Ailemin esimi beni cok kolay elestirmesi

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Ailem babam dolayli olarak kardeslerime anlatarak kardeslerim dogrudan bana soyleyerek esimi cok kolay elestiriyorlar. Siz de durumlar nasil. Ben bu kadar kolay konusabilmelerini istemiyorum. Rahatsiz oluyorum.

Bugun yasanan durum. Ben sehir disina atandim. Beni yerlestirmek icin babam geldi. Bir hafta bitlikte kaldik. Cuma aksami evime dondum. Babam birakti evime. Israr ettim gelmedi iceriye. Esim de tum hafta sehir disinda gorevdeydi. Birbirimizi gormek icin geldik yani evimize.

Tum hafta babamla birlikteydik. Ve cumartesi de esimle olmak istedim. Babam aramadim diye kardeslerime beni sikayet etmis. Bugun esimle ayrildik yine. Bir bucuk gunumuz vardi ve uzun sure bu sekilde olacak. Normalde hergun konusmayiz. Yani aramasam kirilmaz sikayet etmezdi. Sok oldum duydugumda

Ablam aradi beni diyor ki esin haftaici babami aradi mi. Niye aramasi gerekiyordu ki dedim. Butun hafta iletisim halindeydik zaten islerden haberi var. Hatta ev kiralamadan once emlakciyla da konustu dedim. Babam esimin emlakciyla konusmasina da bozuldu. Ama eminim aramasa o zaman da ne kadar ilgisiz derdi. Ablam da babam varken niye esin ariyor ne gerek varmis diye soylendi.

Babam surekli esimi esimin ailesini ablamin esiyle ailesiyle kiyaslar. Bunu benim yuzume yapar.

Bir de yeni ogrendim. Babam soyledi. Benim kuzenimin esi var. Cok uzagiz. En som ablamin dugununde gordum. Babama demis ki Aykililin esi nasil insan oyle ablasinin dugununde oynamasina karisir mi insan. Ben oynamaktan nefret ederim. Bunu herkes bilir. Kendi dugunumde bile oynamadim. Esimi tanimadan once de oynamazdim. Esimle alakasi bile yok baba sen bilmiyor musun dedim. Babam esimi elestirmek icin anlatti bunu bana. Ben boyle deyince de konuyu degistirdi.

Ben butun bunlardan cok rahatsizim. Bugun once esim sonra ben arayip konustuk babamla kirilmasin diye ama daha ne yapabilirim. Insanlarin mukemmellermis gibi beni esimi hayatimi surekli elestirmelerinden biktim. Benim gibi olan var mi. Bana akil verebilecek var mi.

ben bir cinnetle hem esimi hem ailemi susturdum... birsey oldugunda yerde git yüzüne söyle diyorum ay simdi bi görcen oglum oglum

Baban esinle evlenmeni istemiyor muydu?
Hayir oyle bir durum yoktu. Esimin cok iyi bir isi var. Akrabalara da cok ovunerek anlatir. Esime karsi da iyi ama bana konusan konusana. Aklima bile gelmeyecek seyleri sorun yapip takiliyorlar. Biktim gercekten.

Beni çok sevmenden kaynaklı eşimi eleştirdiğini biliyorum ama oda ana kuzusu .
Onunda ailesi var , oda başkasının evladı , onun ailesi Bana aynısını yapsa üzülür , ne hakları var dersiniz.

Hiç laf etmeyin demiyorum ama bazı şeyleri göz önünde bulundurunuz tarzında

Kelimeler yumuşak ama sesiniz sert bir konuşma yaptın

Hayir oyle bir durum yoktu. Esimin cok iyi bir isi var. Akrabalara da cok ovunerek anlatir. Esime karsi da iyi ama bana konusan konusana. Aklima bile gelmeyecek seyleri sorun yapip takiliyorlar. Biktim gercekten.
Alla alla ben kesin istemiyorlardi o yuzden ters gidiyorlar sandim.Ablanin esine yapmiyorlar seninkine yapiyorlar yani oyle mi

benim ailem de açıkça eleştirmediler eşimi. Ama genel tutum benim daha üstün olduğum eşimin biraz saf biraz sorumsuz olduğu ailesinin biraz cahil olduğu gibi açıkça söylenmeyen ama alttan ima edilen şeylerdi. sizinki gibi bir karşı karşıya gelme olmadı ama durumunuzu anlayabiliyorum

yapmanız gereken ciddi bir duruş takinmaniz.
özür diler moddan çıkmanız.
onları asla mutlu edemezsiniz. biz böyleyiz deyin. kırıcı olmayın. Ama net olun. onları memnun etmek için yaşamıyorsunuz. herkes yetişkin. herkes kendi hayatını yaşıyor. göbek bağınızı kesin artık. sevgi saygı bağı hep olacak ama hayatınızda onay mercii onlar olamaz artık. siz kendi yolunuzu cizdiginizi anlatın tavırlarınızla. anlamalari da kolay degil büyük ihtimalle anlamazlar. Ama siz net olun ezilmeyin

Alla alla ben kesin istemiyorlardi o yuzden ters gidiyorlar sandim.Ablanin esine yapmiyorlar seninkine yapiyorlar yani oyle mi
Evet onu cok severler. Herkes yapiyor bu ayrimi. Ben esit olsunlar esime bayilsinlar demiyorum ama bana belli etmesinler hic olmazsa. Esim sessiz birisi degildir. Fikrini soyler cekinmez. Ablamin esi cok sessizdir. Herseye tamam der. Hicbirseye itiraz etmez. Bana gore aradaki farkin sebebi bu. Esim uzerinde baski kuramadilar. Ama esim asla saygisiz degildir. Soylemek istedigim bu degil.

Bence ideal olani esin.Guclu bi karakter oldugu icin sindirememisler ugrasiyorlar.Yuzlerine soyle sende neden elestirip duruyorsunuz ben mutluyum diye gercekten sinir bozucu ortda bi sey yokken

Baban degismez kendi ailemden biliyorum senin aciklama yapman babanin umrunda bile degil sen ne dersen de o ayni tas ayni hamam gidecek bosver takma kafana bir kez lafini söyle baktin anlamiyorlar arana mesafe koy evet ailemiz esimiz degerlidir ama önce kendi sagligin her seyden önce sensin en degerli. Sen durusundan taviz verme net ol zaten cevren seni anlayacaktir anlamayanlari bosver. Kendinden emin durusun sayesinde belki babanda bir gün anlar...

esini ve seni kiskaniyorlardir. anne baba da olsa malesef bazen evlatlari kiskanabiliyor. benimkiler iyi ama annem bazen sen de hic kocana laf soyletmiyorsun der. kotulugunden demiyorlar ama kizlarini paylasamiyorlar. ben esimin hic bir kotu huyunu, yasadigimiz surtusmeleri anlatmam, esimi de sinirli sekilde muhatap ederim.

bazı aileler karı koca mutlu olsun diye ne yapacağını bilemez kimi leri de evlilikleri bozulsun diye üstün çaba gösteriyor sanırım.

bu kozu babanıza siz veriyorsunuz koca kadınsınız atandıgınız yere sız tek basına gıdıp her ısınızı kendınız halletseydınız babanızın agzına da laf vermezdınız, esınız gelebılırse gelırdı ısı varsa gelmesede olurdu...
ayrıca kımse kımseyı hergun aramak zorunda degıl esınıze babamı ara vs demeyın ısterse konusacak bır mevzu varsa arar boyle emrıvakı sıkar bır sure sonra...
babanıza karsıda dık durun ben artık buyudum kendı kararlarımı alabılırım, kendı hayatımı esımle bırlıkte kurabılırım, sen sev yada sevme o benım esım ona laf soylemezsın demenız lazım..

Her isinize babanizi sokarsaniz karisir.

Kendiniz gidip ev tutsaydiniz velinizle gitmissiniz resmen ve sizin oldugunuz ortamda emlakciyla esiniz konusmus sebep ?

Dik durmazsaniz hayatinizin icinde hep birileri olursa karisanda cok olur elestirende.

tüm aile bireyleri eşinize karşı olması baya tuaf geldi.
ablanızın eşini de siz eleştirirmişsiniz sessizdir herşeye tamam der diye ekleyince genel bir durum galiba.
babanızın aranmayı beklemesi çok normal işiniz düştügünde baba işiniz bittiginiz de sırtınızı dönmüş gb oldu kullanılmış hissi oluşmuş zannedersem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…