- Konu Sahibi yalnizkus_
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından birikimimin yarısını alabilmek için?
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından birikimimin yarısını alabilmek için?