• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle aramdaki ilişki.

deniziminincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
429
405
86
Bekarim 26 yasindayim ailemle beraber yasiyorum. Aileme artık tahammul edemiyorum. Simdi diyeceksinizki sorununuz ne. Su an o kadar buyuk bi sorunum yok. Kucuk seyler harici. Fakat gecmisimde sadece kendi istedigi olsun isteyen bi babam vardi. Okulum iki yila bitecek. Ogretmen olacagim kismetse. Neden bu kadar gec bitiriyorsun diyenlerde tabiki yine aile. Babam genc yasta beni calismaya mecbur birakti. Paramin kontrolude hep ondaydi. Sonradan gozum acildikca parama puluma sahip ciktim. Hayatima sahip ciktim. Ama tabi bu zaman aldi. Ben bunu cevremdeki kimseye hissettirmedim. Sanki cok guzel gidiyormus gibi davrandim Ama bu surecte sinirlerim yiprandi. Artik hicbir seye tahammulum kalmadi. Simdi ailemle ayni evde dahi oturmak istemuyorum. En ufak seye bile sinir oluyirum. Babam okuluma cok saygi duyuyor. Sanki bi katkisi olmus gibi onada tahammul edemiyorum. Ama neye yarar. Gecmiste bana saygi duymamis hic bir takdirini gormedigim. Surekli kendi parami kendim kazanmami isteyen bir baba profili var. Ben su anda is hayatina girerim belli bi konumada gelirim. Kendime guvenim tam. Ama artik cevremde yillarca benim ne istedigimi onemsememis insanlar gormek istemiyorum. Onlarlada yasamak istemiyorum.
Size sunuda soyliyim ben evlilige olan inanacimida bu yuzden yitirdim. Cunku karsimda yillarca gordugum erkek profili beni bundanda soguttu.
sizce ne yapmaliyim. Nasil cikarim bu durumdan?

Evlenmek kesinlikle çözüm değil. Önce okulunu bitir, sonra belki başka bir şehirde bir okula atanırsın. Kendi paranı kazanıp kendi harcamalarını yaparsın. Aileden bağımsız olursun biraz bu da toparlanmana yardımcı olur. Ama aileni sil at demiyorum. Sadece çok bunaldıysan başka bir şehirde yaşamak daha iyi gelebilir bunun için de okulu bitirmen gerek. Biraz daha sabır...

öğretmen olduktan sonra başka bir şehirde çalışmaya başlayın. böylelikle ayrı yaşarsınız.

bende büyük bir sorun göremedim. kafanızda büyütüp ailenize babanıza cephe almayın bence.

ben anlatsam şoka girersiniz heralde. duyduğum laflar, yediğim hakaretler dayaklar, kısıtlamalar, varlık içinde yokluklar....

Bukadar büyütme içinde.
Her ailede var problemler..
Benim babam istanbulun en iyi ünilerinden 1cilikle mezun olmuş bi mühendis..
Gel görki okadar savurgan o kadar para harcadı ki zamanında şuan ben ona yardım ediyorum..
Bana önceden kaç maaş veriyolar çık gel evde otur 2 katını veriyim derdi..
Şimdi ben onun borçlarını ödemek için çalışıyorum ..
Hayat böyle.
O adam benim babam,iyide kötüde olsa sırtımı dönemem vardir bir bildiği derim..

evliliği şuan düşünmememn normal. işini eline aldıktan sonra düşünürsün.. ayrı evde yaşıyorum bekarım ama hala babam karar veriyor birçok şeyime.. malesef ülkemizde bu böyle.. Şahsıma hakaret ve baskı yapılmadığı sürece, ailemdir diyip bazı şeyleri görmezden geliyorum. Sizde öyle yapın.. Babanın yaptıkları doğru değil, ama baban değişmez artık :KK66: o yüzden okulunun bitmesini bekle

Şuan evlenmeyeceğine göre. Okulunu bitirene kadar sabretmelisin yapabileceğin bir şey yok. Okulun bitip atanınca zaten yalnız yaşarsın yada evlenirsin.

Back
X