Ailemin tutumu

Mihrimah irem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
71
27
88
31
Merhaba kızlar uzun süreden sonra derdimi.paylaşıp sizden akıl almak istedim.

Evliyim ve 2 yaşında bir bebeğim var.
Eşim bayramı kendi ailesiyle geçirmek için memlkete gitti. Bense calıstığım için kendi ailemle geçirdim.
Konu şu ki ailemde kalıyorum dediğim gibi. Ama annemin bazı davranışları beni cok üzdü. Bebeğimin camasırşarını attık makinaya kucuk coraplarını bulamamıd panıklı bı sekılde bulamadım makınenın bı yerınr mı kactı falan dıye geldı. Tuhaf geldı bana bu dsvrsnısı. Neyse sifon basılı kalmış. Sifon calısır halde kalmıs falan dedı bana. Bugunde ıse geldım bebeğımı cok severler ama annem sallarken ağlamaklı hal aldığını gordum. Yorulmus vs olabılır ama normalde bebeğıme kayınvaldem bakıyo bıgun bole bı yuz tıpı vs gormedım. Kırk yılda bır bıgun ıdare edıcek..bu bugun bana cok dokundu. O sonradan fark ettı onun yuz.ıfadesını gordugumu pısman oldu resmen. Ama bende asırı bozuldum. Seytan dıyo topla tası taragı gec evıne. Sızce nasıl dsvranmalıyım esım yarın gelıyo ve eve donucez ama uzun sure gıtmek ıstemıyorum annemlere cok bozuldum 😔

Merhaba kızlar uzun süreden sonra derdimi.paylaşıp sizden akıl almak istedim.

Evliyim ve 2 yaşında bir bebeğim var.
Eşim bayramı kendi ailesiyle geçirmek için memlkete gitti. Bense calıstığım için kendi ailemle geçirdim.
Konu şu ki ailemde kalıyorum dediğim gibi. Ama annemin bazı davranışları beni cok üzdü. Bebeğimin camasırşarını attık makinaya kucuk coraplarını bulamamıd panıklı bı sekılde bulamadım makınenın bı yerınr mı kactı falan dıye geldı. Tuhaf geldı bana bu dsvrsnısı. Neyse sifon basılı kalmış. Sifon calısır halde kalmıs falan dedı bana. Bugunde ıse geldım bebeğımı cok severler ama annem sallarken ağlamaklı hal aldığını gordum. Yorulmus vs olabılır ama normalde bebeğıme kayınvaldem bakıyo bıgun bole bı yuz tıpı vs gormedım. Kırk yılda bır bıgun ıdare edıcek..bu bugun bana cok dokundu. O sonradan fark ettı onun yuz.ıfadesını gordugumu pısman oldu resmen. Ama bende asırı bozuldum. Seytan dıyo topla tası taragı gec evıne. Sızce nasıl dsvranmalıyım esım yarın gelıyo ve eve donucez ama uzun sure gıtmek ıstemıyorum annemlere cok bozuldum 😔
Bana fazla hassassınız gibi geldi.
Bulamasa ne olır ki corabı?
Sifon basılı kalınca ben de söylüyorm evde.
Cok ilmek ilmek bakmamak lazım olaylara.

Seytan dıyo topla tası taragı gec evıne.
Şeytanı dinleyin. Rahatsız oluyorsanız geçin evinize.

He bu arada annenizin rahatsız edecek bir davranışını göremedim ben. Normal günlük yaptığımız konuşmalar. Siz fazla alıngansınız

Anneniz en son ne zaman sizin veya başka birisinin bebeğiyle bütün gününü geçirdi?
Demek istediğim bebek bakımı onu zorlamış yormuş olabilir. Anneniz de olsa anneanne de olsa sonuçta da O da bir insan, dugusal iniş çıkışları olması, yorulması ve bunu belki istemeden belli etmesi normal.
Çorap olayında makine sorun çıkarır diye endişelenmiş.
Sifon olayında haklı kadın, öyle bir problem varsa ve biliniyorsa dikkat edilmeli, neden su boşuna aksın ki? (Gerçi mantıklı olan uğraşmaktansa tamir ettrimek)

Yani aslında farklı bir bakış açısıyla bakmayı deneyebilirseniz, kendinizin biraz alıngan olduğunuzu anlayabilirsiniz

E bunalmistir kadin, ne olur azicik nazini cekseniz?
Hemen şeytanlarınız dile gelmis, cek git demisler.
Biraz sakin olun.
Ufacik seye alinmissiniz, kadin bu sicakta o yasinda butun gun torun bakmis.
Biraz esneklik iyidir.

Ben gerçekten anlayamadım:
1) Minik çorap kaçmasından korkmuş evet çoraplar makineyi bozabilir bunda ne var ki?
Yetişkin çorapları ve sütyenler de bozar, çocuğa özel bir durum yok.
2) Sifona dikkat edilecek, bozulunca tüm iç takımın değişmesi lazım 1 gün tuvalet kullanılamıyor ve masraflı.
3) Bakışlardan yorum yapmamanızı şiddetle öneririm. Peki o vakte kadar anneniz üzücü bir haber mi aldı, aşırı yorulmuş muydu? Aklına kötü bir anı bile gelmiş olabilir, bakışa değil söze bakın.

Sonuç olarak eve yeni bir miniğin ve kişinin gelmesine bağlı kısa bir uyum süreci dışında bir durum göremiyorum. Evi terkemiz şu noktada anlamsız.

Fazla alingansiniz. Şahsen ben o yaşa geldiğimde çocuk bakmayı düşünmüyorum. Ben nasıl doğurup buyuttuysem herkes kendi büyütsün. Bana mı sordular anne baba olurken dicem 😁

Yani evet bakması çok normal makinanın içine cidden bebek çorapları minicik ve makinanın Bi yerlerine kaçabiliyormuş. Siz bozulmayın diye kadın makinasından mı olsun yani beyaz eşyalar ne kadar pahalı tabi ki arıycak bulamayınca ben de arıyorum kendi bebeğimin çorabını falan. Bebeğim den bıkkınlığım mı olmuş oluyo yani? Hayır sadece olması gereken o olduğu için öyle yapıyorum. Sifon basılı kaldıysa da söylemesi normal söylemesin mi yani onda ne var? Çok alıngansınız böyle her şeye alınıp insanların da moralini bozup burnundan getireceksiniz evet çekin gidin Bi süre gelmeyin.

Konu o değilki. Kvalidesi yapsaydı bunu, hemen evine git denirdi büyük ihtimal. Kıyas yapmış ve burulmuş. Konu sahibi annenle konuş. Anne kırıldım de. İçine atınca çığ gibi büyüyor başka konularda eklenince. O da dikkat eder bir dahakine

Back
X