Ailenin yanında okumak mı şehir dışında okumak mı?

pukina1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2016
232
146
53
Herkese merhaba,
Bu yıl küçük bir şehirde üniversite kazandım.Büyük şehirden giden biri için gerçekten de çok küçük bir yer.Yine de ulaşımın rahatlığı,herkesin öğrenci olması ve insanların samimiyeti büyük bir avantaj.Kaldığım yurtta da oda arkadaşlarımla çok sorun yaşıyorum.Bu yüzden ilk senem berbat geçiyor diyebilirim.Bunalıp dışarı çıkacak olsam hep aynı yerler olduğu için sıkılıyorum ayrıca aile özlemi de var.
İlk dönem ortalamam yüksek geldi ve seneye yaşadığım şehre geçiş yapma imkanım var.Tabiki bunun da dezavantajları var.Okul evimize 1-2 saat uzaklıkta.Herkes önceden arkadaş ve hocaları tanıyor.Diğer yandan da okuduğum üniversite bana bir şey katmıyor.Hiç çaba sarfetmeden ders geçiyoruz ama faydası yok tabiki.Ben de kişisel gelişime çok önem verdiğim için mutsuz oluyorum.
Şimdiden düşünmeye başladım ki ona göre 2. dönem derslerime dikkat edeyim.Sizce şehir dışında okumak mı ailenin yanında mı?Her türlü fikrinize açığım,şimdiden teşekkür ederim

Yaşadığınız şehire dönmek zorunda mısınız? Size kendinizi hem akademik hem kişisel olarak geliştirmeye imkan sağlayacak başka bir şehire gitme fikri daha mantıklı. Çünkü ben aileden ayrı okumanın insana çok şey kattığını düşünüyorum, birlikte yaşayınca sadece özgürlük anlamında değil organize yaşamayı öğrenemiyorsunuz

Yaşadığınız şehire dönmek zorunda mısınız? Size kendinizi hem akademik hem kişisel olarak geliştirmeye imkan sağlayacak başka bir şehire gitme fikri daha mantıklı. Çünkü ben aileden ayrı okumanın insana çok şey kattığını düşünüyorum, birlikte yaşayınca sadece özgürlük anlamında değil organize yaşamayı öğrenemiyorsunuz
Haklısınız,liseyi özgüvensiz geçirdikten sonra yarım dönem bile bana çok şey kattı bu anlamda da aileden uzakta olmak avantaj sağlıyor ama bir kere olan hakkımı yine yurtlarda sorun yaşayarak anne özlemi çekerek kullanmak istemiyorum.Geçiş isteme nedenim ev ortamı zaten :)

Ailenin yanında okumanın çok avantajı var, kira elektrik su yemek temizlik derdin olmuyor, maddi açıdan giderin az oluyor, ailenin sıcaklığı oluyor. Zaten yurtta kalıyormuşsun şimdi hani arkadaşların eve gidip gelme durumu da yok. Şimdi okuduğun şehir de küçükmüş madem , başarabilirsen ailenin yanına kesin git derim ben.

Ben dışarda okudum, giderken uça uça gittim ailemden ayrılıyorum diye ama 2. sene aileme yalvardım resmen gelin benle kalın bikaç sene diye. Ama derslerim müthiş ağırdı. Yemek uyku temizliği geç banyo yapmadan ders çalıştığım hafta oldu. Bizimkiler gelmedi tabi. Ama eve çıktım giriş çıkış saati yok, arkadaşlarınla istediğin gibi görüş, bir yere çıktığında hesap vereceğin kimse yok. Bunlar da avantajlarıydı. Ama ailemin yanında okuduğum üni denginde bir üni olsa ve okuduğum bölüm olsa şimdiki aklımla kesinlikle ailemin yanında okurdum. Ki benim bölümüm bile yoktu memleketimde.

Okuduğun bölüme bağlı birazda. Örneğin işletme okuyorsan Celal bayar uni yerine dokuz eylül olursa yerinde bir karar olur.

Aile özlemi alışmamandan da kaynaklı. Bir kafa dengi kız arkadaş , bir iki cafe yeterli aslında.

Ailenin maddi durumu yeterli değilse aynı şehirde okumakla onları zora sokmamışta olursun
İyice düşün

Öncelikle beni birinci sınıftaki halime geri götürdün :) Ben de 2012'de başlamıştım, 4 sene boyunca yurtta kaldım. Evet aile ile yaşamak çok şey katmaz insana, lisenin devamı gibi olur. Ancak yurtta da yaşanan problemler öyle küçümsenecek problemler değildir. Yaşadığın sorunların neler olduğunu detaylı bir biçimde burada anlatırsan sana daha iyi yardımcı olabilirim çünkü ben de her çeşit sorunu yaşadım, her tipten insan gördüm. Tecrübe çok yani. Şimdi bazı sorunlar var düzeltiliyor ama bazıları düzeltilmiyor. Bazı sorunların çözümü sen oluyorsun bazılarında karşındakinin birşeyler yapması gerekiyor. Odanı değiştirmek, belki kalacak başka bir yer bulmak gibi alternatiflerin olabilir. Ama biliyorsun ki karşılaştığımız her sorunda yanımızda ailemiz olmayacak. Hayatımız her zaman anne evimizdeki kadar rahat ya da düzenli olmayacak. E geçiş yaptığın okulda da sorun yaşayabilir, okulunu uzatabilirsin. Orada da sıkıntılı durumlar yaşanabilir, geçiş yaptığına pişman olabilirsin. Bu nedenle biraz daha detaylı açıklama yapmanı senden rica ediyorum.

ben ailemle birlikte kalıyorum, okuyorum hala. keşke başka bir il yazsaydım diye kafamı duvarlara vuruyorum. ciddiyim. yatay geçiş yapsam mı diye bile düşündüm.

bu senin ailenle alakalı. ailesiyle yaşayıp çok rahat olan arkadaşlarım var. senin isteklerin aileninkilerle uyumlu mu? benim değil. gece dışarı çıkamıyorum mesela. tek kalsam çıkardım. sosyal hayatım istediğim gibi olmuyor, kısıtlanıyor.

ama eğer sen ailenle böyle bir sıkıntı yaşamayacaksan, onların evde koyduğu kurallar sana ters gelmiyorsa aileni seç

Ben büyük bir sehirde okudum. Kendi doğduğum yasadigim sehirde okudum. Hatta lisedeki arkadaslarimla ayni fakultedeydik. Cilginlar gibi ortam,
bi düşünsene herkes tanıdık :D

Ama üniversite imkanlari olarak iyiydi. Açıkçası kendi bölümümüzde ilk ikide idi. Bende dereceyle girdim. (Hala bitiremedim o da ayri bir muamma)
Öyle olunca daha iyisi gibi bir düşüncem olmadi. Yazdim gectim. Okulla ev uzak idi bende arkadaslarimla evde kaldim. Iyi idi daha özgürdum. En tavsiye ettigim durum bu kendi sehrine öğrenci evi.

Bölümüne gore mesleki acidan hangi üniversite sana arti getirecekse geçişini ona göre yap derim.

Bence ikisininde ayrı ve avantaj dezavantajları var. Ben ailemden ayrı okudum ve bana çok tecrübe kattı pişmanda olmadım

Aslinda aileden ayri bir yerde okumak derim ancsk bulundugun yerde turkiyenin en iyi univerditesine gidiyorsan ayni sehir derim.
Benim silem kucuk sehirdeydi memur cocuguydum disatida okudum.baska sansim zaten yoktu.Cokta mutluydum ailemden ayri okuduguma.Ama Ankara buyuk sehirdi.Okulumu cok seviyordum.
Sadece keske basla bolumde okusaydim dedigim oldu.Cunku bolum ve universite daha onemli.
Bu yuzden daha guzel bir universite ve bolum olacaksa Buyuk sehir derim ben.

Öncelikle beni birinci sınıftaki halime geri götürdün :) Ben de 2012'de başlamıştım, 4 sene boyunca yurtta kaldım. Evet aile ile yaşamak çok şey katmaz insana, lisenin devamı gibi olur. Ancak yurtta da yaşanan problemler öyle küçümsenecek problemler değildir. Yaşadığın sorunların neler olduğunu detaylı bir biçimde burada anlatırsan sana daha iyi yardımcı olabilirim çünkü ben de her çeşit sorunu yaşadım, her tipten insan gördüm. Tecrübe çok yani. Şimdi bazı sorunlar var düzeltiliyor ama bazıları düzeltilmiyor. Bazı sorunların çözümü sen oluyorsun bazılarında karşındakinin birşeyler yapması gerekiyor. Odanı değiştirmek, belki kalacak başka bir yer bulmak gibi alternatiflerin olabilir. Ama biliyorsun ki karşılaştığımız her sorunda yanımızda ailemiz olmayacak. Hayatımız her zaman anne evimizdeki kadar rahat ya da düzenli olmayacak. E geçiş yaptığın okulda da sorun yaşayabilir, okulunu uzatabilirsin. Orada da sıkıntılı durumlar yaşanabilir, geçiş yaptığına pişman olabilirsin. Bu nedenle biraz daha detaylı açıklama yapmanı senden rica ediyorum.
Aslında çok çok büyük sorunlar değil diğerleriyle kıyaslayınca ama temizlik takıntım var.Aşırı titiz değilim kesinlikle ama derli toplu bir ortamda olmak isterken banyoda oda arkadaşlarımın pedlerini ortalığa saçılmış görüyorum,biri uyurken kesinlikle saygı duymuyorlar,gece vakti telefonla konuşuyorlar.Bir de kendimi bir yatak bir dolapla oraya ait hissedemiyorum.Hep bir otel havası.Odaların hepsi dolu diye değiştirme imkanım da yok.Acaba diyorum seneye anlaşabildiğim biriyle iki kişilik odaya çıkaam şehir daha cazip gelir mi?

ben ailemle birlikte kalıyorum, okuyorum hala. keşke başka bir il yazsaydım diye kafamı duvarlara vuruyorum. ciddiyim. yatay geçiş yapsam mı diye bile düşündüm.

bu senin ailenle alakalı. ailesiyle yaşayıp çok rahat olan arkadaşlarım var. senin isteklerin aileninkilerle uyumlu mu? benim değil. gece dışarı çıkamıyorum mesela. tek kalsam çıkardım. sosyal hayatım istediğim gibi olmuyor, kısıtlanıyor.

ama eğer sen ailenle böyle bir sıkıntı yaşamayacaksan, onların evde koyduğu kurallar sana ters gelmiyorsa aileni seç
Ailenin kısıtlayıcılığı büyük etken zaten.Okuduğum yerde 12-1 e kadar dışarıda olabiliyorum ailemin yanında gündüz bile çıkma imkanım zor oluyordu.Ama ilişkilerimiz de iyi yani ayrı odam var,kavga gürültü yok.Özgürlük çok mu önemli bilemiyorum üniversitede kısıtlanmak kötü mü oluyor?

Üniversiteye bak ailene değil. Yani ailenin yakınındaki üniversite daha iyiyse ve sana daha çok şey katacaksa onu seç tabi.

Bende ailemden uzak bir şehirde öğrencilik hayatı yaşıyorum yurtta inanır mısın okulda bile hiç arkadaşın olmasın ama oda arkadaşınla iyi ol bana göre çok şükür benim en yakın arkadaşım. Ama bilmiyorum ben İstanbul'da yaşıyorum Sakarya üniv okuyorum her hafta gitmeme rağmen o şehirde yaşayamıyorum beni yoruyor mutsuz hissediyorum bilmiyorum ben bizzat yaşayan bir insan olarak evimde kalmayı tercih ederim. Ama yurdun bana şu yarım dönemde kattığı şeyler inanılmaz 4 sene boyunca neler öğrenirim bilmiyorum :110: Hakkında hayırlısı olsun

Geçmeyi düşündüğünüz üniversite ile şu an okuduğunuz okulun ders isimlerine ve kredi sayılarına dikkat edin. Büyük oranda benzerlik olmaz ise birçok dersi alttan almak zorunda kalacaksınız. Okulunuzun uzama ihtimali oldukça yüksek. Aile yanında veya uzakta olarak değil eğitim anlamında size katkısı olabilecek üniversiteleri değerlendirin.

Ailenin kısıtlayıcılığı büyük etken zaten.Okuduğum yerde 12-1 e kadar dışarıda olabiliyorum ailemin yanında gündüz bile çıkma imkanım zor oluyordu.Ama ilişkilerimiz de iyi yani ayrı odam var,kavga gürültü yok.Özgürlük çok mu önemli bilemiyorum üniversitede kısıtlanmak kötü mü oluyor?
bu tamamen sana ve senin isteklerine bağlı. benden çok daha fazla kısıtlanan ama halinden memnun olan arkadaşlarım var. çünkü onlar bunu kısıtlama olarak görmüyorlar, yaşadıklarından fazlasını zaten istemiyorlar. bu yüzden aileleriyle yaşadıkları için çok mutlular

benim de ayrı odam var, hayatım inanılmaz kolay. ne yemek yapıyorum ne temizlik. hastayken ilgilenen bir annem var. daha sayamayacağım nice kolaylığı var. ama bu kısıtlanma mevzusu (olay sadece gece dışarı çıkmaktan ibaret değil) beni o kadar bunaltıyor ki ben aynı evde kaldığıma gerçekten çok pişman oluyorum.

bu konu tamamen sana, senin kişiliğine bağlı. senin için çok önemli bir durum değilse aileyle yaşamak tabi ki çok daha avantajlı

ben bunları yazarken üniversitelerin denk olduğunu varsayarak yazdım. eğitim açısından fark olacaksa öncelikli olarwk onu düşünmelisin tabi ki

Aslında çok çok büyük sorunlar değil diğerleriyle kıyaslayınca ama temizlik takıntım var.Aşırı titiz değilim kesinlikle ama derli toplu bir ortamda olmak isterken banyoda oda arkadaşlarımın pedlerini ortalığa saçılmış görüyorum,biri uyurken kesinlikle saygı duymuyorlar,gece vakti telefonla konuşuyorlar.Bir de kendimi bir yatak bir dolapla oraya ait hissedemiyorum.Hep bir otel havası.Odaların hepsi dolu diye değiştirme imkanım da yok.Acaba diyorum seneye anlaşabildiğim biriyle iki kişilik odaya çıkaam şehir daha cazip gelir mi?
Özel yurt mu kyk mı?

Back
X