Ailemle Nişanlım arasında kaldım N'olur yardım edin... =(

masalperisiyim

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
7
0
16
İstanbul
Arkadaşlar nişanlım askere gitti bir haftadır ailemle kendi başıma savaşıyorum... Kafayı yiyeceğim bu gidişle ne olur yardım edin...

Ben nişanlımı üniversiteden tanıyorum 5 yıllık sevgilim kasım ayında nişanımız oldu. Sorunumuz ise ben Sakaryada ailemle birlikte yaşıyorum ve burada çalışıyorum o ise memur. Kendi aramızda hiç bir sorun olmamasına rağmen evimizi kurmamızla ilgili kafam o kadar karışık kı? Annem kesinlikle başka bir şehre yerleşmemi kabul etmiyor ama sakaryaya gelmeyide nişanlım kabul etmiyor. Çünkü ailem çok müdahale ediyor herşeye ve ileride de sürekli bize karışacaklarını düşünüyoruz. Benim nişanlım için beni üzmeyeceğine dair bi şüphem yok ama ailemide arkamda bırakmak istemiyorum... Onları tabiki seviyorum ama işin aslı bende başka bir yerde yaşamayı tercih ederim... Çünkü burda olursak bu seferde nişanlımla aramın acılacağını düşünüyorum...

Böyle bir şey yaşayan varsa ne olur görüşlerinizi bildirin.. Aileyle aynı şehirde yaşamak mı mantıklı, gurbette olmak mı?

Bizim için hayırlısı nasıl olur bilmiyorum gerçekten ((

Son düzenleme:

canım memurda nasıl memur, ha deyince sakaryaya tayini çıkacak mı
aynı şehirde olmak iyi mi kötü mü, aileden aileye çok değişir
kimisi için mükemmel olur kimisi için kabus
bence kötü olur diye bi endişeniz varsa, tayini olmuyo çıkmıkmıyo diye bi takım bahanelerle bayburtta yaşayabilirsiniz, tabii orada işsiz kalmayacaksan
senin tayin şansın yok sanırım, özelde çalışıyorsun değil mi

ailenizin tutumu üzücü olmuş
anneniz sizi yakınında istiyor bu konuda bi nevi haklı
ama sizi böyle bir tercihe zorlaması yanlış
eminim orta yol bulunacaktır
önemli olan orta yol bulunurken kimse kırılıp incinmesin..
aile büyüklerinizle bir araya gelin oturun konuşun bi çözüm bulun
bu konu sonuca ulaşmazsa daha çok başınız ağrır..

canım çok zor açıkcası ama benim tavsiyem kesinlikle aynı şehirde yaşama.ayrı durmak daha güzel.bende ailemi bırakıp gurbete gitmek istemedim şimdi sözlüyüm ailemde kayınvalidemde aynı şehirdeyim ama babam beğenmiyor ailesini sürekli başımın etini yiyor bundan bende çok etkileniyorum.benim sözlümde memur bu gidişle tayin isteteceğim çok rahatsız oluyor insan .

ben bunu hiç anlayamıyorum işte.ayrı şehirde yaşayamazsın diyen aileleri de,ailemin olduğu şehirden başka şehire gitmem diyen kızları da.evleniyorsan gideceksin gerekirse tabi.nişanlın da haklı yani niye gelsin ki.dediğin gibi aynı şehirde yaşarsanız problem olacak gibi görünüyor arada kalmak çok zordur.
bence sen hiç annenin etkisinde kalma eşinin yanına git.bu arada eşinin ailesi nerede

Ailem müdahaleci yazmışsın...
Bu sizin için çok büyük bir problem olacak gibi..
Bence kesinlikle ailenden çok uzak yaşa

Hem sonra en küçük bir sorununuzda
Sizin başınıza bu kakılabilir...

Bence böyle korkuların varsa başka şehre gitmen en iyisi tabi ailen işi başka şehre gidersen bizi unut seviyesine kadar getirmicekse

Ben bankada çalışıyorum benim bir kaç ay içinde tayinim mümkün gibi ya da en kötüsü başka bi iş bulmaya razıyım oda 657 memur..
Seneye kasımda eş durumunda istese benim yanıma gelebilecek.. Onun ailesi İstanbulda ama onlar sağolsunlar karar sizin diyip hiç müdahale etmiyorlar..
Annemse kıyamıyor mu tek kızına bilmiyorum! kesinlikle gitmeme razı değil Ben nişanlıma diyordum sen nerede olursan ben gelirim diye ama annemin böyle yapması beni çok üzüyor... İlla gideceğim desem birşey diyebileceğini sanmıyorum ama bu sefer onla aramız açılacak bir mucize filan gerekiyor galiba inadından vazgeçmesi için..

'' İşin aslı bende başka bir yerde yaşamayı tercih ederim...''

Bu cümleyi yazdıktan sonra ve bu konuda nişanlın ile kararın ortak olduktan sonra...Karar verilmiştir bence.

Bunu aileni arkanda bırakmak olarak düşünmemelisin ya da sana bu şekilde düşündürmemeliler.

Bence iki taraftan da uzak olmak en iyisi. Gerçi eğer mudaheleci degillerse ailelerin yakınında olmak çalışan bayanların cocuklarını teslim edebilecekleri güvenli bi yer olması acısından cok iyi ama bu durumda ayrı olmak daha mantıklı. Anneni kırarsan mecburen seni affeder ama nişanlini kırarsan cok zor atlatirsiniz ve bu iliskinizi zedeler. Bence nişanlının dediğini yap en mantiklisi bu cunku. Ha ama Bayburt cok ama cok kucuk bi il. Hatta çoğu ilçeden bile kucuk. Oraya gidip mutsuz olup nisanlinizin burnundan da getirmeyin. Bi kac sene oturur para biriktirirsiniz sonra da baska bi yere tayin istersiniz.

Evet küçük olduğunu biliyorum aksam 6 da şehirde hayatın bittiği bir yermiş ama heralde onun hatrına katlanabilirim. Öyle çok mızmız biride değilimdir başının etini yiyecek zaten.. Galiba dediğin doğru anne bir şekilde affeder yada benim mutlu olduğumu görünce kabullenir inş. Bilmiyorum anne olunca biz aynı hataları düşmeyiz inş.

Annenle oturup konusmayi denedinmi ? Bence konusmalisin durumu anlatmalisin bi kere bu mudahale etmelerini istemedigini, bir aile kurdugunu ve kendi kararlarini kendin almak istedigini soylemelisin. Sizden vazgecmiyorum ama hayat bu demelisin... belki bu sekilde anlar seni !

Eger anlamiosa bence kesinlikle gitmelisin cunku kendinde diyorsun karisacaklar o zaman nisanlin icinde sorun olacak dusunsene onun ailesi surekli karissa ve yapmak istediklerini yapamasan nolurdu ? huzurunuzun bozulmamasi icin en dogrusu bu olur herhalde...

Allah hakkinda hayirlisini versin canim mutluluklar..

Ailenle konuş ilk önce,sakin sakin oturun.Durumu anlat seviyorum ve orda yaşamak istiyorum diyebilirsin.Ama annende haklı yanında olmanı istiyor.Karışık bir durum.Belki annenin gönlünü alabilirsin.Yanına geliriz fazla ayrı kalmayız vs gibi sözlerle?

Teşekkür ederim canım annemle konuşmayı denedim ama saçma şeyler söylemeye başlayınca konuyu kısaca kapattım.. Buraya gelmiyorsa nişanı attırırıma kadar gitti çünkü olay... Ayrıca bu aksamdan itibaren gerçekten gitmeye karar verdim.. Abim gelmiş biraz önce ; nişanlımın facebookta daha önce paylaştığı bişey için onun şifresini biliyorsan gir sil o yazdığı bizim ailemize yakışmayacak şeyler diyor.. Hay Allah ım ne aileymiş, sanki kraliyet soyundan geliyoruz.... Töbe töbe...

dünyanın bin türlü hali var.
annenlere dur dersin, mesafe koyarsın, dengeyı saglarsın.
karıstırtmazsın birşeye. tabi bu sakaryada oturursanız..

ben annemlerle aynı sehırde yasıyorum aramız 2,5-3 saat...
plansız bırsekılde hamile kaldım ve feci gecti. 4 ay hıc bısey yıyemedım sadece serum.... 1.5 ayda 18 kilo verdim. ölü gibiydim..
5. ayda hastaneye yattım sonra yavas yavas bıseyler yıyebılmeye basladım. annemler calışıyor dıye kocaeli tıp fakultesınde yattım bıde dusun. annemler calışıo burda duramam. eşim calışıo 7gun 12 saat, gene eve yakın bı hastane olmaz... ananemın yanına ızmıte gıttım.
1-1.5 ay kadar orda kaldım. o kadar zor oldu ki... eşim teee nerde ben nerdeyım..
keske hepımız bırbırımıze yakın olsaydık dedım ozamanlar.

bu işin hastalığı var, hamileliği var.... ben kendi yasadıgımı örnek vererek yazdım.
aileye uzak olmak da zor düşününce...

erkekler aile ve eş arası dengeyı pek ayarlayamasa da kadınlar ayarlıyor. sende sizinkilere bi dur diceksin. zaten evlenmış olucaksın.. kendı evın, kendı esyaların, kendı hyatın, kendı mutfagın, kendı yemeklerın vs vs....
hersey eşinle ikinizin.. bunu ailene söylerken pısırıkda olmıcaksın emın ol. cunku artık onların hımayesınde, onların evınde ve onlara muhtac yasıo olmıcaksın..
nısanlını ikna edıp bence sakaryada oturun ama annenlere bıraz uzak bı ilçe olsun. (tayını cıkabılıosa tabi)

geçmiş olsun canım inşallah sağlığına kavuşmuşsundur şimdi...
Ya bütün ihtimalleri düşününce tabi zor uzak şehirde hiçbir tanıdığı olmadan bir hayat kurması insanın..
Ama biz insanoğlu bir an sonrasını bile bilmiyorken illa hayatımızın son anına kadar planlı yaşayalım istiyoruz...
Allahım yardımcı olsun dileyen herkese..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…