ailenin sevgiliyi onaylamaması

Babanıza güzel bir dille sizin mağaza sorumlusu onunda memur olabileceğini hatırlatın,
Ayrıca iş karakterde,insan olması saygılı olması helalınden parasını kazanması yeterli,
Mesela ben memur değilim ama özel sektörde müdürlük yapıyorum babamda zamanında eşim markette diye onaylamamıştı
Daha sonrasında 2-3( yıl) defa gelmelerinden sonra gönlü istemese de oldu ve evlendik,ve eşimi çok sever ne beyefendi bir insanmış der durur elhamdülillah...
Fakat şimdi zamanla unv bittikten sonra farklı bir sektöre girdi kendi alanında uzman olarak,
Yani aslında ne oldum değil ne olacağı önemli ,
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın derim herzaman,

Ama erkek arkadasiniz siz memur olmasaniz bile sizinle evlenmek isteyecekti degil mi?

Sirf memurluk uzerinden evlilik yapilmaz zaten.

Ama aileniz konusuna gelince onlarida uzmeyin. Biraz daha sabirli ve kararli olun. Baska kimseyle evlenmek istemediginizi anlayinca onlarda razi olur. Ben cok gordum bunun ornegini. Basta cok direnen ailelerin nasil yumasadigini.
Allah yardimciniz olsun. Insallah aileniz ikna olur.
gerekirse ek iş yaparım diyo.yani laflarına bakarsak benim için herşeyi yapar .sen yanımda olsa ne istersen tamam modunda.

Babanıza güzel bir dille sizin mağaza sorumlusu onunda memur olabileceğini hatırlatın,
Ayrıca iş karakterde,insan olması saygılı olması helalınden parasını kazanması yeterli,
Mesela ben memur değilim ama özel sektörde müdürlük yapıyorum babamda zamanında eşim markette diye onaylamamıştı
Daha sonrasında 2-3( yıl) defa gelmelerinden sonra gönlü istemese de oldu ve evlendik,ve eşimi çok sever ne beyefendi bir insanmış der durur elhamdülillah...
Fakat şimdi zamanla unv bittikten sonra farklı bir sektöre girdi kendi alanında uzman olarak,
Yani aslında ne oldum değil ne olacağı önemli ,
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın derim herzaman,
amin.benim sevgilim de markette çalışıyor.bizim de 2 yıl önce bu konu gündeme gelmişti babam yok demişti zamana bıraktık ve tekrar gündeme oturduk.inşallah pişman olacağım şeyler yapmam

Kızlar selamlar.Konu ailemin sevgilimi 2 senedir 2 kez konu açılmasına rağmen onaylamaması.zaman geçtikçe düzelir diye beklenen aile üyelerinin görüşleri düzelmeyip kötüye gittikçe, her öfke patlamasında bi süre bu konuyu açmamak lazım deyip de o süre her seferinde herkesin sakinleşmesi için daha da uzuyorsa, hiç bir şey bu kör düğüm konuyu açmıyorsa işte o zaman bu stres sarıyor insanı.

herkesin sevgiliye çamur atip sonrasında da ama biz senin iyiliğini istiyoruz demesi, sonrasında kendisi yetmiyor gibi babası da böyleymiş diye kanıtı olmayan iddialar atması, sadece maddiyata dayanan eş seçmeye zorlanması çok zor şeymiş.

ben 1 ay önce atandım bi kamu kurumunda önlisans mezunu memurum.açıköğretim okumuştum.sevgilim de 4 yıldır istanbulda bi birleşik mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor.çok aksi bi durum olmadıkça işten çıkarma durumları yok.1850 maaş alıyor. ben de 2100 alıyorum ama ailem birtürlü damat adayının ailesinin maddi durumunun kötü olduğu için onaylamıyorlar sevgilimi.aslında çok zor durumda değiller.kardeşleri falan çalışıyor ama köyde oturuyorlar diye annemler sıkıntı çıkarıyorlar.Babam sürekli memursun daha iyilerini bulursun diyor.onaylamıyoruz hiçbişekilde diyorlar.babam bana çok düşkün onun onaylamadığı bi evlilik yaparsam onu çok üzeceğimi biliyorum .ama benim içimde de sevgilimden ayrılırsam düşüncesiyle bi kara orman yanıyor sürekli.ailenin önyargıları var sağdan soldan sürekli kulaklarına laf geliyor .örneğin halası gamze memur olmuş bizim oğlanın hayatı kurtulmuş diye konuşmuş babamın kulağına gelmiş .ama işin aslından yalan olduğunu da anladım sonradan .sevgilime güveniyorum ama ailem onaylamadğı için güvenim azalıyor ve cesaret edemiyorum. ne yapmalıyım ..

beni bu buhrandan çıkarın kızlar artık.:KK51:

daha memur olmadan maaşınızın hesabını yapıp Düğün için illa ki 45 bin kredi çek diyen sevgiliniz mi söz konusu olan
halası bile öyle diyorsa ailede öyle düşünüyordur
Aileniz haklı Adamın mesleği yok yani işi var ama kalifiye eleman değil çok kolay işten çıkarılabilir
Aileniz onaylamıyorsa 2 kez hatta 3 kez düşünmeslisiniz

amin.benim sevgilim de markette çalışıyor.bizim de 2 yıl önce bu konu gündeme gelmişti babam yok demişti zamana bıraktık ve tekrar gündeme oturduk.inşallah pişman olacağım şeyler yapmam

Kendisini ve bunun yanında aile ilişkilerini size olan yaklaşımını bu süreçte gözden geçirin,
Tabiki ince eleyin sık dokuyun ,mutluluklar

Kendisini ve bunun yanında aile ilişkilerini size olan yaklaşımını bu süreçte gözden geçirin,
Tabiki ince eleyin sık dokuyun ,mutluluklar
duygularla mantık arasında kalıyorum .bitirirsem çok canımın yanacağını biliyorum.6 yıl görüştü görüştü de ailesinden onay almayınca ayrıldı falan arkamdan bi ton konuşacaklar da... valla sıkıntı.

duygularla mantık arasında kalıyorum .bitirirsem çok canımın yanacağını biliyorum.6 yıl görüştü görüştü de ailesinden onay almayınca ayrıldı falan arkamdan bi ton konuşacaklar da... valla sıkıntı.

Milletin ne düşüneceği önemli değil kendi iç dünyana dön...

Ailesine karşı çıkıp evlenmiş ve cok mutlu bir örnek duymadım hiç en azından kendi ailemde yok... çoğu boşanmayla ya da sorunlu evlilikler olarak ilerliyo sen sen ol aileni dinle.. körü körüne her dediklerini yap değil ama yabana atma çünkü ailenin hayatında oluşturduğu boşluğu hiçbir eş tek başına dolduramaz

Ah be kuzum ... aile şimdiden karşıysa ileride daha da kötü olur canım benim şimdi aranızda aşk var ister istemez bütün söylenilenleri olayları yutabiliyorsunuz ama evlenince böyle olmaz her söylenen batar canınızı yakar hem birbirinize de daha büyük zarar verirsiniz şimdi canının yanması ömür boyu yanmasından iyidir. Ne diyeyim hakkında hayırlısı olsun inşallah :KK60:

Ailesine karşı çıkıp evlenmiş ve cok mutlu bir örnek duymadım hiç en azından kendi ailemde yok... çoğu boşanmayla ya da sorunlu evlilikler olarak ilerliyo sen sen ol aileni dinle.. körü körüne her dediklerini yap değil ama yabana atma çünkü ailenin hayatında oluşturduğu boşluğu hiçbir eş tek başına dolduramaz
kesnlikle insan 5 yıl fazla yaşasa bile neler öğreniyor hayatta onların tecrübesini dikkate alarak karar vermeye çalışıyorum

Ah be kuzum ... aile şimdiden karşıysa ileride daha da kötü olur canım benim şimdi aranızda aşk var ister istemez bütün söylenilenleri olayları yutabiliyorsunuz ama evlenince böyle olmaz her söylenen batar canınızı yakar hem birbirinize de daha büyük zarar verirsiniz şimdi canının yanması ömür boyu yanmasından iyidir. Ne diyeyim hakkında hayırlısı olsun inşallah :KK60:
ah minnakım ya.haklısın.ama bi tanışsalar ailem onu sevecekmiş gibi geliyor.insanlığına güvenirim yani.

yok minnakım .babam yanaşmıyoki tanışmaya dinlemiyo bile neyin ne olacağından haberi bile yok .hani fırsatımız olup da sevgilimin işini bile anlatamadık.
bu kadar karşı olması çok saçma gerçekten acaba bildiği başka bir şey mi var ailesi hakkında falan o_O

Back
X