Ailenin yanında okumak mı şehir dışında okumak mı?

Herkesin arkadss olup hocalari tanimasina takilmayin.

Bende 1. Siniftan sonra yatay gecis yaptim ayni sebeplerden ve hic pisman degilim.

Evet herkes arkadasti ama zamanla benimde bir cevrem olustu.

Hocalarida tanimak zor olmadi.

Hic pisman olmadim yatay gecis yaptigima.

Ama ben ailemin sehrine degilde aileme yakin baska bir sehre yaptim yatay gecisi.

Yine yurtta kaldim yani.

Ama universite olarak ucurum vardi arada.

Iyikide gecmisim dedim hep.

Aslında çok çok büyük sorunlar değil diğerleriyle kıyaslayınca ama temizlik takıntım var.Aşırı titiz değilim kesinlikle ama derli toplu bir ortamda olmak isterken banyoda oda arkadaşlarımın pedlerini ortalığa saçılmış görüyorum,biri uyurken kesinlikle saygı duymuyorlar,gece vakti telefonla konuşuyorlar.Bir de kendimi bir yatak bir dolapla oraya ait hissedemiyorum.Hep bir otel havası.Odaların hepsi dolu diye değiştirme imkanım da yok.Acaba diyorum seneye anlaşabildiğim biriyle iki kişilik odaya çıkaam şehir daha cazip gelir mi?
Temizlik takıntısı olan insanlar yurt gibi toplu yaşanan yerlerde çok zorlanıyorlar. Ben takıntılı olmadığım halde rahatsız olurdum. Ama çaresiz olduğum için katlanmak zorunda kaldım. Temizlik konusunda kızları alıp karşına konuşabilirsin, uyarabilirsin. Sağlıktan girip hastalıktan çıkabilirsin. Dikkat etme ihtimalleri yüksek çünkü insanın utanabileceği bir konu. Ama uyku konusunda saygı duymama olayı kötü ve bu genelde değişmesi zor bir şey oluyor. Gün içinde zaten gürültü yapıyorlar yeterince. İnsan gece uyurken en azından rahat etmek istiyor. Sana baştan söyleyeyim anormal olan oda arkadaşların. Gece çok geç yatılması, odanın ışığının kapanmaması, gece uyumayan birilerinin olması ve bunların gürültü yapması vs bunlar çok ciddi sorunlar. Ben geceleri uyuyana saygısızlık eden tiplere pek denk gelmedim ama bana denk gelenler de sabah okula giderken çok gürültü çıkaranlardı. Ben de geceleri geç uyuyan biriydim o yüzden herkes benden önce uyurdu. Öte yandan küçücük dolaba ve yatağa sığmak her ne kadar kötü de olsa insan buna alışabiliyor. Ama diğer sorunlara alışmak imkansız oluyor. O nedenle kaldığın şehirde devam edeceksen iki kişilik bir odaya sevdiğin bir arkadaşınla çıkabilirsin istersen. Yoksa öyle bir imkanın aile yanına geçebilirsin. Ben yurttakilere hep aynı tavsiyeyi yapıyorum, ilk 2 sene yurtta daha sonra evde ya da daha sakin bir yerde....

Benim 4 senelik yurt hayatımda en çok rahat ettiğim sadece birkaç günüm oldu. Onlar da oda arkadaşlarımdan biriyle çok iyi anlaşırdık zaten hep onunla takılırdık, diğer 2 kız memleketine vs gidince biz ikimiz kalırdık ve o zaman çok güzel zaman geçirirdik. Bir de son senemde 3 oda arkadaşım da evine gitmişti, ben 2 gün boyunca 4 kişilik odada tek başıma kalmıştım, mükemmel bir 2 gün geçirdim tek başıma. Sadece bu yani.

Ben elalemin derdini çekip, sacma sapan insanlarla muhatap olacağıma, mis gibi aile evinde kalırdım. Hem de büyük şehirdeki üniversiteler her daim (tıp gibi puanı düşmeyen alanlar hariç) küçük şehirlerden iyidir. Eğitim açısından da büyük şehir mantıklı.

Ben şehir dışında okuyorum son sınıfım eğer yaşadığım yeri kazansaydim kesinlikle ailemle kalmak isterdim. Bunu mezun olurken de söylüyorum kesinlikle kendi evinde ailenle olmaktan daha iyisi yok

Haklısınız,liseyi özgüvensiz geçirdikten sonra yarım dönem bile bana çok şey kattı bu anlamda da aileden uzakta olmak avantaj sağlıyor ama bir kere olan hakkımı yine yurtlarda sorun yaşayarak anne özlemi çekerek kullanmak istemiyorum.Geçiş isteme nedenim ev ortamı zaten :)
Bir gün anneni çok özlemek zorunda kalabilirsin bence şimdiden liseyi bitirdiğini, gerçek hayata atılmana çeyrek kaldığını farketmen daha olumlu olur senin için :) ayrıca otobüs,uçak,tren var fazla dramatize etmemek lazım çok özlersen anneni ziyaret edersin. Aile yanında okumak elbette en rahatıdır ama en rahatını seçmek ne kadar doğru? :)

Okulun eve 1-2 saat uzakta olması çok sıkıntılı bir süre sonra yolun uzunluğundan pişman olacaksın

En iyisi okula en yakın yurtta kalmak

Kiz kardesim bizim yanimizda okuyor universiteyi.ama keske disarida okusaydim diyor.

İkisinin de kendine göre avantajları dezavantajları var. Eğer geçiş yapacaksan herkesin önceden arkadaş olmasını vs takma. Üniversite ortamı sonuçta ve çok kolay kaynasiliyor. Evine yakınsın yemek, para, temizlik ve tahammül edilecek insanlar gibi sorunların kalmıyor. Başka şehirde olmanin en güzel yanı bence kendi kendini idare edebiliyorsun. Aslında küçük sehirde de kendini çok geliştirebilirsin gidilecek gezilecek yerler sınırlı olduğu için kendini kursa derslere yoneltirsin, yeni bir dil öğrenmeye calisirsin.

Şehir dısında okumak kesinlikle
O yıllar yasanan anılar birdaha gelmıyor
Hayatımın en güzel yıllarıydı üniversite yıllarım
Ah keske geri gelse...

Back
X