• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailenin en küçüğü ile evli olmak!!!!

mrb arkadaşlar çok bunaldım o yüzden içimi dökmek istiyorum.eşim ailenin en küçüğü,5 kardeşler,kaynanam 45 den sonra doğurmuş eşimi ve aralarında yaş farkı gerek anne babasıyla gerekse ablaları ve abisiyle çok.ailede tek okuyan eşim.ikimiz de öğretmeniz.ve bize çift maaşlı gözüyle bakıldığı için sürekli bi sömürülme durumu var.ama eşime bunu anlatamıyorum.eli çok açık.para konusunda daha dikkatli olalım desem kavga çıkıo.nasıl bi yol denesem bilemedim.tebrübeli arkadaşlar bi akıl verin lütfen:KK43:
bende aynı durumdan muzdaripdim ,,, gerçi evlendikten sonra pek olamadı çünkü düğün borçlarını ödedik, düğün borcu bitti, ev aldık ev borcu ödüyoruz,, geçen ay ankestre takımın taksidi bitti, ocak ayında yeni bir takside başlatıcam,,, zaten bebek geliyor,,,,yani diyeceğin her ay eşimin maaşı sıfırlanıyor,,, tabii bu devirde sıfırlamakla da hayat geçmeyeceği için ben ev aldırdım onun taksidini ödüyoruz yani anlayacağın hep böyle bir taksidimiz borcumuz harcımız olucak, yatırım amaçlı,,, ha tabii bu arada, biraz yardımı oluyor misal geçen sene çok parasızdık yeni ev almışsdık tuttu ablalarının uçak biletlerini aldı,, 150tl ( ablalarını durumu gayet iyi bu arada),,bende görmemezlikden geldim geçtim,, arada oluyor böyle küçük yardımlar,,, küçük olmak zorunda çünkü dediğim gibi her ay eşimin maaşın ısıfırlıyuoruz,,,
bu arada ben normalde çalışyordum sırf bunlara inadımdan çalışmıyorum evde oturuyorum gerçi şimdi hamileyim ,, anca evimin düzenini oturttum,, çalışmamak bana çok zor geliyor ama çalışmamak bu dönemde benim için avantaj oldu tabiki de san aböyle bir şey önermiyorum,,, öğretmensin güzel bir mesleğin var,,

Sizin durum konu sahibinden daha vahim:KK57:

Maalesef öyle...bazı erkeklerin ellerinin ayarı olmuyor.
Evlerine çift maaş giriyor rahat rahat geçiniyorlardır deniyor arkamızdan, sanki bedava veriyorlar maaş...
Haram ediyorum o ayrı..bu kadar aç gözlü yam yam ruhlu ailelerin çocukları ile evlenmeyin....evlenecek adamın etrafında yiyici olmamalı

arada yardım ıyıdır ufak tefek fakat bu sürekli buyuk mıktarlarda oluyorsa ,ve eve bırıkım ıcın bır sey kalmıyorsa kötü

Sen de kendi ailene hediyeler falan.al.. Kebdine gizli birikim yap.. O ne kadar. Yapiyorsa ayni sekilde sende yap... Kendini evin her.masrafinda.faturalarda.ortaya atma.. Maasini soyleme.. Bazisida bundan.anliyor.. Hatta bazen sorumsuz davran.. O zaman.mecbur kismak zoruda saga.sola vereceklerinden... Ama bir tavsiye kendine az da olsa.gizli birikim.yap.. Motivasyon.olur..

Maalesef öyle...bazı erkeklerin ellerinin ayarı olmuyor.
Evlerine çift maaş giriyor rahat rahat geçiniyorlardır deniyor arkamızdan, sanki bedava veriyorlar maaş...
Haram ediyorum o ayrı..bu kadar aç gözlü yam yam ruhlu ailelerin çocukları ile evlenmeyin....evlenecek adamın etrafında yiyici olmamalı

aynennn...
insan yeyici olmayagörsün...
öylesinin gözünü toprak doyuruyo ancak..

sevgili konu sahibi ve aynı kaderi paylaştığım yorum yapan arkadaşlar..
benim de eşim 5 kardeş ve en küçük ve tek okuyan...
biz çift maaş olduğumuz için, herkes sömürdüğünü kar biliyo..
görümcelerim benle iyi geçiniyo görünüp eşimi yolma modunda..
kayınlarsa ana babanın her sorumluluğunu eşime atma modunda..
eşimse malesef ailenin süpermeni olma derdinde...
benim çözümüm: eşimi borca sokup sürekli masraf çıkarmak..
ve sürekli eşime karşı beklenti içinde olmak,
onu beni memnun etmeye uğraştırıp dikkatini başka yere dağıtmamak..:KK53:
asla ailesine yapılan yardıma laf etmeden ikide bi masraf çıkarmak lazım..
yoksa inat yapıp iyce ailesini tepeme çıkarmaya çalışıyo..
bu arada yorumların hemen hepsine katılıyorum..

umitli gibi yapmak en mantıklısı. Yoksa dediği gibi iyice değerli olacaklar. Ne kadar arsız insanlar var yahu, ev geçindirmek çift maaşla bile ne kadar zor...

canım bizde iki öğretmeniz ve eşim evin en küçüğü :) sen maaşını harcama .evin geçindirmek erkege aittir bana göre.ben ev harcamalarına para koymadım.öyle olunca zaten maaşı ancak geçinmeye yetiyor :)).benim param birikiyor ve yatırımda kullanıyoruz mesela arabamızı değiştirdik.evin içine harcarsan paran gözükmez ama birikim yaparsan en azından belirli bir yatırım oluyor.ve arkadaşların dediği gibi eşini borca sok.benim eşimin yeni bitti borçları .geçen seneden beri ev diye tutturdum şimdi ev parası biriktiriyor ve kimseye para kalmıyor.

bende evlenmeden önce hep ailede küçükler el üstünde tutulur büyükler ona yardım eder bir sıkıntısı derdi olunca ablalar abiler koşar diye biliyordum.Ama evlendikten sonra öğrendim ki o işler öyle değilmiş.Bende 6 kardeşin en küçüğü ile evliyim.bizim para sıkıntımız olsa ablalardan eniştelerden ses gelmez ama benim kocam hepsine yardım etmeye çalışır .

bende evlenmeden önce hep ailede küçükler el üstünde tutulur büyükler ona yardım eder bir sıkıntısı derdi olunca ablalar abiler koşar diye biliyordum.Ama evlendikten sonra öğrendim ki o işler öyle değilmiş.Bende 6 kardeşin en küçüğü ile evliyim.bizim para sıkıntımız olsa ablalardan eniştelerden ses gelmez ama benim kocam hepsine yardım etmeye çalışır .

Canım sen evli miydin?

Aslında normalde tersi değil midir? En büyük sömürülür de en küçük şımartılır.

Evet 1.5 senelik evliyim cnm :KK15: bende öyle bilirdim ama bizim çocuğumuz yok diye para harcamıyoruz sanılıyor sanırım :KK53:

İster harca ister biriktir, siz kendi yuvanızı kurmuşsunuz artık, kime ne sizin paranızdan? Bu aileleri anlamıyorum cidden ya..

Ben de ailenin en küçüğü ve de en enayisi ile evliyim. Ben de çalışıyorum. Eşim de ailesinde tek okuyan, iki abisi bir ablası var, hepsi esnaf ve durumları da gayet iyi, ama onlar memur olduğumuz ve 2 maaş aldığımız için bizi zengin gibi görüyorlar, bunu da yüzüme dediler ben de esnaf daha zengin dedim, ablası bizim toplam kazancımızdan daha fazla kazanıyor ayda, ve eşi de esnaf, hala ağlanıyor ve acındırıyor kendini...eşimin yeğeni bile benim ne kadar maaş aldığımı sordu.
Eşim ablasına 10 bin tl kredi çekmiş küçük küçük çaktırmadan ödüyormuş yeni öğrendim., abisinini tüm borçları üstüne kaldı,onlar evlendiğimizd eyeni bitmişti, diğer abisine de borç vermiş alamıyor, bir de arkadaşına kredi çekip vermiş. Bu arada bizim de düğün borçlarımız var.
Eşim bir ev almış bekarken de bari onu ödüyor. Bir de arabamız var, yarı parasını benim ödediğim. Bunun dışında da arkadaşına verdiği kredi borcunu ödeyip duruyoruz ve aramız kötü bu yüzden de.
Bence halinize şükür edin, eğer az miktarlarda veriyorsa sorun yok, eşinizi de en kısa zamanda ev borcunun altına sokun. Maaş kartınız eşinizdeyse derhal alın ve birikim yapmaya başlayın altın hesabı bireysel emeklilik vs. yapın, ihtiyaçlarınızı ertelemeyin, harcayın, eşiniz düşünsün yetmedi yetişmedi diye,
Hiç düşünmüyorlar el kızı da çalışıyor onun parasını yemiş oluyoruz, oğlumuz mahcup olmasın demiyorlar.

Ben de ailenin en küçüğü ve de en enayisi ile evliyim. Ben de çalışıyorum. Eşim de ailesinde tek okuyan, iki abisi bir ablası var, hepsi esnaf ve durumları da gayet iyi, ama onlar memur olduğumuz ve 2 maaş aldığımız için bizi zengin gibi görüyorlar, bunu da yüzüme dediler ben de esnaf daha zengin dedim, ablası bizim toplam kazancımızdan daha fazla kazanıyor ayda, ve eşi de esnaf, hala ağlanıyor ve acındırıyor kendini...eşimin yeğeni bile benim ne kadar maaş aldığımı sordu.
Eşim ablasına 10 bin tl kredi çekmiş küçük küçük çaktırmadan ödüyormuş yeni öğrendim., abisinini tüm borçları üstüne kaldı,onlar evlendiğimizd eyeni bitmişti, diğer abisine de borç vermiş alamıyor, bir de arkadaşına kredi çekip vermiş. Bu arada bizim de düğün borçlarımız var.
Eşim bir ev almış bekarken de bari onu ödüyor. Bir de arabamız var, yarı parasını benim ödediğim. Bunun dışında da arkadaşına verdiği kredi borcunu ödeyip duruyoruz ve aramız kötü bu yüzden de.
Bence halinize şükür edin, eğer az miktarlarda veriyorsa sorun yok, eşinizi de en kısa zamanda ev borcunun altına sokun. Maaş kartınız eşinizdeyse derhal alın ve birikim yapmaya başlayın altın hesabı bireysel emeklilik vs. yapın, ihtiyaçlarınızı ertelemeyin, harcayın, eşiniz düşünsün yetmedi yetişmedi diye,
Hiç düşünmüyorlar el kızı da çalışıyor onun parasını yemiş oluyoruz, oğlumuz mahcup olmasın demiyorlar.
arkadaşım okuyunca halime şükrettim Allah yardımcın olsun çok şükür bu kadar değil bizde,Allah eşlerimize akıl fikir versin en kısa zamanda

bu arada yorumların hemen hepsine katılıyorum..[/QUOTE
inanın tamamen aynı durumdayız ve durumu çok güzel özetlemişsiniz,ve fikrinize katılıyorum en iyisi en kısa zamanda ev araba vs.borcuna girip fırsat vermemek,Allah yardımcımız olsun:)

inanın sizinle aynı durumdayız ve durumu çok güzel özetlemişsiniz aynen dediğiniz gibi benim eşimin de hali.en iyisi en kısa zamanda eşleri ev araba vs borcuna sokup fırsat vermemek:)Allah yardmcımız olsun..

canım benim eşimde 5 kardeşten en küçüğü merak etme olay aynen şöyle oluyor eşine ne kadar anlatırsan anlat önce seni dinlemiyor anlamıyor herşeyini veriyor sonra bi vurgun yiyor :KK48: birdahada yapmıyor. şahsen benim öyle oldu öyle bir durumdayızki eşime ekmek al dediklerinde bile eşim artık yapmıyor. (evde 3 bekar abi var eşim evli olduğu halde hala onu koşturuyorlar ki bu en basiti)

Zeki kadinmissin vesselam.
Yanliz esin, ne ya bu masraf demiyor mu ?
yada isteklerini gereksiz diye gecistirmiyor mu ?
nasil beceriyorsun ?

Back
X