Aileniz sevgilinizle evlenmenizi istemese ,ikisinden birini seçmeniz gerekse?

anaksunamun34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
53
0
0
İstanbul
Diyelim birini seviyosunuz ama aileniz asla evlenemezsin evlenirsen bu kapıdan içeri giremezsin diyor.. Ailenizi mi seçerdiniz yoksa rest çekip gidip evlenirmiydiniz?

tabiki ailem..eger onlar istemiyorlarda vardir bildikleri..hicbirsey icin ailemi ezip gecmezdim..sende yapma..pisman olursun..üzülürsün,,

Ailemi dinlerim anne baba evladının kötülüğünü asla istemezler hayır diyorlarsa vardır bir bildikleri zaten anne babanın rızası olmayan evlilikten hayır gelmez

Ailemi zorlayabildiğim kadar zorlar onları ikna etmeye çalışırdım. Ama olmuyorsa vardır onların gördüğü bişey, ayrılırdım sevgilimden.

Bilmem ki...
Ben ailemi ikna ederim gibime geliyor.
Sevgilim de yardım eder bana!

aslında sunu soylemelıyım ne benım ailem nede eşimin ailesi istedi bu evliliği..

ben nasıl ailemi ezip gectıysem eşimde aynı sekılde ailesını ezdi gecti.. tabıkı bu durumun artı ve eksileri var..

benim acımdan eksileri;eşimle tartıstıgımda anneme azıcıkta olsa bişi diyemıyorum cunku annem hemen ;sen istedin boyle olmasını daha dur bansına daha neler gelecek demişti bi kaç kez.. k.validemlerle malum istenmeyen gelin sıfatında olarak her gittiğimizde veya tlfda sakın hamıle kalmaa sizin daha evlılıgınız oturmadı diyen bırısıdır ..hoş hamıle kaldım kıyametı koparttı kadın nasıl hamıle kalırmısım bizim daha evlılıgımız oturmamısmıs o cocugu hemen aldırcakmısım!!laflara bakarmısınız.. neyse Allah bebeğimi bana nasip etmedi zaten

şuan ameliyatlıyım basımda kımse yok ne annemle nede k.validemler var ,eşimde olmasa hapı yutmustum..

eşimle arada tartısmalar oluyor tabıkı evlilik sonuc itibariyle.. eşimin tek bi lafına kırgınım;buzamana kadar onun için hiç bi fedakarlıkta bulunmamısım ... gözü kör herhalde ailemden fedakarlık ettımya hayret bişey...

son olarak şuan allah korusun bi bosansam eşimden gidecek yerım yok,ailem kabul etmeyecek beni malum annem evden çıkarken gelınlıgımle,buraya ancak kefenınle geri donebılırsın demıstı...

eşim için öyle değil zaten bosanmamız ıcın ugrasıyorlar eger basarırlarsa onlar yine evlatlarını bagırlarına basar yenıden davullu zurnalı dugun yaparlar elbet..

sırf babamın arkadasının oğluyla evlenmedim diye,kendi istediğimle evlendim diye babamın gozunde hiçbi degerım yok benim..

eger bı evlılık dusunuyorsanız eksı ve artılarıyla iyice dusunerek karar verın ,şartlarınızı ele alın,sevgılınızın ailesiyle tanısma gorusme ımkanınız varsa ona göre durumu gozden gecırın..

benimkisi sadece sans sanırım benım gibi ailesini ezipte mutlu olan insan azdır sanırım.. kimsenin evliliği 4*4luk değildir önemli olan Allah bereket versın deyip diğer evliliklerle kıyaslamamaktır sahsi fıkrım

Diyelim birini seviyosunuz ama aileniz asla evlenemezsin evlenirsen bu kapıdan içeri giremezsin diyor.. Ailenizi mi seçerdiniz yoksa rest çekip gidip evlenirmiydiniz?

ailemi ezip geçemezdim asla ..ezmedim de
benim vardı bir tane hiç istemediler yıllarca ben bırakmadım yinede razı olurlar istemeye gelince falan dedim kopmadım..

bir gün bana dediki al çantanı gel desem gelirmisin dedi.hop dedim yok öyle birşey ailem bana deger vermemiş bile olsalar asla boyunlarını büktürmem ve kendime bunu yapmam ben dedim yakışmaz bana dedim .yarın düşün gel dedi.sonuç yine aynı..

sonra btti ilişki.

Eğer gerçekten sevdiysem ve onunla bir ömür geçirmek istiyorsam şartları zorlardım,ailem de çok katı değildir zaten.Vazgeçersem büyük pişmanlık duyardım çünkü..Zaten sevecek insan kolay bulunmuyor benim için..Kırk yılda bir birini sevdiysem bırakmam..Ailem d ebilir bunu..

Şartları şurda zorlayamadım;Amerika'ya onunla birlikte gitmekte..O kadar uzaklara gidemedim.Bir ara pişman olmadım değil..

Bu benim konum hem de birebir...
Durumu yaşamadan önce şımarık şımarık 'tabii ki ailemi seçerim' derdim.
Başa gelince başka oluyor işte...
Başıma geldi. İkna etmeye de çalıştım olmadı. Evlenirsen bu evden içeri giremezsin evlatlıktan reddederim lafını da duydum keskince...
Dönüşü de olmaz da dendi...
Öylece kaldım... Ne diyebilirim ki?
Ya evden kaçmam lazım ya da gönlüme gömmem... En azından şimdilik...
Allah kimsenin başına vermesin çok zormuş beklemek, hem de ne beklediğini bilmeden beklemek...
Sanırım bendeki başka bir dert... En iyisi susayım...

bi zamanlar bundan çok korkuyordum doğrusu...ya ailem onu istemezse diye...çok şükür öyle bişey olmadı...ama karşı gelselerdi ne yapar ne eder bi şekilde ikna ederdim...çok seviyodum ya gel kaçalım dese giderdim heralde...ama şimdi düşünüyorum ne büyük aptallık bunu düşünmek bile...kimse anne baba gibi değerli olabilirmi hem de o an eşin bile olmamış bi insandan

Canım ailenin onu istememesinin sebebi ne? Benim ailemde istememişti ama ben
bir şekilde ikna etmiştim ve söz yapmıştık. Ama 6-7 ay sonra ben de gördüm bazı gerçekleri ve sözü attım.
Ailen diyorsa elbet vardır bir bildikleri ama sebebi ne?

kendi kızımdan pay biçiyorum asla kimse onun iyiliğini benim kadar isteyemez mutlu da edemez beni nasıl ezer gider layık bulmadığım birine.kimse evladı üzülsün istemez anne baba dinlenmeli ötesi pişmanlık..

ne anne babalar var, çocuklarını hiç mi hiç düşünmüyolar
ne sevgililer var, sevgilisinin ailesi ''var da yokken'' onun ailesi oluyor.
boşanmış bi ailenin çocuğu olarak, ki ailem annemden ibaret, yaşadığı tecrübelerine de dayanarak annemi seçerdim
annem allah korusun olmasaydı ve babam olucak adamla olsaydım, o daha seçim yaptırmadan büyük bi hızla sevgilime kaçardım
ama evlilik şans işi.. ailenin istediği biridir, bi bakarsın sevgilim dediğin insan nikahtan sonra çok değişir
ailen istemez, bi bakarsın sen evlendiğine pişman olmamışsındır.
kimse evlenmeden önce neyin ne olucağını bilemez.

Bu konuda sabit bişey denilemez aslında. çünkü aile yapısı ve sevgilinin karakteri de çok önemli. iki tarafıda en iyi sen tanırsın. bence ikna etmek en iyisi tabi başarılabilinirse. bi de ailen neden istemiyor bu da önemli biraz. benim ailem bu konuda hiç bi zaman katı olmadılar. senin hayatın sonuçta dediler. tabi fikirlerini söylediler ama çok katı davranmadılar. açıkcası aileni dinlemeyip sevgilini seçersen çok ciddi şeyleri göze almış olucaksın çünkü erkekler sonradan değişebiliyor. evlendikten sonra daha farklı oluyo mevzular. iyce düşünmen gerek sevglini seçip evlendikten sonra aldatır döver çalışmaz vb. şeyler ayrılmak istersin ayrılamazsın boyun bükersin yapılanlara bu da senin benliğini alır götürür kendini çok kötü hissedersin geri dönüşün olmaz. kaynanan melek gibi dahi olsa annenin yerini tutmaz. evlilik süpriz bi kutu gibi. kutunun içinden ne çıkar şansına artık. iyi düşün pişman olma canım. Böyle ciddi bi konuda yaptığın bi hata hayatını olumsuz yönde etkiler.

bu durumu kimse yaşayamadan birebir bilemez elbette..sadece empati ile yorum yapmak ise bugünün şartları için geçerli bir durum olur..
zamanla,olay için de kaldıkça,bize neyin iyi neyin doğru geldiğini gördükçe bakış açılarımız değişiklik kazanabilir elbet..ailemi tanıyorum ve beni her zaman düşündüklerini,zamanında benim için ne kadar çok şeyden feragat ettiklerini biliyorum..onları ezip geçmem vicdanımı ölünceye kadar rahat bırakmaz elbet..çok uç noktalarda seçim yapacak olursak sadece karşı karşıya geleceğimizi düşünüyorum ve durumda aşkımdan çok mantığımla olaya yaklaşırdım..

ailemi seçerdim,ikna etmeye çalışırdım tabi ama olmazlarsa da kabullenip ayrılırdım,çünkü insanları yönlendiren de Allah,belki onların karşı çıkmasında kabul etmemesinde de bir hayır vardır,belki gerçekten hayırsız bir evlilik olacaktı o yüzden engelleniyor,ya da imtihandır,yani kader boyutunda bir çok yönü olabilir,zor bir şey ama kabullenmek lazım,ve benim kızım ya da oğlum böyle bir şey yapsa gerçekten çok üzülürdüm,aile gibisi olmuyor kesinlikle,ne kadar büyük bir aşk sevgi bulsan da aile bambaşka

Ben gerçekten mutlu olacağıma inandıysam, evleneceğim insanı istememelerinin mantıklı bir nedeni yoksa ailemi seçmezdim. Anne, baba sonuçta elbet affederler. Öyle katı insanlar değiller benimkiler. Ama ben onlar yüzünden mutluluk şansımı kaçırsam kendimi affetmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…