ailenin sevgiliyi onaylamaması

ben ailemi dinlemedim sevdiğim adamla evlendim. kocam dünyanın en iyi insanı velhasıl kelam ailem ne dediyse o çıktı. şurda sorun yaşarsın dediği her yerde sorun yaşadım hayat burnumdan geldi. başa dönsem yine eşimle evlenirdim belki ama asla aynı koşullarda değil. aileni dinle yoksa başını taşlara çok vurursun...

Arada aşk sevgi varsa maddiyat önemli değil .
İkinizde çalışırsınız gül gibi geçinirsiniz
Önemli olan sevgilinin seni maddi olarak kullanmaya kalkması sana kredi çektirme teklifinde bulunması vs .
Bi erkek olarak bu kadar rahatlıkla kredi çekmeni istiyor bi de ortada bişey yok ne nişanlı ne evlisiniz .
Yarın öbürgün evlenince şimdiki gibi rica da etmez emrivaki yapar .

İnsan hayat standartlarını düşürmek için değil, yükseltmek için evlenmeli bence.
Kim ne derse desin orantılı maddiyat önemli.

Ne bu ailesinin eteğinin altından çıkamayıp ezilip büzülmek? Ailen yüzünden çocuğa güvenin neden azalıyor? Soyle annene istemeye gelecekler babama soylersin de. Cocuk oyuncağımı bu ya yok daha iyilerini bulursun yok durumlari kötü bilmem ne, ne geri zihniyet

İnsan hayat standartlarını düşürmek için değil, yükseltmek için evlenmeli bence.
Kim ne derse desin orantılı maddiyat önemli.

O zaman erkeklerin çoğu evlenmesin.
Hayat standartınızı yüksek tutmak istiyorsanız adam gibi bir işiniz eğitiminiz olsun, evlenmek meslek sayılmıyor. Maddiyatı iyi adam neden parasız kadın alsın hayrına beslemek için mi? Adam kazandığını neden yedirsin,onun yerine sizin kafaya göre zengin kadın avlasın???

Kızlar selamlar.Konu ailemin sevgilimi 2 senedir 2 kez konu açılmasına rağmen onaylamaması.zaman geçtikçe düzelir diye beklenen aile üyelerinin görüşleri düzelmeyip kötüye gittikçe, her öfke patlamasında bi süre bu konuyu açmamak lazım deyip de o süre her seferinde herkesin sakinleşmesi için daha da uzuyorsa, hiç bir şey bu kör düğüm konuyu açmıyorsa işte o zaman bu stres sarıyor insanı.

herkesin sevgiliye çamur atip sonrasında da ama biz senin iyiliğini istiyoruz demesi, sonrasında kendisi yetmiyor gibi babası da böyleymiş diye kanıtı olmayan iddialar atması, sadece maddiyata dayanan eş seçmeye zorlanması çok zor şeymiş.

ben 1 ay önce atandım bi kamu kurumunda önlisans mezunu memurum.açıköğretim okumuştum.sevgilim de 4 yıldır istanbulda bi birleşik mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor.çok aksi bi durum olmadıkça işten çıkarma durumları yok.1850 maaş alıyor. ben de 2100 alıyorum ama ailem birtürlü damat adayının ailesinin maddi durumunun kötü olduğu için onaylamıyorlar sevgilimi.aslında çok zor durumda değiller.kardeşleri falan çalışıyor ama köyde oturuyorlar diye annemler sıkıntı çıkarıyorlar.Babam sürekli memursun daha iyilerini bulursun diyor.onaylamıyoruz hiçbişekilde diyorlar.babam bana çok düşkün onun onaylamadığı bi evlilik yaparsam onu çok üzeceğimi biliyorum .ama benim içimde de sevgilimden ayrılırsam düşüncesiyle bi kara orman yanıyor sürekli.ailenin önyargıları var sağdan soldan sürekli kulaklarına laf geliyor .örneğin halası gamze memur olmuş bizim oğlanın hayatı kurtulmuş diye konuşmuş babamın kulağına gelmiş .ama işin aslından yalan olduğunu da anladım sonradan .sevgilime güveniyorum ama ailem onaylamadğı için güvenim azalıyor ve cesaret edemiyorum. ne yapmalıyım ..

beni bu buhrandan çıkarın kızlar artık.:KK51:

Belki senin göremediğin birşey i görüyorlardır. Bir çok neden göz önünde bulunduruluyorsa aileni karşına almadan lazım ya da orta yol ile maddi yön değil de erkek arkadaşının manevi yönlerini göstermen lazım. Ve şunu diyeyim sevgisinden her koşulda seninle olacağından ve saygısından emin isen yoluna devam etmen lazım. Emin ol ki arada statü farkı da elbet aranızdaki sorunu oluşturacaktır. Bu iş ya da eğitim hiç farketmez. Çok iyi düşün taşın pişman olmanı ne sen istersin ne de ailen ister.

O zaman erkeklerin çoğu evlenmesin.
Hayat standartınızı yüksek tutmak istiyorsanız adam gibi bir işiniz eğitiminiz olsun, evlenmek meslek sayılmıyor. Maddiyatı iyi adam neden parasız kadın alsın hayrına beslemek için mi? Adam kazandığını neden yedirsin,onun yerine sizin kafaya göre zengin kadın avlasın???[/QUOTE

Sanırım yanlış anlamışsın Miss zaten orantılı maddiyat diye yazmışım farkındaysan
Yani her anlamda birbirine denk yada denkliğe yakın olmaktan, bahsediyorum, kül kedisi masalından değil

Tecrübelerime gördüklerime duyduklarıma dayanarak şunu söyleyebilirim: Anne-babasının istemediği biriyle evlenip de mutlu olan insan yok. İnşallah siz istisna olursunuz ve bunu yıkarsınız.

+1 bazen maddiyatı , bazen diğer aileyi bahane ediniyor aileler ama mutlaka bir şekilde haklılar.

Eskiden memura kız vermezlerdi, ne oldu da memurluk önemli bir şey oldu anlayamadım. Aldığın maaş da 2300 tl yani, sevgilinle aynı, nesini beğenmiyorlar?

Benimkiler de istemiyo,ama ben diretiyorum direticem de. Eve aylık 4.500 lira para giriyo nesini begenmiyolar anlamis degilim. Yılmak yok yola devam ☺️

maaşlar arasında fark yok ama statüler arasında var
kadın 2300 de alsa memur işi garanti, adama gelince, markette çalışıyor.

ne biliyim kadın senede 20 gün senesi dolunca 30 gün izin kullanır rapor alır bişey eder adama 5 gün üst üste izni zor verirler, adamlar da izinleri az olunca o izinlerde hemen ailesinin yanına filan gitmek sitiyor mesela bu da sıkıntı çıkarıyor, mesaisi uzun olur aniden iş uzadı kalıyorsun derler çıkamaz denk gelecek ya o gün baban misafirdir evde ve baban homurdanır memur kocan olsaydı bak dinlemedin bizi diye, kadın başka şehre atansa bir araya gelmeleri zor olur, ek hiç hakkı olmaz, kredi çekecek olsa ev tutacak olsa zorluk yaşar, gibi gibi aileler bunları düşünüyor.

bunlar doğru düşünceler mi dersen. %100 doğru şeyler diyemem ama yaşadığımız toplum bu.
ben "memur kafalı" bir insan hiç olmadım. o yüzden memur da olmadım :) aylık 7-8 bin lira civarında gelirim var. ama bu "toplum" öyle bir zihniyette ki keşke memur olsaydın diyor bana..yahu istemiyorum ben hayatımdan memnunum. ama yok illa memur ol. evlenecem desem de illa memurla evlen derler kesin. ben dinlemem o ayrı.

bu baskıyı biliyorum ben direniyorum ama çok yıpratıcı. sürekli bu kafadaki bir zihniyetle başa çıkmak inanılmaz yorucu. gençken belki o gücü bulursun ama ilerisini de düşünmelisin.

Daha 19 yaşındasın. .
Acele etmeyin. .
Ailenin rızasını almadan evlenmeyin . .

Evlenmeden önce benimki de senin durumuna benziyor,
Eşim beni 5.5 yıl bekledi ailemin rızası olsun diye,üniversite yi bitirmem gerekiyordu eşim lise mezunu,satış da çalışıyordu,5 yıl boyunca sadece biliyorlardı ama aileme kabul ettiremedim,okulumu bitirdim bu arada eşim başka bir işe girdi derken başkasına her seferinde terfi ederek,ben üni bitirdigimde 9ay içinde evlendik ama üni bitirene kadar ailem yüzünden bir kaç kez ayrıldık,şimdi damatlarını benden çok tutuyorlar,bu arada ben issizim ama eşimin durumu çok iyi,
Aslında sana söylemek istediğim birazcık sabredin,birbirinizi iyi tanıyın aileniz sizin için kötü bir şey istemez ama yanilabilirler yine de ailenin rızasının olmasını bekle derim,zaten yasin 32 33 olduğunda kendileri sana baskı kuracak evlen diye...Bu arada keşke diyorum ailem iş bulmadan evlenmeseydin deseydi

Öff bu memuriyet sevdası yüzünden ben de çok sıkıntı çektim.

O memur değil sen memursun diye başımın etini yediler. Şimdi ikimiz de memuruz ama birimiz hanya da birimiz konyada. Memur oldu da noldu şimdi de birleşemiyoruz. Öf yani.

Kızlar selamlar.Konu ailemin sevgilimi 2 senedir 2 kez konu açılmasına rağmen onaylamaması.zaman geçtikçe düzelir diye beklenen aile üyelerinin görüşleri düzelmeyip kötüye gittikçe, her öfke patlamasında bi süre bu konuyu açmamak lazım deyip de o süre her seferinde herkesin sakinleşmesi için daha da uzuyorsa, hiç bir şey bu kör düğüm konuyu açmıyorsa işte o zaman bu stres sarıyor insanı.

herkesin sevgiliye çamur atip sonrasında da ama biz senin iyiliğini istiyoruz demesi, sonrasında kendisi yetmiyor gibi babası da böyleymiş diye kanıtı olmayan iddialar atması, sadece maddiyata dayanan eş seçmeye zorlanması çok zor şeymiş.

ben 1 ay önce atandım bi kamu kurumunda önlisans mezunu memurum.açıköğretim okumuştum.sevgilim de 4 yıldır istanbulda bi birleşik mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor.çok aksi bi durum olmadıkça işten çıkarma durumları yok.2250 maaş alıyor. ben de 2300 alıyorum ama ailem birtürlü damat adayının ailesinin maddi durumunun kötü olduğu için onaylamıyorlar sevgilimi.aslında çok zor durumda değiller 5 kardeşler 3 ü hemşire istanbulda ve memlekette.kardeşleri falan çalışıyor ama köyde oturuyorlar diye annemler sıkıntı çıkarıyorlar.Babam sürekli memursun daha iyilerini bulursun diyor.onaylamıyoruz hiçbişekilde diyorlar.babam bana çok düşkün onun onaylamadığı bi evlilik yaparsam onu çok üzeceğimi biliyorum .ama benim içimde de sevgilimden ayrılırsam düşüncesiyle bi kara orman yanıyor sürekli.ailenin önyargıları var sağdan soldan sürekli kulaklarına laf geliyor .örneğin halası gamze memur olmuş bizim oğlanın hayatı kurtulmuş diye konuşmuş babamın kulağına gelmiş .ama işin aslından yalan olduğunu da anladım sonradan .sevgilime güveniyorum ama ailem onaylamadğı için güvenim azalıyor ve cesaret edemiyorum. ne yapmalıyım ..
psikolojim bozuldu iç sesimi durduramıyorum aynı mevzu kafamda dönüp duruyor
beni bu buhrandan çıkarın kızlar artık.:KK51:
ilk aileme sevgilimi söylediğimde 19 yaşındaydım sadece bilsinler diye söylemiştim işin yolunu baştan kesmişlerdi askerliğini yapsın işini kursun dedikten sonra kesinlikle olmaz diyerek.
çocuk seni herşeyden herkesten çok istiyosa ana kuzusu değilse aileni dinleme

Senin sevgilin düğün için 45 milyar çekmeni istemiş senden. Kendi kira ödemediği halde 6 ayda 2.500 lira para biriktirebilmiş. O adamdan bir cacık olmaz. Aileni dinle.

Back
X