• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Üniversite Bölümü Baskısı Çok Kötüyüm

Kızlar merhaba. Bilenler bilir bugun sınav tercıh sonucları acıklandı. İstediğim bölümlerden biri olan sanat tarıhı bölümü geldi bana erciyes üniversitesi.

Tercıhımı duyunca annem küplere bindi yok bu bölüm ne dandik bir bölüm adı bile duyulmamıs diye. Babama söyledi babam nispeten daha ılımlı ama o da dıyor iyi değil diye. Göndermemeye calısıyorlar.Ama ben bu bölümü sevıyorum hayalımde mimarlıkta yüksek lisans yapmak bile var. Bir görseniz bütün sevıncım kursagımda kaldı hala aglıyorum.

sinirlerim bozuldu. Ne yapacagımı bilmiyorum. Boyle istedigım bölümün boş dandık işe yaramaz gibi görmeleri çok canımı sıktı.

İş olanagı yok deyıp duruyor ailem ama hangı meslegın var kı ? Kac tane ogretmen atama beklıyor senelerdır boşta. Mühendisler itfaiyecilik için basvuruyolar. Hangı meslege elini atsan cogu iş imkanı olmayan yerler. Ben neden istediğim bölümü bunun için es geceyım ki. Cok moralım bozuk nolur bi akıl fikir verin sinirden elim ayagım titriyor ...
her zaman düşüncem şudur;insan sevdiği mesleği seçip o alanda çalıştığındna mutlaka başarılı olur ve paralel olarak da para kazanır..
mesela düşünün ki,kasap dediğimiz insanlar,ete aşık olup,herşeyini öğrenip kendini geliştirip,adam steak house kuruyor,ve ortaokul mezunuyken,çok zengin oluyor..
ya da araba tamircisi ,adam azmediyor,icat bile yapıyor,kendi işni kurup çok iyi para kazanıyor..
sonuçta sanat tarihi sizin sevdanızsa elbet güzel işler bulup ,gelceğinizi iyi bir şekilde hazırlarsınız ve para da kazanırsınız eminim..
ilerde aileniz de kariyerinizi iş aşkınızı takip ettikçe mutlu olup saygı duyacaklardır..
istemeyerek mühendis ya da öğretmen olsanız sürünürsünüz zaten,sevmeden yapılan işlerin sonu ibaşarı getirmiyor.

valla ne yalan soyleyeyım aılenız haklı.tamam sevdıgınız bolum okumak elbette hakkınız ama 4 yıl sonra evde boş oturmakda ınsana çok koyar

bence meslek ve hobi birbirine karıştırılmamalı... :20::20:

ben de fotoğraf çekmekten çok hoşlanıyorum ama fotoğrafçılık okumayı düşünmedim, düşünemedim..
hukuk okudum, şimdi istediğim kalitede fotoğraf makinası alıp istediğim yerlere gidip fotoğraf çekme imkanına sahibim :32::32:

yani para varsa hobi vardır mutluluk vardır :51::51:

geçinmek zor zanaat :ssz:
geçinmekten daha zoru ise binbir zorluk ve zahmetle okuduğun bölümle alakalı çalışmamak.. tüm bunları göze alın derim..

Merhaba.Oncelikle sizi tebrik ederim hayirli olsun.Yasadiklariniza gelince bende sizin benzeri durumlarinizi gecen sene yasamistim.Arkeoloji okuyorum ama istedigim unv ve sehirde degil ailem ne istediyse o oldu.Ama o kadar pismanimki simdiki aklim olsa kimseyi dinlemez hayallerimin pesinde giderdim.Lutfen kararinizdan donmeyin.Onemli olan sizin mutlulugunuz sizin hayalleriniz.Zaten bi insan sevdigi bi isi yaptimi gercekten basarili olucagina inananlardanim bende.

hayırlısı olsun sizin için .........bizim bir akrabamız okudu sanat tarihi henüz iş bulamadı ona okulda kal en azından hiç olmazsa işin olur dedik onuda kabul etmedi şimdi öööle bekliyor...benim okuduğum bölümde istediğim bölümdü ama iş bulamadım senelerce öyle böyle çalıştım sonrada ev hanımı oldum:)) gençken hayaller umutlar oluyor ama yaş ilerleyince gerçeklerle tanışıyosun keşke annemi dinleyip öğretmen olsaydım ozamanlar kpss de yoktu (okadaarrrr eski ) şimdi öğretmendim bir işim bir gelirim olurdu :(( keşkesiz bir hayat dilerim size ....

Son düzenleme:
İnsanları genellemekten vazgeçin lütfen. Ne demek öğretmenlik full dedikodu. Bazı öğretmenler gününü full dedikoduyla geçiriyor deseniz anlarım da bir mesleği böyle genelleme hakkına sahip değilsiniz.

Aynen ya ben de dünden beri öğretmen adayıyım. İlk günden soğutmayın adamı:27:

Aynen ya ben de dünden beri öğretmen adayıyım. İlk günden soğutmayın adamı:27:

Hayırlı olsun meslektaşım :27: Dedikoduya yer yok bu meslekte ona göre :1:

Aynen annem babam öğretmen
dedikodu filan yok
ikisi de çok çalışkanlar ve öğrencilerim için neyi daha iyi yaparız ın peşindeler
hani kişisel bir iki öyle tiple karşılaşmışsa anlarım
ama genel için denmesi kötü :26:

Aynen öyle, mesleğin içine girmeden insanları yaftalamak çok kolay. Her akşam eve pestili çıkmış vaziyette gelen ama hala dinlenmek yerine etkinlik, test hazırlayan canını dişine takan çok öğretmenimiz var. Her mesleğin iyisi kötüsü var. Genellemek çok acımasızca ve saçma.

Valla annemin bi tanıdığının kızı Bim'de kasiyermiş 2500 lira maaş alıyomuş. Çok da kuş gibi bi maaş değil sanırım, en azından poşetleri kafama atacak kadar sinirlendirecek bi maaş olmaması lazım. :34:

yaptığını hiçbirşey haklı çıkarmaz sonuçta ama 2500 lira alması bana çok imkansız gözüktü bir yanlış olmasın:26:

yaptığını hiçbirşey haklı çıkarmaz sonuçta ama 2500 lira alması bana çok imkansız gözüktü bir yanlış olmasın:26:

Annemle kızın babası aynı yerde çalışıyor, babası söylemiş ne kadar doğru bilemem tabi ki :)

Annemle kızın babası aynı yerde çalışıyor, babası söylemiş ne kadar doğru bilemem tabi ki :)

Bizim de bi'tanidik var o da iki kusur demisti ama o mudur mu neydi bimde:/

Konuya donecek olursak cevremde sanat tarihi ve sanat yonetmenligi vs vs okuyan insanlar var. Hepsi issiz ya da hepsi bambaska isler yapiyo. Universiteye girerken aman zaten issizlik var bilmemkim bile sunu okudu o bile issiz dersin ama gercege odaklanmak lazim. Sanat tarihinin alani cok dar hani okudum surda da calisabilirim diyemiyosun. Ki ne kadar universite onemli degil desenizde universite etiketi diye bi'sey var. Stajda bile elenme sebebi olabiliyo. Sanat tarihi okuyacaksam acikcasi mimar sinanda falan okumaya calisirdim erciyes bu konuda bencede geride.

her zaman düşüncem şudur;insan sevdiği mesleği seçip o alanda çalıştığındna mutlaka başarılı olur ve paralel olarak da para kazanır..
mesela düşünün ki,kasap dediğimiz insanlar,ete aşık olup,herşeyini öğrenip kendini geliştirip,adam steak house kuruyor,ve ortaokul mezunuyken,çok zengin oluyor..
ya da araba tamircisi ,adam azmediyor,icat bile yapıyor,kendi işni kurup çok iyi para kazanıyor..
sonuçta sanat tarihi sizin sevdanızsa elbet güzel işler bulup ,gelceğinizi iyi bir şekilde hazırlarsınız ve para da kazanırsınız eminim..
ilerde aileniz de kariyerinizi iş aşkınızı takip ettikçe mutlu olup saygı duyacaklardır..
istemeyerek mühendis ya da öğretmen olsanız sürünürsünüz zaten,sevmeden yapılan işlerin sonu ibaşarı getirmiyor.

Ben de şöyle düşünüyorum yalnız o kasap ya da tamirci hikayeleri bir elin parmaklarını geçmeyecek hikayeler kendi branşlarında. Eminim o branşlarda işini seven ve çalışan çok çok daha fazla insan vardır. Ama o mutlu sona hepsi ulaşamıyor. Bu durumda da bunalan bir çok insan oluyor. Türkiye şartlarında biraz daha pragmatist yaklaşmakta fayda var.

Bime mi girsem napsam ? :D

Bence aileniz çok geç tepki vermiş. Bu tip şeyler tercih zamanında konuşulmalı. Tercih zamanında konuuşulduğunda da ailenize hak verirdim. Maddi durumunuz ne bilmiyorum ama fabrikatör kızı falan değilseniz bu hayatta kendinizi kurtarmanız gerekiyor. Kendi ayaklarınızı üzerinde duracak kadar kazanmanız. Sanat tarihi ile ilgilenmeniz ne kadar güzel, ama başka bir bölüm yazıp bu bölümden dersler de alabilirdiniz. Yukarda bir arkadaş hukuk okuyup üzerine doktorasını bu bölümde yapmış. Keşke şartlarımız bazı riskleri alabilecek kadar iyi olsa. Ama malesef öyle değil.

Valla annemin bi tanıdığının kızı Bim'de kasiyermiş 2500 lira maaş alıyomuş. Çok da kuş gibi bi maaş değil sanırım, en azından poşetleri kafama atacak kadar sinirlendirecek bi maaş olmaması lazım. :34:

Kasiyer değildir o sadece. Kasiyerler genelde asgari ücret alırlar.

Ben de benzer bir sıkıntı yaşıyorum. Şu an sınava girmedim, tercih yapmadım ama ilerde çok düşünmem gerekebilir. Çocukluğumdan beri GSF resim bölümü istiyorum, yeteneğim var çalışırsam yapabileceğime inanıyorum ama sırf sevdiğim bir bölüm diye işsiz kalmayı göze alamam, çalışıp para kazanmam gerek. Annem hemşire, sağlık okuyayım diyorum o istemiyor, sağlık zor insanı yıpratır kızım sen sanatla, tasarımla ilgili bir bölüm oku diyor. Onun gençken istediği buymuş.
Arada kaldım. Benim çocuğum var. Tek bir üniversite okuma hakkım var, elimdeki fırsatı iyi kullanmalıyım. Çocuğuma ve kendime güzel bir gelecek sağlamalıyım.
Yani o yüzden sana fikir veremem ama konuna yazılanlardan faydalanabilirim. Umarım sen de kendin için doğru olanı yaparsın...

Bende siyaset bilimi ve kamu yönetimi kazandım Istanbul'da bir üniversitede.Şimdiye kadar 1 olumsuz yorum duydum kendini gelistirmen gerek falan dendi.Moralim bozuldu mu evet ama gerçekten ilgim olan bir bölümdü.Seni bu yönden anlayabiliyorum ama bir de iş gerçeği var.Bu sene git dene istersen sınavlara tekrar girersin,içine girmeden anlayamazsın.

Back
X