bu olaydan sonra, sosyal medyada temelli gitmişim gibi davranıp sessiz sedasız döndüm yolda karşılaşsam ben orda kaldın sandım diyen olmuştu :) ailenle bu şekilde anlaş, git geri dön ve başka bir üniye başla kimse de bilmesin ona haber uçurabilecek...

okulu bırakmasaydın

başka okulda misafir öğrenci vs şartlarını araştırdın mı

savcılığa şikayetin var mı

okul ile görüşüp devamsızlığı sorun etmemelerini sadece sınava gitmeyi teklif ettin mi

ailen korumaya çalışıyor

ama ömür boyu koruyamazlar

araştır şu okulun bitirilmesi imkanı var mı bırakalı çok oldu mu yani resmen atıldın mı yoksa sadece devamsız mısın

hiç olmadı tekrar sınava gir aynı bölümü farklı yerde kazan ve aldığın dersleri saydır vs vs

evde oturup ah vah ederek bir gelişme sağlayamazsın

çalışmana sıcak bakmıyorlarsa neden okuyordun ki.
böyle bir aile yurtdışına nasıl bırakıyor seni babanla mı yaşayacaksın anlamadım
okulu bırakma hata olmuş sanagöre okuma bir heves mi acaba ailen böyle düşünmüş bence
ya yurt dışına git yada okula dön başka türlü bitmeyecek

Buradaki hanımlara katılıyorum..Okulunu Oku diyoruz.. hepimiz.. gerçekten meslek önemli.. :kahve:

Bence sen başına bir belaa sardın tam olarak ince ince anlatmıyorsun bir erkek belası sanırım şimdi annene mana buluyorsun okurken dersine geleceğine yoğunlaşsaydın keşke
Seninde az hatan var bu işten

Back
X