Ailemin yanıma her geldiğimde pişman olmam

Gelmeden annem o kadar çok ısrar etti ki.İlla gel diye.Bende çocuklar sıkıldı diye geldim.Aldığı paraları eşim borç olarak vermiyor.Verseler de almaz.Eşim kesinlikle bu konular da bana laf edecek bir insan değil.Keşke olsa da daha fazla versek der hep.Söyledim zaten gelmiycem bundan sonra diye.
Kocanızın iyimser huyunu suistimal ettirmeyin belki bir gün kocanda ehh be yeter artık bıktım ya senin ananın babanın isteklerinden derse haklı söyleresede ama o an senin zoruna gidebilir en iyisi bizimde elimizde yok deyip savıştırın

Herkese iyi akşamlar.Konu tam olarak bu ailemin yanına her geldiğimde beni geldiğime geleceğime pişman ediyorlar.

8 yıllık evliyim iki çocuğum var.Çok şükür evliliğimde bi sıkıntım yok.Ailem başka şehirde oturuyor.Fırsat buldukça geliyorum yanlarına onlarda sağolsunlar geldiğime geleceğime pişman ediyor.Yaz tatilinde geldiğimde de aynı şeyi yaptı babam.Yarın döncem yine aynı şeyi yaptılar.

Yazın geldiğimde evi yaptırcam dedi babam.(Mutfak,banyo,tuvalet vs.) Bana eşimden 5000 l borç iste benim için dedi.Bende isteyemem baba dedim.Kızlar ben çalışmıyorum buna rağmen eşim kardeşimin yurdunu yatırıyor 4 yıldır.Aileme her geldiğimde mutfak alışverişlerinden tutunda aklınıza gelecek her şeylerini alır gelirim.Bunun yanı sıra paraya sıkıştıkları zaman eşim para yollar.Birikmiş 2000 l param vardı annemin bi lafıyla dayıma yolladım.En son 2 ay önce yine annem sıkıştık dedi 2 tane çeyrek altın verdim.Bunları olayı anlayın diye anlatıyorum.Babam bana eşimden 5000 l borç istemem dedim diye bi sürü laf saydı.Gerçekten ben bunu hak edecek bir evlat olmadım hiçbir zaman.Ne bekarlığımda ne evlenirken bana bir kuruş maddi yardımları olmadı.Herşeyi ben kendim yaptım.Üstüne üstlük bekarken çalışırkende maaşımın yarıdan fazlasını babama verirdim.Üniversite deseniz bursumla okudum.

Neyse gelelim bu günkü konuya.Ben evime dönerken annemde bizimle gelecek.Babam,annem bize her geldiğinde mutlaka yok şu kadar kalacak yok şu gün gelsin diye bir ton laf eder.Ben 9 gün kalsın dedim.Tabi yine bi ton laf etti.Kendisi ne doğru düzgün evime gelir.Ne kızım diye bir gün arar.Bende patladım artık.Bir seferde içime sindir benim diye.Çokta ağladım.

İşte kısaca anlatmaya çalıştım kızlar.Babam ömrü boyunca bizim için zerre fedakarlık yapmamış bir insan.Onun keyfine dokunulmasında ne olursa olsun.Bir gün bana evliliğin nasıl gidiyor eşin sana iyi davranıyor mu diye sormuş değildir.Siz olsanız nasıl davranırsınız.Sizce ben haksızmıyım.
babanızı paraya çok pis alıştırmışsınız istedikçe istemiş yok deyince kötü olmuşsunuz..babanızı tanıyorsunuz bencilmiş ..
başından hata yapmışsınız yardımlarda bulunarak..

Bende şeyi anlamam damat napsin kizi aldk diye maddi yardm yapmak zorundamiyz kızın ailesine sanami güvenmişler asla kızımı biyle bı duruma dusurmezdm ama senin anlattgn baba profili icin çok normal elin adaminada yazik mecburmu canim para vermeye borc olsun ya da karsiliksz olsun fark etmez bence siz çok iyi yapmssnz o parayı isterken eminim çekinerek istiyosnzdr ben şahsen asla bı lira isteyip anneme vericem diyemem kendim calissam ayrı bı durum ama gönlünz bol anladgm kadaryla ama sizede yazık.

Senin kocanda maşşalah yani ne sabırlı adammış
Senin baban çalışmıyor mu
Bizimkiler olsa tenezzül etmez damattan para almaya ya
Ne rahat insanlar

Bence haklısınız eşiniz birşey söylemiyor diye babanızın onu ve sizi kullanmaya çalışması hic hoş değil

Birilerini sağılacak inek gibi gören, sürekli ne koparsam kardır anlayışında olan insanlardan tiksiniyorum.

Back
X