• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle konuşmak istemiyorum!!!!!

valla canım benim senin inandırmak gibi bir çabam yok yaptığın yorumlara bir cevap verme tenezzülünde bile bulunmak istemiyorum ancak saygı duyarım....
Ailenle beraber yaptigin cirkinligi dert edecegine, maddi sıkıntı cektigini dert edinmissin.
Demek ki maddi sıkıntı cekmesen hic umursamayacaktin...
Gerci alan memnun satan memnun bize ne?
Tek dert ettigim,sizin gibiler yüzünden kani bes para etmeyen faşoların iyice coşup toptan bütün Doğu'yu ayaklarinin altina almasi.

Başlık parasımı yok artık..! Ailene tepkini göster o zaman. Telefonları açmayarak değilde söyle yani aldığınız para yüzünden hala kayınvalidemle yaşıyorum diye. Ne bileyim kafam karıştı... Çok zor :KK64:

Nasıl bi aile bu ya nasıl bi zihniyet..
Neden ailene karşı çıkmadın..
Yada neden telefonlarını açmıyosun..
Aç ki ne gerekiyosa söyle istemiyorum gelmeyin de..
Sizin yüzünüzden ayrı eve çıkamıyorum de..
Sen böyle sessiz kaldıkça oohhooo daha ailen çok sömürür seni..

100 bine yakın para vermişler 10 bin değil

Bende baslik parasini sacma bulmuyorum yorumlarida okuyunca benim tahmin ettigimdende kotu biseymi diye dusundumo_O babamda nezaman hakkimda evlilik konusu acilsa satmaktan bahseder , seni bilmem bukadara satacam fln der , bende pazarda malmi satiyoruz ne satmasi dedgimde evet mal satiyoruz diye espiri yapar veya bedavayami gidicin der:KK34:

Başlık parası dendi mi doğu bölgesi gelir aklıma.Daha yeni bu siteyi farkettim birazda içimi dökmek için.Anneme karşı gelmedim yaptığı şeyin yanlış olduğunu belirttim ondan böyle birşey yapmamasını istedim kızdım yalvardım ama ablalarına ne istediysek sana da onu isteyecez deyip konuyu kapatmaya çalıştı eşimde izmirli olduğu için bizde başlık parası yok ama ben yine de veririm sıkıntı olmaz demişti.Doğuluları sevmeyen biri değilim fakat başlık parası olayı kendimi bildim bileli bana yanlış geliyordu halada geliyor.Eşim sadece herkesin gönlü olsun bir tatsızlık çıkmasın herkesi hoşnut edeyim diye kabul etti.Bu duruma göz yummak değilde eşimi gerçekten kaybetmek istemediğim için onunda ısrarlarına rağmen ailemle tartışmayı sürdürmedim ama gün geçiyor ve hamileyim belki de ondandır o kadar çok şey yoruyor ki kafamı napıcaz ne edicez ve tüm bu olanlara rağmen ailemin hala herşeyi görmemesi anlamaması benim zoruma gidiyor.
Baslik parasi dendimi dogu bolgesi aklima gelir demissiniz yaa. Iste bu dogulu olmadiginizi gosteriyor. Birde esiniz izmirliyse nasil tanistiniz.eyer doguda oturuyorsaniz. Eyer buyuk sehirde yasi
yorsaniz bu turlu bir gelenegi yerine getirmek biraz zor gibime geliyor. Ama yinede konunuz bircok celiski ile dolu.birde dogu kocaman bir bolge ve bircok il var. Bazi illerde baslik parasi olsada bircok dogu ilinde baslik parasi tarihe karismis durumda. Nereli oldugunuzu yazinizda konunuz uydurmami yoksa gercekmi bilelim.

Cok yanlış bi düşünce burda mal satılmıyor insan bu bunun adeti olmaz

e yani ailede tavrını o göre belli etseydi canım ya
100 bin lira vermediler ya ailen yüzünden yoksulluga düşesiniz.

ayrıca sizde adetler öyleyse erkek tarafı buna hazırlıklı olsaydı?

Bence aileniz bir daha sizi arayıpda ayrı eve ne zaman geçiyorsnuz,biz maaile gelicez yazın oraya dediğinde ;
Kusura bakmayın ,eşim ve ailesi beni onlara satarken istediğiniz parayı ödemek için ciddi bir sıkıntıya düştüler.Şimde hep beraber bu sıkıntıdan kurtulmak için beraber yaşıyor ve çabalıyoruz.Ayrı eve çıkamam,çıksamda o kadar misafiri maddi anlamda ağırlayamam.İyisimi siz biz kendimizi toparlayana kadar gelmeyin ^de

eşinin durumu ıyıyse 80 bın tl sızı zorlamazdı degılmı canım
aılene duydugun bı kınden yarın obur gun cok pısman olacaksın soylıyım

acaba konu sahibi ifşa oldu da siz onu tanıyor musunuz, akrabası felan mısınız diye düşünmedim değil.
kusura bakmayın ama normal aileler evlatlarının mutlulugunu isterler. para pul, takılanlar, eşyalar, evler, arabalar umrunda olmaz.
konu sahibi ailesinden soğumuş bu da gayet normal. ailesi kızımız evlenecek biz de destek olalım dememişler ya da verilen başlık parasıyla kızımız için harcayalım dememişler. bir de üstüne yüzsüzlük yapıp yazın ordayız diye emrivaki yapmışlar. bu konu için aileyi savunmayın. sizin başınıza gelse ailenizin zevki için siz sıkıntı çekiyor olsanız sizde ailenizi görmek dahi istemezdiniz.

Amanın bide toplaşıp size geleceklermiş utanmadan.. söyleyin efendim sizde zaten kalabalık kalıyoruz kayınvalidemlerle kendi evimde kalmaya paramı bıraktınızda yanımıza geleceksiniz deyin... resmen fırsatı değerlendirip eşini soymuşlar başlık parası adı altında... eşiniz ve eşinizin ailesini taktir ettim herşeye rağmen evlenmiş sizinle ve ödemiş parayı... bu arada gerçektende başlık parası satılmaktır... bir aile kızını satıyor yani başka bir açıklaması yok... sizede üzüldüm yerin dibine girmişsinizdir utancınızdan ... burda mesela başlık parası yoktur, bir tanıdık anadolu tarafından birinle evlendi başlık parası verdiler insanlar şey düşünmüştü "parayla satın aldı o kadını" diye yazık kadına baktıkça insanların aklına gelen buydu...

Başlık parası olayına sinir oluyorum ya! Başlık parası da nedir? Hadi aldın o parayı tekrar evladına ver yeni yuva kurmuşlar sonuçta. Başlık parası alanlar kızının üzerindeki emek üzerine alıyorlar ama o parayı alınca da bütün emeği boşa gidiyor evladının üzerinde hiçbir hakkı kalmıyor ve ne yazık ki bu zihniyeti adet olarak sürdürüyorlar,yazık. Bir şey diyemeyeceğim ailen sonuçta atsan atamazsın ama ben olsam buraya yazdığınız düşünceleri anneme ve babama derdim aynen.

Boyle sacma sapan adetlere anlam veremiyorum. Ama aileniz bunu adet oldugu icin degil bu bahaneyle para kapmak icin yapmislar. Zira adet icin olsa oylesine gostermelik komik bir rakam belirlenir yapilir. Bu saka gibiymis resmen

Başlık parası dendi mi doğu bölgesi gelir aklıma.Daha yeni bu siteyi farkettim birazda içimi dökmek için.Anneme karşı gelmedim yaptığı şeyin yanlış olduğunu belirttim ondan böyle birşey yapmamasını istedim kızdım yalvardım ama ablalarına ne istediysek sana da onu isteyecez deyip konuyu kapatmaya çalıştı eşimde izmirli olduğu için bizde başlık parası yok ama ben yine de veririm sıkıntı olmaz demişti.Doğuluları sevmeyen biri değilim fakat başlık parası olayı kendimi bildim bileli bana yanlış geliyordu halada geliyor.Eşim sadece herkesin gönlü olsun bir tatsızlık çıkmasın herkesi hoşnut edeyim diye kabul etti.Bu duruma göz yummak değilde eşimi gerçekten kaybetmek istemediğim için onunda ısrarlarına rağmen ailemle tartışmayı sürdürmedim ama gün geçiyor ve hamileyim belki de ondandır o kadar çok şey yoruyor ki kafamı napıcaz ne edicez ve tüm bu olanlara rağmen ailemin hala herşeyi görmemesi anlamaması benim zoruma gidiyor.
Siz doğulu değil misiniz zaten?

Back
X