Ailemin kazancımın üzerine konması ve heba olan emeklerim

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından birikimimin yarısını alabilmek için?

Paranızı napin edin almaya bakın . Ailedir elbet böyle demek yakışmaz ama ben bu sitede şunu öğrendim sizin evlilik zamanınız gelince kimse size aman aman destek olmıcak ve herşeyi yine siz ödeyeceksiniz. Sizin yıllardır biriktirdiğiniz parada abinize harcanmış gitmiş olacak .Çok karşıyım böyle şeylere para sizin paranız anneniz hata yapıyor

Merrhaba, üzülerek okudum..

Dürüstlükle olacak iş değil anladığım kadarı ile, aileniz bu kyk borcuna ne kadar vakıf? ödemezsem icra gelecek deyin, isteyin paranızı.
Abiniz de biriktirseymiş, sizin paranızdan ona ne madem evlenecek kadar aklı eriyor. Tabi onun bu durumdan haberi var mı bilmiyorum? İletişiminiz iyiyse abinize söyleyin, benim o paraya ihtiyacım var ama senin için kullanacaklarını söylüyorlar deyin, belki o karşı çıkar?

Tüm ailenizi karşınıza alarak o paranın sizin emeğiniz olduğunu ve şu an kendi ihtiyacınız için kullanmak istediğinizi söyleyin. Yine alamazsanız bundan sonra ev giderlerine katkıda bulunmayın, kredi ödüyorum bana kalmıyor deyin. Yapabildiğiniz kadar birikim yapın ama haberleri olmasın.

Abinin evlilik icin birikimi yok muydu? Siz evlenince abiniz size destek cikacak mi da ? Hic sanmam... paranizi vermeyin...

Cok uzuldum durumunuza. Ablamin durumuna benzettim durumunuzu. Ablam zamaninda cok calisti didindi. Ablamin banka karti babamda dururdu. Hic kendisini dusunmeden babama verirdi butun parasini. Gel zaman git zaman o parayla arsa aldi babam. Yillar sonra babam ablami sildi. Babama gore ablam babama hic para vermedi. annemi de hic dinlemedi. Tapu da babamin uzerine. Ablam o paralari birikim yapsaydi kendisine ev alabilirdi. Ama su an tatile gidecek olsa basini sokacak bir evi yok. Ablama cok uzuluyorum, hakki yendi. Insallah siz paranizi geri alabilirsiniz ama cok zor.

ben de aileme evden taşınırken birikimimi verdim sonrasında işten çıktım o dönem 10 liram bile yoktu cebimde. ama benim ailem maddi durumu düzelince geri verdi paramı. yüzsüzlük yapın o sizin hakkınız asla ama asla bırakmayın ya size bi şey olsa işten çıksanız allah korusun bi hastalık olsa nolacak?

Kendi paranız için neden bahane falan bulacaksınız ki? O para benim ve ben paramı istiyorum diyeceksiniz net bir şekilde. Abiniz evleneceğine göre kendi düğününü kendisi yapsın.Eğer evlenecek parası yoksa da evlenmesin. Bir aile nasıl kızının parasına el koyabilir ki? Aileniz zerre güven vermeyen insanlar.Paranızı ne yapıp edip alın (gerekirse çirkeflik yapın).sonra da gücünüz varsa ailenizden uzak bir hayat kurun.Ben rızam olmadan paramın üstüne yatan insanlara ailem demem asla.

Nefret ediyorum böyle anneciklerden oğulları çok kıymetli kul hakkına girer bu sizin emeğinize hakkınızda giriyor sonuçta bazı anneler evlatlarını kendilerine köle zannediyor anne hakkı ödenmez annesiyim diye kız çocuğunu kaz gibi yoluyorlar silkelen ayağa kalk tayin durumun varsa tayin gör git kurtul yoksa istekleri bitmeyecek sen onlar için para musluğusun yarın evlenmeye kalksan engellicekler altın yumurtlayan tavuğu kesmeyecekler

Ben kendim altın alırım demeniz lazımdı en başından...
kredi borcumu yapılandır taksit ile öde onu ödüyorum diyerek para verme.. öncesinde ise icra gelecek taksit yaparlarsa da çok faiz geliyor ne gerek var onun yerine ben faiz ödemek yerine size veririm tekrar deyip vermemeyi deneyin...
Bundan sonra abinizin çocuğu olur eşi çalışmaz kiraya destek olurlar sonra ev alırlar size de kocanız baksın derler onlara da gücenmeyin..

hayatta sunu öğrendim birinepara verirken hep geri gelmese çok sorun yasarmıyım diye düşünüyorum ve bunu göze alıyorsam veriyorum yoksa kralını tanımıyorum

Çalışan, yetişkin kadınsınız. Neden "gerek yok anne, benim hesabımda duruyor, ben biriktiririm" demediniz ki? Para biriktiremeyen biri de değilsiniz belli ki. Ne gerek vardı böyle bir şeye? Baştan belliymiş niyeti.

Ben olsam "para benim param, ne sırasından bahsediyorsun?" diye başlayıp çirkinleşirdim sanırım.
Ama yine de alabileceğinizi sanmıyorum.
Bundan sonra tek kuruş vermeyin, isterlerse "sırayı kendime verdim" deyip geçin. Zorla alacak değillerdir sanırım.

Back
X