Ailenin ikinci çocuğu olmak( popülerlik anlamında)

yemyesilyesim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2019
70
171
8
40
Merhabalar. Ben mükemmel kardeş sendromu yaşayan biriyim. Kardeşim her şeyiyle mükemmel. Bu küçüklüğümüzden beri böyleydi. O hem benden çok daha güzel, hem çok daha başarılıydı. Şimdi yurtdışında üst düzey yönetici. Mutlu bir evliliği var ve çok güzel 2 kızı var. Ben kıskanıyor muyum, evet maalesef. Aslında sahip olduklarını değil, ailemin ona olan sevgilerini kıskanıyorum. Ben ise küçüklüğümden beri hiç birşeyi kendi başıma yapamayan, çok başarılı olmayan(orta yani,kendi işim var çok şükür) biriyim.Kardeşim yurtdışında olduğu için ailemle beraberim. Hala evin en popüleri o. Sürekli överler onu, annem , kardeşim aradığı zaman çok heyecanlanır, tabi uzakta özlüyor. Ben ise hergün gördükleri için zaten bir heyecanı olmayan biriyim. Garip bir duygu aslında. Bilmiyorum benim gibi olan biri var mıdır? Ailem beni sever kesinlikle, sevmiyor dersem yalan söylemiş olurum. Ama ben kusurları olan biriyim, kardeşim ise her şeyi ile onları büyüleyen biri. Dolayısıyla onu daha çok seviyorlar. Durum bu.

Ben ise hergün gördükleri için zaten bir heyecanı olmayan biriyim.
O zaman seni her gün gormemelerini sağla. Anne ve babalar nankor gelir bana. Emek harcayan değil, bencil olan her zaman daha fazla kıymet gorur. Bencil olan daha başarılıdır çünkü...

Benim de kardesim hatta kardeşlerim öyle :( Benim kücük benden zeki tip olarak daha iyi ben evlenemedim o evlendi. Ailemin ona olan ilgisi saygısı daha fazla. Akrabalarımın da aynı şekilde. Yalnız ben de kendi çapımda farklıyım. Kurban moduna girmedim tabi bu büyürken yetişme çağında öyleydi. Sonradan ben de farklı şeyler yaptım gezdim dolaştım arkadaş çevremi şehrimi vs değiştirdim bana da farklı gözle bakıyorlar kendimi ondan düşük görmüyorum. Sen de kendi yaşamını değiştirebilirsin kendi basına her seyi yapabilirsin ki ben hiç bilmediğim tanıdğımın hiç olmadığı büyük şehire bir bavulla geldim düzenimi kurdum. Her şeyi yapabilirsin ben bile başarabildiysem. Bir de aile yanında mı yaşıyorsun? Kabuklarından çıkman gerek çünkü.

Sizi anlıyorum.kız kardeşim ile aramızda 2 yaş var.sürekli yarış halinde benimle ve bencil,egoist.Ailem ona daha düşkün sürekli mağdur rolünde,ben ise her işini kendi halleden dertlerinin çoğunu ailesi ile paylaşamayan ve fedakar,yıpranan olanım.üzülerek belirteyim ki ömrümüzün yarısı geçti hiç düzelme yok ve kalanı da bu şekilde gidecek kesinlikle.

Uzaklaşma çabam var ama bende senin gibi geç kaldım biraz.. Maalesef aklım başıma bu yıl geldi, beraber yaşıyoruz, iş konusunu halledeyim ayrılacağım....
Ben zamaninda ayrildim ama fiziken, ruhen degil. Simdi de maalesef yasli ve hastalar diye ben bakmak zorundayım ama bu geçmişin gelecege yansıması. Geçmiş değişik olsaydı, gelecek farkli olabilirdi.

Sizi anlıyorum.kız kardeşim ile aramızda 2 yaş var.sürekli yarış halinde benimle ve bencil,egoist.Ailem ona daha düşkün sürekli mağdur rolünde,ben ise her işini kendi halleden dertlerinin çoğunu ailesi ile paylaşamayan ve fedakar,yıpranan olanım.üzülerek belirteyim ki ömrümüzün yarısı geçti hiç düzelme yok ve kalanı da bu şekilde gidecek kesinlikle.
Ben de çoğu derdimi paylaşmam. Kendi içimde yaşarım. Bir kere paylaştım, çok üzüldüler. Sonra kardeşimden fırça yedim. “Ne her derdini söylüyorsun, kendi başının çaresine bak, onları üzme” dedi. Şimdi kendi başımın çaresine bakıyorum. Onların tüm dertlerine koşuyorum. O ise yurtdışında kendi hayatını yaşıyor. Bazen 10 gün oluyor aramıyor bile. İşi varmış, internet bulamamış bilmem ne....

Merhabalar. Ben mükemmel kardeş sendromu yaşayan biriyim. Kardeşim her şeyiyle mükemmel. Bu küçüklüğümüzden beri böyleydi. O hem benden çok daha güzel, hem çok daha başarılıydı. Şimdi yurtdışında üst düzey yönetici. Mutlu bir evliliği var ve çok güzel 2 kızı var. Ben kıskanıyor muyum, evet maalesef. Aslında sahip olduklarını değil, ailemin ona olan sevgilerini kıskanıyorum. Ben ise küçüklüğümden beri hiç birşeyi kendi başıma yapamayan, çok başarılı olmayan(orta yani,kendi işim var çok şükür) biriyim.Kardeşim yurtdışında olduğu için ailemle beraberim. Hala evin en popüleri o. Sürekli överler onu, annem , kardeşim aradığı zaman çok heyecanlanır, tabi uzakta özlüyor. Ben ise hergün gördükleri için zaten bir heyecanı olmayan biriyim. Garip bir duygu aslında. Bilmiyorum benim gibi olan biri var mıdır? Ailem beni sever kesinlikle, sevmiyor dersem yalan söylemiş olurum. Ama ben kusurları olan biriyim, kardeşim ise her şeyi ile onları büyüleyen biri. Dolayısıyla onu daha çok seviyorlar. Durum bu.

Aileniz icindeki yeriniz sizi tanimlayan tek sey olmasin.
Kendinize dair inancin, bireysel hayatin, sosyal hayatin farkli yonlerini kesfettiginizde ailenizle ilgili olumsuz seyler sizi daha az etkiler.

Aileniz icindeki yeriniz sizi tanimlayan tek sey olmasin.
Kendinize dair inancin, bireysel hayatin, sosyal hayatin farkli yonlerini kesfettiginizde ailenizle ilgili olumsuz seyler sizi daha az etkiler.
aslında olayları dengeliyorum. Yani kendim istediklerimi yapıyorum. İlk başta tepki gösteriyorlar sonra alışıyorlar.

Bu her zaman oluyor ne yazıkki. Ben zeki idim ama ablamda öyleydi onda bişeylerin yapılabilirliği gözükünce benim başarılarım ne varki oldu. Mesela üniversitede yüksek onur aldığımda bile ee kendine yapıyor bize değil ya oldu ama ablamın en ufak başarısı kutlanıyordu sevgi eksikliğinden değil o ilk olduğu için başarısı takdir topluyor bende başarı alışılmış bir durum olduğu için önemsenmiyordu. Sonra evlendik bebeklerimiz oldu. Annem ablamın bebeğine baktı bana istersen bakıcı tut dedi elin kadınına nasıl güveneyim mecbur iş hayatından çıktım ve bebeğime bakıyorum kreşe gidene kadar böyle olacak. Ablam iş hayatına devam etti çünkü bebeği güvenli ellerde.

Ebeveyn siddeti mi ne bu bilmiyorum ben de kardesten degil de akrabalardan yana ailemden bunu goruyorum.ve cocuklugumdan beri annem surekli dış goruntumle ilgili elestirir.ya daha dun goruntulu aramis beni senin cenen niye oyle diyo.ya garip bi insan.hep baskalarinin kizlari iyi dogru guzel ben yanlis hibi davrandi bana.bu kendi ezikligi aslinda oyle davranilmis oule davraniyor.sizinkilerde de uzak olana yuva kurana saygili davranildigi gorulmus oyle ogrenmisler oyle davraniyorlar.bu senin eksikligin degil bu onlarin yillardir alisilagelmis toplum kurallariyla dusunme sekilleri.gercek iyiyi dusunmuyorlar.yaninda ona her daim destek olan bana faydali o da degerli demiyorlar.bu senin kardesinden az olusunla alakali degil toplumun degerleri ogretirken degerlerin disinda yasamasiyla alakali.ben bu onun eksikligi deyip geciyorum artik ruhumda actigi yaralar baki tabi.sen de acilan acildi artik bjnjn sana kattiklarina bak.belki boyle davranmasalardi sen potansiyelini bu kadar zorlamazdin.iyi yanjndan bakip takmamak onemli.

Bunu yaşayan tek benim zanneder vicdan azabı hissederdim. Ben de sizin durumunuzdayım,kıskançlık değilde imrenmek. Benimki ise ikiz erkek kardeşim. Her konuda çok başarılı. Derece yaptı türkiyenin en iyi üninin en iyi bölümünden mezun oldu. Ben ise su an kpss derdindeyim. Bir ortama girdiğimizde herkes hemen onu sorar sonra sen napiyorsun derler cevap verince bi burun kıvırma olur bana. Hmm öyle mi derler. Bu yüzden ailemle bir yere gitmekten nefret ediyorum. Ama bunda şunun etkisi büyük küçüklüğümüzden beri onu özgüvenli serbest beni ise özgüvensiz baskıcı yetiştirdiler. Belki sizinde durumunuz böyledir kardeşler arasında zeka farkının çok olacağını düşünmüyorum.

Ben zamaninda ayrildim ama fiziken, ruhen degil. Simdi de maalesef yasli ve hastalar diye ben bakmak zorundayım ama bu geçmişin gelecege yansıması. Geçmiş değişik olsaydı, gelecek farkli olabilirdi.
Yapma lütfen, yaşlanıyor bizimkilerde ve sadece ben bakmak istemiyorum, kardeşlerim de ilgilensin... Uzaklaşınca ruhen de mesafe koymak isterim... Geçmiş bağı olarak gelecek olmasını istemiyorum... Öyle olsa yanlarından ayrılmam sineye çeker onlarla yaşarım ama olmuyor .. Benden bir tane daha yok ki.... Ne kötü bir durum ya, arada kalmak kdr kötüsü yok:(

Yapma lütfen, yaşlanıyor bizimkilerde ve sadece ben bakmak istemiyorum, kardeşlerim de ilgilensin... Uzaklaşınca ruhen de mesafe koymak isterim... Geçmiş bağı olarak gelecek olmasını istemiyorum... Öyle olsa yanlarından ayrılmam sineye çeker onlarla yaşarım ama olmuyor .. Benden bir tane daha yok ki.... Ne kötü bir durum ya, arada kalmak kdr kötüsü yok:KK43:
Bakmıyoruz demiyorlar ama benim kadar bakamiyorlar. Saglik durumlari hassas o yüzden kimseye guvenemiyorum.

Seçim yapacak durumu gectim. Sen yeni seçim yapabilirsin. Karakterini bilmiyorum, önceliklerini kestiremiyorum fakat neyi secersen sec pisman olmayacağından emin ol.

Bakmıyoruz demiyorlar ama benim kadar bakamiyorlar. Saglik durumlari hassas o yüzden kimseye guvenemiyorum.

Seçim yapacak durumu gectim. Sen yeni seçim yapabilirsin. Karakterini bilmiyorum, önceliklerini kestiremiyorum fakat neyi secersen sec pisman olmayacağından emin ol.
Vicdan dengesi kimde yüksekse onun keşkesi pişmanlığı hep olur... Senin de öyle bak, kardeşlerin bakıyor ama senin kdr iyi bakamıyorlar, sen yine ödün veriyorsun... Aynı benim durum... Allah yardımcımız olsun ne diyeyim ...

Back
X