Ailemle ilgili yaşadıklarım

Eksiye düşerseniz, biraz zorluk çekip toparlarsınız.

Ya babanız tedavi olamadığı için felç geçirirse, ölürse filan onun üstesinden nasıl geleceksiniz?
Çocukken yaşadığınız travmalara bir de suçluluk eklenmeyecek mi? Yok umursamam, ne olursa olsun diyorsanız, siz bilirsiniz tabi.

Merhabalar konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum.babam rahatsız kalp ameliyatı oldu şükür ameliyatı iyi geçti.şimdi başka sağlık problemleri var tedavi olması gerektiren ve para gerektiren.ablamın eşi kendi eşimi arayıp masrafları bölüşelim diyor.ama eşiminde geliri düşük yani olmadığını biliyorum.babama kızıyorum çünkü eli ayağı tutarken çalışmadı hiç çok dedik hep çalış baba araba al kendine kıyıda köşede kenarda paran olsun bunun yaşlılığı var dedik dinlemedi hiç.annemi desen ne gezmeye götürürdü bekarken bi yere gezmeye gideim desek annemi dövmüşlüğü var.yani gezdir dediğimiz yerlerde öyle lüks yerlerde değil mesela yaşadığımızın ilin bi ilçesine gitmek falan.yani o bile lükstü doğum günü kutlayacak olcak olsak çocukken senin kaç paralık ağzın var doğum günü kutlayacak derdi hevesimi kırardı.zor zahmet okudum memur oldum ona kalsa kasiyer falan olarak kalırdım yani.gece çıkmak desen yok hemen kötü kız damgasını yerdim babamdan şimdi mesela kuzenlerime bakıyorum nasıl geziyorlar rahat rahat babama bana yaşatmadıkları için çok kızgınım .evlendim çeyizimi kendim yaptım kredi çektim oğlan evine yüklediler herşeyi hiç bir şeye bulaşmadılar hamama giren terler deyip düğünümde sadece çeyrek takıldı.çocuğum oldu beşiği kayınvalidem aldı.sürekli bi maddiaytsızlık.yani ablam diyorki bana şimdi babam seni okuttu sen gerekirse eksiye düş babamı tedavi yaptıralım diyor.kırgınlıklarım çok fazla
Geçmişle hesaplaşma içindesiniz haklısınız da çok zor bir durum herkes baba olamıyor maalesef
Ama şöyle düşünün eğer yardım etmezseniz ilerde vicdan azabı çekip acaba yardımcı olsamıydım dermisiniz yoksa banane diyebilir msnız sorunun cevabı da siz de

Ben vermenin doğru olduğunu düşünüyorum, veremeyecek kadar kötü durumda değilsin anlaşılan,baban size kötü davranmış ama sonuçta bakıp büyütmüş, sana manevi olarak çok güzel davran diyemem ama yapman gereken birşey varsa yapman lazım maddi olarak, sen bence eşinin ailesinden çekiniyorsun...senin maaşına Parana kimse karışamaz önce bunu kafanda netlestir...bunu yapmadığın zaman babana birşey olduğunda bunun yükünü tasiyacaksin, babanı sev onunla hastanede kal diyemem o da size sadece yapması gereken elzem bakımı yapmış sen de ona yap, illa her ebeveyn karşılıksız bakmıyor, sen çocuğuna karşılıksız yaptın belki o karşılıksız yapmadı

Boyle kendi geleceklerini ve cocuklarini dusunmeden bosa yasamis ebeveynlere Cok kiziyorum .Cocuklarına birsey bırakmasalar da en azından kendi yaşlılıklarını düşünseler keşke.Çocuğa hiçbir fedakarlık yapma,kötü davran sonra bana baksın çocuklarım.Hiç adaletli değil.Ne ekersen onu biçersin.

şu an durumumuz iyi Allaha şükür evimiz var eşimin ve benim kendine ait arabalarımız var ama yani biz de kenara para koyacakkadar para kazanmıyoruz kimseye muhtaç olmadan yaşayacak şekilde lüks de yaşamıyoruz orta halli işte .ama ablamın gözünde biz zenginiz benim eşim eksiye düşüp vericek sen ver yani kendi ev hanımı olduğu için
Çok merak ettim özel değilse genel olarak ablanızla ilişkiniz nasıl ?
Siz babadan yana dertliyken o değil gibi ve evin büyük çocuğu olarak şaşırtıcı.
Bu tarz ailevi mesele bende de var ben nefret ederken kardeşim küçük olduğu için daha nötr bana göre.
Ablanın ailenle ya da seninle durumu nasıl?
Çat pat ya da kıskançlık üzerine samimiyetsiz bir kardeşlik ilişkisi varsa az da olsa yardım yapmayın,verdiği iki kuruş para diyecek paranla rezil olmaya dönecek iş.

Babanın sizi okuttuğunu söylemişler ya siz univeristedeyken size maddi destek mi oldu yoksa okumanıza izin verdiği için mi öyle söylüyorlar. Eğer siz destek olmazsanız tedavi olamayacak mi? Babanızın birikimi varsa destek olmayın tabi ama eğer yoksa direkt ablanız karsilayacaksa destek olmalısınız.

Bu tarz ailevi mesele bende de var ben nefret ederken kardeşim küçük olduğu için daha nötr bana göre.
Çat pat ya da kıskançlık üzerine samimiyetsiz bir kardeşlik ilişkisi varsa az da olsa yardım yapmayın,verdiği iki kuruş para diyecek paranla rezil olmaya dönecek iş.
Ablasının babasından yana sıkıntısı olmadığı anlamına gelmiyor babasına destek olmak istemesi. Çok yakın çevremde böyle bir durum yaşadım. Babasına en çok destek olmak isteyen babasının en tramvatize ettiği en az sevdiği çocuktu. Ki normal zamanda tramvalarını da anlatır kizardı ailesine. Ama kötü gün bambaşka bir şey.Babasına karşı hastalık sağlık durumlarında vefa duyması destek olmak istemesi absürt değil ki.

Nasil desem, borca harca girip en iyi tedaviler en iyi bakimlari yaptiralim degil de, devlet hastanesi ne kadar yapiyorsa, en uygun yolla baska turlu nasil caresine bakilacaksa vs seklinde , gerekli olan minimum tedavi icin elinizi tasin altina koyun bence. En azindan bunu yaparsaniz kendinizi de cok zorlamaz vicdanen de rahat olursunuz

Ablasının babasından yana sıkıntısı olmadığı anlamına gelmiyor babasına destek olmak istemesi. Çok yakın çevremde böyle bir durum yaşadım. Babasına en çok destek olmak isteyen babasının en tramvatize ettiği en az sevdiği çocuktu. Ki normal zamanda tramvalarını da anlatır kizardı ailesine. Ama kötü gün bambaşka bir şey.Babasına karşı hastalık sağlık durumlarında vefa duyması destek olmak istemesi absürt değil ki.
Niye yardım etmek istiyor demedim zaten?
Konu sahibi zorlukla kendi çabamla okudum babama kalsa okuyamazdıma getirmiş durumu.
Ailesinin hiç maddi desteğinin olmadığını ablası bilmiyormuş gibi babam seni okuttu demesi örtüşmüyor.

Ayrıca yardım konusu kişiye bağlı bir kere elini cebine sokup,saçını okşamamış,çocuklarım var diye sorumluluk almamış,üstüne dayak atmayı kendine hak görmüş insanlara sırf dünyaya getirdiler diye vefa duymak zorunda değiliz.
Bu kişiye göre değişir.

ablamla çok iyi değil malesef ilişkim o da sürekli benden para ister babam evet aynı şeyleri ona da yaşattı hem dövdü hem psikolojik baskı ama o belki benim kadar takmıyordur karakter meselesi ama ben o günleri unutamıyorum içim hep öfkeli kızgın....

Niye yardım etmek istiyor demedim zaten?
Konu sahibi zorlukla kendi çabamla okudum babama kalsa okuyamazdıma getirmiş durumu.
Ailesinin hiç maddi desteğinin olmadığını ablası bilmiyormuş gibi babam seni okuttu demesi örtüşmüyor.

Ayrıca yardım konusu kişiye bağlı bir kere elini cebine sokup,saçını okşamamış,çocuklarım var diye sorumluluk almamış,üstüne dayak atmayı kendine hak görmüş insanlara sırf dünyaya getirdiler diye vefa duymak zorunda değiliz.
Bu kişiye göre değişir.
üniversite masrafı olmadı babamın açıköğretimde okudum atandım yazları da hep çalıştım kitapları aldı sınavlara hazırlanırken normal olması gereken şeyler zaten

Boyle kendi geleceklerini ve cocuklarini dusunmeden bosa yasamis ebeveynlere Cok kiziyorum .Cocuklarına birsey bırakmasalar da en azından kendi yaşlılıklarını düşünseler keşke.Çocuğa hiçbir fedakarlık yapma,kötü davran sonra bana baksın çocuklarım.Hiç adaletli değil.Ne ekersen onu biçersin.
evet ben de buna kızıyorum ben babama çok çalış dedim araba al bak sürekli birilerinden araba isteme gez toz hem kimseye muhtaç olma ama o hiçbirini istemedi hayatı kahveye gitmek sigaradan ibaret akraba ilişkisi sıfır eşimin ailesi çağırır gitmezdi zorla evlerine yani.kendi anne babasına da kötü davrandı annesi falan çok hasta idi doktora götür beni dedi mi kızardı sonra vefat etti babaannem kimseye muhtaç olmadan.Yani aile ne demek ben eşimin aile bağlarında gördüm kendim hiç bir zaman o aile bağlarına sahip olmadım hep küçümsenerek herşeyden eksik kalarak yaşanmış bir çocukluk...sebebsiz yere atılan dayaklar....

Aaah ah , keşke sana dediklerini bugün sen ona söyleyip ortada bıraksan ama vicdan diye bir şey var.
Malesef böyle insanlar hayatı boyunca insanlara bir gram iyilik yapmıyor ama elden ayaktan düşünce de sanki çok emeği geçen babaymis gibi doseklerde, kral gibi bakiliyor
Çok üzülüyorum, keşke herkes hakettigini yaşasa
Bizim de bir akraba var, karısına iftira mi atmamış, peşpeşe kız dogurdu diye hakaret mi etmemiş, çalışmayıp karısını ise yollayıp sonra is yerinde erkeklerle adını mi cikarmamis. Rezalet bir adam. Çocuklarına da kötü bir baba, onun yüzünden çocukları erken yaşta okumayip çalışmak zorunda kaldı. Neyse adam boyle herkese çektiren biriyken birden beyin kanaması geçirdi, engelli kaldı.
Vefat edene kadar o kucumsedigi kızları, iftira attığı karısı ona çiçek gibi baktı, bebek gibi ilgilendi. resmen şerefsiz bir insan oluşunu mukafatlandirilmis oldu.
:(
Sizin de yapacağınız babanıza bakmak malesef, onu mukafatlandirmak olsa da. Çünkü belli vicdanlı birisin, adam ortada kalacak değil ya. Öyle ya da böyle yaptıracaksin malesef tedavisini.

Aaah ah , keşke sana dediklerini bugün sen ona söyleyip ortada bıraksan ama vicdan diye bir şey var.
Malesef böyle insanlar hayatı boyunca insanlara bir gram iyilik yapmıyor ama elden ayaktan düşünce de sanki çok emeği geçen babaymis gibi doseklerde, kral gibi bakiliyor
Çok üzülüyorum, keşke herkes hakettigini yaşasa
Bizim de bir akraba var, karısına iftira mi atmamış, peşpeşe kız dogurdu diye hakaret mi etmemiş, çalışmayıp karısını ise yollayıp sonra is yerinde erkeklerle adını mi cikarmamis. Rezalet bir adam. Çocuklarına da kötü bir baba, onun yüzünden çocukları erken yaşta okumayip çalışmak zorunda kaldı. Neyse adam boyle herkese çektiren biriyken birden beyin kanaması geçirdi, engelli kaldı.
Vefat edene kadar o kucumsedigi kızları, iftira attığı karısı ona çiçek gibi baktı, bebek gibi ilgilendi. resmen şerefsiz bir insan oluşunu mukafatlandirilmis oldu.
:KK43:
Sizin de yapacağınız babanıza bakmak malesef, onu mukafatlandirmak olsa da. Çünkü belli vicdanlı birisin, adam ortada kalacak değil ya. Öyle ya da böyle yaptıracaksin malesef tedavisini.
evet zaten buraya bu konuyu açmam da halen o karşı içimde bir yerlerde vicdan olduğunu gösteriyor....bazı yazan arkadaşların dediği Allah korusun ölse içinde kalır diye...bana kalan elimden geldiğince bir şeyler yapmak (içimden gelmese de) zaten yaptım da kalp ameliyatı olduğunda hastanede kaldım annemle başında üç dört gün de olsa....

Bence sorun babaya para verip vermemek de degil. Ama tum yuku de tek kardese yuklemek olmaz bence. Hadi babanizla araniz kotu, ablanizla da mi kotu? Tum maddi yuku onun ustlenmesinden rahatsiz olmayacak misiniz? Ben maddi yukun kardesler arasinda bolunmesinden yanayim.

Benim de babamla cok sorunum vardi. Hicbir zaman iyi bir iliskim olmadi. Travma derseniz oho sabaha kadar sayarim. Ama hastaliginda tum yuku abime ablama yukleyip banane benim travmam var diyemedim. Bu bana biraz bahane gibi geliyor o yuzden.

evet zaten buraya bu konuyu açmam da halen o karşı içimde bir yerlerde vicdan olduğunu gösteriyor....bazı yazan arkadaşların dediği Allah korusun ölse içinde kalır diye...bana kalan elimden geldiğince bir şeyler yapmak (içimden gelmese de) zaten yaptım da kalp ameliyatı olduğunda hastanede kaldım annemle başında üç dört gün de olsa....
İşin çok zor ya.
Keşke baban gibi merhametsiz olabilseydin, o nasıl hasta annesini umursamamis, sen de gönül rahatlığıyla 'buyuklerime nasıl davranmam gerektiğini senden ogrendim' diyip ortada biraksaydin.
Ama malesef yapamazsin. Çünkü boyle bir insan dgilsin:(
O yüzden elinden gelen yardımı yapman lazim.
Senin payına da böyle bri adam düşmüş malesef, ama ne olsa da baban :(
Geçmiş olsun. İnşallah iyileşir de gamsizliktan bir daha hastalık çekmez, bir köşede size ilişmeden sağlıkla yaşar

Benim de çocukluğum iyi geçmedi ama annem babamın ihtiyaçları olsa elimden geleni yaparım. Özellikle sağlık konusunda. Geçmişi hesaba katmam.

Back
X