- Konu Sahibi masalperisiyim
-
Arkadaşlar nişanlım askere gitti bir haftadır ailemle kendi başıma savaşıyorum... Kafayı yiyeceğim bu gidişle ne olur yardım edin...
Ben nişanlımı üniversiteden tanıyorum 5 yıllık sevgilim kasım ayında nişanımız oldu. Sorunumuz ise ben Sakaryada ailemle birlikte yaşıyorum ve burada çalışıyorum o ise Bayburtta memur. Kendi aramızda hiç bir sorun olmamasına rağmen evimizi kurmamızla ilgili kafam o kadar karışık kı? Annem kesinlikle başka bir şehre yerleşmemi kabul etmiyor ama sakaryaya gelmeyide nişanlım kabul etmiyor. Çünkü ailem çok müdahale ediyor herşeye ve ileride de sürekli bize karışacaklarını düşünüyoruz. Benim nişanlım için beni üzmeyeceğine dair bi şüphem yok ama ailemide arkamda bırakmak istemiyorum... Onları tabiki seviyorum ama işin aslı bende başka bir yerde yaşamayı tercih ederim... Çünkü burda olursak bu seferde nişanlımla aramın acılacağını düşünüyorum...
Böyle bir şey yaşayan varsa ne olur görüşlerinizi bildirin.. Aileyle aynı şehirde yaşamak mı mantıklı, gurbette olmak mı?
Bizim için hayırlısı nasıl olur bilmiyorum gerçekten((
Bence iki taraftan da uzak olmak en iyisi. Gerçi eğer mudaheleci degillerse ailelerin yakınında olmak çalışan bayanların cocuklarını teslim edebilecekleri güvenli bi yer olması acısından cok iyi ama bu durumda ayrı olmak daha mantıklı. Anneni kırarsan mecburen seni affeder ama nişanlini kırarsan cok zor atlatirsiniz ve bu iliskinizi zedeler. Bence nişanlının dediğini yap en mantiklisi bu cunku. Ha ama Bayburt cok ama cok kucuk bi il. Hatta çoğu ilçeden bile kucuk. Oraya gidip mutsuz olup nisanlinizin burnundan da getirmeyin. Bi kac sene oturur para biriktirirsiniz sonra da baska bi yere tayin istersiniz.
Annenle oturup konusmayi denedinmi ? Bence konusmalisin durumu anlatmalisin bi kere bu mudahale etmelerini istemedigini, bir aile kurdugunu ve kendi kararlarini kendin almak istedigini soylemelisin. Sizden vazgecmiyorum ama hayat bu demelisin... belki bu sekilde anlar seni !
Eger anlamiosa bence kesinlikle gitmelisin cunku kendinde diyorsun karisacaklar o zaman nisanlin icinde sorun olacak dusunsene onun ailesi surekli karissa ve yapmak istediklerini yapamasan nolurdu ? huzurunuzun bozulmamasi icin en dogrusu bu olur herhalde...
Allah hakkinda hayirlisini versin canim mutluluklar..
dünyanın bin türlü hali var.
annenlere dur dersin, mesafe koyarsın, dengeyı saglarsın.
karıstırtmazsın birşeye. tabi bu sakaryada oturursanız..
ben annemlerle aynı sehırde yasıyorum aramız 2,5-3 saat...
plansız bırsekılde hamile kaldım ve feci gecti. 4 ay hıc bısey yıyemedım sadece serum.... 1.5 ayda 18 kilo verdim. ölü gibiydim..
5. ayda hastaneye yattım sonra yavas yavas bıseyler yıyebılmeye basladım. annemler calışıyor dıye kocaeli tıp fakultesınde yattım bıde dusun. annemler calışıo burda duramam. eşim calışıo 7gun 12 saat, gene eve yakın bı hastane olmaz... ananemın yanına ızmıte gıttım.
1-1.5 ay kadar orda kaldım. o kadar zor oldu ki... eşim teee nerde ben nerdeyım..
keske hepımız bırbırımıze yakın olsaydık dedım ozamanlar.
bu işin hastalığı var, hamileliği var.... ben kendi yasadıgımı örnek vererek yazdım.
aileye uzak olmak da zor düşününce...
erkekler aile ve eş arası dengeyı pek ayarlayamasa da kadınlar ayarlıyor. sende sizinkilere bi dur diceksin. zaten evlenmış olucaksın.. kendı evın, kendı esyaların, kendı hyatın, kendı mutfagın, kendı yemeklerın vs vs....
hersey eşinle ikinizin.. bunu ailene söylerken pısırıkda olmıcaksın emın ol. cunku artık onların hımayesınde, onların evınde ve onlara muhtac yasıo olmıcaksın..
nısanlını ikna edıp bence sakaryada oturun ama annenlere bıraz uzak bı ilçe olsun. (tayını cıkabılıosa tabi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?