• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin yaşantısından farklı yaşantım, vicdan azabı

Genç bir arkadaşımız burada akıl danışmak istemiş hemen eleştiriler, birbirinin ahlak anlayışına saldırılar. Öpüşmek iyidir kötüdür o kişinin bileceği iş, yok bugün öptür yarın koynuna gir yok evlenene kadar öpüşmem. Sanırsın ki arkadaşlarımız öpüşmemiş de kendini pazarlamış, yoldan çıkmış. Çok çirkin şeyler bunlar, bu "cinsel ilişki" değil adı üstünde öpücük.

sen de bir bireysin, kendin olmaya en çok karar verdiğin yaşlardasın ve en çok hata yapabileceğin yaşta. bu bir ayağın ailene bağlı olsun şeklinde bir korkutma değil ..zamanında bize de söylenen ama bizim de kulak asmadığımız bir nasihat aslında. kaldı ki yaş olarak da henüz yasalar önünde özgür değilsin.
kim ne derse desin ben bu yaşta alkol almanı doğru bulmuyorum. Alkol en tehlikeli hataların başlangıcını yapar hayatında.
çevre gerçekten çok kötü. sen yaş itibariyle bunu tam olarak göremiyorsun ama kendine dikkat derim.

Senin yaşlarındayken birini çok sevmiştim onun da beni sevdiğini biliyordum. Ama mal gibi birbirimize açılamadık. Şimdi 22 yaşındayım, birlikte olsaydık farklı olurdu herhalde her şey. Bir an flashback oldu :)
Aklım almıyor buradaki kınamaları, öpüşmek, sarılmak, sevdiğinin elini tutmak bence sevginin bir ifadesi. Ha sevmediğin biriyle yaparsan bunları saçma ve vakit kaybı, o zaman vicdan azabı duy. Hele 17 yaşında öpüşmüşsün sonra da onla yatağa girersin diyenlere asdftuçröydtjrtk6hwmnjalş diye güldüm kusura bakmasınlar :D
Alkole gelince bence yaşın küçük. 22 yaşındayım istesem arkadaş ortamlarında kararında içebilirdim ama canım istemiyor.

ha bu arada yarın opüştugun adamdan ayrılırsan burda aglanma . cıdden. sonra bı baskasıyla öpüşcn sonra bı baskası sonra daha baskası.. zıncırı kopmus duzen. gecmıs ola sana :)
ha bu arada buna da çok güldüm. aklım almadı ya :D aşık olma, aşık olduğun kişinin elini tutma, onu öpme. aşk var içinde. safça sevgi var. bilemedim ya :D

dini yasamanin farkli bir zamani nasil oluyor cok merak ettim dogrusu. eski de kalmis yani simdi yasanmasi sacma geliyor galiba size.sanirsin cocugun annesi babasi 100 yasinda veya milattan sonra mi oncemi...

Hayır bana saçma gelmiyor, sadece inanmak da inanmamak da inanmanın sınırı da kişinin kendi tasarrufundadır. Ailesi yetiştirdiği için birebir onların kopyası olamaz, hangimiz ailemizin aynısı olduk ki?

Canım benim senden bir yaş ufak kız kardeşim var ve sevgili konusu sizin aklınızı fazla kurcalıyor gibi geliyor bana :)
Hayallerini bana anlatır bazen kardeşim anlayabiliyorum seni .
Sevgilinin olması doğal o yaşlarda çoğu kişinin vardır mutlaka lakin öpüşmek için alkol almak için yaşın çok küçük canım benim .
İleri de pişman olacağın şeyler yapma derim .
Sizin yaşınızda ki erkeklerin aklı fikri bacak arasında adını lekelerler, ailenin kulağına gider bu durum tatsızlık çıkar .
Yapma bunu kendine .

siz bi bireysiniz ve ailenizden farklı olmanız kadar doğal bişey olamaz.herkes ailesinin değer yargılarını ,dini inançlarını benimseyecek diye bi kural yok olamazda.bunun için vicdan azabı duymanız gereksiz.
erkek arkadaşınız olucak tabi hangimizin olmadı.
ama içki için erken bence.

ben bu yasta yapilan bu tarz seylerin insanin hayatinda sadece pismanlik verecek olan anlik zevkler oldugunu dusunuyorum... ben birinin bu yaslarda hata yapmassa ilerde daha zor hata yapacagi kanaatindeyim... 17 yas hem opusmek hemde alkol icin cok kucuk yaslar vicdan azabini yabana atma derim....bazilarida masumane bi opucuk demisler de opusmek ama ne boyutta opusmek ....

Zamanla ailenden farklı bir yaşantın olucak. Bireyselleşiceksin. Bağımsızlaşıcaksın. Kendini tanicaksın neyin doğru neyin yanlış olduğuna kendi aklınla karar vermeye başlayacaksın. Hepimiz anne babamız gibi olsak ne özelliğimiz kalırdı.

Ama bu yaş 17 yaş değil canım. Ailen kadar dindar olmak zorunda değilsin ama eline en azından ekonomik özgürlüğünü alana kadar onların kurallarına uymak zorundasın. Alkol almak için daha çok küçüksün. Alkol alınan bir aile içinde yetişmiş olsan bir şey demicem ama anlaşılan alkolü dışarıda arkadaşlarınla alıyorsun ailenden habersiz bir şekilde. Ailen seni kız arkadaşlarınla avmlerde falan zannederken sen erkek arkadaşınla alkol alıyorsun muhtemelen. Ailenin bilmediği ortamlarda bulunman çok yanlış. Üzüleceğin şeyler olabilir bu yaşta bu tip ortamlara girmen zaten doğru değil.

Ben alkol kullanıyorum ama senin yaşında bunu yapmadım. Üniversitede tek tük bira içtiğim olmuştur arkadaşlarımla. Babamın bana verdiği parayı ben alkole yatırmadım. Kendim kazanınca yaşım da ilerleyince güvendiğim insanlarla aldım alkolümü. Her şeyin bir yeri ve zamanı var.

Hala lise öğrencisi olduğunu düşünüyorum. Üniversiteye mi hazırlanıyorsun? Bence kariyerine ve geleceğine yoğunlaşman gereken zaman.

Din kısmına yorum yapmıyorum. Fikirlerin yaşın ilerledikçe oturucak. Şu an sadece aileni dinle.

Evet benimde söylemek istediklerim tam olarak böyle.Tebrik ederim arkadaşım güzel açıklamışsın.Konu sahibi ablanın sözlerine kulak ver lütfen.Söylediklerini harfiyen uygula inan hiiiç pişman olmazsın.

Back
X