• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailenin Görücü Bulması Sinirleniyorummm :(

25 yaşında evlendim. Babama kalsa daha erkendi. Ne evliliği dedi, 30 normal dedi :-)

Kız aileleri normalde evlendirmeye çalışmazlar. Görücü usulünü sevmiyorum ben de ya.

Kızlar Merhaba;

Konuya giriyorum hemen. 25 Yaşındayım hayatımda biri yok kısmetimin zamanı gelince evlenirim çıkar biri karşıma düşüncesindeyim. Ama ailem öyle değil baskı uygulamıyorlar evlen diye Allah için sadece artık evlenmem gerektiğini düşünüyorlar hak veriyorum. Şimdi kısmet bakmaya başladılar daha doğrusu akrabaları, tanıdıkları, eş dost bu kısmet var şu kısmet var kızın düşünürmü diye geliyorlar ailem de bana sunuyor. Ben onlara kafamda düşündüğüm profili tam olmasa da anlattım yani kırmızı çizgilerimi söyledim. Ama tam anlatamadığımdan ( çekiniyorum ) seçenek sunduklarını istemiyorum . Yani aslında çekiniyorum yaa ailemin bulmasını istemiyorum redderekte kısmetleri belki yanlış yapıyorum ama yok yani derdimi onlara açamıyorum maalesef ve onlarda işte senin dedğin özellikte neden istemedin diyorlar anlatamıyorum neden neden neden diye sorup duruyorlar :KK43: Napıcam ben böyle akıl verin bana nolur
Gelen gorucuye ben oglunuzu begendim ama bakire degilim sizi bozmazsa evlenelim de. Arkalarina bakmaz kacarlar zaten kulakta kulaga yayilir gorucuye kesin cozum olur. Yok bizi bozmaz derlersede evlen zaten o aile seni el ustunde tutar

1 kere görücü üsulü görüştüm ama uyuşmadığımızı anlayınca uzatmadan kestim. söyylediklerinize katılıyorum ama benim bahsettiğim aileme karşı gerilmem :KK43:

Eşimle tam sevgili olmadan ilk buluştuğumuz zamanı hatırladım da o da ben de çok sıkılmıştık. :olamaz:
Ne rahatça kendimizi ifade edebildik ne gerçek karakterimizi yansıtabildik.
Galiba 2. veya 3. buluşmada olay çözülmüştü. Tabi arada sürekli mesajlaşmalarla ısındık.. :KK48:

Ben bu 1 defa görüşüp "uyuşamadık, aynı frekansta değiliz, elektrik alamadım" yaklaşımını doğru bulmuyorum.
Çekiçi bir güç var ki oraya kadar gelmişsin. 2-3 defa görüşülmeli bence..
Kim bir kaç dakika önce tanıdığı birine "ruh ikizim tam benim kafada" der ki? Yüzde 90 kasar kişi kendini..

ben bu tarz modern görücü usulü diyebileceğimiz aile eş dost tanıştırmalarına sıcak bakıyorum. gidip bir kahve içmek sohbet etmek ve üstelik arada tanıdıklar da olunca bana güvenli geliyor. başta bir elektirik olursa görüşme devam eder, olmaz ise bir daha görüşmezsiniz. zamanında nişanlımla tanışmadan önce birkaç kez tanıştırılmam olmuştu benim de tanıdıklar vasıtasıyla. biriyle bikaç kez görüştük ama içime sinmedi sonrasında ve görüşmeyi noktalamıştık. biriyle de kahve içmiştik birkaç saat keyifli bir sohbet etmiştik, sonrasında bana eve vardın mı diye mesaj atmıştı akşam, hey gidi günler:KK51::KK48: ama benim içim ısınmamıştı ve bunu da ona onu kırmadan zarifçe söylemiştim, bana açıksözlülüğüm için teşekkür etmişti. 2 gün sonra sudan bir sebeple yine mesaj yazmıştı:deli:

tabii şimdi hayatımda nişanlım var. kendim buldum:dondurma: uzun sözün kısası, bir görüşmekten zarar gelmez.

Ailem baskı uygulamıyor diyorsun ama zorla evlendirmeye kalkınca baskı olmuş olmuyor. Basbaya baskı altındasın sen haberin yok :)
Hem aileden hem de çevrenden yani. Ailen bildiğin seni evlendirmeye uğraşıyor.
Şimdi tatlı tatlı seçenek sunuyorlar. Zamanla sen reddede reddede "yeter artık beğen biriyle görüş artık bu gidişle kimse istemeyecek seni" diyecekler. Böyle böyle başlar :KK66:

Bir arkadaşım bu aile içi baskı yüzünden acele etti şimdi 2 çocukla mutsuz..

Biraz arkadaş çevren olsa sen de aklına yatan birileriyle birebir tanışıp görüşebilirsin.

ben biraz aktif olmalıyım sanırım hahaha

Eşimle okulda tanıştım ama görücü gelcek derken kimse sana direk evlen demiyor ki artık.içine az birsey sindiyse işi yaşı tipi bir tanışmaktan zarar gelmez.baktın olmadı içime sinmedi dersin.

beğeneceğim biri olsa görüşmeye elbet gideceğim sıkıntı yok ondan yana

25 yaşında evlendim. Babama kalsa daha erkendi. Ne evliliği dedi, 30 normal dedi :-)

Kız aileleri normalde evlendirmeye çalışmazlar. Görücü usulünü sevmiyorum ben de ya.

bakalım hayırlısı benimki ne zaman olacak

Eşimle tam sevgili olmadan ilk buluştuğumuz zamanı hatırladım da o da ben de çok sıkılmıştık. :olamaz:
Ne rahatça kendimizi ifade edebildik ne gerçek karakterimizi yansıtabildik.
Galiba 2. veya 3. buluşmada olay çözülmüştü. Tabi arada sürekli mesajlaşmalarla ısındık.. :KK48:

Ben bu 1 defa görüşüp "uyuşamadık, aynı frekansta değiliz, elektrik alamadım" yaklaşımını doğru bulmuyorum.
Çekiçi bir güç var ki oraya kadar gelmişsin. 2-3 defa görüşülmeli bence..
Kim bir kaç dakika önce tanıdığı birine "ruh ikizim tam benim kafada" der ki? Yüzde 90 kasar kişi kendini..

çok haklısınız doğru söze ne hacet

Kızlar Merhaba;

Konuya giriyorum hemen. 25 Yaşındayım hayatımda biri yok kısmetimin zamanı gelince evlenirim çıkar biri karşıma düşüncesindeyim. Ama ailem öyle değil baskı uygulamıyorlar evlen diye Allah için sadece artık evlenmem gerektiğini düşünüyorlar hak veriyorum. Şimdi kısmet bakmaya başladılar daha doğrusu akrabaları, tanıdıkları, eş dost bu kısmet var şu kısmet var kızın düşünürmü diye geliyorlar ailem de bana sunuyor. Ben onlara kafamda düşündüğüm profili tam olmasa da anlattım yani kırmızı çizgilerimi söyledim. Ama tam anlatamadığımdan ( çekiniyorum ) seçenek sunduklarını istemiyorum . Yani aslında çekiniyorum yaa ailemin bulmasını istemiyorum redderekte kısmetleri belki yanlış yapıyorum ama yok yani derdimi onlara açamıyorum maalesef ve onlarda işte senin dedğin özellikte neden istemedin diyorlar anlatamıyorum neden neden neden diye sorup duruyorlar :KK43: Napıcam ben böyle akıl verin bana nolur
Boyle ugrasmak yerine ya istemyrm yada kendim bulucm deseydinz

Kızlar Merhaba;

Belki hayırlı bir kısmettir değerlendir derin.

Ben anlamadım. Zaten ailenize olabilir sinyali verdiğiniz için, çok da ters değilsiniz görücü usulüne.

Onlara anlatamadığınız kriter ne ki?

Bence çok da kapalı olmayın. Sonuçta her bulduğumuzla ilaa bu olsun, bu fırsat kaçmaz gibi baskılma yapmıyorlar di mi?

Seçenekler ayağınıza gelsin; siz eleyen olduktan sonra ne zararı var. Ha işte, sokakta, cafede tanışmış ha böyle...fark ne? Aksine ailesi de bilindiği için bir nebze artı.

Aşk yok olayına da katılmıyorum. Kendiniz bulduğunuz birine de ilk görüşte çarpılma ihtimaliniz neyse bu adaylar için de benzer bence. Tanıdıkça aşık olmak daha olası.

Herkes kendim bulucağım, bunlar ilkel olaylar dediği için günümüzde 30+ bir sürü bekar bayan var.

Konuyu görünce aklıma mazi geldi, gülümsedim :-)

Ben eşimle aynen böyle zorla tanıştım, ama ilk anda bi sn yanlış giden bişeyler var, ben nasıl bir bardak çay içip kalkıcam ya diye panik olmuştum :KK61:
Hala o heyecanımı hatırlarım, hey gidi günler.
Sonrasında herşey bizim kontrolümüzde oldu, ve sadece tanışmak için vesile olmuş oldular.
Beni ilk görüşmeye ikna eden arkadaşımın cümlesi oldu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma demişti.
Böyle inat ederken, gerçekten güzel fırsatları kaçırmayın..

Ben eşimle tanışmadan 7 ay once yanlızlıktan bunaldığım bir gece, ona mektup yazmışım.
Ne istediysem, ne anlattıysam yaşıyorum. Ve insan çok garip oluyor.
Kuruyemiş sevecekmisin demişim, eşimin hayır diyemediği tek yiyecek kuruyemiştir :sampiyon:

Ha arkadasin tanistirip vesile olmus ha bi akraba vesile olmus.Ha Hasan kel ha kel Hasan ne farki var ki.Sanki gorucu usulu olunca hemen evlenmek zorundayiz.Tanirsin hosuna giderse tanimaya devam edersin hosuna gitmezse gorusmezsin.Annene diyemiyor musun atiyorum su huyu kafama yatmadi ben boyle birisini istemiyorum diye.Acikca konusmadigin icin ailenin de kafasi karismis gibi.

Çok itici değil mi sürekli birileriyle tanıştırılmaya çalışmak? İnsan yorulur. Böyle şeyler kendiliğinden olmalı bence.

Kızlar Merhaba;

Eşimle görücü usulü evlendim ama hep bana “görücü “kelimesi o kadar itici geliyordu ki sana anlatamam Bekar bir kızsan illaki sana bakmaya gelenler olacaktır ,görüşmek zorunda değilsin ki Ben eşimden önce gelen görücülerin hepsini kaçırttım Sonra eşimin ailesi geldi.Ben işteydim annem beni aradı.Akşama misafir gelecek diye Anladım tabii yine görücü geleceğini İşten çıktıktan sonra da hatta 1 saat eve geç gittim Kaynanam bana sen hep bu saatte mi geliyorsun dedi.Ertesi gün eşim beni aradı,bir yere davet etti.Ben hemen kalkıp,eve geçerim diye evime yakın bir yeri tercih ettim.Ama sonuç ilk buluşmada 5 saat oturduk ve evlendik.İyiki de görücü usulü evlenmişim diyorum

dün akşam artık gerildiğimi söyledim onlarda biz birşey düşünüyoruz senin kafanda başka biri mi var neden böyle yapıyorsun bende olsa neden söylemeyeyim yaşım gelmiş dedim ve yine sinirlendim
Ya mesela benm kaynimada kiz araniyor. Istiyrm diyo ama her gelene red. Acik acik dese annesine aslnda bence istemiyo gibi. O yuzden dedm. Evlilik zor is emin olmadan gercktn istemedn olmamali

Belki hayırlı bir kısmettir değerlendir derin.

ama beğenmiyorum o yüzden istemediğimi söylüyorum ama tam detay öğrenmeden geliyorlar ve sürekli neden hayır neden hayır diye sorduklarından çıldırıyorum ya batıyor bana evlilikle alakalı birşey sorduklarında :(

Eşimle görücü usulü evlendim ama hep bana “görücü “kelimesi o kadar itici geliyordu ki sana anlatamam Bekar bir kızsan illaki sana bakmaya gelenler olacaktır ,görüşmek zorunda değilsin ki Ben eşimden önce gelen görücülerin hepsini kaçırttım Sonra eşimin ailesi geldi.Ben işteydim annem beni aradı.Akşama misafir gelecek diye Anladım tabii yine görücü geleceğini İşten çıktıktan sonra da hatta 1 saat eve geç gittim Kaynanam bana sen hep bu saatte mi geliyorsun dedi.Ertesi gün eşim beni aradı,bir yere davet etti.Ben hemen kalkıp,eve geçerim diye evime yakın bir yeri tercih ettim.Ama sonuç ilk buluşmada 5 saat oturduk ve evlendik.İyiki de görücü usulü evlenmişim diyorum

ya kısmet nasip işte bu zamanı gelince nasılda oluveriyor nedense aile sunduğunda itici geliyor onun sebebi de çekingenlik bence

Ya mesela benm kaynimada kiz araniyor. Istiyrm diyo ama her gelene red. Acik acik dese annesine aslnda bence istemiyo gibi. O yuzden dedm. Evlilik zor is emin olmadan gercktn istemedn olmamali

ya ben niyetime koydum elbet artık yavaş yavaş bakınılsın elbet görücü gelecek soracaklar benim ailemin tutumu beni çileden çıkaran arkadaşlarım söylediğinde ne bileyim yengem falan bu kadar sinir ve gıcıklık yapmıyorum onlar beni itiyor hal ve hareketime bakıyorlar gibi hissediyorum ya telefonu elime aldığımda nette de gezsem bir bakıyorum beni izliyorlar bu kadar gıcık olmaya başladım

Ben anlamadım. Zaten ailenize olabilir sinyali verdiğiniz için, çok da ters değilsiniz görücü usulüne.

Onlara anlatamadığınız kriter ne ki?

Bence çok da kapalı olmayın. Sonuçta her bulduğumuzla ilaa bu olsun, bu fırsat kaçmaz gibi baskılma yapmıyorlar di mi?

Seçenekler ayağınıza gelsin; siz eleyen olduktan sonra ne zararı var. Ha işte, sokakta, cafede tanışmış ha böyle...fark ne? Aksine ailesi de bilindiği için bir nebze artı.

Aşk yok olayına da katılmıyorum. Kendiniz bulduğunuz birine de ilk görüşte çarpılma ihtimaliniz neyse bu adaylar için de benzer bence. Tanıdıkça aşık olmak daha olası.

Herkes kendim bulucağım, bunlar ilkel olaylar dediği için günümüzde 30+ bir sürü bekar bayan var.

canım burada yanlış ifade ettim sanırım görücü usülüne karşı değilim elbet teki ailemin tutumu beni iten daha doğrusu beni böyle gizliden baskı yapıyorlarmış ya da ben öyle hissediyorumm :(

Back
X