Ailemle ilgili yaşadıklarım

bennetton

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
244
121
303
Afyon
Merhabalar konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum.babam rahatsız kalp ameliyatı oldu şükür ameliyatı iyi geçti.şimdi başka sağlık problemleri var tedavi olması gerektiren ve para gerektiren.ablamın eşi kendi eşimi arayıp masrafları bölüşelim diyor.ama eşiminde geliri düşük yani olmadığını biliyorum.babama kızıyorum çünkü eli ayağı tutarken çalışmadı hiç çok dedik hep çalış baba araba al kendine kıyıda köşede kenarda paran olsun bunun yaşlılığı var dedik dinlemedi hiç.annemi desen ne gezmeye götürürdü bekarken bi yere gezmeye gideim desek annemi dövmüşlüğü var.yani gezdir dediğimiz yerlerde öyle lüks yerlerde değil mesela yaşadığımızın ilin bi ilçesine gitmek falan.yani o bile lükstü doğum günü kutlayacak olcak olsak çocukken senin kaç paralık ağzın var doğum günü kutlayacak derdi hevesimi kırardı.zor zahmet okudum memur oldum ona kalsa kasiyer falan olarak kalırdım yani.gece çıkmak desen yok hemen kötü kız damgasını yerdim babamdan şimdi mesela kuzenlerime bakıyorum nasıl geziyorlar rahat rahat babama bana yaşatmadıkları için çok kızgınım .evlendim çeyizimi kendim yaptım kredi çektim oğlan evine yüklediler herşeyi hiç bir şeye bulaşmadılar hamama giren terler deyip düğünümde sadece çeyrek takıldı.çocuğum oldu beşiği kayınvalidem aldı.sürekli bi maddiaytsızlık.yani ablam diyorki bana şimdi babam seni okuttu sen gerekirse eksiye düş babamı tedavi yaptıralım diyor.kırgınlıklarım çok fazla

Çok ince bir çizgide kalmışsınız. Sadece dünyaya getirmekle aile olunmadığını anne/baba olunmadığını gösteren bir durumdasınız. İşin vicdani boyutu var. Ben olsam sanırım kendimi aşırı zora sokmayacak şekilde destek olurdum. Daha fazlasını yapmazdım. Ayrıca damatların değil kardeşlerin ortak karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eniştenizin kocanızı aramasından hoşlanmadım, emrivaki gibi.

Yani kırgınsınız anlıyorum ama bununla hesaplaşmanın sırası mı şimdi?

Hiç görüşmüyoruz, senelerdir yüzünü görmedim falan deseniz anlarım ama sanırım öyle bir durum da yok.

Memursunuz da, hani asgari ücrete fabrika işçisi değilsiniz (maddi getiri farkından dolayı söylüyorum)
Bence de şu an normal olan evlatların birleşip tedavisini yaptırması.

Merhabalar konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum.babam rahatsız kalp ameliyatı oldu şükür ameliyatı iyi geçti.şimdi başka sağlık problemleri var tedavi olması gerektiren ve para gerektiren.ablamın eşi kendi eşimi arayıp masrafları bölüşelim diyor.ama eşiminde geliri düşük yani olmadığını biliyorum.babama kızıyorum çünkü eli ayağı tutarken çalışmadı hiç çok dedik hep çalış baba araba al kendine kıyıda köşede kenarda paran olsun bunun yaşlılığı var dedik dinlemedi hiç.annemi desen ne gezmeye götürürdü bekarken bi yere gezmeye gideim desek annemi dövmüşlüğü var.yani gezdir dediğimiz yerlerde öyle lüks yerlerde değil mesela yaşadığımızın ilin bi ilçesine gitmek falan.yani o bile lükstü doğum günü kutlayacak olcak olsak çocukken senin kaç paralık ağzın var doğum günü kutlayacak derdi hevesimi kırardı.zor zahmet okudum memur oldum ona kalsa kasiyer falan olarak kalırdım yani.gece çıkmak desen yok hemen kötü kız damgasını yerdim babamdan şimdi mesela kuzenlerime bakıyorum nasıl geziyorlar rahat rahat babama bana yaşatmadıkları için çok kızgınım .evlendim çeyizimi kendim yaptım kredi çektim oğlan evine yüklediler herşeyi hiç bir şeye bulaşmadılar hamama giren terler deyip düğünümde sadece çeyrek takıldı.çocuğum oldu beşiği kayınvalidem aldı.sürekli bi maddiaytsızlık.yani ablam diyorki bana şimdi babam seni okuttu sen gerekirse eksiye düş babamı tedavi yaptıralım diyor.kırgınlıklarım çok fazla
Babaniza yardim etmemek icin bahanelerinizi siralamissiniz. Ne diyelim, etmek istemiyorsaniz etmeyin.

Borcunuz falan var mı? Para artırabiliyor musunuz? Çocuğunuz var mı?

Bir çok etken var cevabı değiştirecek.

Benim babam da bize çok çektirdi. En son kendinden 20 yaş küçük kadınla evlendi. Evlendiği gibi de ev aldı kadına. Her baba baba değil. O yüzden hiç Olur mu öyle şey. O senin baban tribine girmiycem.

Durumunuz müsaitse yardım edin bence ama. Değilse de size kalmış. Geçmiş olsun

Babanızın mesleği neydi ? Hep çalış dedik diyorsunuz; peki evinizin geçimini kim temin ediyordu ? Babanızın sigortası, emekliliği var mı ?

Sizi zora sokmayacak kadar yardım yapın.
Kendi emeklerinizle okuduysanız da okula gitmeme izin vermek mi okutmak oluyor deyin ablanıza.

Benzer belki daha ağır büyüdüğüm ve şuan anne babam ayrı olduğu için böyle bir durum olsa elimi cebime atmazdım dışarıdaki insana çok daha fazla üzülüyorum çünkü.
Ama annem hala evli olsaydı ya da kardeşim illaki yardım edelim diyorsa onlar için elimi taşın altına sokardım o da sağlık söz konusu olduğu ve annemin hatırı için.

Ama eksiye düşmeden yapacağınız küçük yardımı ablanız hiç yapmamış gibi görüp ilerde canınızı sıkabilir.

Borcunuz falan var mı? Para artırabiliyor musunuz? Çocuğunuz var mı?

Bir çok etken var cevabı değiştirecek.

Benim babam da bize çok çektirdi. En son kendinden 20 yaş küçük kadınla evlendi. Evlendiği gibi de ev aldı kadına. Her baba baba değil. O yüzden hiç Olur mu öyle şey. O senin baban tribine girmiycem.

Durumunuz müsaitse yardım edin bence ama. Değilse de size kalmış. Geçmiş olsun
artıramıyoruz ucu ucuna yetiyor yani ben ailemden hiç maddi destek görmedim asla kesinlikle eşimin ailesi destek oldu hep.annem bana 5 kilo süt alsa da parasını istedi

Hayat erkekler için hayat bu ülkede gerçekten. Babalar ne yaparsa yapsın iyi niyeti hak ediyor ama travma yaşattıları, hayatlarını mahvetikeri insanların tek kelime etmeye hakları olmuyor.

Elinizden geldiği kadarını yapın gitsin.
evet beni çok iyi anlamışsınız çocukluğumda yaşattığı travmaları unutamıyorum asla.maddi olarak yıpratışı heveslerimizi ağzımıza tıkışı.notum düşük gelse dövmesi sen den bi durum olmaz demesi.etraftan bizim hakkımızda biri olumsuz bir şey dese bak amcan bile senden bi durum olmaz demesi bunu defalarca yüzüme vurması içimden gelmiyor yani bazı şeyleri yapmak

emekliliği vardı annem çalıştı hep sigortasız çocuk bakma gündelik işler vs....

Babanız çalışmadıysa nasıl emekliliği var?Şu anda tedavi için gereken para, emekli maaşları yetmediği için; sigortanın karşılamadığı işlemler ve hastaneye gidiş geliş masraflarından mı kaynaklanıyor ?

Son düzenleme:
Ben ne olursa olsun o senin babandırcılardan değilim. , şuan sizin imkanınız varsa yardım edin, kendinizi zora sokmayacaksanız ama yoksa başının çaresine baksın derim.
işte herkes vicdan yaptırıyor o senin babam seni okuttu yemedi yedirdi halbuki baktığımda yaptıkları lütuf değil olması gerekenler benim de çocuğum var onu okutmak görevim benim yedirmek içirmek görevim 5 yaşındaki çocuğuma hadi sen çalış git işe gir benim yaptıklarımı hak et diyemem ki....o dünyaya gelmeyi seçmedi ben anne olmayı seçtim

evet beni çok iyi anlamışsınız çocukluğumda yaşattığı travmaları unutamıyorum asla.maddi olarak yıpratışı heveslerimizi ağzımıza tıkışı.notum düşük gelse dövmesi sen den bi durum olmaz demesi.etraftan bizim hakkımızda biri olumsuz bir şey dese bak amcan bile senden bi durum olmaz demesi bunu defalarca yüzüme vurması içimden gelmiyor yani bazı şeyleri yapmak
Yüzüne vurmasaniz bile hafif hafif laflar söyleyin bence belli ki hiçbir mahcubiyeti de yok size karşı. Bu kısacık hayatımızı mahvedip yine de dört ayak üstüne düşmeyi bekleyenlerden nefret ediyorum.

Babanız çalışmadıysa nasıl emekliliği var ? Şu anda tedavi için gereken para, emekli maaşları yetmediği için sigortanın karşılamadığı işlemler ve hastaneye gidiş geliş masraflarından mı kaynaklanıyor ?
özel de olacak bazı işlemleri var il dışında olması ilacı vs hepsi para gerektiren şeyler kalp ameliyatı devlette oldu zaten özel de olacaktı bileziğim vardı onu vercektim sonra vazgeçti ama mesela konu açıldığında eşim ya ailesi diyorki babanın kıyıda köşede parası vardır ameliyat olacak dimi diyorlar hayır diyemiyorum ...çekiniyorum

işte herkes vicdan yaptırıyor o senin babam seni okuttu yemedi yedirdi halbuki baktığımda yaptıkları lütuf değil olması gerekenler benim de çocuğum var onu okutmak görevim benim yedirmek içirmek görevim 5 yaşındaki çocuğuma hadi sen çalış git işe gir benim yaptıklarımı hak et diyemem ki....o dünyaya gelmeyi seçmedi ben anne olmayı seçtim
Tek yaptığı babalık evde başınızda durmakmış, durmasa daha iyimiş aslında. Gün yüzü göstermemiş size. Siz şuan zengin olsanız , tabi ki verin tedavi parasını yine de denir ama sizde de fazla yoksa, çocuğunuza, evinize ancak yetiyorsanız, benm de imkanım yok deyip çekilirdim kenara, böyle bir babaya yani.

Tek yaptığı babalık evde başınızda durmakmış, durmasa daha iyimiş aslında. Gün yüzü göstermemiş size. Siz şuan zengin olsanız , tabi ki verin tedavi parasını yine de denir ama sizde de fazla yoksa, çocuğunuza, evinize ancak yetiyorsanız, benm de imkanım yok deyip çekilirdim kenara, böyle bir babaya yani.
şu an durumumuz iyi Allaha şükür evimiz var eşimin ve benim kendine ait arabalarımız var ama yani biz de kenara para koyacakkadar para kazanmıyoruz kimseye muhtaç olmadan yaşayacak şekilde lüks de yaşamıyoruz orta halli işte .ama ablamın gözünde biz zenginiz benim eşim eksiye düşüp vericek sen ver yani kendi ev hanımı olduğu için

Eksiye neden düşecekmişsiniz pardon da?
Ablanız da iyi atıyor havadan he. Sanki siz bekarsınız sadece kendinizden sorumlusunuz da bankada biriktirdiklerinizden vermek istemiyorsunuz gibi davranıyor.
Evli insanların bütçeleri ortak olur, bir zahmet hatırlatın ona. Üstüne bir de çocuk varmış. Ne yiyecek çocuk? Okula neyle gidecek?

Back
X