Ailemin onay vermediği evlilik

sedayseday2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
171
1
46
Adana
merhaba arkadaşlar, ben de ilk evliliğimi 2.5 sene önce bitirdim, çok uzun süreli bir evlilik değildi. şu anda hayatımda birisi var, uzun süredir tanıyorum, şimdilik bir problem yok gibi ilişkimizde. o da daha önce bir evlilik geçirmiş. ikimizin de çocuğu yok. yazın da evlenmeyi düşünüyoruz. yalnız bizim başka bir sorunumuz var. benim ailem malesef ırk ayrımı yapan bir aile, dışarıya kesinlikle kız vermezler. annem, kardeşlerim sorun yapmaz da babamı nasıl ikna ederim bilmiyorum, nasıl cümleye giriş yapacağımı bile bilmiyorum, asla kabul etmez, ayrıca da toplumda sevilen sayılan bir aileyiz ve babam toplumun lafına da bakar. ne yapacağımı bilemiyorum. babamı arkama almak istemiyorum ben. yani evlenmek istediğim kişiyle tanışıp bana beğenmedikleri bir özelliği için bu adam sana uygun değil deseler bunu bile anlayabilirim ama daha tanımadan sadece ırk ayrımı yüzünden ayrılmak olur mu yaa :(

biz arap kökenliyiz, o ise boşnak. yabancı değil yaa, müslüman adam. ben ayrım yapılıyor demekten utanıyorum malesef ama babam yapıyor

Boşnak olduğunu söyleme dicem ama yalan da söylenmez bu konularda :26: bilemedim ben onu

Bende sizi boşnak sandım,boşnaklar yabancıya kız vermez yada almaz diye duymuştum
Ailen tanışmadan kestirip atar mı hemen
Tanıştırmayı dene,uygun görürler bakarsın

böyle bir konuda yalan söyleyemem, mutlaka bir yerlerden anlaşılır. babamı karşıma alma konusuna da gelince evet çok seviyorum, ayrıca mantık olarak da birbirimize uygunuz. ve böyle saçma bir nedenle babam evliliğe onay vermezse zaten babamı ben karşıma almış olmuyorum ki, aslında o beni alıyor. ben babamın yanımda olmasını istiyorum. kötü bir şey yapmıyorum ki, elalem ne der diye yaşanır mı? herkes önce dönüp şöyle bir kendi hayatına bakmalı bence.

şu anda tanıştırmayı düşünmüyorum. zaten resmiyet olacaksa yazın olacak, ben öğretmenim, tayin döneminde düzenimizi kurmak istiyoruz. o dönemde söylemeyi düşünüyorum. annemin yapabileceği bir şey yok, zaten annem biliyor ama babam hayatta annemin sözüyle hareket etmedi ki bu konuda etsin :(

tam olarak soruyu anlayamadım. o da mı başka biriydi derken ne demek istediniz? başka ırktan biri mi diye soruyorsanız eğer, hayır değildi. ama mutlu olmamıza yetti mi;? hayır yetmedi. demekki bununla bitmiyor iş, ama babam anlayamıyor bunu :(

benm en yakın arkadasşım aleviydi, onun babası da çok çok katıydı. 2 yıl sürdü mücadelesi, annesi biliyordu hatta kadın beni arıyordu, ikna et vazgeçir alevi biriyle evlenmezse babası evlatlıktan reddeder die. tabi yapamadım yapmadım da.. kız -en sonunda- annesinn yardımıyla bir ara tanıştırdı sevgilisini sonra baba yine itiraz falan.. en sonunda kız zayıfladı kaç kez hastalandı, hele bi sahneyi hatırlıyorum ki.kız babasına diz çöktü nolur çok seviyorum die ki, babası ağladı yani o derece.. zar zor ikna oldu şimdi 2 yıllık evliler.illa böyle şeyler mi yaşanması gerekiyor diyeceksiniz ama babalar bu konuda katı olabiliyor..neyse ki tüm aile şimdi çok mutlu, çevreyi de susturdu babası..

Allah yardımcın olsun,zor durum gerçekten..

yazdığınız mesaj beni ağlattı, kızın babasının önünde diz çökmesi :( bazen düşünüyorum da hayat gerçekten çok zor zaten ve çevremizdeki insanlar daha da zorlaştırıyorlar sanki ve malesef bunu da en yakınımızdakilerin yapması daha da can acıtıyor.

tam olarak soruyu anlayamadım. o da mı başka biriydi derken ne demek istediniz? başka ırktan biri mi diye soruyorsanız eğer, hayır değildi. ama mutlu olmamıza yetti mi;? hayır yetmedi. demekki bununla bitmiyor iş, ama babam anlayamıyor bunu :(

İşte o yüzden diyorum bunu kullanın babanıza anlatırken durumu o aynı bizim gibiydi ama beni mutlu edemedi eviliğim bitti diyin. Bu kişiyle mutlu olacağıma inandığınızı anlatın.

Back
X